Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 398
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zapytałam nieprecyzyjnie.O ile pamietam to pies miał miec wizyte u okulisty.Chyba opinia okulisty jest niezbędna?.Czy mozna jeszcze coś ratować czy już nic nie da się zrobic.Dr Garncarz to autorytet.Szkoda ,że biedak tam nie dotarł.

Posted

Same dobre wieści mam:
Po pierwsze Feluś wygląda coraz lepiej. Nabrał masy, oczka rewelacja, wydaje się tez że przy dużym słońcu odrobinę widzi, przynajmniej do drzewa żeby je obsikać pędzi jak po sznurku.
Po drugie spotkałam dziś rodzinkę, o której już wcześniej pisałam, która go regularnie odwiedza. Otóż za 3 tygodnie przeprowadzają się do własnego mieszkania i zabirają go ze schronu. Chcieli nawet już wczesniej ale nie chcą stresować niewidomego psa przeporwadzką i dostosowaniem do nowych warunków dwa razy. Obserwowałam ich troche, są zakochani w psiaku a on w nich. Życzę im wszystkiego najlpeszego i mam nadzieję że psiaka za miesiąc juz w schonie nie będzie. Mam nowe fotki ale wrzucę dopiero za parę dni.

Posted

To najlepsza nowina jaką można było dziś przeczytać z tych 29 stron poświęconych szarpusiowi. Żeby się tylko udało do końca - wtedy z radości chyba się upiję;)
Kochane biedactwo - może znajdzie wreszcie miłość i ciepły domek.
Gosiaczku - dziękujemy za dobre wiadomości - dla Ciebie gorące uściski za troskę i zaangażowanie w los Felusia :calus:

Posted

czy to znaczy ,ze juz 3 szarpki sa na Paluchu,bo jeszcze jeden znaleziony w lesie,co spedzil noc na komendzie w Markach,tez zostal tam zawieziony
CZYLI Felus ,ten z Marszalkowskiej i ten z Marek:placz:

Posted

Jestem nowa na dogomanii i chciałam wszystkim powiedzieć cześć.Trafiłam tutaj właśnie za sprawą Felka i dziękuję wszystkim którzy przejeli się jego losem .

Z tego co się orientuję są 2 pieski o 3 nikt nic nie mówił ( i oby tak pozostało )
a skąd masz tą wiadomość?

Posted

Wygląda dużo lepiej !
Ma mądre spojrzenie więc trudno uwierzyć że nie widzi , może ta niepełnosprawność jest tylko częściowa.
A jak jest gosiu z Panią która do niego przychodziła?z tego co wiem pozwala jej się dotykać , cieszy go jej "widok" i pozwala się jej przytulać.W kwestii zabrania go też nie zmieniła zdania - wezmie go na nowe mieszkanie.
Czy też masz takie wiadomości?
:calus:

Posted

Po tego typu schorzeniach uszkodzona jest rogówka ale jest szansa,ze nie cała i psiak widzi w ograniczonym stopniu.Mój Misza ma uszkodzone rogówki ale troche widzi i to wystarcza,żeby normalnie funkcjonował.Pies ma silnie rozwiniete inne zmysły:lol: Felek,zmykaj do domu!

Posted

papay napisał(a):
Wygląda dużo lepiej !
A jak jest gosiu z Panią która do niego przychodziła?z tego co wiem pozwala jej się dotykać , cieszy go jej "widok" i pozwala się jej przytulać.W kwestii zabrania go też nie zmieniła zdania - wezmie go na nowe mieszkanie.
Czy też masz takie wiadomości?
:calus:

To się zgadza, pisałam o tym w poście z 4 lutego. Z tym dotykaniem to bez przesady, wszyscy go głaszczą i on to bardzo lubi.
Fattyciak - on juz zaklepany jest.......

Posted

Wiem gosiu że o tym pisałaś , chciałam tylko wiedzieć czy nic się nie zmieniło.

Dowiedziałam się o Felku stosunkowo pozno bo na początku tego miesiąca. Kontaktowałam się w jego sprawie z przemiłą Panią wolontariusz,która udzieliła mi wielu informacji.....potem trafiłam na dogo....
Cieszy mnie bardzo że jest już ktoś kto go pokochał dlatego mam nadzieję że dom do którego trafi wynagrodzi mu wszelką krzywdę której doświadczył.

Cynthia! oby z oczkami Felusia było tak jak mówisz !

pzdr