Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

yolanovi bardzo dziękuje za dobre wiadomości , wysłalam Ci pw ;) Super że chcesz pomóc w transporcie :) Dla mnie to zawsze problem...

Azalia powiem Ci szczerze że ja też bardzo sie cieszę że akurat na ten wątek wchodzą , czytaja i pomagaja TACY WSPANIALI LUDZIE :) ( zaleciało wazelinką ;) ;) ;) hi, hi )

Z dobrych wiadomosci to wpłynęła kwota 300 zł dla Nikusia od Pani Elżbiety R. z Górna
PANI ELU BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJEMY :)
Te pieniązki bardzo sie przydadzą. Zapłacimy za następny miesiąc Nikusia w hoteliku :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sobotę WIELKI DZIEŃ Dobcia :) Yolanovi zabiera psiaka z hoteliku i przekazuje go pod skrzydła fundacji opiekującej się dobermanami. Yolanovi bardzo Ci dziękuję i trzymam kciuki za powodzenie akcji ;)
aisaK bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie i pomoc Dobciowi :)

Biedny Dyzio ...mam nadzieję że nie będzie długo tęsknił za Dobciem... Takie życie...ehh

U Nikusia postępy coraz większe. Nikuś uwielbia Mirona i gdy Miron rano wychodzi po bułki do sklepu to Nikuś płacze w niebo głosy ;) Więc Miron gna ze sklepu jakby mu dzieci w domu płakały... ;) Jeszcze trochę i trzeba będzie przyzwyczajać Nikusia do innych ludzi. Jak już Nikuś będzie chodził na smyczy to Miron planuje wychodzić z nim między ludzi. To bedzie następny etap który Nikuś musi pokonać.. Na pewno będzie wszystko ok... Miron ma wspaniałe podejście do psów...To tylko kwestia czasu...

Posted

byłoby dobrze założyć Dyziowi osobny wątek, zrobiłby się widoczny, moznaby go ogłaszać i może łatwiej rozreklamować psinę, pozbierać jakieś deklaracje na utrzymanie. Dobcia zabieram w sobotę z Głogoczowa do hoteliku u Ulka12. Na ten moment wszystko chyba dogadane. Mam nadzieję, że dam sobie radę z Dobciem, bo niestety jadę sama:sad:. Pogoda w sobotę ma byc piękna więc myślę, ze i "akcja" uda się pięknie. Dyzio na pewno da radę bez Dobcia, nie jest już błąkającym sie po polach, zupełnie bezdomnym psiakiem ale warto by było zająć się poszukiwaniem mu domku. Trzymajcie dziewczyny kciuki za nas w sobotę.

Posted

Oj...ja też trzymam ...i umieram przy telefonie...czy nie będzie żadnych komplikacji...

Co do Dyzia to ja niestety nie potrafię założyć takiej strony :( a ewelinka ( miłe dziewcze które założyło tą stronę) jest teraz bardzo zajęta, może któraś z bardziej komputerowych dziewczyn by pomogła ;) ??

Dyziowi wykupiłam nowy pakiet ogłoszen, więc jutro lub pojutrze powinny się ukazać

Posted

rozmawiałam z Panią Martą z Głogoczowa, umówiłam się też telefonicznie z Ulką. wszystko domówione i tylko sam pies jest zagadką - jak zareaguje, jak zniesie podróż. Myślę, że nie będzie większych problemów, a podróż też nie taka zawrotnie długa, dzięki za myśli i kciuki, dobrze jest wiedzieć, że ktoś wspiera, nawet jeśli nie fizycznie to duchowo;)

Posted

Jak najbardziej :) Myślę, że w przyszłym tygodniu sprawdzę reakcję na przypięcie smyczy :) Jak na razie się z nią zapoznaje wizualnie i dotykowo :D:D
Ogólnie zrobił się przekochany i łasy na pieszczoty :) I polubił czesanie :D

