Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

godzinę przed nami jadą dziewczyny Halcia i Becia 66. Mają powiedzieć aby jakis pracownik już zaczął łapać Białasa zanim my dojedziemy z Kudłatą i z Kasią. Jeśli nawet będą łapać go przy nas wierze, że Kasia nie zrazi się. Ma świadomość jak wystraszony jest Białas i ona naprawdę chce mu pomóc. Ja jestem dobrej mysli.

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OK wiadomości z prawie pierwszej ręki.

NAsz Białas ma na imię MICZI :) urocze :)

Powiem tak łatwo nie było. Tak jak podejrzewałam złapanie Micziego było na poziomie cyrkowym, Wesoło nie było i co gorsze na oczach nowych właścicieli. Około godziny ścigania psa po boksie, był wyczerpany, zły i zmęczony co gorsze w momencie złapania go na pętle dwa psiaki zaczęły go szarpać. Było bardzo nieciekawie. ALE udało się, Miczi po wyjściu na zewnątrz schroniska trochę ochłonął po czym wtulił sie w nowych właściceli - to było cos niesamowitego! Dwoje ludzi i pies, który nie dawał szansy na adopcje - znaleźli sie nawzajem. Kiedy zapytałam Kasi czy Miczi sie jej podoba, powiedziała, że tak ale to nie o to chodzi, ona ze swoim chłopakiem bardzo chcą mu pomóc.
Mądra i dopbra adopcja, krąg zamknięty bo tylko Micziego im do szczęścia brakowało. :) Odnaleźli się :D

Posted

jasne że tak, zdjęcia są ale kudłata musi je wkleić :) bo ona ma aparat :D

UDAŁO SIĘ i bardzo się cieszę. Dzięki wszystkim, którzy chociaż minute poświęceili temu wątkowi :)

Kudlata jest dzielna, przyszła z odsieczą jak psiaki gryzły Micziego - dzielna dziewucha !!!!

Posted

Ja do teraz nie mogę wyjść z podziwu jak szybko ten dzikusek zaufał swoim nowym właścicielom :loveu: , już trochę przestałam wierzyć w szczęśliwe zakończenie jego historii. A tu taka niespodzianka :lol: .
Wielki ukłon w stronę nowego Państwa za to, że nie przerazili się łapanki w boksie (w czasie której Miczi pokazywał ząbki...), a dostrzegli jedynie psa, który bardzo potrzebuje człowieka. Wielkie :Rose: .

Posted

goniu nasza jak możesz zmień tytuł :)

Seaside tak jak napisała kudłata to naprawdę niesamowite na jak fantastycznych ludzi udało nam się trafić - patrząc na łapankę nie jeden by sobie podarował ich to zmotywowało. Widać że Miczi będzie miał naprawdę super :)

Posted

Chyba dobrze ze nie obserwowalam tego/tzn lapanki/.U mnie w pamieci pozostanie jako chetny do drobnego miziania przez kraty siatki.Zawze podchodzil sie przywitac,potem odsuwal sie metr dwa,obserwowal i pozowal Beci do zdjec.Ciesze sie bardzo,bardzo!!!!!!

Posted

Miczi ma się rewelacyjnie, jest łagodny, przytulaśny i jak napisała Kasia zna się na ludziach. Nie znosi jedynie babci gestapowca :D która swoją dociekliwością pobija ponoc niejednego :)
Kasia się martwi bo Miczi bardzo mało je, ale uspokoiłam ją, że czasem psy tak mają. Miczi nie jadł tam codziennie BA nawet czasem nie co drugi dzień więc ma swój rytm i potrzeba czasu aby poznawał nowe smaki.
Kasia jest w nim zakochana :) jak i cała rodzina oprócz babci :D