Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przyszłam tu i ja za banerkiem Ingi.mm.
Biedny psiaczek.

Pani Tereso chyba nigdy nie wyjdę z podziwu co robi Pani dla tych biedulków skrzywdzonych :Rose::Rose::Rose:

• Replies 590
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze raz ja z zapytaniem do weta za pośrednictwem schronu: jest lek z dużą zawartością kwasu hialuronowego, co ma świetny wpływ na leczenie spraw z przewodnictwem nerwowym po uszkodzeniach jakich doznał DROPS, czy Gucio, można to podawać obok milgamme i nivalinu, są to kapsułki Corta Vet HA, Czy wet Gucia może zasugerować dawać Guciowi cay nie dla przyspieszenia rekonwalescencji, jest drogi ale skuteczny cena ponad 150 zł/ Kwas hialuronowy polecił dla DROPSA specjalista z Wrocławia/

Posted

o matko i ja tu jestem za banerkiem. Na kolana padam Pani Tereso i pięknie dziękuję za miejsce dla biedaka. Jestem bardzo daleko ale sercem blisko z psiakiem. Chciałam tylko powiedzieć, że Czaruś z Gdańska, o którym rozmawiałyśmy kilkakrotnie przez telefon pięknie chodzi :-). Jest po 3 operacjach i długiej rehabilitacji

Posted

Pani Tereso! znam już kilka odpowiedzi: Gucio nie był szczepiony, od kiedy jest w schronie przyjmuje leki, więc o szczepieniu na razie możemy zapomnieć.
akceptuje koty, nawet je z jednym z tej samej miski.
jeśli chodzi o Corta Vet HA, to odpowiedz poznamy najpóźniej w srode, bo wtedy kierowniczka bedzie juz w schronie i skonsultuje wszystko co trzeba z lekarzem z Gniezna, więc jeśli do srody będzie miała Pani jeszcze jakieś pytania w kwestii leków, to proszę tutaj pisać, ja wszystko przekażę

Posted

[quote name='UBOCZE']Witajcie, dziś nie dam rady, ale mogę zrobić i rozesłać wydarzenie jutro.

Tylko dajcie gotowy tekst i przydałby się do mianowania współadmin, który znałby sytuację psiaka bardziej bezpośrednio niż ja.[/QUOTE]

tekst sklecę ale popołudniem
we współadministrowaniu niestety nie pomogę, bo nie ma mnie na FB ale może któraś z cioteczek, które tutaj będą zaglądać w miarę regularnie zgodziłyby się nim zostać?
od czwartku wieści będą napływać już nie ode mnie, tylko od Pani Teresy, więc spokojnie będzie można czerpać aktualne informacje z wątku

Posted

[quote name='Isadora7']Tak wpadam bo zadeklarowałam na wsteczu eventa na fejsie etc etc czy ktos robi czy mam po pracy publikowac?[/QUOTE]

To ja zrobię, ale dopiero późnym wieczorem (wklejając tekst i fotkę) i - jeśli można - zapraszam jako współadmina. Kto pierwszy zobaczy na wątku newsa, ten wklei na wydarzenie. Czy można tak?

Chyba, że możesz zrobić wcześniej...

Posted

29 sierpnia do schroniska dotarła informacja,że w centrum miasta znajduje się pies potrzebujący pomocy. Okazał się nim 5 letni Gucio, który powłóczył za sobą bezwładny tułów. RTG wykazało zwężenie w odcinku piersiowym, które według słów lekarzy ma cofać się samo...może to jednak trwać długo. Brak ruchu spowodował bardzo szybkie powstawanie odleżyn. Z Gucia odpadały wręcz całe płaty skóry! Rany robiły się coraz większe, powstawały nowe.... było aż źle ,że w schronisku rozważano eutanazję. Jednak wiara w to,że Gucio odzyska zdrowie a w przyszłości będzie również chodził spowodowały,że psiak dostał szansę od losu!

