Kava Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Kaju, a czy Krecik moze jesc paroweczke? Quote
kaja69 Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 [quote name='Kava']Kaju, a czy Krecik moze jesc paroweczke?[/QUOTE] Krecik,bedzie teraz przestawiony na specjalistyczna karme Royala...a w paróweczkach min teraz dostaje Furagin :) uwielbia :) chociaz on to ogólnie kocha jeść,wszytko wciagnie byle dużo :) Quote
Kava Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 funduje zatem woreczek karmy specjalistycznej + parowka Quote
kaja69 Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 [quote name='Kava']funduje zatem woreczek karmy specjalistycznej + parowka[/QUOTE] Sliczne dzięki:loveu::loveu::loveu: tylko jeszcze nie wiem ile kosztuje,bo dopiero jutro mam odbiór...zamówiona jest u mojej p.wetki...tylko,ze jutro akurat nie wybieram sie do miasta ,ale moze klega mi odbierze... Quote
kaja69 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Kolega odebrał...ale cena po prostu zabija:roll: ponad 60zł za 1,5kg...musze poszukac w necie,moze będzie taniej... Quote
mari23 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='kaja69']Kolega odebrał...ale cena poprostu zabija:roll: ponad 60zł za 1,5kg...musze poszukac w necie,moze będzie taniej...[/QUOTE] Hills jest chyba trochę tańszy, niż Royal.... moja wetka chcąc mi pomóc "wynalazła" dla mojego kotka Struvit ( odpowiednik Urinary RC i Hills CD) - ale kotek po tym wymiotował :( jeśli kupuje się większe opakowania karmy weterynaryjnej - za 1 kg wychodzi naprawdę dużo taniej, niż kupując małe opakowanie, to 1,5 kg wychodzi chyba najdrożej .... tylko skąd wziąć jednorazowo na duży worek? nie wiem, czy psie karmy są takie same, myślę, że i składem, i ceną ( jak widzę) nie różnią się zbytnio jest jeszcze pasta Uro-Pet - dla psów i kotów, też droga - 50 złotych tuba kosztuje :( Quote
kaja69 Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Poszukam w necie...właściwie juz szukałam,ale nic nie znalazłam,teraz mam konkretna nazwę ...ta cena zwaliła mnie z nóg...nie spodziewałam sie ,że bedzie za grosze,ale liczyłam ,że tak ok 50 zł...szok po prostu..a co to jest 1,5kg dla Krecika...podejrzewam,ze gdyby sie dobrał do paczki wsunąłby to na raz...on mógłby jeść tyle co ptaszek...tyle ile waży:) edit I jeszcze jeden problem z karma wyniknął:placz: reszta psów tez chce Royala:placz: one chca to co Krecik,zwłaszcza ,ze powiedział,ze w zyciu nie jadł czegos tak pysznego... Quote
yup Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 cześć dziewczyny, przepraszam za zaśmiecanie wątku ale tu pomoc naprawdę jest potrzebna... [url]http://www.dogomania.pl/threads/217786-KLATKA-%C5%81APKA-DLA-PSOW-wejdz-pomoz[/url]. Quote
mari23 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [quote name='kaja69']Poszukam w necie...właściwie juz szukałam,ale nic nie znalazłam,teraz mam konkretna nazwę ...ta cena zwaliła mnie z nóg...nie spodziewałam sie ,że bedzie za grosze,ale liczyłam ,że tak ok 50 zł...szok po prostu..a co to jest 1,5kg dla Krecika...podejrzewam,ze gdyby sie dobrał do paczki wsunąłby to na raz...on mógłby jeść tyle co ptaszek...tyle ile waży:) edit I jeszcze jeden problem z karma wyniknął:placz: reszta psów tez chce Royala:placz: one chca to co Krecik,zwłaszcza ,ze powiedział,ze w zyciu nie jadł czegos tak pysznego...[/QUOTE] no tak, stały problem "wielodzietnego" DT... skąd ja to znam? ;) Quote
kaja69 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 [quote name='mari23']no tak, stały problem "[B]wielodzietnego" DT[/B]... skąd ja to znam? ;)[/QUOTE] super okreslenie :) A Krecio ma nowa milość i jak zwykle bez wzajemności ...nie ma chłopak szczęścia w milości... Quote
mari23 Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 [quote name='kaja69']super okreslenie :) A Krecio ma nowa milość i jak zwykle bez wzajemności ...nie ma chłopak szczęścia w milości...[/QUOTE] czyżby Misia? ona jeszcze się boi, pokocha Krecia, jak się troszkę odstresuje biedulka - Krecia nie da się nie kochać ! Quote
kaja69 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Misia,Misia :) on chyba tez ma taka nadzieje i na błedach się uczy...juz nie jest taki nachalny,bardziej delikatny sie zrobił :) Quote
Qeeriefire Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Witam u Krecika :) Jaką więc karmę jada ? Quote
togaa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 I ja witam u [B]Kreta[/B]. Dzielny maluch, dzielna [B]Kaja.[/B] Będę tu zagladać i mocno trzymam kciuki !!! Quote
kaja69 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='togaa']I ja witam u [B]Kreta[/B]. Dzielny maluch, dzielna [B]Kaja.[/B] Będę tu zagladać i mocno trzymam kciuki !!![/QUOTE] O super ,ze jesteś :) przyda się Kreciowi doświadczona ciocia :) Jest juz wynik posiewu z pecherza i jest ujemny:) nie ma zadnego nieproszonego swiństwa :) Quote
