Jump to content
Dogomania

bokser Zefirek przeszedł za [TM]*, juz cię nic nie boli faflaczku(((:

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja']

Dla psiaka było by na plus jeśli mógłby wyjść nawet dziś do DT i już być leczony skoro wasza wetka nie widzi sensu zaczynania leczenia a potem do Fur ...

Przykro jeśli urażona duma ważniejsza od psa :([/QUOTE]

Ale nie może wyjść nawet dziś, bo został udupiony kwarantanną poprzez warszawski incydent.

Jaka duma? po prostu działanie na 3 fronty nie ma żadnego sensu. OK, może inaczej, jeśli uważacie, że nie mam racji i mam rozdęte ego, to może ja sie odsunę od tematu, a Wy sobie będziecie wszystko same załatwiać. Tylko, z tego co pamiętam Kapsel już się odsunęła, więc
ktoś chętny? Furciaczek pytała na kogo umowę o hotelowanie. Bierzecie wszystko na siebie? bo ja nie mogę zajmować się tematem skoro do mnie nikt bezpośrednio się nie zwraca, tylko do wszystkich dookoła. Logistyka, nie duma.

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olly']Nie chce mi się już komentować tego wszystkiego. Szanownej Pani wet powiedziałam, że jest opcja DT od zaraz i możliwość rozpoczęcia leczenia boksia już teraz!! Ona powiedziała, że możemy go sobie zabierać po 10.10. Skoro schron już kilka dni temu wiedział, że pies jest chory to chyba należałoby już wtedy rozpocząć leczenie, prawda?? skoro psa nie chcieli wydać...[/QUOTE]

Nie może go oddać wcześniej ! Jest kwarantanna.
Schron wiedział? Przytulisko nie zajmuje się leczeniem psów. Próby diagnozowania podjęłam ja, wspólnie z wetką, która nie musiała tego robić.
Zgodzę się jednak, że leczony powinien być już od wczoraj/dziś. Póki co, przez zamieszanie, nie jest.

Posted

A ja nie bardzo rozumiem, pomijając nieporozumienia, dlaczego lekarz wet. nie zaczyna leczenia psa, który tego wymaga.
Bez względu na to kto i kiedy go zabierze, to leczenie będzie kontynuowane, więc dlaczego nie można go zacząć?

A nieporozumienia trzeba wyjaśniać u źródła, a nie jedna pani powiedziała, potem następna pani...
Są telefony na stronie SOS bokserom, jeżeli coś jest nie tak, a sprawa pilna, można skorzystać.
Najważniejszy jest pies, a nie wzajemne animozje, zresztą chyba do tej pory ich nie było. ;)

Posted

Dziewczyny ...dogadajcie się wreszcie ...proszę

Błąd , że nie dogadałyście sprawy między sobą wczesniej , nikt przecież niechciał źle ....ale [B]BŁĄD największy że nie jest leczony jeszcze [/B].
Od kiedy ma iść na hotel ?? jesli ma czekać kilka dni to jesli ode mnie miało by coś zależeć to jednak decydowałabym się na DT .....no ale musicie się w końcu dogadać

Posted

[quote name='conceited']Nie może go oddać wcześniej ! Jest kwarantanna.
Schron wiedział? Przytulisko nie zajmuje się leczeniem psów. Próby diagnozowania podjęłam ja, wspólnie z wetką, która nie musiała tego robić.
Zgodzę się jednak, że leczony powinien być już od wczoraj/dziś. Póki co, przez zamieszanie, nie jest.[/QUOTE]

Myślę, że zamieszanie nie powinno być przeszkodą leczenia chorego psa....

Posted

[quote name='Alicja']Od kiedy ma iść na hotel ?? jesli ma czekać kilka dni to jesli ode mnie miało by coś zależeć to jednak decydowałabym się na DT .....no ale musicie się w końcu dogadać[/QUOTE]

Fur napisała, że w ten weekend już miałaby miejsce. Pozostaje problem braku kasy i transportu. Kwarantanna kończy się 10go i wtedy
mógłby jechać.

Posted

[quote name='conceited']i dlatego zadzwoniłam dziś pytać kiedy pies będzie w końcu leczony. Usłyszałam, że nie ma sensu zaczynać bo jakaś Pani z Sos Bokserom powiedziała, że go zabiera na początku tygodnia.[/QUOTE]

Moim zdaniem to wetki nie powinno interesować,czy wyjedzie na początku czy na końcu tygodnia tylko zacząć leczenie od razu.Przecież nie jest jedynym znającym się na leczeniu wetem i wystarczyło by przy przekazaniu psa podać jakie leki i w jakich dawkach dostaje i bez problemu można będzie leczyć dalej psa w innym miejscu.Dla mnie to nie jest argument.A dwa dni leczenia,w sumie z dniem dzisiejszym to trzy,to ogromna różnica.Człowiek,który zachorowałby na sepsę po trzech dniach mógłby już umrzeć.

