Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nikaragua']ja widać słaby... bo ja nowa u was jestem[/QUOTE]
A to nie ma związku z Baloniarkami :) Był pewien wpis na pewnym bazarku... no i poszło :)

Posted

[quote name='mmd']A to nie ma związku z Baloniarkami :)[/QUOTE]

może i nie... na wątek tymczasów atak trafiłam też całkiem nie dawno, poprzez bazarek na sterylizację Milki i zostałam:)

nie można być wszędzie

Posted

[quote name='ataK'] Przepraszam, jak będę miała, to będę płaciła składki, żeby być pełnoprawną baloniarą :)

A Nikaragua właściwie powinna być w klubie, bo pomaga jego członkom - ostatnio zrobiła bazarek na moje tymczasiki, a wcześniej bazarek na Milkę.[/QUOTE]
No wlasnie o to chodzi,ze nie musisz placic zadnych skladek , skad ten pomysl?Tu sa Wszyscy po to zeby pomagac tak jak moga i potrafia.I wtedy kiedy moga, dlatego ustalamy zasady a raczej je doprecyzujemy, zeby nie bylo niedomowien. Jezeli ktos jest z Fundacji to moze zbierac pieniadze na konto fundacji i jeszcze pozyskiwac 1%.A Nikarague serdecznie zapraszamy:)
[B]mmd [/B]ma racje ,ze trzeba te zapisy doprecyzowac i pomagac, pomagac, wspierac:)

Posted

[quote name='ataK']A mnie jest bardzo głupio... Też zostałam obdarowana karmą (i nie tylko - Mmd - dziękuję), a nie zapłaciłam jeszcze składki i nie mam jak się zrewanżować... Nie mam z czego, bo szczerze mówiąc w tym roku mam taką pustkę w portfelu, jak jeszcze nigdy... Jeśli trafi się cokolwiek, to karmię dzieci i psy, sama od dłuższego czasu nie dojadam, o nie zapłaconych rachunkach nawet nie wspomnę... Gotuję na elektrycznej maszynce udostępnionej przez Szami, bo mi gaz odłączyli, a tylko patrzę, kiedy i prąd odetną, bo tez mam zaległości... Ostatnio licytowałam parę rzeczy na bazarkach, i to były zamówienia dzieciaków i mojej mamy, bo nawet na bazarki też mnie nie stać... Zresztą często ostatnio chleb kupowała córka, bo ja nie miałam za co... Ufff... Wyżaliłam się i od razu mi lepiej ;) Przepraszam, jak będę miała, to będę płaciła składki, żeby być pełnoprawną baloniarą :)

A Nikaragua właściwie powinna być w klubie, bo pomaga jego członkom - ostatnio zrobiła bazarek na moje tymczasiki, a wcześniej bazarek na Milkę.[/QUOTE]

Oj dziewczyno, przerobiłam to samo (a nawet gorzej) 3 lata temu i dopiero w tym roku coś się rusza ku lepszemu, żadna rewelacja, ale mam nadzieję, że kiedyś nie będę się bała jutra.
Tobie życzę aby wszystko poukładało się szybciej niż u mnie i myśl pozytywnie, to bardzo ważne.

Posted

[quote name='[email protected]']dziewczyny znacie kogoś z Kutna do wizyty przedadopcyjnej?[/QUOTE]

z Kutna sa zarejestrowana 3 osoby
[url]http://www.dogomania.pl/memberlist.php?s=&securitytoken=1324586957-79197df1f36b61dbfeb9ddf29931f8276f79b683&do=getall&ausername=&homepage=&field1=&field2=kutno&field3=&field4=&icq=&aim=&msn=&yahoo=&skype=&postslower=&postsupper=&joindateafter=&joindatebefore=&lastpostafter=&lastpostbefore=&sort=username&order=[/url]
ale bardzo mało aktywne na dogo

Posted

Cioteczki, zaproszę Was do suni z podpisu mmd - wsparcie moralne mile widziane ...[url]http://www.dogomania.pl/threads/219891-Jestem-Kika-prawie-umar%C5%82am-z-g%C5%82odu-mam-chore-oczy-i-nie-wiem-co-ze-mn%C4%85-b%C4%99dzie[/url]