kaja69 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='Collie']Witam u Krecika :) Jaką więc karmę jada ?[/QUOTE] Krecio teraz jada Urinary s/o Royala :) Wszystkie psy mu zazdroszcza :) Quote
Qeeriefire Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='kaja69']Krecio teraz jada Urinary s/o Royala :) Wszystkie psy mu zazdroszcza :)[/QUOTE] Nie dziwię się, trochę podjeść mogą :D Pozdrawiamy Quote
kaja69 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 [quote name='Nikaragua']A porównywałaś ceny z Eukanubą? Worek chyba jest w podobnej cenie, ale daje się jej i 1/3 mniej, więcej wychodzi taniej (mojej daję Intestinal. waży 8kg i kosztuje mnie ok 2,30zł/dzień)[/QUOTE] Patrzyłam na Eukanube ,ale patrzyłam tylko na cenę:roll: nie spojrzałam na dawkowanie...sprawdzałam w krakvecie i jeszcze gdzies ale nie pamietam gdzie... Quote
Annaa4 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='kaja69']Patrzyłam na Eukanube ,ale patrzyłam tylko na cenę:roll: nie spojrzałam na dawkowanie...sprawdzałam w krakvecie i jeszcze gdzies ale nie pamietam gdzie...[/QUOTE] A nie można kupić dużego worka (15kg) ? [url]http://animalia.pl/produkt,8708,Royal_Canin_VD_Urinary_%28pies%29.html[/url] o ile to ta karma. Moim psiakom zamawiamy właśnie od razu taki worek. Quote
kaja69 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 [quote name='Annaa4']A nie można kupić dużego worka (15kg) ? [url]http://animalia.pl/produkt,8708,Royal_Canin_VD_Urinary_%28pies%29.html[/url] o ile to ta karma. Moim psiakom zamawiamy właśnie od razu taki worek.[/QUOTE] Annaa,pewnie,ze mozna,i wtedy taniej wychodzi,tez patrzyłam na te większe worki,tylko,ze trzeba miec od ręki prawie 300zł...a ja mam spory dług u wetki a i mase innych psiaków,którym tez trza cos do pycholi włozyć... Quote
Annaa4 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='kaja69']Annaa,pewnie,ze mozna,i wtedy taniej wychodzi,tez patrzyłam na te większe worki,tylko,ze trzeba miec od ręki prawie 300zł...a ja mam spory dług u wetki a i mase innych psiaków,którym tez trza cos do pycholi włozyć...[/QUOTE] Rozumiem ale z drugiej strony jak się to podliczy później to kupując mniej przepłaca się. Ja bym mogła się zadeklarować na zakup tej karmy ale to dopiero w połowie stycznia- ale gdyby do tego czasu nadal to jadł to pamiętaj o mnie :) No fakt to mały pies ja w sumie mam 2 psiaki większe i im właśnie tak starcza średnio na 2-3 miesiące. Trzeba by było sprawdzić dawkowanie bo może tak na styk miałby ten worek. Quote
kaja69 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 [quote name='Annaa4']Rozumiem ale z drugiej strony jak się to podliczy później to kupując mniej przepłaca się. Ja bym mogła się zadeklarować na zakup tej karmy ale to dopiero w połowie stycznia- ale gdyby do tego czasu nadal to jadł to pamiętaj o mnie :) No fakt to mały pies ja w sumie mam 2 psiaki większe i im właśnie tak starcza średnio na 2-3 miesiące. Trzeba by było sprawdzić dawkowanie bo może tak na styk miałby ten worek.[/QUOTE] Kochana,dzięki,ale to spory wydatek:) Krecik wazy ok 8kg :) ja najpierw musze spłacic długi u p.wetki i przez jakis czas juz ich nie robic i wtedy moze jakos uzbieram na hurtowe wydanie:) ...zwykła karme to tylko w wielkich workach i jeszcze promocji szukam,a te specjalistyczne nie dośc ,że drogie to jeszcze nie robia promocji.. Quote
Qeeriefire Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Jak zakończę aktualny bazarek, wykombinuje coś dla Krecika na karmę...duuże ilości karmy :D Quote
kaja69 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 [quote name='Collie']Jak zakończę aktualny bazarek, wykombinuje coś dla Krecika na karmę...duuże ilości karmy :D[/QUOTE] Juz ja wiem,że bedziesz kombinować :) [quote name='Nikaragua']zdaję sobie sprawę , że to wielkie wydatki są. W krakvecie zdarzały mi się fajne promocje. (maja też waży 8kg :) )[/QUOTE] Nikaragua,ja mam chyba ok 600zł długu na tymczasy a nie cierpie tego i teraz to dla mnie priotytet zeby tego sie pozbyć,karmy na kreche nie wezme musze zapłacic i w to miejsce robie długi gdzie indziej:roll: Dlatego nawet nie wiesz jak mi pomagacie tymi bazarkami:loveu:Do tego zzera mnie paliwo,ja mam do wetki cos 25-30km,(nigdy nie pamietam zeby sprawdzić),teraz jeszcze wziełam się za te sterylki wiejskich suczek i prawie codziennie jestem w lecznicy:) dzisiaj wypatrzyłam kolejna ciężarna na łańcuchu,właściciela wziełam "z marszu,"na szybko przeszedł lekcje walki z bezdomnościa zwierząt i sunia juz umówiona na wtorek:diabloti: a wszystko przez Fundację Przyjaciele Czterech Łap:evil_lol: Quote
kaja69 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 [quote name='Collie']Jak zakończę aktualny bazarek, wykombinuje coś dla Krecika na karmę...duuże ilości karmy :D[/QUOTE] [quote name='Nikaragua']Dzielna kobieta z Ciebie[/QUOTE] Akurat...gdybym była dzielna sama dałabym sobie radę a nie żebrała:shake: Quote
Recommended Posts