zerduszko Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 No ale żeby po takim czasie ciągle, to ja bym serio nogi jej poobcinała :shake: Nie mogłabym mieć takiego psa :shake: Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='Tekla64']Tekla przyszla do nas roczna czy dwiletnia moze trzy w okropnym stanie, po przezyciach roznistych , wiedziala ze zbey wiele wygrywaja ale uzywa ich tylko w obronie nas i naszego[/QUOTE] dodaj ze na sznurku za rowerem przyciągneta :eek2: Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Wiecie co wyczytałam o sznaucach [B]średnich[/B]: "[FONT=Verdana][FONT=Arial] Źle wychowany, mający zbyt mało kontaktu z właścicielem może być uciążliwy dla otoczenia, a nawet niebezpieczny[/FONT][/FONT]." Quote
ulana Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 A czy to nie dotyczy wszystkich psów i nie nazywa się brakiem socjalizacji? Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='zerduszko']No ale żeby po takim czasie ciągle, to ja bym serio nogi jej poobcinała :shake: Nie mogłabym mieć takiego psa :shake:[/QUOTE] Zasadniczo ja chyba tez nie. dobiło by mnie to... [quote name='ulana']A czy to nie dotyczy wszystkich psów i nie nazywa się brakiem socjalizacji?[/QUOTE] Zasadniczo :evil_lol: Quote
zerduszko Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='ulana']A czy to nie dotyczy wszystkich psów i nie nazywa się brakiem socjalizacji?[/QUOTE] Nie, niektóre psy pójdą w unikanie i całkowitą uległość. Quote
ulana Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='zerduszko']Nie, niektóre psy pójdą w unikanie i całkowitą uległość.[/QUOTE] Nie chodziło mi o to, że tak się zachowa każdy pies, tylko, że tak się może zachować bez względu na przynależność do rasy. Nie widzę tu jakiejś wyjątkowości średniakow akurat. Quote
Pink Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Ja sobie takiego dresa zapodalam, co to fryzjerke by na obiad zezarl a wetke na kolacje :evil_lol: ale moj ci on ... przeciez nie oddam psa zeby sie go ludzie bali - nie wspomne o biciu jakby trafil mu sie nerwowy ludz. A on wloczykij, lazega, to i sie bronic nauczyl :cool3: Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 do weta to Mordziasta leci pierwsza,jakiego kochanego mam psa :loveu: Quote
zerduszko Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='ulana']Nie chodziło mi o to, że tak się zachowa każdy pies, tylko, że tak się może zachować bez względu na przynależność do rasy. Nie widzę tu jakiejś wyjątkowości średniakow akurat.[/QUOTE] Nie zgodzę się :) Jeśli pies nie jest jakimś wyjątkowym wyjątkiem od reguły, to są takie rasy, których psy się tak nie będą zachowywać pomimo braku wychowania i socjalizacji. Dobre geny to podstawa ;) Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 [quote name='zerduszko']Nie zgodzę się :) Jeśli pies nie jest jakimś wyjątkowym wyjątkiem od reguły, to są takie rasy, których psy się tak nie będą zachowywać pomimo braku wychowania i socjalizacji. Dobre geny to podstawa ;)[/QUOTE] jak Ty mądrze gadasz Quote
Pink Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='wilczy zew']do weta to Mordziasta leci pierwsza,jakiego kochanego mam psa :loveu:[/QUOTE] Felix tez leci pierwszy i kocha wyszystkich hihi dopoki mu krzywdy nie robia :evil_lol: Quote
Saththa Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='zerduszko']Nie zgodzę się :) Jeśli pies nie jest jakimś wyjątkowym wyjątkiem od reguły, to są takie rasy, których psy się tak nie będą zachowywać pomimo braku wychowania i socjalizacji. Dobre geny to podstawa ;)[/QUOTE] Geny genami, ważne środowisko jest ;) Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 [quote name='Pink']Felix tez leci pierwszy i kocha wyszystkich hihi dopoki mu krzywdy nie robia :evil_lol:[/QUOTE] zastrzyki dostaje bezproblemowo,samo zdejmowanie szwów pikuś Quote
zerduszko Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 [quote name='Saththa']Geny genami, ważne środowisko jest ;)[/QUOTE] No i pewnie dlatemu moje suki to anioł i diabeł ;) Anioł ten bez socjalu :eviltong: Quote
Pink Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Felix przy zastrzykach, tez tylko burczal ale przy sciaganiu szwa jatke zrobil :mad: ale juz pisalam, on od "pasa" w dol jest niedotykalski. Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 [quote name='Pink']Felix przy zastrzykach, tez tylko burczal ale przy sciaganiu szwa jatke zrobil :mad: ale juz pisalam, on od "pasa" w dol jest niedotykalski.[/QUOTE] u nas łapki i podwozie jest niedotykalskie i bronimy zasobów i nie znosimy podnoszenia Quote
Pink Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Tylnie lapy juz odczulilam przez wycieranie :evil_lol: brzuch zaczynamy pomalu przyzwyczajac, bo zaczal sie wywalac kolami do gory przy mnie. A z podnoszeniem jest dziwnie, bo ja moge to robic ale nikt inny - nawet TZ zostal naburczany. Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 u nas wycieranie łap to sport ekstremalny a brzuchem się wywala do miziania i co z tego,ona nie burczy ona odgryza ucho :D Quote
Tekla64 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 licytacja? Wacek zarl wszystkich ino nie mnie, u weta jak ja bylam bylo oki ale z nikim innym nie przeszloby ale czy tu chodzi o to ? musisz szybko wypracowac takie metody by wiecej jej gryzienie nie przynosilo zwyciestwa i tyle Quote
wilczy zew Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 [quote name='Tekla64'] musisz szybko wypracowac takie metody by wiecej jej gryzienie nie przynosilo zwyciestwa i tyle[/QUOTE] cały czas dumam nad tymi metodami Quote
jaanka Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='Tekla64'] musisz szybko wypracowac takie metody by wiecej jej gryzienie nie przynosilo zwyciestwa i tyle[/QUOTE] [quote name='wilczy zew']cały czas dumam nad tymi metodami[/QUOTE] Ekstrakcja ?? Quote
wilczy zew Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 [quote name='jaanka']Ekstrakcja ??[/QUOTE] :mad: :mad: Quote
wilczy zew Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 Kocyk zamieszkał z nami bo moja mama się rozchorowała i jest w szpitalu. Quote
Recommended Posts