Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='conceited']

W myśl tej wypowiedzi zabieranie psa na tydzień też nie powinno nikomu przeszkadzać, skoro psychika psa nie ucierpi od ciągłych zmian.
Pies się przyzwyczai do przebywania w domu, a potem pojedzie do hotelowego (wspaniałego, ale jednak) boksu.

Po prostu mam odmienne zdanie i mam do tego prawo.[/QUOTE]

a jednak to nie to samo .....gdyż napisałam wcześniej że to nie zwykły DT a DT bokserzy taki co już niejednego boksia przechowywał

i niefajnie jak sie porównuje DT do domu który chce wypożyczyć psa

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='conceited']Ponawiam pytanie o lokalizację dt Michała. Próbuję załatwić transport bezpośredni wcześniej, ale nie wiem gdzie.[/QUOTE]

napisz do Oli na PW ona dokładnie Ci da namiary

Posted

[quote name='Faro'][/B]
Ojjj - nie tak do końca ! W przypadku Zefirka BARDZO WAŻNE jest -"gdzie jest to ciepełko", bo to psiak z"etykietką". Ale osobiście uważam , że akurat u Michała jest to "dobre miejsce" , bo to sprawodzony bokserzy DT. Tylko jak go tam "dostarczyć" na cito???

pw doszło - kubki wyślę jutro.[/QUOTE]

Źle się wyraziłam,chodziło mi właśnie o to,że już DT Michała nie raz był bardzo pomocny,więc jest sprawdzony.W ciemno byśmy innemu domkowi go nie dawały,ale myślałam,że to jasne ;)

[quote name='conceited']Ponawiam pytanie o lokalizację dt Michała. Próbuję załatwić transport bezpośredni wcześniej, ale nie wiem gdzie.[/QUOTE]

Ola będzie na dogo wieczorem na pewno,zresztą jak zawsze,więc na pewno do ciebie napisze.

Posted

Kochani, jesteśmy po rozmowie telefonicznej z conceited.

Michał z Bydgoszczy, wolontariusz Fundacji SOS Bokserom zdecydował, że przyjmie Zefirka do siebie na BDT do momentu zrobienia specjalistycznych badań, które są wymagane ze względu stan fizyczny i zdrowotny boksera, zdiagnozowania go i wyleczenia. Bokser będzie konsultowany i diagnozowany u dr Słodkiego w Bydgoszczy.
Fundacja SOS Bokserom nie mogła wziąć Zefirka pod swoją opiekę ze względu na dużą ilość podopiecznych (i to w przeważającej mierze staruszków) postanowiłyśmy, że Zefirek będzie pod opieką Michała na Bezpłatnym Domu Tymczasowym, ale za zwrot kosztów paliwa, które musi ponieść jadąc w poniedziałek po boksia na trasie Bydgoszcz-Dopiewo oraz kosztów dojazdów do kliniki do dr Słodkiego. Koszty te, musimy pokryć z deklaracji przeznaczonych dla Zefirka. Ze względu na to, że leczenie Zefirka może być kosztowne + dobra jakościowa karma i przynajmniej w poczatkowym okresie puszki wysokoenergetyczne, pieniążki z deklaracji będą przeznaczane na te cele i rozliczane tutaj na wątku.Wobec powyższego nie musimy już zbierać brakujących 60 zł. dla faflaka.
Czy cioteczki, które deklarowały chęć pomocy zgadzają się z takim planem? Jeśli tak, to Zefirek wyjeżdża jutro po nowe lepsze życie w cieple, ze spacerkami, wreszcie z pełnym brzuszkiem, a co najważniejsze przy troskliwym człowieku, który kocha boksery, zna się na nich i umie z nimi postępować.

Posted

Ja również bardzo się cieszę,słyszałam bardzo wiele dobrego o Michale i wiem,że Zefirek lepiej trafić nie mógł.

Deklarację podtrzymuję oczywiście.Kapselku-czy ktoś zawiadomił furciaczek,że boksio do niej nie dojedzie jednak?

Posted

[quote name='kora78']super. jestem ZA :)

ale do czasu wyleczenia, znaczy- nie do czasu znalezienia ds? czyli do furciaczek pojedzie, tylko troche poziej?[/QUOTE]

na pewno znajdzie ds, jak tylko skończy kurację, jestem pewna :)
Poza tym, Michał to "lucky DT", psiury są u niego krótko, bo szybciutko znajdują wspaniałe domki :)

Posted

[quote name='tatankas']Ja również bardzo się cieszę,słyszałam bardzo wiele dobrego o Michale i wiem,że Zefirek lepiej trafić nie mógł.

