Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak posłanka super ,ale cena odstrasza...narazie muszą wystarczyc mi kołderki i podkłady apteczne :)

Wczoraj późnym wieczorem Krecik znowu sie "zapchał" dałam mu dodatkowa No-spę i się odetkało na szczęście...dzisiaj jest juz dobrze...

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='kaja69']Tak posłanka super ,ale cena odstrasza...narazie muszą wystarczyc mi kołderki i podkłady apteczne :)

Wczoraj późnym wieczorem Krecik znowu sie "zapchał" dałam mu dodatkowa No-spę i się odetkało na szczęście...dzisiaj jest juz dobrze...[/QUOTE]

Kurna trzeba zrobic wszystko, zeby chlopak sie nie zapychal.... co mowia weci ? a moze specjalna dieta pomoglaby?

Posted

Coliie,sprawdzę jak juz swojego laptopa odzyskam,bo narazie gościnnie korzystam z męża ...mój jest odcięty od świata...

Kreciowi ma się lepiej...jeszcze nie całkiem pęcherz naprawiony ,ale chyba nie jest źle...w poniedziałek jedziemy na USG i kontrolę ...

Posted

[quote name='kaja69']Tak posłanka super ,ale cena odstrasza...narazie muszą wystarczyc mi kołderki i podkłady apteczne :)
[/QUOTE]

A który rozmiar byłby Kreciorkowi potrzebny? Uzbieramy ;)

Posted

[quote name='Drzagodha']A który rozmiar byłby Kreciorkowi potrzebny? Uzbieramy ;)[/QUOTE]

Krecik w środe będzie miał zabieg ,trzeba oczyscic pęcherz z tego co tam uzbierał...dzisiaj znowu sie zapchał,dobrze,ze akurat przed wizyta u p.wetki...na cewniku pełno złogów piasku i innego swińtwa...w tej sytuacji bede bardziej potrzebowac kaski na jego dalsze leczenie :( z tego wszystkiego nie przyszło mi do głowy zapytać o koszt zabiegu...

Posted

[quote name='kaja69']Krecik w środe będzie miał zabieg ,trzeba oczyscic pęcherz z tego co tam uzbierał...dzisiaj znowu sie zapchał,dobrze,ze akurat przed wizyta u p.wetki...na cewniku pełno złogów piasku i innego swińtwa...w tej sytuacji bede bardziej potrzebowac kaski na jego dalsze leczenie :( z tego wszystkiego nie przyszło mi do głowy zapytać o koszt zabiegu...[/QUOTE]
Jeny, niech trzyma się maluch i Ty też :(

Posted

Krecik juz po operacji...wszystko poszło gładko,ale...no własnie ...okazało sie ,ze ściana pęcherza jest w okropnym stanie,całkiem mozliwe,ze na skutek urazu mechanicznego,albo od tego ,ze on tak długo leżał po wypadku bez pomocy...teraz sie juz tego nie dowiemy...w każdym razie został pobrany wymaz z wnętrza pęcherza...został wyczyszczony i wypłukany z tego świństwa co to zalegało i zatykało cewke moczową...narazie ma przyszyty cewnik...nameczy się ten biedaczek...
Zamówiłam specjalistyczna karmę...

Doszły wpłaty od drzagodhy i Iwonki W.-nie ma nicku w tytule:) Wpiszę na pierwszej stronie,jeśli pomyle bazarki to mnie sprostujcie dziewczyny...

Posted

Justyna,każdy kto go zobaczy w realu to samo stwierdza :)
Krecio czuje sie dobrez,zjadł dzisiaj sniadanko w piorunującym tempie:) niestety musi siedzieć w kołnieżu i ma do dyspozycji tylko swoje posłanko,ani kroku dalej...nie bardzo mu sie to podoba...

Posted

[quote name='kaja69']Justyna,każdy kto go zobaczy w realu to samo stwierdza :)
Krecio czuje sie dobrez,zjadł dzisiaj sniadanko w piorunującym tempie:) niestety musi siedzieć w kołnieżu i ma do dyspozycji tylko swoje posłanko,ani kroku dalej...nie bardzo mu sie to podoba...[/QUOTE]

a jakie sa dalsze rokowania vetki? co mowi, czy cewnik musi byc dluzej zalozony, czy juz na stale? czy maly bedzie kiedykolwiek mogl sam podnosic nozke? a te kamienie i zwirek beda sie nadal zbierac?
jak i czy wogole zmiana diety wplynelaby korzystniej na jego stan zdrowia?

Posted

[quote name='Kava']a jakie sa dalsze rokowania vetki? co mowi, czy cewnik musi byc dluzej zalozony, czy juz na stale? czy maly bedzie kiedykolwiek mogl sam podnosic nozke? a te kamienie i zwirek beda sie nadal zbierac?
jak i czy wogole zmiana diety wplynelaby korzystniej na jego stan zdrowia?[/QUOTE]

Karma ,ma podobno zapobiegac tworzeniu sie piasku,zwirku i kamieni w przewodzie moczowym,zobaczymy jak to dalej będzie...
Krecikowi bardzo sie nie podoba siedzenie w kołnierzu i na ograniczonej powierzchni,ale dzielnie to znosi...wszystko ma teraz podawane do łóżeczka :)

