auraa Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Ona jest ponoć niewiele większa od jamnika! Quote
Kerian Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 auraa, bardzo bym chciała pomóc - czy trochę karmy coś da? Dobrze rozumiem, że psinka jest cały czas w okolicy Płocka? W takim razie poproszę o adres, na który mogłabym wysłać. Sucha czy w puszkach? Co z tym potworem, który chciał ją powiesić? Boże, ja tego nigdy nie ogarnę :( :( Skrzywdził już jakieś bezbronne zwierzę i nikt tego nie zgłosił straży gminnej czy policji??? Quote
auraa Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Wczoraj napisałam a postu nie ma.............. Ten facet zabija prosiaki, cielaki, kury. Zabicie psa tez nie jest dla niego żadnym problemem. Tak na wsi się robi. Jesli chcesz sie pozbyć psa, to sznur lub łopata. Na pewno nie jest to przez wszystkich akceptowane ale nikt tego nie będzie zgłaszał. Jestem zdecydowana wziąć sunię na tymczas ale niestety potrzebuję wsparcia. Sama nie dam rady. Quote
malagos Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Niedawno chwaliła mi się kobieta, ponoć z miasta, kupiła niedaleko nas działkę, ze ...zabiła kozę na mięso ("Wie pani, jak ona miała w środku poukładane, tak ładnie w tym brzuchu")...........Jak zakwestionowałam jej działanie jako niezgodne z prawem, bo nie ma uprawnień, zdziwiła się i powiedziała, ze to lubi i zrobi sobie uprawnienia..... Quote
MTD Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 powinni ją zamknąć na oddziale zamkniętym, mój mąż powiedział, że 'ona też pewnie ma tak ładnie poukładane, niech sobie sprawdzi', od siebie tylko dodam, że z pewnością nie dotyczy to głowy. Quote
auraa Posted September 25, 2011 Author Posted September 25, 2011 Dziś oglądałam fragmenty " Kobieta na krańcu świata" Dziewczyna z Meksyku była torreadorem, dla mnie jest to zabijanie ze szczególnym okrucieństwem. Nie mogłam na to patrzeć. Wcale mi nie żal tych poranionych ludzi. Dlaczego w majestacie prawa, można tak znęcac się nad zwierzęciem. Przecież te byki są wielokrotnie ranione, ociekają krwią.....Nie rozumiem jak młode kobiety i rodzice z dziećmi mogą traktowac corridę jak dobrą zabawę. Quote
malagos Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Rzeczywiscie nie jest duża, ta sunia........ Quote
Kerian Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 auraa, ja w tej chwili mieszkam na Mokotowie. Jak mogłabym Ci pomóc? Quote
auraa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Kerian, jak trafi do mnie. Wtedy się zorientuję. Potrzebne będa szczepienia. Karma też się przyda.Myślę, że w drugiej połowie tygodnia, ktoś ją do mnie przywiezie. Ona teraz jest biedna wypuszczana na 15 min. żeby nikt jej nie widział. Quote
auraa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Na zdjęciu przy furtce widać jej wielkosć w porównaniu do wysokosci klamki . Quote
MTD Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 a właściwie dlaczego właściciel chciał się jej pozbyć? Quote
auraa Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Prawdopodobnie została pokryta. Na posesji są dwa psy i ona była zbędna. Konkretnie? może zupa była zasłona?:angryy: Quote
MTD Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 może zamiast zabijać kolejne szczeniaki postanowił pozbyć się mamy... jak zawsze brak słów... czasami już nawet się nie chce nic mówić tylko świeczki w oczach stają.. Quote
Karina R Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Zaglądam! I wesprzec chcę! Poproszę nr konta. Quote
auraa Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Ciotki zapomniały o sunieczce! Quote
malagos Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 auraa napisał(a):Ciotki zapomniały o sunieczce! Ja zagladam. Dobrze, ze do Ciebie moze przyjechać. Quote
malagos Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Taaa, czasem wbrew rozsądkowi i logice.......... Quote
*Gajowa* Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Melduje się u malutkiej "krówki"... Quote
Recommended Posts