Posted

[quote name='ataK']A mnie jest bardzo głupio... Też zostałam obdarowana karmą (i nie tylko - Mmd - dziękuję), a nie zapłaciłam jeszcze składki i nie mam jak się zrewanżować... Nie mam z czego, bo szczerze mówiąc w tym roku mam taką pustkę w portfelu, jak jeszcze nigdy... Jeśli trafi się cokolwiek, to karmię dzieci i psy, sama od dłuższego czasu nie dojadam, o nie zapłaconych rachunkach nawet nie wspomnę... Gotuję na elektrycznej maszynce udostępnionej przez Szami, bo mi gaz odłączyli, a tylko patrzę, kiedy i prąd odetną, bo tez mam zaległości... Ostatnio licytowałam parę rzeczy na bazarkach, i to były zamówienia dzieciaków i mojej mamy, bo nawet na bazarki też mnie nie stać... Zresztą często ostatnio chleb kupowała córka, bo ja nie miałam za co... Ufff... Wyżaliłam się i od razu mi lepiej ;) Przepraszam, jak będę miała, to będę płaciła składki, żeby być pełnoprawną baloniarą :)[/QUOTE]

Teraz jest najważniejsze aby udało się Ci jakoś przez to wszystko przebrnąć.
Łatwe to nie jest bo czasem 5zł urasta do wielkiej rangi.
Nie martw się o składki:lol:- Każdy tutaj pomaga na miarę swoich możliwości.
Jesteś i będziesz zawsze jedną z nas :)

[quote name='Roszpunka']Cioteczki, zaproszę Was do suni z podpisu mmd - wsparcie moralne mile widziane ...[URL="http://www.dogomania.pl/threads/219891-Jestem-Kika-prawie-umar%C5%82am-z-g%C5%82odu-mam-chore-oczy-i-nie-wiem-co-ze-mn%C4%85-b%C4%99dzie"]http://www.dogomania.pl/threads/219891-Jestem-Kika-prawie-umar%C5%82am-z-g%C5%82odu-mam-chore-oczy-i-nie-wiem-co-ze-mn%C4%85-b%C4%99dzie[/URL][/QUOTE]

dobra już lecę :)

Posted

mmd - ALE mnie to rozbawiło ;)
podsuwasz mi niezłą myśl - może rzeczywiście im zamiast posłań jakieś mini-budki zafunduję.
Koty już mają te super fajne domki ze styropianu w ogrodzie, mogę mieć więcej domków ;))))

[quote name='mmd']Konto wysłane.

Z moim DT jest podobnie. Myślałam, że po absolutnie bezproblemowym Joniku jakoś przełamię niechęć, ale nie bardzo. Coś małego mogę awaryjnie przechować, ale prawdziwego DT dać nie mogę.

Iwoniam - podziwiam Cię. Jeszcze trochę i przerobisz szafki w kuchni na psie budy ;)[/QUOTE]

Posted

Nie ma co się denerwować - Dużo mam takich PW, każdy pomaga na swój sposób i wychodzi mu to lepiej lub gorzej..
mam pod opieką pieski w schronie- sama się nimi opiekuję, bo w domu nie miałyby już i tak gdzie spać. Jedni pomagają sami, inni ogłaszają..
Oby kiedyś było tak, że nie będziemy mieć co tu robić, bo będzie więcej wolontariuszy niż bezdomniaków !!! :)

[quote name='inga.mm']Przepraszam że wskoczę z prywatnymi odczuciami, ale wczoraj wieczorem na pw dostałam takie coś"

"ROZPOCZYNAMY ZBIÓRKĘ STAŁYCH DEKLRACJI DLA MAGMY. SUNIA BEZ SOCJALIZACJI I KONTAKTU Z CZŁOWIEKIEM SPĘDZI DOŻYWOCIE W SCHRONISKU. POMÓŻ JEJ ODMIENIĆ TEN LOS!
Zbieramy stałe deklaracje dla Magmy. Pomóż jej, liczy się każdy grosz, mile widziane deklaracje nawet po 5, 10 zł! Można również wpłacać pieniądze jednorazowo.
Pomóż, nie bądź obojętny!
WPŁATY PROSIMY KIEROWAĆ TUTAJ:
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Koninie
62-510 Konin, ul. Gajowa 7a
PKO BP 85 1020 2746 0000 3502 0017 0217
z dopiskiem "dla Magmy".

ZAPRASZAM NA WĄTEK MAGMY!
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/217891-Zbieramy-deklaracje-na-DT-dla-Magmy%21-Nie-pozw%C3%B3l-by-sp%C4%99dzi%C5%82a-%C5%BCycie-w-schronisku"]http://www.dogomania.pl/threads/2178...e-w-schronisku[/URL]! Poleć znajomym
Kontakt:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie, ul. Gajowa 7a,
Karolina tel. 723 527 154
e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]"

Szlag mnie trafił z mety.
Bezczelnością jest pisać do ludzi dających bdty o pieniądze na dt nieopodatkowane, a wstawka "Pomóż, nie bądź obojętny!" po prostu mnie pod...rwiła!
Taki tekst na dogomanii????
Chyba kogoś zdrowo uszkodziło w głowę.
Ciekawa jestem jaka jest Wasza opinia.
PW publikuję, ponieważ dostało je wiele osób, więc przestało być prywatne sensu stricto[/QUOTE]

Posted

Uważam, że to bardzo w porządku zasady.

