Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mmd']Ja jestem za tym, żeby to było 200, Igiełko. Nutusia nigdy niczego nie chciała, jej tymczasy są często utrzymawane z bazarków, które sama robi, a było tych dziewczynek już chyba 10 w tym roku.
Poza tym viceprezes ;)[/QUOTE]

Dobrze w takim razie jeśli sytuacja tego wymaga udzielimy maksymalnej pomocy- proszę o przelanie 200zł na sterylizację :lol:

Posted

[quote name='Igiełka']Dobrze w takim razie jeśli sytuacja tego wymaga udzielimy maksymalnej pomocy- proszę o przelanie 200zł na sterylizację :lol:[/QUOTE]
Dziękuję :)

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/213164-Klub-Wytrwa%C5%82ych-Baloniarek-Razem-mo%C5%BCemy-odnosi%C4%87-sukcesy-%29?p=17479604&viewfull=1#post17479604"][B][SIZE=3]Post rozliczeniowy uzupełniony[/SIZE][/B][/URL]<<<<klik

[B][SIZE=3]Saldo 16.XI.: 324,40[/SIZE][/B]

Posted

[quote name='mmd']Ja jestem za tym, żeby to było 200, Igiełko. Nutusia nigdy niczego nie chciała, jej tymczasy są często utrzymawane z bazarków, które sama robi, a było tych dziewczynek już chyba 10 w tym roku.
Poza tym viceprezes ;)[/QUOTE]
Tez jestem za kwota 200zl:)

Posted

[quote name='Ellig']Tez jestem za kwota 200zl:)[/QUOTE]
Już wysłałam :)

Jeszcze nie było oficjalnego otwarcia, ale po cichu zapraszamy:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/217887-Bazarek-luksusowy-cz.-II-na-Masz%C4%99-i-Baloniarki-do-26.11[/url].

Posted

Szczerze mówiąc nie wiem.
Choć parę złotych.
teraz dostałam kilka wpłat, które pokryją szczepienia suczek i doszczepienie po parwowirozie, mam jeszcze troszkę - około 2-3 kg - kamy dla szczeniaków, Mam karmę dla staruszków (i tę karmę staruszki jedzą) ale ona jest dla psów powyżej 7 lat i to light - nie nadaje się dla matki ze szczeniakiem i około 5-miesięcznej suczki. Niedługo będę także kupować nową porcję karmy dla kotki z zapaleniem wątroby i kotek starszych, ale mam nadzieję, że w tym sobie poradzę.

[quote name='mmd']Musimy wiedzieć, jaka kwota potrzebna.[/QUOTE]

Posted

[quote name='iwoniam']Szczerze mówiąc nie wiem.
Choć parę złotych.
teraz dostałam kilka wpłat, które pokryją szczepienia suczek i doszczepienie po parwowirozie, mam jeszcze troszkę - około 2-3 kg - kamy dla szczeniaków, Mam karmę dla staruszków (i tę karmę staruszki jedzą) ale ona jest dla psów powyżej 7 lat i to light - nie nadaje się dla matki ze szczeniakiem i około 5-miesięcznej suczki. Niedługo będę także kupować nową porcję karmy dla kotki z zapaleniem wątroby i kotek starszych, ale mam nadzieję, że w tym sobie poradzę.[/QUOTE]

oczywiście że Ci pomożemy:) jedną z podstawowych zasad jest podanie kwoty- my nie wiemy ile potrzebujesz może zróbmy tak że napiszesz nam ile pieniążków byś chciała a my ustosunkujemy się do tego w taki lub inny sposób dobrze? ;)

[SIZE=3][B][COLOR=#ff0000]Zasady udzielania pomocy:
[/COLOR][/B]-[/SIZE][SIZE=2]Udzielamy pomocy psiakom, które mają wątek na dogomanii należy podać link oraz krótką informację na co potrzebne jest wsparcie finansowe i w jakiej kwocie[/SIZE]

[quote name='wadercia']kobiety mam dwa pakiety ogloszen do wykorzystania.
Znajdzie się chetna? :)[/QUOTE]
to miły gest z Twojej strony:) napewno jakaś Baloniara zgłosi się

