mala_czarna Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [FONT=Garamond] Ta młoda suczka (około 2-3 letnia) jest jeszcze w Korabiewicach[/FONT]. [FONT=Garamond]Mam dla niej miejsce w hotelu u Gajowej, ale na gwałt [/FONT][FONT=Garamond]potrzebne są [/FONT] [FONT=Garamond]deklaracje stałe!![/FONT] Cena hotelu to 12 zł/doba + karma [FONT=Garamond]Saga[/FONT] (takie imię przyszło mi do głowy od razu po zobaczeniu zdjęcia) jest sunią w typie setera szkockiego gordon, i mam olbrzymią nadzieję, że znajdzie szybko dom :) [FONT=Garamond]Czego potrzebujemy?[/FONT] [FONT=Garamond]deklaracji stałych wpłat jednorazowych wsparcia w postaci bazarków jakiejkolwiek innej pomocy finansowej!![/FONT] Bezwzględnie Sagę trzeba wysterylizować, zaszczepić, odrobaczyć, zabezpieczyć przeciw kleszczom
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Chciałam zareklamować wątek na Seterach w potrzebie, ale zdaje się nie ma takiego na Dogomanii :shake:
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Tripti, mam nadzieję, że tu zajrzysz, bo nie będę owijać w bawełnę, że oprócz pomocy w zabraniu jej z Korabiewic, będę również potrzebowała pomocy w zorganizowaniu transportu do Gajowej. Ja niestety nie posiadam samochodu.
rozi Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Suka jest bardzo ładna i sądzę, że trzeba skupić się raczej na ogłoszeniach, powinna błyskawicznie znaleźć dom. Nie ma seterów w potrzebie? Zaraz sprawdzę, ale nawet jeśli nie ma, to możesz założyć po prostu wątek na forum seterów.
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Nigdy nie robię ogłoszeń zanim nie poznam psa ;) Poza tym, trzeba by sunię weterynaryjnie sprawdzić, bo pomimo, że młodziutka, to diabli wiedzą co tam w środku siedzi.
rozi Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Jest też strona adopcyjna seterów, tam możesz zgłosić, mają swoje domy tymczasowe chyba www.setery-adopcje.com
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 [quote name='rozi']Jest też strona adopcyjna seterów, tam możesz zgłosić, mają swoje domy tymczasowe chyba www.setery-adopcje.com Zarejestrowałam się, czekam na e-maila potwierdzającego od admina.
Dada M Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Dokładnie, najpierw trzeba nawiązać kontakt z miłośnikami rasy, być może oni będą w stanie znaleźć DT lub pomóc w opłaceniu hotelu.
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Dada M napisał(a):Dokładnie, najpierw trzeba nawiązać kontakt z miłośnikami rasy, być może oni będą w stanie znaleźć DT lub pomóc w opłaceniu hotelu. Jeśli chodzi o dt to tylko bezpłatny, bo miejsce w hotelu (płatne oczywiście) już jest, tylko zero deklaracji.
Dada M Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 mala_czarna napisał(a):Zarejestrowałam się, czekam na e-maila potwierdzającego od admina. Na tej stronie w zakładce "kontakt" masz nr tel do wolontariuszy, najlepiej od razu zadzwonić, będzie wiadomo, na czym stoimy.
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Dada M napisał(a):Na tej stronie w zakładce "kontakt" masz nr tel do wolontariuszy, najlepiej od razu zadzwonić, będzie wiadomo, na czym stoimy. Mogę zadzwonić jutro z pracy. I tak już jestem w plecy z telefonami w psich sprawach.
Dada M Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 mala_czarna napisał(a):I tak już jestem w plecy z telefonami w psich sprawach. Jak większość z nas ;) Gdy byłyście ostatnio w schronisku, robiłyście może jakiś wstępny spis psów czy zabrakło czasu ?
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 Nie byłam tam nigdy. Zapytaj tripti, bo to ona bywa najczęściej.
mysza 1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Zapisuję... Wiecie, że jest tam sunia z siedmioma malutkimi szczeniakami, wcześniej tripti nie mogła ich namierzyć, dzisiaj się okazało, że są. Mają ok 4 tygodni, porażka. Matka ich nie wykarmi, zabrac na DT bez matki też słabo, bo takie młode... Jakiś koszmar. Sorry, że tu piszę ale mnie to dobiło...
mala_czarna Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 W ogóle sytuacja tam jest dobijająca :( Zupełnie nie wiem co doradzić, gdzie tych tymczasów szukać, tym bardziej, że szczeniory powinny pójść razem z mamą :(
mysza 1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Myślę, że jakiś hotel, miejsce w kojcu z matką. Jak podrosną, można przerzucać do DT, które wprost się rwą do pomocy, nie ? ;) Tylko kto przyjmie sukę z siedmioma małymi :(
obraczus87 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 zapisuje. Kama napisalam Ci PW odnosnie tej suni (SAGI). Jest piekna, wiedzialam ze wpadnie Ci w oko. DADA - mam zdjęcia kilku psów, które wg mnie i Astaroth są adopcyjne.
obraczus87 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 mysza 1 napisał(a):Myślę, że jakiś hotel, miejsce w kojcu z matką. Jak podrosną, można przerzucać do DT, które wprost się rwą do pomocy, nie ? ;) Tylko kto przyjmie sukę z siedmioma małymi :( Hotelik w Jeziórku pewnie nie jest rozwiązaniem na dłuższą metę :( Bo oprocz "osobistej" budy i pełnej michy to tam zero socjalizacji....
mysza 1 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 obraczus87 napisał(a):Hotelik w Jeziórku pewnie nie jest rozwiązaniem na dłuższą metę :( Bo oprocz "osobistej" budy i pełnej michy to tam zero socjalizacji.... Hm, może to jednak jakiś pomysł... Przynajmniej będą bezpieczne.
obraczus87 Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 mysza 1 napisał(a):Hm, może to jednak jakiś pomysł... Przynajmniej będą bezpieczne. Tylko nie pamiętam czy Jeziorko dalej istnieje... DADA, Tripti wiecie może coś na ten temat? Na pewno jest to rozwiązanie na jakiś czas.
tripti Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 obraczus87 napisał(a):Tylko nie pamiętam czy Jeziorko dalej istnieje... DADA, Tripti wiecie może coś na ten temat? Na pewno jest to rozwiązanie na jakiś czas. istnieje, nawet moje dwa tymczasy się tam "wczasowały", tylko stawki podskoczyły do 15 zł za dobę. Nie podoba mi się też sposób karmienia, bo nie jedzą tej karmy, którą się zawiezie. tam jakiś czas temu było parwo, trzeba uważać, ale to zawsze jakieś rozwiązanie. mala_czarna - wysłałam Ci pw, ogólnie napiszę, że sprawa Sagi wyjaśni się ok środy. Być może potrzebne będą tylko ogłoszenia. Ona jest o połowę mniejsza niż prawdziwy seter, tak ok 12 - 15 kg. Proszę zanim wybierzecie psiaczka i założycie wątek to zapytajcie jakie kroki w stosunku do niego zostały podjęte, to zaoszczędzi Wam też czas, to tak ogólnie.
Recommended Posts