kimiji Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Zapraszam wszystkich chętnych do czytania i odwiedzania wątku POMPONA :) POMPON to młody psiak, wyjątkowo cierpliwy, bez problemów dawał się obcinać ponad 3 godziny! Na pewno momentami go to bolało by cały pokryty był dredami a w niektórych miejscach skóra była zaczerwieniona. Jego wygląd po obrośnięciu futerka można całkowicie zmienić, można go ostrzyc na sznaucera, czy teriera. Obecnie jest ucharakteryzowany na grzywacza chińskiego „olbrzymiego”! Pies jest bardzo wesoły, ma zaufanie do ludzi, bardzo przyjaźnie nastawiony do otaczających go osób. Jedynie przysmaki bardzo łapczywie porywa, szczypiąc nieznacznie po palcach, a lubi paróweczki bardzo!!!! W stosunku do innych psów przyjacielski, bardzo lubi gonitwy, bawić się chce wszystkim co dostępne, próbował piłeczką, ale z piłeczki została prawie sama wygryziona dziura… Nie wykazujeł agresji w stosunku do innych psów, nawet podczas dzielenia przysmakami, na ataki reaguje uciekaniem i piszczeniem. Bardzo lubi głaskanie i tulenie, świetnie wykonuje komendę „poproś”, robi wówczas zabawną pozycję na „zajączka”, albo staje na dwóch łapkach. Tak Pompon wyglądał przed obcięciem :) A tak pięknie wygląda po obcięciu:lol: I słodkie w jego wykonaniu poproś:loveu: Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Pompon69811SabinaJelinska# Quote
kimiji Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Dość ciężko było malucha obciąć miał bardzo sfilcowane futro, poprostu same dredy:(, jedynie końcówka ogona została "w całości" :D Kołtuny były nawet na uszach, były tak duże, że nie wiedziałyśmy czy tniemy kołtun czy ucho :( Ale na szczęście Pompon był bardzo grzeczny, nie wiercił się mocno i obcinanie poszło w miarę sprawnie:evil_lol: Teraz wygląda cudnie, jest bardzo uroczy:loveu:. Na wybiegu ganiał razem z Barceloną i Daisy i to mu sprawiało największą radość:p. Przed obcięciem gdy byłam z nim na wybiegu miał malą sprzeczkę z Afrą:mad:, która go drapła i ma małą rankę po prawej stronie:-( chyba na żebrach albo trochę niżej, tzn bardziej w stronę ogona... Kilka zdjęć w trakcie obcinania I piękna fryzura a'la irokez:evil_lol: No to jeszcze zdjęcia z wybiegu jak ganiał z Barceloną i Daisy :) Tu akurat gonił Barcelonę, która uciekła z kadru:lol: Quote
WolvesLover Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Jestem u przystojniaka. Cudnie wygląda po obcięciu. Na pewno w schronie już długo nie posiedzi :cool3: Quote
jofracy Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 zapisuję :) zgłosiłam go na wątek, gdzie szukają Polskiego Owczarka Nizinnego :roll: http://www.dogomania.pl/threads/213176-Sprawdzony-domek-dla-owczarka-nizinnego Quote
kimiji Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Może się załapie, chociaż nie chciałabym psuć szansy na dom psiakom, które nie tolerują innych zwierząt, a Pompon jest taki przyjacielski :) Quote
maciaszek Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Dodałam go na katowicki wątek. No i na schroniskowej stronie ma nową kartę :). Quote
soboz4 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Witaj Pomponie! Jesteś wyjątkowym pieskiem, tak cierpliwym i miziastym, że nie wiem co ty jeszcze robisz w schronisku! Quote
jofracy Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Teraz z nowym image powinien szybko znaleźć dom :) Jak Białas :) Quote
madzia.uje93 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 No śliczny jest, dobra robota dziewczyny, musiałyście się namęczyć, ale warto było:) Quote
pralinka94 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Jestem naprawdę pod wrażeniem! Jest śliczny! :) Quote
Irvette Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 przed obcięciem i po ...... niebo i ziemia czułam że będzie śliczny jak się doprowadzi sierść do porządku Quote
soboz4 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Przy okazji doprowadziłyśmy trochę do porządku jego zapach, miał niestety cały kuperek pokryty odchodami i Kamila z uwagi na bardzo delikatny nosek nie potrafiła stać za Pomponem z tyłu. Obecnie - nawet bez kąpania, a ma obiecane mycie, pachnie już lepiej, może nie różyczkami, ale jak przeciętny pies... Quote
Olga7 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 No to teraz chyba trzeba wpisać w tytule :Wesoly golas -a były kudłacz ?" ;) A taki byl z niego kudlacz fajny ,co prawda z dredami .:razz:.. Oby do zimy mu futerko odroslo ... Nawet irokeza mialem ....;) Quote
jofracy Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Na zimę to ja mam nadzieję Pompon już będzie grzał doopkę na kanapie :) Ogłoszenia mu robimy z tekstem z pierwszego postu? i do kogo kontakt? szkoda życia na siedzenie w schronie :) Quote
soboz4 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Można na mnie, a jak siostry się zgodzą to kontakt będzie na Iwonę albo Sabinę, można również na Kamilę. Quote
jofracy Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Wesoly-kudlacz-POMPON-szuka-domu-W0QQAdIdZ307543545 http://tablica.pl/oferta/wesoly-kudlacz-pompon-szuka-domu-IDgTHh.html <-------- tu mi się zdjęcia nie wgrały :( Soboz poprawisz? Quote
soboz4 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 ogłoszenia zrobione przez Magdę: http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=307543545&Guid=131ec963-4f40-a20b-2691-161fffff5160 http://tablica.pl/oferta/wesoly-kudlacz-pompon-szuka-domu-IDgTHh.html Quote
jofracy Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 dzięki :) wgrywało się i wgrywało i w końcu się nie wgrało :) Quote
saphira18 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 jestem u byłego kudłacza;) teraz golasa:D Quote
kimiji Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 olga7 napisał(a): "Wesoly golas -a były kudłacz ?" ;) Hehe, świetny pomysł na tytuł, zaraz będę zmieniać :D Quote
Olga7 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 kimiji napisał(a):Hehe, świetny pomysł na tytuł, zaraz będę zmieniać :D Można by jeszcze rozbudować nieco :Pompon- Teraz wesoły golas a niedawno kudlłacz z dredami !! Kto szuka fajnego psa po metamorfozie - bo Pompon szuka nowego domu !! :p Nowa szata -Nowy dom potrzebny !!! :razz: Mam na mysli użycie reszty zdań/słow w tekscie ,nie w tytule .. Quote
soboz4 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 tytuł ma określoną ilość liter i ponad limit się nie da dodać ani słowa. Quote
Recommended Posts