Posted

cioteczki, a tak sobie myślę, może coś podprowadzić z skarpetki sterylkowej?
tzn chodzi o to, że troszkę jest tych bdt, nie wszystkie tu, wiadomo trzeba pomagać, ale ok, zapisane jest nas tu nie dużo, ale jak mmd poznajduje te wszystkie bdt to szybko się nam kasa rozpłynie.
Może dodać pkt polegający na tym, że osoby nie składające żadnej comiesięcznej deklaracji a chcące, lub proszące o pomoc, muszą się zobowiązać do późniejszego pokrycia tych kosztów? tzn tak miesiąc spokoju, za miesiąc przy okazji jakiegoś bazarku, jakiś tam tego procent by spłacić dług?
Przynajmniej były by jakieś wpływy regularne, bo bądź co bądź stałych mamy mało. poza tym, było mówione wcześniej, żeby być w Klubie, trzeba zobowiązać się do wpłaty min 5 zł/mc.
Rozumiem Baloniarki które płacą składkę, i potrzebują pilnej gotówki, a co z nowo zapisanymi baloniarkami? one się zapisują, dostają kase i co dalej?
Broń Boże nie chce nikogo obrażać.
Chce usprawnić nasze działanie.
czyli podsumowując, osoby z Klubu z deklaracjami pomoc bezpłatna.
osoby z Klubu bez deklaracji, zwrot 50% po miesiącu.
Co wy na to? Uważam, że tak będzie sprawiedliwiej.

Bo patrząc tak - dostałam pomoc ja (deklaracje;bazarek); mmd (deklaracje); obraczus87(deklaracje); Nutusia - duża kwota(nie widzę deklaracji? ale widzę bazarek); iwoniam (?)

Posted

[quote name='malagos']Dziękuję waderciu, za chęć ogloszenia Kropki, jak prosiłam wcześniej, ale wczoraj zgłosił się dom i mam nadzieję, ze to ten wymarzony :)[/QUOTE]
No to trzymamy kciuki!:)

Posted

[quote name='wadercia']kobiety mam dwa pakiety ogloszen do wykorzystania.
Znajdzie się chetna? :)[/QUOTE]
Jest chetna Masza od Nutusi:)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/217525-Masza-za-serce-i-dom-odda-ca%C5%82%C4%85-siebie-i-jeszcze-troch%C4%99"]http://www.dogomania.pl/threads/217525-Masza-za-serce-i-dom-odda-ca%C5%82%C4%85-siebie-i-jeszcze-troch%C4%99[/URL]

[EMAIL="[email protected]"][/EMAIL]

Posted

[quote name='plina']Poszło 15 zł ode mnie- liczcie 5 zł na mc :)[/QUOTE]
Dziękujemy bardzo :) Jeszcze nie doszło, ale jak tylko dotrze - dopiszę :)

Neciu - masz rację - w ogóle myślałam, że to powinno działać jak "kasa zapomogowo-pożyczkowa" ;) Tylko stałe klubowiczki/deklarowiczki mocno się opierały w kwestii korzystania. A jak gdzieś jest BDT i bieda u psiaka aż piszczy to jak nie pomóc? No i skoro pies nie ma ani grosza to jak ściągać później 50%? Z czego?
I mam taki dylemat: Nutusia nie miała deklaracji, ale przerzuciła taką masę psiaków, że gdyby to był PDT to już pewnie z 5000 dogomaniacy byliby na minusie. Teraz jest bazarek, a jakby go nie było....
Fajnie by było, gdyby zasilali nas też ludzie z zewnątrz, niekoniecznie będący BDT, ale jak ich ściągnąć?
To wszystko jest do przemyślenia.

Posted

[quote name='mmd']

Neciu - masz rację - w ogóle myślałam, że to powinno działać jak "kasa zapomogowo-pożyczkowa" ;) Tylko stałe klubowiczki/deklarowiczki mocno się opierały w kwestii korzystania. A jak gdzieś jest BDT i bieda u psiaka aż piszczy to jak nie pomóc? No i skoro pies nie ma ani grosza to jak ściągać później 50%? Z czego?
I mam taki dylemat: Nutusia nie miała deklaracji, ale przerzuciła taką masę psiaków, że gdyby to był PDT to już pewnie z 5000 dogomaniacy byliby na minusie. Teraz jest bazarek, a jakby go nie było....
Fajnie by było, gdyby zasilali nas też ludzie z zewnątrz, niekoniecznie będący BDT, ale jak ich ściągnąć?
To wszystko jest do przemyślenia.[/QUOTE]