21 września Gucio wyjeżdża do domu tymczasowego, w którym pod bacznym okiem opiekunki będzie miał szanse wrócić do pełni zdrowia i sił.
Dzięki dobrej duszy, Gucio otrzyma darmową opiekę non stop. Trafia w ręce doświadczonej i niezwykle oddanej osoby, która poświęci mu tyle czasu ile będzie trzeba w tym najtrudniejszym dla niego okresie. Jednak potrzebne jest Wasze wsparcie finansowe na leczenie odleżyn - podkłady, maści i kremy a także leki wspomagające jego układ ruchu są bardzo kosztowne. A przed Guciem jeszcze rehabilitacja, która miejmy nadzieję,postawi go na 4 łapy.
To wszystko wymaga czasu ale i również nakładów finansowych dlatego prosimy wszystkich chcących wspomóc Gucia o pomoc!
Wszystkie osoby, które chciałyby wesprzeć Gucia proszone są o wpłaty na poniższe konto:

[SIZE=3][B][FONT=&quot]Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie [/FONT][/B]

[B][FONT=&quot] 62-510 Konin, ul. Gajowa 7a [/FONT][/B]

[B][FONT=&quot] PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217[/FONT][/B]
[B][FONT=&quot]z dopiskiem: dla GUCIA[/FONT][/B][/SIZE]

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']dzieki martko za informacje, wet będzie wiedział co o Guciu należy mi przekazać, czekamy na info i Gucia, aż sie boję czy dam rady z tym zwężeniem ale co do odleżyn mam dobre rokowania[/QUOTE]

trzymam kciuki! bedzie dobrze!

Posted

Zrobiłem Guciowi event:

[URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=288462707835162[/URL]

Jeśli tytuł nie taki, napiszcie, na jaki zmienić. I jeśli ktokolwiek jest na FB, udostępniajcie...

Posted

Ale się cieszę teraz jestem spokojniejsza o Gucia. Jest pod wspaniałą opieką :-)
Dzisiaj nie udostępnie wydarzenia co z komórki nie mogę tego zrobić ale jutro kiedy będę przy kompie to udostępnie :-)

Posted

To ze mną rozmawiała pani Teresa. Czy nadal mam napisać jakie leki przyjmuje Gutek i czym jest smarowany itd? Jutro będę na jego temat rozmawiać z Martą - prezeską, ale myślę, że problemów nie będzie. Co do kotów - nie ma żadnego problemu, jest bardzo zainteresowany, ale nie robi żadnemu krzywdy. Jest trochę zazdrosny o inne psy, bardzo obszczekuje i czasem się rzuca. Gucio jeździ na pole magnetyczne na kręgosłup w naszej przychodni, a waży 6 kg.

Posted

[quote name='Ag_konin']To ze mną rozmawiała pani Teresa. Czy nadal mam napisać jakie leki przyjmuje Gutek i czym jest smarowany itd? Jutro będę na jego temat rozmawiać z Martą - prezeską, ale myślę, że problemów nie będzie. Co do kotów - nie ma żadnego problemu, jest bardzo zainteresowany, ale nie robi żadnemu krzywdy. Jest trochę zazdrosny o inne psy, bardzo obszczekuje i czasem się rzuca. Gucio jeździ na pole magnetyczne na kręgosłup w naszej przychodni, a waży 6 kg.[/QUOTE]

leki i maści wypisz.
Marta już o wszystkim wie. Jutro będzie rozmawiać z Gnieznem i szykować go do transportu

prosiliście o portrety. te zdjęcia byly robione zaraz po tym jak trafił do schroniska. może uda się jeszcze jutro zrobić jakis portret ale pewnie minka juz nie bedzie taka jak na tych fotkach

[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/8039/portretgucio.jpg[/IMG]

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/5899/portretgucio1.jpg[/IMG]

Posted

Piszę z pamięci, więc mogę przekręcić jakąś nazwę. Gutek dostaje Metacam na 6kg, Nivalin 1/2 ampułki raz dziennie podskórnie i Zinacef 2x2ml dożylnie. W tabletkach 1x Clemastinum, Aescin, Furosemidum, Traumeel, Vit B. Odleżyny na łapkach ma psikane sprayem niebieskim CTC, a odleżyny na tyłeczku Jodofoam. Ma też Aqua Gel - opatrunek pod pampersem na tyłeczek.

Posted

Smutna wiadomosc..:-(

[COLOR=purple][SIZE=4]Dogomaniaczka Zuzka umarla..:-(

Psy zostaly.:-(
[/SIZE][/COLOR]Watek dla Zuzki
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214940-Nasza-kole%C5%BCanka-zuzka-odesz%C5%82a.......?p=17666171#post17666171"]http://www.dogomania.pl/threads/2149...1#post17666171[/URL]

Posted

[quote name='martka1982']zdjęcia bardzo drastyczne:
[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/2128/gucio2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img197.imageshack.us/img197/3155/gucio4.jpg[/IMG][/QUOTE]
Matko boska... a co to jest??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: