Alicja Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='conceited'] W myśl tej wypowiedzi zabieranie psa na tydzień też nie powinno nikomu przeszkadzać, skoro psychika psa nie ucierpi od ciągłych zmian. Pies się przyzwyczai do przebywania w domu, a potem pojedzie do hotelowego (wspaniałego, ale jednak) boksu. Po prostu mam odmienne zdanie i mam do tego prawo.[/QUOTE] a jednak to nie to samo .....gdyż napisałam wcześniej że to nie zwykły DT a DT bokserzy taki co już niejednego boksia przechowywał i niefajnie jak sie porównuje DT do domu który chce wypożyczyć psa Quote
Alicja Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='conceited']Ponawiam pytanie o lokalizację dt Michała. Próbuję załatwić transport bezpośredni wcześniej, ale nie wiem gdzie.[/QUOTE] napisz do Oli na PW ona dokładnie Ci da namiary Quote
tatankas Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Faro'][/B] Ojjj - nie tak do końca ! W przypadku Zefirka BARDZO WAŻNE jest -"gdzie jest to ciepełko", bo to psiak z"etykietką". Ale osobiście uważam , że akurat u Michała jest to "dobre miejsce" , bo to sprawodzony bokserzy DT. Tylko jak go tam "dostarczyć" na cito??? pw doszło - kubki wyślę jutro.[/QUOTE] Źle się wyraziłam,chodziło mi właśnie o to,że już DT Michała nie raz był bardzo pomocny,więc jest sprawdzony.W ciemno byśmy innemu domkowi go nie dawały,ale myślałam,że to jasne ;) [quote name='conceited']Ponawiam pytanie o lokalizację dt Michała. Próbuję załatwić transport bezpośredni wcześniej, ale nie wiem gdzie.[/QUOTE] Ola będzie na dogo wieczorem na pewno,zresztą jak zawsze,więc na pewno do ciebie napisze. Quote
Kapsel Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Kochani, jesteśmy po rozmowie telefonicznej z conceited. Michał z Bydgoszczy, wolontariusz Fundacji SOS Bokserom zdecydował, że przyjmie Zefirka do siebie na BDT do momentu zrobienia specjalistycznych badań, które są wymagane ze względu stan fizyczny i zdrowotny boksera, zdiagnozowania go i wyleczenia. Bokser będzie konsultowany i diagnozowany u dr Słodkiego w Bydgoszczy. Fundacja SOS Bokserom nie mogła wziąć Zefirka pod swoją opiekę ze względu na dużą ilość podopiecznych (i to w przeważającej mierze staruszków) postanowiłyśmy, że Zefirek będzie pod opieką Michała na Bezpłatnym Domu Tymczasowym, ale za zwrot kosztów paliwa, które musi ponieść jadąc w poniedziałek po boksia na trasie Bydgoszcz-Dopiewo oraz kosztów dojazdów do kliniki do dr Słodkiego. Koszty te, musimy pokryć z deklaracji przeznaczonych dla Zefirka. Ze względu na to, że leczenie Zefirka może być kosztowne + dobra jakościowa karma i przynajmniej w poczatkowym okresie puszki wysokoenergetyczne, pieniążki z deklaracji będą przeznaczane na te cele i rozliczane tutaj na wątku.Wobec powyższego nie musimy już zbierać brakujących 60 zł. dla faflaka. Czy cioteczki, które deklarowały chęć pomocy zgadzają się z takim planem? Jeśli tak, to Zefirek wyjeżdża jutro po nowe lepsze życie w cieple, ze spacerkami, wreszcie z pełnym brzuszkiem, a co najważniejsze przy troskliwym człowieku, który kocha boksery, zna się na nich i umie z nimi postępować. Quote
Maruda666 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 HURA!!! To chyba było by dla małego najlepsze wyjście :) :) Quote
What May NN Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 ja oczywiście zgadzam się :-) wszystko co najlepsze dla Zefirka.. Quote
sylwiaso Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Super wieści!jutro dojdą moje pieniążki! Quote
tatankas Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ja również bardzo się cieszę,słyszałam bardzo wiele dobrego o Michale i wiem,że Zefirek lepiej trafić nie mógł. Deklarację podtrzymuję oczywiście.Kapselku-czy ktoś zawiadomił furciaczek,że boksio do niej nie dojedzie jednak? Quote
kora78 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 super. jestem ZA :) ale do czasu wyleczenia, znaczy- nie do czasu znalezienia ds? czyli do furciaczek pojedzie, tylko troche poziej? Quote
olly Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='kora78']super. jestem ZA :) ale do czasu wyleczenia, znaczy- nie do czasu znalezienia ds? czyli do furciaczek pojedzie, tylko troche poziej?[/QUOTE] na pewno znajdzie ds, jak tylko skończy kurację, jestem pewna :) Poza tym, Michał to "lucky DT", psiury są u niego krótko, bo szybciutko znajdują wspaniałe domki :) Quote
