Noemi1 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Przyszłam tu i ja za banerkiem Ingi.mm. Biedny psiaczek. Pani Tereso chyba nigdy nie wyjdę z podziwu co robi Pani dla tych biedulków skrzywdzonych :Rose::Rose::Rose: Quote
TERESA BORCZ Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Jeszcze raz ja z zapytaniem do weta za pośrednictwem schronu: jest lek z dużą zawartością kwasu hialuronowego, co ma świetny wpływ na leczenie spraw z przewodnictwem nerwowym po uszkodzeniach jakich doznał DROPS, czy Gucio, można to podawać obok milgamme i nivalinu, są to kapsułki Corta Vet HA, Czy wet Gucia może zasugerować dawać Guciowi cay nie dla przyspieszenia rekonwalescencji, jest drogi ale skuteczny cena ponad 150 zł/ Kwas hialuronowy polecił dla DROPSA specjalista z Wrocławia/ Quote
Secia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 o matko i ja tu jestem za banerkiem. Na kolana padam Pani Tereso i pięknie dziękuję za miejsce dla biedaka. Jestem bardzo daleko ale sercem blisko z psiakiem. Chciałam tylko powiedzieć, że Czaruś z Gdańska, o którym rozmawiałyśmy kilkakrotnie przez telefon pięknie chodzi :-). Jest po 3 operacjach i długiej rehabilitacji Quote
malizna78 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Oj, ale tu się dzieje. Zerknęłam z pracy na wątek biedaka i widzę, że pomoc nadchodzi wielkimi krokami:) Cudownie. Po wypłacie postaram się pamiętać. Quote
martka1982 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Pani Tereso! znam już kilka odpowiedzi: Gucio nie był szczepiony, od kiedy jest w schronie przyjmuje leki, więc o szczepieniu na razie możemy zapomnieć. akceptuje koty, nawet je z jednym z tej samej miski. jeśli chodzi o Corta Vet HA, to odpowiedz poznamy najpóźniej w srode, bo wtedy kierowniczka bedzie juz w schronie i skonsultuje wszystko co trzeba z lekarzem z Gniezna, więc jeśli do srody będzie miała Pani jeszcze jakieś pytania w kwestii leków, to proszę tutaj pisać, ja wszystko przekażę Quote
martka1982 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 [quote name='UBOCZE']Witajcie, dziś nie dam rady, ale mogę zrobić i rozesłać wydarzenie jutro. Tylko dajcie gotowy tekst i przydałby się do mianowania współadmin, który znałby sytuację psiaka bardziej bezpośrednio niż ja.[/QUOTE] tekst sklecę ale popołudniem we współadministrowaniu niestety nie pomogę, bo nie ma mnie na FB ale może któraś z cioteczek, które tutaj będą zaglądać w miarę regularnie zgodziłyby się nim zostać? od czwartku wieści będą napływać już nie ode mnie, tylko od Pani Teresy, więc spokojnie będzie można czerpać aktualne informacje z wątku Quote
Isadora7 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Tak wpadam bo zadeklarowałam na wsteczu eventa na fejsie etc etc czy ktos robi czy mam po pracy publikowac? Quote
monika55 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Oj przyda się event na FB. Na pewno ktoś pomoże. Quote
UBOCZE Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='Isadora7']Tak wpadam bo zadeklarowałam na wsteczu eventa na fejsie etc etc czy ktos robi czy mam po pracy publikowac?[/QUOTE] To ja zrobię, ale dopiero późnym wieczorem (wklejając tekst i fotkę) i - jeśli można - zapraszam jako współadmina. Kto pierwszy zobaczy na wątku newsa, ten wklei na wydarzenie. Czy można tak? Chyba, że możesz zrobić wcześniej... Quote
martka1982 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 29 sierpnia do schroniska dotarła informacja,że w centrum miasta znajduje się pies potrzebujący pomocy. Okazał się nim 5 letni Gucio, który powłóczył za sobą bezwładny tułów. RTG wykazało zwężenie w odcinku piersiowym, które według słów lekarzy ma cofać się samo...może to jednak trwać długo. Brak ruchu spowodował bardzo szybkie powstawanie odleżyn. Z Gucia odpadały wręcz całe płaty skóry! Rany robiły się coraz większe, powstawały nowe.... było aż źle ,że w schronisku rozważano eutanazję. Jednak wiara w to,że Gucio odzyska zdrowie a w przyszłości będzie również chodził spowodowały,że psiak dostał szansę od losu! 21 września Gucio wyjeżdża do domu tymczasowego, w którym pod bacznym okiem opiekunki będzie miał szanse wrócić do pełni zdrowia i sił. Dzięki dobrej duszy, Gucio otrzyma darmową opiekę non stop. Trafia w ręce doświadczonej i niezwykle oddanej osoby, która poświęci mu tyle czasu ile będzie trzeba w tym najtrudniejszym dla niego okresie. Jednak potrzebne jest Wasze wsparcie finansowe na leczenie odleżyn - podkłady, maści i kremy a także leki wspomagające jego układ ruchu są bardzo kosztowne. A przed Guciem jeszcze rehabilitacja, która miejmy nadzieję,postawi go na 4 łapy. To wszystko wymaga czasu ale i również nakładów finansowych dlatego prosimy wszystkich chcących wspomóc Gucia o pomoc! Wszystkie osoby, które chciałyby wesprzeć Gucia proszone są o wpłaty na poniższe konto: [SIZE=3][B][FONT="]Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie [/FONT][/B] [B][FONT="] 62-510 Konin, ul. Gajowa 7a [/FONT][/B] [B][FONT="] PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217[/FONT][/B] [B][FONT="]z dopiskiem: dla GUCIA[/FONT][/B][/SIZE] Quote
