adkoci Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Zapisze kudlacza. Jak beda ogloszenia potrzebne to pomoge troche, na razie tylko poczytuje. Quote
kora78 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 alez tu sie zaczlo dziac! pieknie, pieknie! brawo Nika! Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Czy on ma ogłoszenia czy jeszcze nie?czy są szanse na nowsze zdjęcia? Może posciagać ciotki , które na początku tak ubolewały nad psem ,a potem wywiało je? Quote
Barrybede Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='asia-s']Barrybede, prosze dopisz swoj nick przy tej wplacie - to jest Twoja pomoc dla Kapselka - bardzo duza zreszta, oraz jako bdt ponosisz caly czas wydatki, szkoda ze tayga tak potraktowala Barybede i Kapselka - ktos teraz sie dwa razy zastanowi zanim wezmie psiaka od taygi - tak sie po prostu ze zwyklej uczciwosci nie robi - ech....[/QUOTE] Te 160zł to nie moje pieniądze , tylko wpłaty od [B]stufinska i masza 44. [/B] Swoich kwot nie liczę, zapewniam mu jedzenie, ubranko, posłanie. Smycz i obrożę dostał od Taygi. Quote
Barrybede Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Poker']Czy on ma ogłoszenia czy jeszcze nie?czy są szanse na nowsze zdjęcia? [/QUOTE] Zdjęcia są niedawno robione, chyba nawet miesiąc nie minął. Quote
Barrybede Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']Zaraz zapiszę w 1 post a pieniądze z bazarku Poker nie dotarły jeszcze?[/QUOTE] Nie, nie mam nic na koncie. Quote
Sarunia-Niunia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Nie bylo mnie tydzień z powodu wyjazdu i masz - takie wieści... Odbierając pocztę, odnowiłam ogłoszenia Kapselka, ale odnawiam te ogłoszenia, ale jak widać niewiele z tego wynika.... Już sama nie wiem.... może napisać jakiś inny, nowy tekst łapiący za serce, powklejać nowe zdjęcia i "jechać" od nowa z ogłoszeniami.... Bo, jak inaczej można zapewnić Kapselkowi nowy Dom??? No, chyba, że znajdzie dom u którejś z cioteczek z dogo, bo innej szansy nie widać..... Quote
NikaEla Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Jest pomysł, żeby go może do psiego fryzjera zaprowadzić i super sesje zdjęciowa portem zrobić. Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']Jest pomysł, żeby go może do psiego fryzjera zaprowadzić i super sesje zdjęciowa portem zrobić.[/QUOTE] Myślę ,ze to bardzo dobry pomysł.O zdjęcia można fochu poprosić. Ja jeszcze nie wysłałam kasy , bo czekam na ostatnie wpłaty od kupujących.Mam nadzieję ,ze jutro będą na koncie i zaraz przeleję. Sarunia-Niunia, wklej może tutaj tekst, na jego bazie może sklecimy coś nowego. I napisz gdzie robiłaś ogłoszenia.Może mu pakiet wykupić? Które zdjęcie jest Waszym zdaniem najlepsze? Quote
NikaEla Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='Poker'] Które zdjęcie jest Waszym zdaniem najlepsze?[/QUOTE]mi podoba się najbardziej to, które do 1 postu dałam Wysłałam 10 PW do osób, które na początku u Kapsla były Quote
unixena Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Zagladam do malucha .Nie chce tutaj wybielac Agnieszki -czyli taygi ,ale naprawde ona bardzo rzadko wogole wchodzi na dogo A jak wejdzie to doslownie na chwilke ..Ma tyle roboty z bezdomniakami ,ze nie wie ,gdzie ma rece wlozyc .Ona tam sama jest na caly Gubin a doszla jeszcze jej funkcja opieki nad dziadkiem Tadkiem i jego stadem psow ,ktore tayga bierze do siebie na czas sterylizacji i kastracji i szuka im domow .Mam z nia czesty kontakt telefoniczny ,wiec pisze jak jest .To nie ,ze Agnieszka zlosliwie unika watku Kapselka .Po prostu fizycznie nie daje rady (a wraca do domu z pracy ok 19 -zanim ogarnie swoje zwierzaki i z kojcow miejskich -jest juz prawie noc .I tak na okraglo .To dobra dziewczyna o zlotym sercu ,ale zalatana .Mowilam Adze ,by weszla choc na chwilke do Kapselka na watek .Aktualnie od 3 dni nie ma dostepu do neta -moze w poniedzialak w pracy znajdzie chwilke .Tyle od mnie -byscie wiedzialy o calej sytuacji i nie mialy zalu do niej . Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']mi podoba się najbardziej to, które do 1 postu dałam[/QUOTE] Jest ładne,ale jeżeli do Wyborczej można dać 1. , to lepiej jak całą sylwetkę widać. Quote
