kaja69 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Tak posłanka super ,ale cena odstrasza...narazie muszą wystarczyc mi kołderki i podkłady apteczne :) Wczoraj późnym wieczorem Krecik znowu sie "zapchał" dałam mu dodatkowa No-spę i się odetkało na szczęście...dzisiaj jest juz dobrze... Quote
Kava Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='kaja69']Tak posłanka super ,ale cena odstrasza...narazie muszą wystarczyc mi kołderki i podkłady apteczne :) Wczoraj późnym wieczorem Krecik znowu sie "zapchał" dałam mu dodatkowa No-spę i się odetkało na szczęście...dzisiaj jest juz dobrze...[/QUOTE] Kurna trzeba zrobic wszystko, zeby chlopak sie nie zapychal.... co mowia weci ? a moze specjalna dieta pomoglaby? Quote
Casablanca Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Wpadam do Krecika i zdrówka mu życzę ;) Quote
Qeeriefire Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Powinna dojść jeszcze wpłata od iwonki341 za daawny bazarek, bo pisała,że wpłaciła ;) Quote
kaja69 Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Coliie,sprawdzę jak juz swojego laptopa odzyskam,bo narazie gościnnie korzystam z męża ...mój jest odcięty od świata... Kreciowi ma się lepiej...jeszcze nie całkiem pęcherz naprawiony ,ale chyba nie jest źle...w poniedziałek jedziemy na USG i kontrolę ... Quote
Drzagodha Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='kaja69']Tak posłanka super ,ale cena odstrasza...narazie muszą wystarczyc mi kołderki i podkłady apteczne :) [/QUOTE] A który rozmiar byłby Kreciorkowi potrzebny? Uzbieramy ;) Quote
kaja69 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 [quote name='Drzagodha']A który rozmiar byłby Kreciorkowi potrzebny? Uzbieramy ;)[/QUOTE] Krecik w środe będzie miał zabieg ,trzeba oczyscic pęcherz z tego co tam uzbierał...dzisiaj znowu sie zapchał,dobrze,ze akurat przed wizyta u p.wetki...na cewniku pełno złogów piasku i innego swińtwa...w tej sytuacji bede bardziej potrzebowac kaski na jego dalsze leczenie :( z tego wszystkiego nie przyszło mi do głowy zapytać o koszt zabiegu... Quote
Qeeriefire Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='kaja69']Krecik w środe będzie miał zabieg ,trzeba oczyscic pęcherz z tego co tam uzbierał...dzisiaj znowu sie zapchał,dobrze,ze akurat przed wizyta u p.wetki...na cewniku pełno złogów piasku i innego swińtwa...w tej sytuacji bede bardziej potrzebowac kaski na jego dalsze leczenie :( z tego wszystkiego nie przyszło mi do głowy zapytać o koszt zabiegu...[/QUOTE] Jeny, niech trzyma się maluch i Ty też :( Quote
kaja69 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Krecik juz po operacji...wszystko poszło gładko,ale...no własnie ...okazało sie ,ze ściana pęcherza jest w okropnym stanie,całkiem mozliwe,ze na skutek urazu mechanicznego,albo od tego ,ze on tak długo leżał po wypadku bez pomocy...teraz sie juz tego nie dowiemy...w każdym razie został pobrany wymaz z wnętrza pęcherza...został wyczyszczony i wypłukany z tego świństwa co to zalegało i zatykało cewke moczową...narazie ma przyszyty cewnik...nameczy się ten biedaczek... Zamówiłam specjalistyczna karmę... Doszły wpłaty od drzagodhy i Iwonki W.-nie ma nicku w tytule:) Wpiszę na pierwszej stronie,jeśli pomyle bazarki to mnie sprostujcie dziewczyny... Quote
mari23 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Trzymajcie się oboje z Krecikiem, a ja trzymam kciuki za Was ! Quote
