Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niech nie popełni błędu który ja zrobiłem i nie żałuje że piesek zagłodzony w schronisku to go trzeba "dobrze" karmić. Teraz muszę zmniejszać porcje i zwiększać ilość ruchu bo mi się Bunia wszerz rozrosła. :-(
PS. Mam nadzieję że babci tylko nie lubi a nie wyraża fizycznie swojej niechęci ;-)

• Replies 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja jestem poruszona szczególnie zdjęciem Micziego z chłopakiem Kasi, do którego Miczi sie wtulił jako pierwszej osoby - widać między nimi jest coś wyjątkowego. Kasia sama pisze, że Wojtek bardzo namd Miczim pracuje - oboje w razie potrzeby reagują i uczą. Piszą mi co się dzieje, pytają o rady jak nie sa pewni czy robią dobrze - zdjęcia pokazują, że robią wszystko jak trzeba i na głowie dla Micziego stają :)

Posted

mamy problem, Miczi nie akceptuje kuzyna Kasi i dzisiaj podczas jej nieobecności pogryzł go. Poszarpał mu spodnie, mały ma zadrapania. Matka Kasi kazała jej oddać Micziego do schroniska :(
Kurcze!!!
Kasia prosi o pomoc nie wie co ma robić.

Posted

mieliście podobne problemy? Jak im pomóc??

Nie wchodzi w gre odizolowanie kuzyna bo i tak bęzie przychodził. Ja podejrzewam coś musiał zrobić, że Miczi jest na niego cięty, ale wściekłej matce to raczej ciężko wyjaśnić - stawia sprawę jasno

Posted

o cholera :( Może spróbować powolutku aranżować spotkania mające na celu zakopanie topora wojennego???? tak przy wszystkich, najpierw z kagańcem i smyczą, powolutku..... :placz:

Posted

[quote name='Seaside']o cholera :( Może spróbować powolutku aranżować spotkania mające na celu zakopanie topora wojennego???? tak przy wszystkich, najpierw z kagańcem i smyczą, powolutku..... :placz:

To jeszcze bardziej pogorszy sprawę, bo pies będzie kojarzył takie spotkania z czymś nieprzyjemnym (np. kagańcem). Kurcze, a ile ten kuzyn ma lat?

Posted

Wiek kuzyna jes nieciekawy.Tacy miewaja glupie pomysly.Tu chyba nie pies jest nie w porzadku tylko jak o tym przekonac Mame Kasi.Jak znam dzieci to kuzyna bym prowadzila na smyczce.

Posted

Na pewno Kasia musi być przy każdym spotkaniu z kuzynem aby po pierwsze nie dopuścić do konfrontacji, po drugie ewentualnie móc zaobserwować bezpośrednią przyczynę, o ile pies nie jest już bardzo negatywnie nastawiony do kuzyna i będzie chciał wchodzić z nim w jakieś pozytywne kontakty.

Posted

Zaczal sie rok szk,,kuzyn najlepiej niech siedzi nad ksiazkami,wizyty niech odlozy do wakacji.Pies zapomni,kuzyn zmadrzeje.....moze......,chociaz wiek 14 lat dalej mnie nie przekonuje.Ale licze na wrazliwosc Mamy Kasi ze tak bezwzglednie nie wyda wyroku na psiaka!

• 4 weeks later...