Deklarację podtrzymuję oczywiście.Kapselku-czy ktoś zawiadomił furciaczek,że boksio do niej nie dojedzie jednak?[/QUOTE]
Zaraz napiszę do niej pw, gdyż jak parę dni temu dobijałam się do niej telefonicznie, niestety nie odbierała telefonu.

Posted

super, bardzo się cieszę, że jednak Zefirek opuszcza przytulisko i jedzie do DT do Michała. Wiem, że będzie miał tam troskliwą opiekę, będzie zdiagnozowany, dostanie dobrą karmę, spacerki, spanie w ciepełku i praca nad jego zachowaniem - to wszystko sprawi, że i Zefir znajdzie niedługo swój domek, w którym będzie szczęśliwy do końca swoich dni :)

Fajnie, że mimo tego iż przez chwilę na wątku była nieciekawa atmosfera, doszliście do porozumienia - w końcu to wszystko dla dobra Zefira i najważniejsze, że się udało :)

Posted

Październik wpłaty:

[SIZE=2]ania z poznania+50zł stałej
Kapsel+50zł stałej
Za transport i od Hani z Poznania+140zł jednorazowo
Maruda666+30zł stałej
What May NN
[SIZE=2]+20zł stałej +30zł jednorazowej
[SIZE=2] Onga-40zł stałej+60zł jednorazowej
olly
[SIZE=2]+20zł stałej
[SIZE=2] sabinka40+20zł stałej
tatankas-już się zawiadomiłam i jest +20zł stałej
Kora78
[SIZE=2]+10zł stałej i 10zł jednorazowej
[SIZE=2] wykrywka+20zł stałej
Jagoda1+30zł stałej
Nombre-wysłane pw
Yana
[SIZE=2]+30zł stałej
[SIZE=2] Cheese[SIZE=2]+30zł stałej[SIZE=2]
giselle4+20zł jednorazowo

Posted

[quote name='Kapsel']Dziewczyny, czy ktoś miałby zbędny kubraczek dla boksia? Potrzebujemy dla Lolka :-( on marznie bo na razie mieszka w budzie :-([/QUOTE]

Muszę sprawdzić, bo miałam taki po Yanie troszkę było naderwane zapięcie i kupiłam nowy. Sprawdzę czy go jeszcze mam, jak znajdę to go mogę zszyć i wysłać pocztą.

Posted

Październik wpłaty:

[SIZE=2]ania z poznania+50zł stałej
Kapsel+50zł stałej
wpłynęły 05.10 2011[SIZE=2]
Za transport i od Hani z Poznania+140zł jednorazowo
Maruda666+30zł stałej
[SIZE=2]wpłynęły 10.10.2011[SIZE=2]
What May NN
[SIZE=2]+20zł stałej +30zł jednorazowej wpłynęły 05.10 2011
[SIZE=2] Onga-40zł stałej+60zł jednorazowej
olly
[SIZE=2]+20zł stałej wpłynęły 07.10 2011
[SIZE=2] sabinka40+20zł stałej
tatankas-już się zawiadomiłam i jest +20zł stałej
Kora78
[SIZE=2]+10zł stałej i 10zł jednorazowej wpłynęły 05.10 2011
[SIZE=2] wykrywka+20zł stałej
Jagoda1+30zł stałej
Nombre-wysłane pw
Yana
[SIZE=2]+30zł stałej wpłynęły 05.10 2011
[SIZE=2] Cheese[SIZE=2]+30zł stałej wpłynęły 07.10 2011[SIZE=2]
giselle4+20zł jednorazowo
[SIZE=2]wpłynęły 08.10.2011[SIZE=2]
sylwiaso+20zł jednorazowej
[SIZE=2]wpłynęły 10.10.2011[SIZE=2]

Na koncie Zefirka jak na razie 460zł :)

Posted

Dziewczyny-po raz kolejny proszę-wpisujcie swój nick w tytule przelewu,dla Zefirka jest zawsze,ale już dwa przelewy były bez nicku-dobrze,że mam swój zeszyt adresowy ;) i miałam jak sprawdzić od kogo :)

Posted

[quote name='tatankas']Dziewczyny-po raz kolejny proszę-wpisujcie swój nick w tytule przelewu,dla Zefirka jest zawsze,ale już dwa przelewy były bez nicku-dobrze,że mam swój zeszyt adresowy ;) i miałam jak sprawdzić od kogo :)[/QUOTE]

o Boże... dziewczyny i chłopaki strzeżcie się !!! bo tatankas ma SPECJALNY ZESZYT NA NAS !!!!
kto wie, kiedy i jak go wykorzysta!

;P

Posted

[quote name='kora78']o boże... Dziewczyny i chłopaki strzeżcie się !!! Bo tatankas ma specjalny zeszyt na nas !!!!
Kto wie, kiedy i jak go wykorzysta!

;p[/quote]

Dobre :D:D:D:D:D