Michał to zaprzyjaźniony ktosik,który już nie jednego psa uratował.Jeżeli Zefir ma u furciaczek zapewnione miejsce to super,ale nie od tego poniedziałku.Na dworze już zimno,a boksery nie mają podszerstka.Nawet na dzień swojej bokserki nie zostawiłabym na dworze,nie mówiąc o nocach,a Zefirek niestety spędza i dnie i noce pod gołym niebem.Jeżeli jest możliwość dać mu dach nad głową zanim trafi do furciaczek to dlaczego nie conceited????Bo nikt tego z tobą nie ustalił.To ważniejsza twoja duma,czy dobro psiaka???
Super,że jesteś na miejscu,że doglądasz go i w ogóle,ale to my wszystkie będziemy płacić za jego hotelowanie,za jego transport,leczenie i.t.d.My wszystkie powinnyśmy decydować co będzie z psiakiem,a nie,że ty sobie napiszesz,że bez twojej zgody nikt go nie dostanie.Zapraszam cię na wątek Kinga z mojego podpisu.Ja go wyciągałam ze schronu,na mnie był wyadoptowany,ja załatwiłam klinikę,ale wszystkie moje ruchy związane z Kingiem były ustalane wspólnie,bo to wszystkie ciotki boksiowe pomogły mi finansowo i nie tylko.To nasze wspólne sukcesy.Wejdź na wątek i zobacz,że na wątku Kinga nie ma ani jednej kłótni,ani jednego niedomówienia,ani jednej pretensji.A walka o jego życie i zdrowie trwa już od kilku miesięcy.I to nie jest tylko wyleczenie przeziębienia i wykastrowanie.To o wiele,wiele więcej.

Kapselku,deklaracji stałych mamy 330zł,czyli brakuje jeszcze 120zł!!!Musisz to ująć w temacie!!!Kto się dołoży choć po piątaku!!!

Posted

Gotówka nie pomogę, bo mam straszna pustke w portfelu po operacji mojego Piratka, ale [B][COLOR=red]moge przekazać 10 kubków termicznych na bazarek dla Zefirka (w sklepach są takie kubki po 12 -13 zł ) . Tylko do kogo je przesłać ???[/COLOR][/B]
("poprawiłąm" - może w ferworze emocji ktoś zauważyteraz moje pytanie?? )

Posted

[quote name='tatankas']
Kapselku,deklaracji stałych mamy 330zł,czyli brakuje jeszcze 120zł!!!Musisz to ująć w temacie!!!Kto się dołoży choć po piątaku!!![/QUOTE]

Aduś:
[COLOR=black][B][SIZE=3][SIZE=2]ania z poznania-50zł stałe
Kapsel - 50 stałe
Maruda666- 30 zł stałe
What May NN[/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=2] - 20 zł stałej[/SIZE][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][SIZE=2] Onga - 40 zł stałej
olly[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=black][SIZE=2][B] - 20 stałej[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3][SIZE=2] sabinka40-20 zł stałej
tatankas-20zł stałej
Kora78[/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=2]-10zł stałej [/SIZE][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][SIZE=2] wykrywka- 20 zł stałej
Jagoda1-30zł - stałej
Nombre-20 stałej
Yana[/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=2]-30zł[/SIZE][/SIZE][/B] [B]-stałej
[/B][B][SIZE=3][SIZE=2] Cheese[/SIZE][/SIZE][/B][B][SIZE=3][SIZE=2]-30zł[/SIZE][/SIZE] - stałej[/B]

Razem 390, z tym że Nombre nie odpowiedziała...
[/COLOR]

Posted

Również uczestniczyłam w wielu akcjach ratowania dopiewskich i nie tylko psiaków, gdzie bez kłótni się obyło. Nie musisz mnie pouczać, nie
jestem typem szukającym zwady.

Reszty nie skomentuje, ewidentnie się nie rozumiemy. Znów słyszę, że chodzi o moją dumę... Nie mam siły oponować, ja widzę to inaczej.