Justyna Klimek Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ja też kibicuję Jakoś odniosłam wrażenie, że temu psiakowi wyjątkowo dobrze z oczu patrzy...;) Quote
kaja69 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 Justyna,każdy kto go zobaczy w realu to samo stwierdza :) Krecio czuje sie dobrez,zjadł dzisiaj sniadanko w piorunującym tempie:) niestety musi siedzieć w kołnieżu i ma do dyspozycji tylko swoje posłanko,ani kroku dalej...nie bardzo mu sie to podoba... Quote
Kava Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='kaja69']Justyna,każdy kto go zobaczy w realu to samo stwierdza :) Krecio czuje sie dobrez,zjadł dzisiaj sniadanko w piorunującym tempie:) niestety musi siedzieć w kołnieżu i ma do dyspozycji tylko swoje posłanko,ani kroku dalej...nie bardzo mu sie to podoba...[/QUOTE] a jakie sa dalsze rokowania vetki? co mowi, czy cewnik musi byc dluzej zalozony, czy juz na stale? czy maly bedzie kiedykolwiek mogl sam podnosic nozke? a te kamienie i zwirek beda sie nadal zbierac? jak i czy wogole zmiana diety wplynelaby korzystniej na jego stan zdrowia? Quote
kaja69 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 [quote name='Kava']a jakie sa dalsze rokowania vetki? co mowi, czy cewnik musi byc dluzej zalozony, czy juz na stale? czy maly bedzie kiedykolwiek mogl sam podnosic nozke? a te kamienie i zwirek beda sie nadal zbierac? jak i czy wogole zmiana diety wplynelaby korzystniej na jego stan zdrowia?[/QUOTE] Karma ,ma podobno zapobiegac tworzeniu sie piasku,zwirku i kamieni w przewodzie moczowym,zobaczymy jak to dalej będzie... Krecikowi bardzo sie nie podoba siedzenie w kołnierzu i na ograniczonej powierzchni,ale dzielnie to znosi...wszystko ma teraz podawane do łóżeczka :) Quote
mari23 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='kaja69']Karma ,ma podobno zapobiegac tworzeniu sie piasku,zwirku i kamieni w przewodzie moczowym,zobaczymy jak to dalej będzie... Krecikowi bardzo sie nie podoba siedzenie w kołnierzu i na ograniczonej powierzchni,ale dzielnie to znosi...wszystko ma teraz podawane do łóżeczka :)[/QUOTE] ten sam problem i takową karmę ma mój kot trójłapek - dla kotów to Urinary się nazywa albo CD - Hillsa, a dla piesków to pewnie podobnie - tylko z "pieskowym obrazkiem" na opakowaniu - ta karma naprawdę pomaga ! wprawdzie u mnie dotyczy to kota, ale myślę, że niewielka jest różnica w składzie i działaniu - naprawdę daje efekty, choć tania ta karma nie jest :shake: jest jeszcze pasta Uro-pet, droga, bo 50zł/tuba, ale też pomaga i jest zarówno dla kotów, jak i dla psów Quote
Qeeriefire Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Dobrze,że apetyt ma i najlepszą opiekę. Quote
kaja69 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 [quote name='mari23']ten sam problem i takową karmę ma mój kot trójłapek - dla kotów to Urinary się nazywa albo CD - Hillsa, a dla piesków to pewnie podobnie - tylko z "pieskowym obrazkiem" na opakowaniu - ta karma naprawdę pomaga ! wprawdzie u mnie dotyczy to kota, ale myślę, że niewielka jest różnica w składzie i działaniu - naprawdę daje efekty, choć tania ta karma nie jest :shake: jest jeszcze pasta Uro-pet, droga, bo 50zł/tuba, ale też pomaga i jest zarówno dla kotów, jak i dla psów[/QUOTE] Dzieki mari ,ja nigdy nie podawałam tej karmy zwierzakom,nie było takiej potzreby,a w związku z tym zero doświadczenia w tej dziedzinie...najgorsze,że dostawa sie opóźniała ,zawsze pod górkę... Nie pytałam o koszt tej karmy...ale tak jak piszez pewnie tania nie będzie... [quote name='Collie']Dobrze,że apetyt ma i najlepszą opiekę.[/QUOTE] O tak apetyt dopisuje...tylko martwie sie ,bo schudł ostatnio,ale mozliwe,ze to przez to choróbsko... Quote