Roszpunka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']Jest pomysł, żeby go może do psiego fryzjera zaprowadzić i super sesje zdjęciowa portem zrobić.[/QUOTE] Pojawiam się znowu... Niestety, oprócz samej obecności na wątku, niewiele mogę pomóc... Pomysł z sesją zdjęciową jest bardzo dobry - ładnie ostrzyżony psiak i dobre zdjęcia to podstawa. Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 unixena , dobrze ,że piszesz ,ale tayga nie powinna tak postąpić. Stracimy do niej zaufanie i nie uzyska potem pomocy tutaj. A szkoda , bo w kupie siła. Quote
Barrybede Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']Jest pomysł, żeby go może do psiego fryzjera zaprowadzić i super sesje zdjęciowa portem zrobić.[/QUOTE] O fryzjerze myślałam dawno, ale zgadzam się ze zdaniem wetki, że lepiej z tym poczekać, aż zrobi się ciepło. On nie ma podszerstka i bardzo marznie na spacerach, nawet w ubranku. Z tego wzięło się też jego choróbsko. Myślę, że dopiero w kwietniu będzie to możliwe. Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']na stronie 19 są fotki[/QUOTE] Proszę o nr postu , bo ja mam inną ilość postów na stronie. Quote
NikaEla Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='Poker']Proszę o nr postu , bo ja mam inną ilość postów na stronie.[/QUOTE] od 460 do 471 Quote
Barrybede Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='terierfanka']Taki wpis znalazłam z 4.01 zawierający trochę ważnych informacji: zdjęcie Kapsla z dzieckiem bardzo by się przydało - dziecko może być tyłem lub bokiem, lub można potem zakryć twarz[/QUOTE] zalety: nie wymaga długich spacerów; lubi się przytulać, nie zrzuca sierści, wytrzymuje bez załatwiania się nawet 10-11 godzin; wady: warczy, gdy nie pozwala sie mu leżeć na łóżku i każe się mu zejść; nie umie się bawić z dziećmi;ma tendencję do odkładania się kamienia nazębnego- w ogóle nie gryzie kości, ciasteczek; ma prawdopodobnie ok. 8-10 lat, nie 6-8; jest wybredny z jedzeniem- chciałby jeśc tylko to, co je człowiek; nie reaguje na zawołanie Quote
Kocurek Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 i ja odwiedzam Kapselka....niestety nie mam obecnie jak pomoc...bardzo zaluje....:( Quote
NikaEla Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='Barrybede']zalety: nie wymaga długich spacerów; lubi się przytulać, nie zrzuca sierści, wytrzymuje bez załatwiania się nawet 10-11 godzin; wady: 1. warczy, gdy nie pozwala sie mu leżeć na łóżku i każe się mu zejść; 2. nie umie się bawić z dziećmi;3. ma tendencję do odkładania się kamienia nazębnego- w ogóle nie gryzie kości, ciasteczek;4. ma prawdopodobnie ok. 8-10 lat, nie 6-8;5. jest wybredny z jedzeniem- chciałby jeśc tylko to, co je człowiek;6. nie reaguje na zawołanie[/QUOTE] Ponumerowałam, żeby łatwiej było pisać. Moim zdaniem 1. i 6. jest to wyuczenia, 2. czyli szukamy domu bez małych dzieci 5. jak psa przegłodzić to zje co mu sie da Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) A czy on na pewno dobrze słyszy ? Ogólnie to nie jest źle z nim.Całkiem fajny piesio. Chyba wyślę to zdjęcie, bo widać i pysio i sylwetkę. No i oczy nie są białe jak na niektórych zdjęciach , co może sugerować zaćmę. Wiek podam ,że powyżej 5 lat, bo kto to wie. [B] [/B] [INDENT] [IMG]http://img209.imageshack.us/img209/1104/p1020476x.jpg[/IMG] [/INDENT] Edited February 19, 2012 by Poker Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Nikaragua']Zaćmy nie ma ,miał badany wzrok.[/QUOTE] Wiem , ale pytam o słuch :evil_lol: Quote
MALWA Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Trochę mnie tu nie było, i już zmiana w tytule! I zmiana tez osoby prowadzącej wątek! Brawo! Wreszcie wszystko uporządkowane. A co do DT dla Kapselka, to na wątku spis domów tymczasowych zwróciłam się z apelem o DT dla Szarika z mojej sygnaturki, i pod zdjęciami dziewczyna odpisała, ze przyjmie psa na PDT. Napisałam do niej, ma jedno wolne miejsce i oferuje dom raczej małemu psu. Napiszcie do niej, może to miejsce jeszcze jest aktualne. Ta osoba to: monika&karol. Jest z Warszawy. Może akurat się uda? Tyle, ze to płatny domek... Quote
Poker Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Przykro mi , ale nie wpłacam na psy w płatnych DT, natomiast w hotelach tak. Quote
Recommended Posts