Posted

[SIZE=2][FONT=Courier New]Z tego, co ja rozumiem to problem polega na tym, ze nikt nie konsultuje tu właśnie działań z conceited, a działając na własna rękę S.O.S bokserom jedynie może zaszkodzić i nie będę tu wchodzić w dyskusje dlaczego , ostatnia osoba która chce zle dla tego psa jest conceited[/FONT][/SIZE]
[FONT=Courier New][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]
[SIZE=2][FONT=Courier New]I wbrew pozorom pani wet chciała dobrze, bo jeżeli zacznie leczenie to wcale nie musi zgodzić się na wydanie psa gdziekolwiek do skończenia leczenia a to w tym przypadku może być w najlepszym razie kolejne 2 tygodnie wiec może warto jednak przemyśleć zanim zacznie się wydzwaniać do wszystkich świętych i robić zamieszanie.[/FONT][/SIZE]

Posted

nie bierzecie wszyscy pod uwage tego, ze to nie jest normalny, regularny schron. tylko jakas przechowalania na wysypisku smieci, gdzie wet tylko szczepi, a chore psy umieraja nieleczone, bo nie ma na to srodkow i checi pracownikow.

wetka nie zaczela leczenia, skoro pies ma wyjechac. po drugie, to za co wetka ma leczyc? kto jej odda za leki i wizyty? skoro schron nie placi.

tutaj winne umywanie raczek osoby odpowiedzialnej za zdrowie psow. oraz organow finansujacych utrzymanie psow w tym miescie.

Posted

[quote name='kora78']nie bierzecie wszyscy pod uwage tego, ze to nie jest normalny, regularny schron. tylko jakas przechowalania na wysypisku smieci, gdzie wet tylko szczepi, a chore psy umieraja nieleczone, bo nie ma na to srodkow i checi pracownikow.

wetka nie zaczela leczenia, skoro pies ma wyjechac. po drugie, to za co wetka ma leczyc? kto jej odda za leki i wizyty? skoro schron nie placi.

tutaj winne umywanie raczek osoby odpowiedzialnej za zdrowie psow. oraz organow finansujacych utrzymanie psow w tym miescie.[/QUOTE]

DOKŁADNIE !
Cieszę się, że rozumiesz.
Za badanie kału też zapłaciłam ja.
A Dopiewo to mała mieścinka, w gminie Dopiewo. To przytulisko powstało
kilka lat temu na terenie ZUKu jako reakcja na problem wałęsających się hord
dzikich psów, które wcześniej odstrzeliwano.

Posted

Reasumując, teraz może należałoby ustalić możliwość transportu Zefira do Fur po kwarantannie.
Olly deklarowała, że może go zawieźć bezpłatnie, jeżeli ktoś dowiezie go do Bydgoszczy.

Posted

[quote name='oris'][SIZE=2][FONT=Courier New]Z [SIZE=2][FONT=Courier New]I wbrew pozorom pani wet chciała dobrze, bo jeżeli zacznie leczenie to wcale nie musi zgodzić się na wydanie psa gdziekolwiek do skończenia leczenia a to w tym przypadku może być w najlepszym razie kolejne 2 tygodnie wiec może warto jednak przemyśleć zanim zacznie się wydzwaniać do wszystkich świętych i robić zamieszanie.[/FONT][/SIZE][/QUOTE]

Tak jest, o to chodziło. Już kilka razy, w przypadkach, w których leczenie stacjonarne mogło pomóc, Pani wet podejmowała się leczenia psów (za wynegocjowane pieniądze od ZUK) i wtedy psy zawsze zostawały do końca leczenia.

Posted

[quote name='joaaa']Reasumując, teraz może należałoby ustalić możliwość transportu Zefira do Fur po kwarantannie.
Olly deklarowała, że może go zawieźć bezpłatnie, jeżeli ktoś dowiezie go do Bydgoszczy.[/QUOTE]

Tak jest. Ja mogę dopiero w piątek bo to moje wolne dni. Jeśli nie znajdziemy nic wcześniej, pojadę.
Mam nadzieję, że uda się rozpocząć leczenie i przekazać psa w trakcie leczenia. Jutro będę o tym rozmawiała.
Trzeba też ustalić, kto bierze na siebie podpisanie umowy z Fur i finansowanie hotelu.
Ja przepraszam, ale po ostatnich przebojach, wolałabym nie.

Posted

[quote name='joaaa']Reasumując, teraz może należałoby ustalić możliwość transportu Zefira do Fur po kwarantannie.
Olly deklarowała, że może go zawieźć bezpłatnie, jeżeli ktoś dowiezie go do Bydgoszczy.[/QUOTE]

Joaa, jednak odpaliłam kompa ;)
Zrfirka mogę zabrać z Mogilna (z Dopiewa to około 100km) w poniedziałek około 9-10, zabiorę go do Bydgoszczy, gdzie przenocuje, a we wtorek z rana zawiozę go do Ciechocinka.
Mój telefon 794505400, jakby taka pomoc odpowiadała..