Serdecznie Witamy Wszystkie Baloniary :) Rudosława wparowała na kolana i z zainteresowaniem patrzy co robię :eviltong:

Kobietki :lol: zgadzam się z Wami w pełni że mamy mało deklaracji stałych. Ale jak Klubowiczka prowadząca BDT/BDTzD prosi nas o pomoc to poprostu nie mamy sumienia odmówić. Zdaję sobie sprawę że nie mamy kokosów jednak spójrzcie w sumie dobrze sobie radzimy. Przyznaje się bez bicia że trochę podpatrzyłam inne Skarpety i myślę że 50% zwrotu to jest mimo wszystko za dużo.

Jestem :lol: za tym by było to 25% i wówczas ta zasada udzielenia pomocy byłaby zbliżona do Skarpety Talcott czyli Każdy Klubowicz,który zgłosił pieska w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6tygodni od uzyskania pomocy wpłacić do Skarpety 25% kwoty uzyskanego wsparcia- ta zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów ( wpłaty od minimum 4miesięcy po minimum 5zł miesięcznie) -Ci Klubowicze mogą zgłosić 1 pieska w miesiącu przebywającego w BDT/BDTzD bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy.

Nie znam osobiście Nutusii ale widzę na wątkach że dziewczyna stara się :lol: i pomaga na miarę własnych mozliwości- a to już bardzo dużo.(to prawda nie ma stałej deklaracji) ale patrząc na to z drugiej strony-wystawiła piękny bazar i część dochodu przeznaczy na Nasz wspólny Klub a przecież to dobra wola bo gdyby nie chciała to by nie dała i nikt nie miałby wpływu na Jej decyzję.

Czekam na Wasze propozycje :)

Posted

Tutaj jest watek gdzie zamowilam pakiet dla psiaka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217676-Bazarek-og%C5%82oszenia-na-kud%C5%82aczki-w-potrzebie-do-30.11.2011."]http://www.dogomania.pl/threads/217676-Bazarek-og%C5%82oszenia-na-kud%C5%82aczki-w-potrzebie-do-30.11.2011.[/URL] mozna zglosic więc Maszę (przepraszam jesli pomylilam się w nazwie) :)

Zostaje jeszcze jeden pakiet i czekam na chetnego tymczasownicza, ewentualnie wykorzsytam to na innego psiaka :)

Co do zwrotow kosztow, jestem na opcją 25% :) Sądzę, że to bardzo sprawiedliwa kwota będzie. :)

Posted

[quote name='Igiełka']Serdecznie Witamy Wszystkie Baloniary :) Rudosława wparowała na kolana i z zainteresowaniem patrzy co robię :eviltong:

Kobietki :lol: zgadzam się z Wami w pełni że mamy mało deklaracji stałych. Ale jak Klubowiczka prowadząca BDT/BDTzD prosi nas o pomoc to poprostu nie mamy sumienia odmówić. Zdaję sobie sprawę że nie mamy kokosów jednak spójrzcie w sumie dobrze sobie radzimy. Przyznaje się bez bicia że trochę podpatrzyłam inne Skarpety i myślę że 50% zwrotu to jest mimo wszystko za dużo.

Jestem :lol: za tym by było to 25% i wówczas ta zasada udzielenia pomocy byłaby zbliżona do Skarpety Talcott czyli Każdy Klubowicz,który zgłosił pieska w potrzebie i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6tygodni od uzyskania pomocy wpłacić do Skarpety 25% kwoty uzyskanego wsparcia- ta zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów ( wpłaty od minimum 4miesięcy po minimum 5zł miesięcznie) -Ci Klubowicze mogą zgłosić 1 pieska w miesiącu przebywającego w BDT/BDTzD bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy.

Nie znam osobiście Nutusii ale widzę na wątkach że dziewczyna stara się :lol: i pomaga na miarę własnych mozliwości- a to już bardzo dużo.(to prawda nie ma stałej deklaracji) ale patrząc na to z drugiej strony-wystawiła piękny bazar i część dochodu przeznaczy na Nasz wspólny Klub a przecież to dobra wola bo gdyby nie chciała to by nie dała i nikt nie miałby wpływu na Jej decyzję.

