kama210 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='asikowska']kochane trzymam za Was kciuki, mogę wysłać parę złotych na karmę tylko poproszę numer konta na pw i nie myślałyście o jakimś wydarzeniu na fb może udało by się znaleźć domki dla tych bid[/QUOTE] psiaki dziękują z wsparcie :) .. doszło 50 zł ... będzie na 2 worki suchej karmy po 10 kg - z Lidla jest w miarę dobra z tych tańszych ... jak kupię wstawię paragon .. bardzo dziękujemy .. [quote name='sosnowieckie schronisko']Czyli potrzebny sprzęt do łapania? Jak duży to jest teren? Dało by radę cześć terenu ogrodzić taką siatką do łapania ( taka jak rybacka kilku metrowa, jedna osoba ma wtedy pętlę, albo coś w rodzaju podbieraka na ryby.), te osoby trzymające siatkę działają jako naganiacze? Czy klatka żywołapka może najpierw? Macie skąd skombinować żywołapkę?[/QUOTE] to jest bardzo rozległy teren ... zawsze możn spróbować .. ale do tego jest potrzebne kilka osób ..u nas niestety nie ma kto pomagać ..jest nas za mało ... może i ten sposób byłby dobry jakby kilka osób się spotkało .. jednak u nas takiej siatki brak .. zresztą nas brak wszystkiego - siatki, klatki , chwytaka .. jesteśmy tylko osobami które starają się jak mogą pomagać .. ale nie mamy zaplecza specjalistycznego ... z takimi trudnymi przypadkami sobi enie poradzimy sami niestety ,,,,, najlbiższa klatka łapka jest w Warszawie .. ale ponoć nie pożyczają na takie odległości - ale tu Anita miała się coś dowiedzieć .. Quote
Awit Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 A jak byście mieli matkę to ona za matką by nie poszła gdzieś, gdzie by można ją złapać? Koszmar. Co będzie zimą, ruda mrozów pewnie nie przeżyje... Quote
anita_happy Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 [quote name='Awit']A jak byście mieli matkę to ona za matką by nie poszła gdzieś, gdzie by można ją złapać? Koszmar. Co będzie zimą, ruda mrozów pewnie nie przeżyje...[/QUOTE] nie pójdzie - to straszak. do klatki nie wejdzie = nie wierze w to, ale mozna siedziec i czekac.... sedalin nie zadziała - tak jak nie zadziałał juz w 3 innych przypadkach psów ulicznych - szkoda kasy [B]DT dla rudego kurdupla jest..[/B] [B]jak Viva zwolni klatkę[/B] to moze pozyczą..taka dużą...- transport klatki..heh..myslałam, ze wejdzie do osobowego..nie wejdzie do bagaznika:/ czyli ja odpadam bo tył auta to 4 psy! [B]dwa samce mają DT[/B] - nie mają transportu i jak je złapac - one sa ostrzejsze [B]matka[/B] - ta ze sterczącymi uszami moze jechac do płatnego tymczasa jak na razie - ale jakas alternatywa jest zostanie na placu boju JEDEN SAMIEC - dzikusek blokuje ruchy w sprawie suczek RUDA MALPA Quote
Agula99 Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Trzymam kciuki za pomyślne wieści!!! Pieski, pozwólcie sobie pomóc!!! Quote
kama210 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 byłam o 18 na dworcu ... psów akurat nie było ... suchą karmę zostawiłam w stałym miejscu podzieliłam na 3 kupki ... ta brązowa boi się podchodzić jak inne psy jedzą ... może jedna kupka karmy jej się obleci .. hmm ... wodę zostawiłam ... Quote
Agula99 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Co za bidaki, jak pomyślę, że one tam wiecznie same, w tych ciemnościach, na zimnie, bez nadziei ....:( Quote
Nadziejka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/217987-Pomocyyyy!-cudny-starszy-ON-umrze-bez-pomocy-...w-krzakach!-roznosci-od-19.11-5.12[/URL] dla oneczka kochani bazarusiek , bedzie rzeczy wiecej , sercem wam kibicuje:iloveyou::modla::modla: Quote
asikowska Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 trzymam kciuki kochane żeby wszystko się udało Quote
Lemoniada Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Co z psiakami z dworca? Czy ruda dzikuska dała się złapać? Quote