[quote name='Igiełka']Także mam pewne obawy jeśli chodzi o napływ nowych Osób tylko po to by uzyskać kasę na psiaka. W pełni zgadzam się za podziałem tych kwot ale trzymajmy się też obowiązku 25% zwrotu od Osób nie mających stałych deklaracji.

Klubowicze mogą uzyskać pomoc w wysokości:
leczenie do 200zł
karma do 100zł
transport do 100zł
Oczywiście Ci opłacający składkę nie mają obowiązku zwrotu 25% oraz mogą wnioskować o przyznanie wyższej kwoty pomocy :lol:

Niezrzeszeni:
leczenie do 100zł
karma do 50zł
transport do 50zł

co Ty na to? :lol:[/QUOTE]

Posted

Dziękuje za wpłatę.

[quote name='mmd']A czemu sprawa Katowic tak ucichła? Nie chcieli go?

Za przesył paczek z rzeczami na bazarek od iwoniam płacę 49 zł - to ode mnie :)
Mestudio - dawaj konto, Tobie miałyśmy oddać z Baloniarskiego konta za wysyłkę karmy.[/QUOTE]

Posted

mmd - ja to sobie przemyślałam -

niech pozostanie pół na pół -
Ty się biedna jeszcze napracujesz nad tym bazarkiem, a ja już kolejne rzeczy zebrałam. Paki kolejne wyjdą w styczniu; muszę to jakoś logistycznie rozwiązać. Teraz i tak będzie sporo ubrań, a później będzie więcej tych z metkami :). Ja jakoś dam radę, pomoc 50/50 to OGROMNE WSPARCIE, a Baloniarki też potrzebują pieniędzy. Będzie dobrze, pozostaje 50/50 :) i będzie super.
poza tym mmd - JESTEŚ WIELKA !!!!!!!

[quote name='mmd']I pewnie tak będzie.
Niepotrzebnie zrobiłam zamieszanie z Lu, ale mam nadzieję, że nie będzie mi miała za złe. Głupio wyszło, ale wpłaciłam kasę na psiaka.
Zapłaciłam też za wysyłkę rzeczy od iwoniam, bo bazarek będzie nie tylko na Baloniarki, ale w 2/3 na jej stado. Niestety w tym roku już nikomu więcej nie moge pomóc.[/QUOTE]

Posted

A ja zaproszę do Kory- suczkę znalazłam ja i chociaz fizycznie jest u kogoś innego, to równiez ja za nią odpowiadam. A dziewczynka niestety ma chorą skórę i bedzie potrzebowała jeszcze długiego leczenia....

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/214684-Pręguska-Kora.-Potrącona-porzucona-chora.-GRONKOWIEC-atopia!!-potrzeba-i-karmy-wet[/URL]

Posted

[quote name='iwoniam']mmd - ja to sobie przemyślałam -

niech pozostanie pół na pół -
Ty się biedna jeszcze napracujesz nad tym bazarkiem, a ja już kolejne rzeczy zebrałam. Paki kolejne wyjdą w styczniu; muszę to jakoś logistycznie rozwiązać. Teraz i tak będzie sporo ubrań, a później będzie więcej tych z metkami :). Ja jakoś dam radę, pomoc 50/50 to OGROMNE WSPARCIE, a Baloniarki też potrzebują pieniędzy. Będzie dobrze, pozostaje 50/50 :) i będzie super.
poza tym mmd - JESTEŚ WIELKA !!!!!!![/QUOTE]

A ja uważam, że nie powinno być pół na pół. Tak samo uważałam, jak Ellig dawała rzeczy na bazarek Nutusi i miał być 2/3 dla Baloniarek, a 1/3 dla Maszy. To ja im to wyperswadowałam, bo u Nutusi ciągle są psiaki i w końcu został zrobiony w odwrotnych proporcjach. I skoro Ty masz 20 zwierza to po co zamrażać pieniądze na moim koncie? Widziałaś ile mamy?

Nie wiem też, jak ogarniemy logistycznie kolejne bazarki bo w lutym wyjeżdżam.

Posted

z racji, że jestem mega zapracowana, nie mam czasu na nic, nawet na przeczytanie tutaj miliona zaległości :( wpadłam tutaj życzyć wam moje kochane cioteczki, Wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia! :)

Buziaki!