Posted

[quote name='Kapsel'][B]
[U]Deklaracje stałe:[/U][/B]

1.ania z Poznania - [B]50 z[/B]ł- jak Rafik pójdzie do adopcji będzie 100zł
2. Kapsel - [B]50 z[/B]ł
3. Maruda666 - [B]30 zł[/B]
4. What May NN -[B] 20 zł [/B]- przypominać
5. Onga -[B] 30 [/B]zł
6. Olly - [B]20[/B] zł
7. sabinka40 - [B]20[/B] zł
8. Tatankas - [B]20[/B] zł
9. Kora78 - [B]10 [/B]zł
10. Wykrywka - [B]20[/B]zł
11. Zelek150 - [B]20[/B] zł
12. Jagoda1-[B]20[/B]zł
13. Nombre-[B]20[/B] zł
[B]Razem: 330 zł[/B]
[B][U]
Deklaracje jednorazowe i doraźne:[/U]
[/B]
1. Alicja-dorzuci się z bazarków
2. zelek150-coś wpłaci
3. Hania & Andrzej - 50 zł i ewentualnie jeszcze później
5. What May NN -coś jednorazowo
6. Kora78 - 10 zł
7. Yana-50 zł
8. Cheese -30 zł

[U][B]Razem: 140zł żywej gotówki [/B][/U][/QUOTE]

ok,te twoje wyliczenia z postu#3 mnie zmyliły,czy mogłabyś je usunąć,ja już wszystko w poście#8 mam zapisane.Dzięki :)

Czyli brakuje jeszcze 60zł!!!

Posted

[quote name='Faro']Gotówka nie pomogę, bo mam straszna pustke w portfelu po operacji mojego Piratka, ale [B][COLOR=red]moge przekazać 10 kubków termicznych na bazarek dla Zefirka (w sklepach są takie kubki po 12 -13 zł ) . Tylko do kogo je przesłać ???[/COLOR][/B]
("poprawiłąm" - może w ferworze emocji ktoś zauważyteraz moje pytanie?? )[/QUOTE]

Faro,jeżeli się nikt nie zgłosi,to możesz mi je przesłać,zrobienie bazarku małego,to dla mnie nie problem.Mam nadzieję,że się wszystko sprzedam,bo u mnie problemem jest brak miejsca już na bazarkowe rzeczy ;)

Posted

A ja poproszę o cierpliwość Furciaczek, najpóźniej we wtorek zamiast 40 zł wyślę 100. Ale na stałe podtrzymuję 40. Zefir hulako nie daj się!! I Wy się dziewuchy też nie dajcie i odpuście troszkę, bo ja widzę, że każdy tak mocno chce pomóc, że przez to nieporozumienia. Spokojnie. Przytulcie się do swoich gluciaków, zapomnijcie o jakichśtam niedomówieniach i działajcie jak an początku. Szkoda, by przez nasze ludzkie słabości ZEfirek oberwał. No już, buzi buzi i koniec fochowania :*

Aaa jak będzie brakowało kaski dla drani a ktoś będzie organizował bazarek to chętnie wspomogę jakimś sreberkiem i pierdołkami.

Posted

Rozmawiałam z Panią wet, dziś zaczynamy leczenie. Mam nadzieję, że nie będzie za późno :( jadę go dziś odwiedzić. Póki co, nie wiem
kto pokryje koszt leczenia i dojazdów, ale trzeba je zacząć. Zawioze mu też jakieś pyszne, wartościowe jedzenie.

Ja się wycofuję z decydowaniu o losach Zefira[U] po opuszczeniu[/U] jego progów Dopiewa. Natomiast dopóki on tam jest, proszę kontaktować się ze mną, z nikim więcej, żebyśmy mówili jednym głosem w kontaktach ze schronem i wetem.
Co zrobicie dalej...nie wtrącam się.

Posted

Byłam u Zefirka, cieszył się, skakał na kraty. Wcześniej spotkałam się z wetką i wzięłam od niej antybiotyk, synolux, i podałam mu go w jedzeniu. Zjadł ze smakiem bo uwielbia jeść. Mimo, iż już 2 tydzień dostaje podwójne racje żywnościowe w stosunku do inncyh psów, znów jest chudszy. Jutro powtórka z rozrywki, czyli antybiotyk w jedzeniu. W poniedziałek wetka przyjedzie i zobaczy co dalej. Kupy ma wzorcowe.