Guest Ryniu123 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Raz sobie pospamuje, to koleżanka krecika, również szuka domu. [video=youtube;fAiW8idxhW8]http://www.youtube.com/watch?v=fAiW8idxhW8[/video] Quote
kaja69 Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 A spamuj sobie Ryniu ,spamuj :) Krecikowi bedzie raźniej :) Dzisiaj bylismy na kontroli...i wszystko ładnie wyglada...cewnika juz nie ma,bo sobie sam wyjął w sobotę...jak on to zrobił pozostanie tajemnicą...był w kołnierzu,cewnik przyszyty a on nie dość ,że sobie go usunął to jeszcze nic sobie nie uszkodził,normalnie chirurg:roll: Dostał dzisiaj przedłużkę antybiotyku,no i cały czas dostaje Furagin...w poczekalni spodobała mu sie dzisiaj dorodna panienka;) strasznie dziewczyna była zestresowana i nasz Krecio chciał ja pocieszyć:cool3: Acha i zapomniałam,ze jeszzce czekamy na wyniki posiewu z pecherza .... Quote
mari23 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='kaja69']A spamuj sobie Ryniu ,spamuj :) Krecikowi bedzie raźniej :) Dzisiaj bylismy na kontroli...i wszystko ładnie wyglada...cewnika juz nie ma,bo sobie sam wyjął w sobotę...jak on to zrobił pozostanie tajemnicą...był w kołnierzu,cewnik przyszyty a on nie dość ,że sobie go usunął to jeszcze nic sobie nie uszkodził,normalnie chirurg:roll: Dostał dzisiaj przedłużkę antybiotyku,no i cały czas dostaje Furagin...w poczekalni spodobała mu sie dzisiaj dorodna panienka;) strasznie dziewczyna była zestresowana i nasz Krecio chciał ja pocieszyć:cool3: Acha i zapomniałam,ze jeszzce czekamy na wyniki posiewu z pecherza ....[/QUOTE] jakie dobre wieści.... Krecik - chirurg - pocieszyciel ;) i trzymam kciuki za wynik posiewu ! Quote
kaja69 Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 [quote name='mari23']jakie dobre wieści.... Krecik - chirurg - pocieszyciel ;) i trzymam kciuki za wynik posiewu ![/QUOTE] Dzieki mari :) Wiecie co??? Ten psiak tyle się nacierpi a w ogóle po nim nie widać,ciagle pogodny,wszytkiego ciekawy,przyglada się zawsze z takim zainteresowaniem ,ze szok...zaczepia mnie łapka jak za krótko wygłaskam :) tylko az sie rwie zeby pobiegac po podwórku a tymczasem nie moze...on ma tyle zycia w sobie... Quote
Jasza Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Przycupnę sobie u Krecika. Poczytam. Kaja - ukłony. Quote
kaja69 Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 [quote name='Jasza']Przycupnę sobie u Krecika. Poczytam. Kaja - ukłony.[/QUOTE] Dzieki Jasza,że przycupnęłas u mojego przystojniaczka :) A przy okazji zapraszam na bazarek na moje tymczasy a w szczególności na pokrycie długu za operację Kreciorka ...linka mam w podpisie Quote
mari23 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='kaja69']Dzieki Jasza,że przycupnęłas u mojego przystojniaczka :) A przy okazji zapraszam na bazarek na moje tymczasy a w szczególności na pokrycie długu za operację Kreciorka ...linka mam w podpisie[/QUOTE] byłam, kupiłam, polecam!!!!! Quote
kaja69 Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 [quote name='mari23']byłam, kupiłam, polecam!!!!![/QUOTE] Dzieki za reklame :) Quote
Recommended Posts