TERESA BORCZ Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 dzieki martko za informacje, wet będzie wiedział co o Guciu należy mi przekazać, czekamy na info i Gucia, aż sie boję czy dam rady z tym zwężeniem ale co do odleżyn mam dobre rokowania Quote
BUDRYSEK Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']dzieki martko za informacje, wet będzie wiedział co o Guciu należy mi przekazać, czekamy na info i Gucia, aż sie boję czy dam rady z tym zwężeniem ale co do odleżyn mam dobre rokowania[/QUOTE] trzymam kciuki! bedzie dobrze! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Przypomnę Gucia w potrzebie :lol:. Quote
UBOCZE Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Zrobiłem Guciowi event: [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=288462707835162[/URL] Jeśli tytuł nie taki, napiszcie, na jaki zmienić. I jeśli ktokolwiek jest na FB, udostępniajcie... Quote
Iljova Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Ale się cieszę teraz jestem spokojniejsza o Gucia. Jest pod wspaniałą opieką :-) Dzisiaj nie udostępnie wydarzenia co z komórki nie mogę tego zrobić ale jutro kiedy będę przy kompie to udostępnie :-) Quote
Ag_konin Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 To ze mną rozmawiała pani Teresa. Czy nadal mam napisać jakie leki przyjmuje Gutek i czym jest smarowany itd? Jutro będę na jego temat rozmawiać z Martą - prezeską, ale myślę, że problemów nie będzie. Co do kotów - nie ma żadnego problemu, jest bardzo zainteresowany, ale nie robi żadnemu krzywdy. Jest trochę zazdrosny o inne psy, bardzo obszczekuje i czasem się rzuca. Gucio jeździ na pole magnetyczne na kręgosłup w naszej przychodni, a waży 6 kg. Quote
UBOCZE Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Gdyby dało radę, zróbcie zbliżenia Guciowej mordki. Przyda się do upowszechniania w evencie... Quote
Isadora7 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='UBOCZE']Gdyby dało radę, zróbcie zbliżenia Guciowej mordki. Przyda się do upowszechniania w evencie...[/QUOTE] ooooo właśnie dokładnie to Quote
martka1982 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='Ag_konin']To ze mną rozmawiała pani Teresa. Czy nadal mam napisać jakie leki przyjmuje Gutek i czym jest smarowany itd? Jutro będę na jego temat rozmawiać z Martą - prezeską, ale myślę, że problemów nie będzie. Co do kotów - nie ma żadnego problemu, jest bardzo zainteresowany, ale nie robi żadnemu krzywdy. Jest trochę zazdrosny o inne psy, bardzo obszczekuje i czasem się rzuca. Gucio jeździ na pole magnetyczne na kręgosłup w naszej przychodni, a waży 6 kg.[/QUOTE] leki i maści wypisz. Marta już o wszystkim wie. Jutro będzie rozmawiać z Gnieznem i szykować go do transportu prosiliście o portrety. te zdjęcia byly robione zaraz po tym jak trafił do schroniska. może uda się jeszcze jutro zrobić jakis portret ale pewnie minka juz nie bedzie taka jak na tych fotkach [IMG]http://img713.imageshack.us/img713/8039/portretgucio.jpg[/IMG] [IMG]http://img198.imageshack.us/img198/5899/portretgucio1.jpg[/IMG] Quote
magdyska25 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 ...................nawet brak mi słów, żeby tutaj coś sensownego napisać..... Quote
caryca26 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Mnie też brak słów. Biedny psiaczek. A Pani Teresa... Też nie znajduje słów mogących określić jakim jest wspaniałym człowiekiem... Quote
Ag_konin Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Piszę z pamięci, więc mogę przekręcić jakąś nazwę. Gutek dostaje Metacam na 6kg, Nivalin 1/2 ampułki raz dziennie podskórnie i Zinacef 2x2ml dożylnie. W tabletkach 1x Clemastinum, Aescin, Furosemidum, Traumeel, Vit B. Odleżyny na łapkach ma psikane sprayem niebieskim CTC, a odleżyny na tyłeczku Jodofoam. Ma też Aqua Gel - opatrunek pod pampersem na tyłeczek. Quote
pikola Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Smutna wiadomosc..:-( [COLOR=purple][SIZE=4]Dogomaniaczka Zuzka umarla..:-( Psy zostaly.:-( [/SIZE][/COLOR]Watek dla Zuzki [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214940-Nasza-kole%C5%BCanka-zuzka-odesz%C5%82a.......?p=17666171#post17666171"]http://www.dogomania.pl/threads/2149...1#post17666171[/URL] Quote
Agucha Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='martka1982']zdjęcia bardzo drastyczne: [IMG]http://img88.imageshack.us/img88/2128/gucio2.jpg[/IMG] [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/3155/gucio4.jpg[/IMG][/QUOTE] Matko boska... a co to jest??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Recommended Posts