Czekam na Wasze propozycje :)[/QUOTE]
Uwazam,ze tak jak jest w roznych skarbonkach zwrot przynajmniej czesciowy jest konieczny, zajrze do Kundelkowej skarbonki bo tam moim zdaniem sa najbardziej czytelnie opisane zasady.
Wlasnie pomagam Nutusi dajac dary na bazarek i robiac zdjeci itp. , mmd to szybko zmontowala bo chcemy od razu oddac chociaz troche pieniedzy uzyskanych na sterylke Maszy. Nutusia bierze psiaki te najbiedniejsze, czesto nie bierze grosza za benzyne kiedy jedzie po jakiegos psa "w polu" lub kiedy jedzie zrobic wizyte przedadopcyjna.Masza nie dostala nic tylko spadek po poprzedniej tymczasowiczce. Zrobilam Maszy kilka ogloszen w tym wyroznione tablica.pl i gumtree, kupilam karme i poslanie, wiecej juz tez nie dam rady.

Posted

[quote name='wadercia']Tutaj jest watek gdzie zamowilam pakiet dla psiaka [URL="http://www.dogomania.pl/threads/217676-Bazarek-og%C5%82oszenia-na-kud%C5%82aczki-w-potrzebie-do-30.11.2011."]http://www.dogomania.pl/threads/217676-Bazarek-og%C5%82oszenia-na-kud%C5%82aczki-w-potrzebie-do-30.11.2011.[/URL] mozna zglosic więc Maszę (przepraszam jesli pomylilam się w nazwie) :)

Zostaje jeszcze jeden pakiet i czekam na chetnego tymczasownicza, ewentualnie wykorzsytam to na innego psiaka :)

Co do zwrotow kosztow, jestem na opcją 25% :) Sądzę, że to bardzo sprawiedliwa kwota będzie. :)[/QUOTE]
Dziekuje rozumiem ,ze mam tam wstawic Maszke?:)

Posted

[COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#000000][SIZE=4][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]- leczenie – do 200zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]- transport – do 150zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Tahoma][SIZE=3]- zakup karmy - do 100zł[/SIZE][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]- jednorazowa pomoc w uzasadnionych przypadkach - do 50 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=red][FONT=Tahoma][SIZE=5]Procedura: [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]

[LIST]
[*][FONT=Tahoma][SIZE=3]Przedstawienie krótkiej historii psa, wskazanie wątku oraz postu, w którym widnieje informacja o zapotrzebowaniu na pomoc.[/SIZE][/FONT]
[*][FONT=Tahoma][SIZE=3]Wskazanie dokładnego celu pomocy. [/SIZE][/FONT]
[*][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]Podanie dokładnej kwoty. [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[*][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]W przypadku pozytywnej decyzji, przesłanie na PW numeru konta, na jaki należy przesłać pieniądze. [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[*][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]Data zgłoszenia decyduje o dacie wypłaty pieniędzy.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[*][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=3]Poza kolejnością są wypłacane pieniądze dla psów, których życiu zagraża bezpośrednie niebezpieczeństwo, a brak funduszy może wiązać się [/SIZE][/FONT][/COLOR][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=black]z odejściem psa za TM. [/COLOR][/FONT][/SIZE]
[*][FONT=Tahoma][SIZE=3][COLOR=red]Każdy kto otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6 tygodni (od dnia wypłaty pomocy) zwrócić 25% kwoty uzyskanego wsparcia (wpłata jednorazowa, bazarek)[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[*][B][SIZE=3][COLOR=black][FONT=Tahoma]Osoby posiadające stałą deklarację dla Skarbonki Baloniar mogą wnioskować [/FONT][/COLOR][/SIZE][/B][B][SIZE=3][FONT=Tahoma][COLOR=black]o przyznanie wyższej kwoty pieniędzy oraz [/COLOR][COLOR=red]raz w miesiącu mogą otrzymać pomoc bez konieczności zwrotu 25%. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
[/LIST]
[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Posted

[quote name='wadercia']Elig dokladnie ja jestem w pracy i miedzy klientami cos naklikam ale nie chce namieszac za duzo :)[/QUOTE]
OK.............:)Dziekuje juz wkleilam dane do ogloszenia dla Maszy:)