Jump to content
Dogomania

Puszek - Niko - krakowiaczek jeden - już w domku :)

Recommended Posts

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na parapet sam wskoczył tylko raz, właśnie wtedy, gdy zrobiłam to zdjęcie. Dałam mu tam kocyk i podusie, więc się wyłożył i obserwował świat przez jakąś godzinę:lol:

Normalnie to staje na dwóch łapkach, przednie opiera o parapet ( chyba było gdzieś juz takie zdjęcie) i patrzy sobie przez okno. Uwielbia to podglądanie.:evil_lol:

Musiałam spędzić bez niego 2 długie dni, ale było radości po powrocie:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

U Nikosia wszystko w porządku, tylko ja ostatnio mam urwanie głowy i odpuściłam trochę z dogomanią :oops:

Może jutro wstawię jakieś zdjęcia, dziś chcieliśmy mu zrobić seję w plenerze, ale on teraz cały czas biega z nosem przy ziemi i tropi;) Ciężko jest go złapać w kadr...

A tak przy okazji, śmieszna sprawa, Niko wreszcie zaczął szczekać, trochę się niepokoiłam co na to sąsiedzi (nie szczeka bardzo często, ale wiadomo jak to jest w bloku, jak ktoś się chce przyczepić, to zawsze powód znajdzie). Jednak póki co, od sąsiadów słyszymy tylko : "Nooo, wreszcie szczeka!":crazyeye:
Byle tylko Niko nie wykorzystał za bardzo ich aprobaty:evil_lol:

Posted

Ale fajne zdjęcia:) Szczególnie to z Błoń, reklamuj piekny Kraków agulinko, reklamuj;) Nikoś to mały sryciulek, nie dość, że zajął łózko, to jeszcze poduszkę podprowadził;)

Posted

[quote name='BORA']Błonia? :cool3: Może kiedyś przyjdziecie na spacerek dogomaniaków? http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37895

Bora dziękujemy za zaproszenie ;) często bywamy na Błoniach. Oglądałam zdjęcia z Waszych spotkań, robią wrażenie :evil_lol:

Niestety Niko jest mało towarzyski jeśli chodzi o inne pieski. Interesuje się tylko suczkami :roll:
On poprostu nie potrafi sie bawić. Z psami się tylko obwącha i idzie dalej.
Z nami też nie bawi się zbyt wiele, trochę się przepychamy i tyle. Piłeczka w ogóle go nie interesuje, a gdy na ostatnim spacerze Marcin rzucił mu patyk, to Nikoś tak się skurczył, że aż mi się go żal zrobiło :-(

Nie wiem czy da się to zmienić, może ktoś ma jakiś pomysł jak go nauczyć i czy w ogóle próbować.

A na jakieś spotkanie, to mimo wszystko wpadniemy :lol:

Posted

akteris napisał(a):
Ale fajne zdjęcia:) Szczególnie to z Błoń, reklamuj piekny Kraków agulinko, reklamuj;) Nikoś to mały sryciulek, nie dość, że zajął łózko, to jeszcze poduszkę podprowadził;)

Będę reklamować w miarę możliwości;) , ale liczę na wsparcie :cool3:
Gdybyś tak miała zdjęcia Ebika ze spacerku po krakowskim Rynku, na tle kwiaciarek, o rety, to by bylo coś :razz:
Wiesz o czym mówie :p

Posted

[quote name='agulinka']
Nie wiem czy da się to zmienić, może ktoś ma jakiś pomysł jak go nauczyć i czy w ogóle próbować. :lol:
Mój pies tez się nie bawił – myślę, że po prostu nie umiał…. Ja mu po prostu wkładałam piszczącą zabawkę do pyszczka i tak mu ten pyszczek zamykałam żeby ta zabawka piszczała. Po jakimś czasie się zainteresował i teraz sam podchodzi do koszyka wyciąga swojego pora i się bawi – ale robi to umiarkowanie, od czasu do czasu. Na pewno nie należy do psów które szaleją na widok zabawek. A na psy też nie zwraca uwagi – udaje , że ich nie widzi i odchodzi dalej.

• 3 weeks later...
Posted

Puszek piękny jak zwykle.Co to miłość robi z psa :)
Co do patyków to umnie było to samo.
Może ktoś mu kiedyś coś chciał wytłumaczyć..:(

• 4 weeks later...
Posted

U nas wszystko w porządku, Niko zaczął zauważać inne psy, zwłaszcza te duże, które na ogół mają go w nosie, za to on chce je zjeść- przynajmniej tak to wygląda. Im pies spokojniejszy tym on grożniejszy, taka strategię przyjął.

Ale na szczęscie ma też psich przyjaciół, przy których zachowuje się całkiem przyzwoicie, pozwala im się obskakiwać i robić ze sobą różne rzeczy- bawić się z nimi niestety nie potrafi. Jedyną jego rozrywką jest pokazywanie, że to on jest górą: obsikuje krzaczek, potem robi to jakis inny psiak, więc on znowu i znowu, ile razy trzeba- każdy psiak wymięka i odpuszcza po jakims czasie- Niko jest w tej kwesti nie do pobicia.

Co poza tym... hmmm, sama nie wiem, poprostu wszystko dobrze.

Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie :bluepaw:, liczymy, że mimo naszej długiej nieobecności ktoś nas tu jeszcze odwiedzi...

Posted

Nikoś nareszcie znowu zagościł na dogomanii, bardzo się cieszę :) Oj rozbrykał sie chłopak troszkę;) i niech tak trzyma. Wiosna i Niko na jej tle po prostu piękne...
Pozdrawiamy i zyczymy pięknej pogody na codziennych spacerkach :)

• 5 months later...
  • 1 month later...
Posted

Niko ma się dobrze, już się całkiem rozkręcił, ale pozostaly mu pewne przykre wspomnienia. Jest małym wypłoszkiem...każdy zbyt gwałtowny ruch, huk, sprawiają, że podwija ogonek, spuszcza uszka i robi się taki malutki:roll:
Ponadto terroryzuje wszystkie okoliczne olbrzymy, które spotka na swojej drodze. Wtedy jest bardzo odważny;).

Pomału zbliża się rok od kiedy go mamy, a ja nie wyobrażam sobie, że mogliśmy kiedyś żyć bez niego :loveu:

Pozdrawiamy