kama210 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 temat psiaków rzeczywiście ucichł .. .. ja sama nie ogarnę wszystkiego .. a co chwila pojwiają się kolejne psy na ulicach ... byłam kilka razy sama na dworcu - ale z powodu pracy byłam tam późno wieczorem - zostawiałam jedzenie w stałym miejscu .. psów nie widziałam .. .............. a ja zapraszam na bazarek na utrzymanie i wydatki na nasze psiaki z Szydłowca - dla :[B] Greta, Balbina, Nana, Tabac, Ruda, Ora, Gaga, Misiek, Felix, Tibi, Andzia[/B] [SIZE=3][B]bazarek z [COLOR=darkorange]ciuszkami XL i XXl [/COLOR][/B][SIZE=2]podarowanymi przez Anitę i jej mamę [/SIZE][B] [SIZE=4][COLOR=darkorange]torebkami i butami [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2]podarowane przez agaga21 [/SIZE][B]:smile: [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/220291-SZYD%C5%81OWIEC-MEGA-wyb%C3%B3r-slicznych-ciuch%C3%B3w-XL-i-XXL-TOREBKI-I-BUTY-do-14.01.-g.22[/IMG][/B][/SIZE][URL="http://www.dogomania.pl/threads/220291-SZYD%C5%81OWIEC-MEGA-wyb%C3%B3r-slicznych-ciuch%C3%B3w-XL-i-XXL-TOREBKI-I-BUTY-do-14.01.-g.22"]http://www.dogomania.pl/threads/2202...do-14.01.-g.22[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220291-SZYD%C5%81OWIEC-MEGA-wyb%C3%B3r-slicznych-ciuch%C3%B3w-XL-i-XXL-TOREBKI-I-BUTY-do-14.01.-g.22"][IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/401975_228143950595024_100001982634640_509125_274243350_n.jpg[/IMG][/URL] Quote
Agnieszka103 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Podrzucę wątek na pierwszą stronę... Quote
kama210 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 oj niestety .. psów nie widuję jak jeżdzę tam co jakiś czas podrzucić karmę ... chociaż śladów łap jest pełno ... - ale ta stacja jest w środku lasu ... szkoda mi tych psów ... Quote
malagos Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Szkoda, nie wszystkim uda sie pomóc...... Quote
Agula99 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Tak, wątek coś ucichł, nie ma się tym kto zająć, po co te prawa, ustawy itp jak i tak to wszystko jest do bani, a tylko psiaków szkoda :( Quote
kaja555 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 wczoraj Szydłowiec był w Uwadze, masakra :( Quote
zachary Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Smutek, smutek, smutek....Jak te dwa, a może i więcej, psy musiały cierpieć odchodząc w tak siarczysty mróz, samotnie na tej łące za TM....:-(:-(:-( A włodarze Szydłowca?......Bez komentarza:shake::angryy:....A najlepiej się miewają ci ludzie, którzy wyrzucają te psiaki na ulicę, rozmnażają i wyrzucają....Oni nie mają z tym problemu, ani wyrzutów sumienia...U nich po problemie.......:angryy::mad: Quote
kama210 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 takich psów jest więcej niestety .. ...a niestey niektórzy zarzucają nam ze szkalujemy dobre imie miasta .. albo co lepsze ze kupe pieniedzy zarabiamy na wylapywaniu psów .. kur... a Quote
Awit Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Oglądałam tą Uwagę, nas serca i dusze bolą a widok zamarzniętego psa zostanie na zawsze, a urzędasy nie widzą żadnego bezdomnego psa. My w nocy normalnie nie śpimy, bo co się człowiek budzi to myśli o tych psach na mrozie, na deszczu, w upale, a to o jakimś zagubionym i poszukiwanym a włodarze są szczęśliwi i śpią spokojnie. Ja na stare lata to chyba zwariuję, bo nerwy mi wysiądą przez tyle psiego cierpienia. Quote
Agnieszka103 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Dobrze, że nie ma już takich mrozów... Z tego co pisała kiedyś Kamila, to chyba część psiaków zniknęła z dworca... Quote
Agula99 Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Tragedia w tych Szydłowcach, czy tam cywilizowanych ludzi brak??? Quote
Recommended Posts