Kapsel Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='tatankas']Ja również bardzo się cieszę,słyszałam bardzo wiele dobrego o Michale i wiem,że Zefirek lepiej trafić nie mógł. Deklarację podtrzymuję oczywiście.Kapselku-czy ktoś zawiadomił furciaczek,że boksio do niej nie dojedzie jednak?[/QUOTE] Zaraz napiszę do niej pw, gdyż jak parę dni temu dobijałam się do niej telefonicznie, niestety nie odbierała telefonu. Quote
Jagoda1 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Bardzo dobre rozwiązanie dla Zefirka.:) Michał, wielkie dzięki.:Rose: Deklarację podtrzymuję:) Quote
Yana Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 to bardzo dobre rozwiązanie, podtrzymuje deklarację Quote
Akrum Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 super, bardzo się cieszę, że jednak Zefirek opuszcza przytulisko i jedzie do DT do Michała. Wiem, że będzie miał tam troskliwą opiekę, będzie zdiagnozowany, dostanie dobrą karmę, spacerki, spanie w ciepełku i praca nad jego zachowaniem - to wszystko sprawi, że i Zefir znajdzie niedługo swój domek, w którym będzie szczęśliwy do końca swoich dni :) Fajnie, że mimo tego iż przez chwilę na wątku była nieciekawa atmosfera, doszliście do porozumienia - w końcu to wszystko dla dobra Zefira i najważniejsze, że się udało :) Quote
tatankas Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Październik wpłaty: [SIZE=2]ania z poznania+50zł stałej Kapsel+50zł stałej Za transport i od Hani z Poznania+140zł jednorazowo Maruda666+30zł stałej What May NN[SIZE=2]+20zł stałej +30zł jednorazowej [SIZE=2] Onga-40zł stałej+60zł jednorazowej olly[SIZE=2]+20zł stałej [SIZE=2] sabinka40+20zł stałej tatankas-już się zawiadomiłam i jest +20zł stałej Kora78[SIZE=2]+10zł stałej i 10zł jednorazowej [SIZE=2] wykrywka+20zł stałej Jagoda1+30zł stałej Nombre-wysłane pw Yana[SIZE=2]+30zł stałej [SIZE=2] Cheese[SIZE=2]+30zł stałej[SIZE=2] giselle4+20zł jednorazowo Quote
Kapsel Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Dziewczyny, czy ktoś miałby zbędny kubraczek dla boksia? Potrzebujemy dla Lolka :-( on marznie bo na razie mieszka w budzie :-( Quote
Yana Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Kapsel']Dziewczyny, czy ktoś miałby zbędny kubraczek dla boksia? Potrzebujemy dla Lolka :-( on marznie bo na razie mieszka w budzie :-([/QUOTE] Muszę sprawdzić, bo miałam taki po Yanie troszkę było naderwane zapięcie i kupiłam nowy. Sprawdzę czy go jeszcze mam, jak znajdę to go mogę zszyć i wysłać pocztą. Quote
tatankas Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Październik wpłaty: [SIZE=2]ania z poznania+50zł stałej Kapsel+50zł stałej wpłynęły 05.10 2011[SIZE=2] Za transport i od Hani z Poznania+140zł jednorazowo wpłynęły 05.10 2011[SIZE=2] Maruda666+30zł stałej [SIZE=2]wpłynęły 10.10.2011[SIZE=2] What May NN[SIZE=2]+20zł stałej +30zł jednorazowej wpłynęły 05.10 2011 [SIZE=2] Onga-40zł stałej+60zł jednorazowej olly[SIZE=2]+20zł stałej wpłynęły 07.10 2011 [SIZE=2] sabinka40+20zł stałej tatankas-już się zawiadomiłam i jest +20zł stałej wpłynęły 05.10 2011[SIZE=2] Kora78[SIZE=2]+10zł stałej i 10zł jednorazowej wpłynęły 05.10 2011 [SIZE=2] wykrywka+20zł stałej Jagoda1+30zł stałej wpłynęły 05.10 2011[SIZE=2] Nombre-wysłane pw Yana[SIZE=2]+30zł stałej wpłynęły 05.10 2011 [SIZE=2] Cheese[SIZE=2]+30zł stałej wpłynęły 07.10 2011[SIZE=2] giselle4+20zł jednorazowo [SIZE=2]wpłynęły 08.10.2011[SIZE=2] sylwiaso+20zł jednorazowej [SIZE=2]wpłynęły 10.10.2011[SIZE=2] Na koncie Zefirka jak na razie 460zł :) Quote
sabinka40 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 :lol:Michał jesteś wielki, przeleję dziś moją deklarację dla Zefirka, sorki że tak pózno , ale konto miałam już puste:razz: Quote
tatankas Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Dziewczyny-po raz kolejny proszę-wpisujcie swój nick w tytule przelewu,dla Zefirka jest zawsze,ale już dwa przelewy były bez nicku-dobrze,że mam swój zeszyt adresowy ;) i miałam jak sprawdzić od kogo :) Quote
kora78 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='tatankas']Dziewczyny-po raz kolejny proszę-wpisujcie swój nick w tytule przelewu,dla Zefirka jest zawsze,ale już dwa przelewy były bez nicku-dobrze,że mam swój zeszyt adresowy ;) i miałam jak sprawdzić od kogo :)[/QUOTE] o Boże... dziewczyny i chłopaki strzeżcie się !!! bo tatankas ma SPECJALNY ZESZYT NA NAS !!!! kto wie, kiedy i jak go wykorzysta! ;P Quote
tatankas Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='kora78']o boże... Dziewczyny i chłopaki strzeżcie się !!! Bo tatankas ma specjalny zeszyt na nas !!!! Kto wie, kiedy i jak go wykorzysta! ;p[/quote] Dobre :D:D:D:D:D Quote
kora78 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 dobry to jest zeszycik. mnie to by sie przydal :D Quote
Recommended Posts