Posted

[quote name='kaja69']Karma ,ma podobno zapobiegac tworzeniu sie piasku,zwirku i kamieni w przewodzie moczowym,zobaczymy jak to dalej będzie...
Krecikowi bardzo sie nie podoba siedzenie w kołnierzu i na ograniczonej powierzchni,ale dzielnie to znosi...wszystko ma teraz podawane do łóżeczka :)[/QUOTE]

ten sam problem i takową karmę ma mój kot trójłapek - dla kotów to Urinary się nazywa albo CD - Hillsa, a dla piesków to pewnie podobnie - tylko z "pieskowym obrazkiem" na opakowaniu - ta karma naprawdę pomaga ! wprawdzie u mnie dotyczy to kota, ale myślę, że niewielka jest różnica w składzie i działaniu - naprawdę daje efekty, choć tania ta karma nie jest :shake:

jest jeszcze pasta Uro-pet, droga, bo 50zł/tuba, ale też pomaga i jest zarówno dla kotów, jak i dla psów

Posted

[quote name='mari23']ten sam problem i takową karmę ma mój kot trójłapek - dla kotów to Urinary się nazywa albo CD - Hillsa, a dla piesków to pewnie podobnie - tylko z "pieskowym obrazkiem" na opakowaniu - ta karma naprawdę pomaga ! wprawdzie u mnie dotyczy to kota, ale myślę, że niewielka jest różnica w składzie i działaniu - naprawdę daje efekty, choć tania ta karma nie jest :shake:

jest jeszcze pasta Uro-pet, droga, bo 50zł/tuba, ale też pomaga i jest zarówno dla kotów, jak i dla psów[/QUOTE]

Dzieki mari ,ja nigdy nie podawałam tej karmy zwierzakom,nie było takiej potzreby,a w związku z tym zero doświadczenia w tej dziedzinie...najgorsze,że dostawa sie opóźniała ,zawsze pod górkę...
Nie pytałam o koszt tej karmy...ale tak jak piszez pewnie tania nie będzie...

[quote name='Collie']Dobrze,że apetyt ma i najlepszą opiekę.[/QUOTE]

O tak apetyt dopisuje...tylko martwie sie ,bo schudł ostatnio,ale mozliwe,ze to przez to choróbsko...

Guest Ryniu123
Posted

Raz sobie pospamuje, to koleżanka krecika, również szuka domu.
[video=youtube;fAiW8idxhW8]http://www.youtube.com/watch?v=fAiW8idxhW8[/video]

Posted

A spamuj sobie Ryniu ,spamuj :) Krecikowi bedzie raźniej :)

Dzisiaj bylismy na kontroli...i wszystko ładnie wyglada...cewnika juz nie ma,bo sobie sam wyjął w sobotę...jak on to zrobił pozostanie tajemnicą...był w kołnierzu,cewnik przyszyty a on nie dość ,że sobie go usunął to jeszcze nic sobie nie uszkodził,normalnie chirurg:roll:

Dostał dzisiaj przedłużkę antybiotyku,no i cały czas dostaje Furagin...w poczekalni spodobała mu sie dzisiaj dorodna panienka;) strasznie dziewczyna była zestresowana i nasz Krecio chciał ja pocieszyć:cool3:

Acha i zapomniałam,ze jeszzce czekamy na wyniki posiewu z pecherza ....

Posted

[quote name='kaja69']A spamuj sobie Ryniu ,spamuj :) Krecikowi bedzie raźniej :)

Dzisiaj bylismy na kontroli...i wszystko ładnie wyglada...cewnika juz nie ma,bo sobie sam wyjął w sobotę...jak on to zrobił pozostanie tajemnicą...był w kołnierzu,cewnik przyszyty a on nie dość ,że sobie go usunął to jeszcze nic sobie nie uszkodził,normalnie chirurg:roll:

Dostał dzisiaj przedłużkę antybiotyku,no i cały czas dostaje Furagin...w poczekalni spodobała mu sie dzisiaj dorodna panienka;) strasznie dziewczyna była zestresowana i nasz Krecio chciał ja pocieszyć:cool3:

Acha i zapomniałam,ze jeszzce czekamy na wyniki posiewu z pecherza ....[/QUOTE]

jakie dobre wieści.... Krecik - chirurg - pocieszyciel ;)
i trzymam kciuki za wynik posiewu !

Posted

[quote name='mari23']jakie dobre wieści.... Krecik - chirurg - pocieszyciel ;)
i trzymam kciuki za wynik posiewu ![/QUOTE]

Dzieki mari :)
Wiecie co??? Ten psiak tyle się nacierpi a w ogóle po nim nie widać,ciagle pogodny,wszytkiego ciekawy,przyglada się zawsze z takim zainteresowaniem ,ze szok...zaczepia mnie łapka jak za krótko wygłaskam :) tylko az sie rwie zeby pobiegac po podwórku a tymczasem nie moze...on ma tyle zycia w sobie...

Posted

[quote name='Jasza']Przycupnę sobie u Krecika.
Poczytam.
Kaja - ukłony.[/QUOTE]

Dzieki Jasza,że przycupnęłas u mojego przystojniaczka :)

A przy okazji zapraszam na bazarek na moje tymczasy a w szczególności na pokrycie długu za operację Kreciorka ...linka mam w podpisie

Posted

[quote name='kaja69']Dzieki Jasza,że przycupnęłas u mojego przystojniaczka :)

A przy okazji zapraszam na bazarek na moje tymczasy a w szczególności na pokrycie długu za operację Kreciorka ...linka mam w podpisie[/QUOTE]

byłam, kupiłam, polecam!!!!!