Posted

faktycznie bardzo kiepskawo u mnie z czasem wolnym...
na szybciutko dodałam rozliczenie w 2 poście ( [url]http://www.dogomania.pl/threads/214791-Nuka-i-Niko-tragiczna-mi%C5%82o%C5%9B%C4%87!-2-ONKI-w-pilnej-potrzebie!?p=17650411&viewfull=1#post17650411[/url] ) żeby było wiadomo co i jak z finansami... Mortes zobacz czy czegoś nie pomieszałam :modla:

zmieniam tytuł i jak będę miała chwilę to mogę dodać na pierwszą Dyzia+Dobcia

Posted

Ewelinko bardzo dziękuję za mały remoncik na tej stronce ;)

Dobcio właśnie podróżuje z YOLANOVI ;) Dzwoniłam do nich już 2 razy i jak na razie wszystko ok. Biedak pewnie się dziwi gdzie go znowu biorą... Więcej będę wiedziała gdy Dobcio już dojedzie do Ulki12.

Dziś dotarły do mnie pieniążki od EWU - 100 zł dla Dyzia. Ewu bardzo dziękuję w imieniu Dyzia.

Posted

[B][SIZE=3][IMG]http://i.pinger.pl/pgr473/ad845b3d0010ed654aedbd70/znicz_pamieci.jpg[/IMG]

[/SIZE][/B][B]Uczcij pamięć swojego pupila zapalając wirtualny znicz za malutką sumę...
[url]http://www.dogomania.pl/threads/216893-Wirtualny-cmentarz-ZNICZE-%C5%9AWIECE-KWIATY-uczcij-pami%C4%99%C4%87-pupila-do2.11-NA-D%C5%81UGI[/url]
[/B]

Posted

podróż przebiegła bardzo spokojnie i bez niepożądanych przygód. Dobcio to bardzo fajny pies, ciekawski, zrównoważony, grzeczny. Siedział sobie cichutko na tylnej kanapie w aucie i rozglądał się ciekawie albo sobie leżał. przekazałam go Uli na trasie. Ula wyjechała po niego i w ten sposób podzieliłyśmy się kosztami podróży;) Teraz tylko domku mu trzeba poszukać:lol:
Niestety nie miałam aparatu więc czekamy na fotki od Uli z hotelu

Posted

yolanowi bardzo dziękuję za przetransportowanie Dobcia :) Cieszę się że Dobcio był grzeczny. Dzwoniłam do Uli i Dobcio jak na razie jest trochę zestresowany. Nie umie chodzić po płytkach które są w kojcu. Jutro na pewno będzie lepiej :)

Posted

nie jest tak różowo - Dobcio na razie reaguje agresywnie, stwarza problemy behawioralne:shake:. na pewno jest zestresowany. to już drugie nowe miejsce w jakim się znalazł w krótkim czasie. nie wiemy jak długo się błąkał, na ile przyzwyczaił się do całkowitej wolności i teraz trudno jest mu zaakceptować nową sytuację. boi się i reaguje agresją.

Posted

Ręce opadają...Ula dwoi się i troi zeby dotrzeć do psiaka ale chyba te ciągłe zmiany go przerosły :(
No cóż...pewnie potrzeba czasu i dużo pracy... Zal mi tego biedaka..Jestem w ciągłym kontakcie z Ulą...strasznie się martwię...

Posted

Hm...no to nie fajnie, ale chyba psiak potrzebuje czasu....:roll:
Ja przypomne o bazarku. Zapraszamy jak nie do kupowania to chociaz do podnoszenia.....
[url]http://www.dogomania.pl/threads/216435-Dla-Dyzia-i-Dobcia-Mas%C4%99-bi%C5%BCutk%C3%B3w-srebro-agaty-same-cude%C5%84ka-do-31.10-%29[/url]

Posted

Pewne postępy są. Na początku nawet smakołyku nie chcial ode mnie wziąść musiałam mu położyć na ziemi dopiero wtedy zjadał, teraz już bierze bezpośrednio z ręki. Dalej się nie załatwił. Gdy go głaskam to się wyraźnie spina. Szkoda mi biedaka.

Posted

A w hoteliku w Głogoczowie nie wykazywał agresji?
Jeśli nie, to może dlatego, że był z Dyziem - towarzyszem niedoli?:cool3:
A teraz jest bez niego w obcym miejscu:-(
Oby szybko zaakceptował zmiany!