Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gusiaczek']Będzie, będzie .... jak nie padnę z emocji;) Jestem tak nakręcona, pełna obaw, radości, niepewności, że trudno opisać. Sunia biedna też nie wie kto na nią czeka, gdzie ... cóż - mieszkanko na VII piętrze z pełnymi miłości lokatorami - może na dobry początek wystarczy?[/QUOTE]
To jest wiecej niz mozna sobie wymarzyc dla zwierzaka:)

Posted

[quote name='mmd']

Tak czy owak - będzie mnie bardzo mało. Jutro kończę bazarek i jak go rozliczę, spadam na dłużej. Mam teraz co innego do roboty.[/QUOTE]

urlop zasłużony ale najważniejsze że do nas wrócisz :)

zaś na poważnie to szkoda bo coraz więcej fajnych Ciotek odchodzi z dogo

Posted

[QUOTE][/QUOTE][quote name='Ellig']To jest wiecej niz mozna sobie wymarzyc dla zwierzaka:)[/QUOTE]

Zaraz idę do Biedronki po kurczaka dla Suni - postaram się ugotować Jej dobrą kolację na dzień dobry (marchewka z ekologicznej "hodowli") :) Spanko ma przygotowane, smyczka i obróżka bedą zakupione jutro. Nie wiem, jak doczekam północy ... nie mogę spać, a jak już się uda na chwilę zdrzemnąć mam koszmary - np: że mnie pogryzła, bo się nie podobam :( Dobre myśli Twoje i Nutusi, Wasza serdeczna energia dodają mi odwagi i sił! :)

Posted

Gusiaczku, takie wspanialosci mala dostanie o jakich nawet sie jej nie snilo.
Nie martw sie , jest takie powiedzenie "Sen mara, Bog wiara", i cos w tym jest, jak bardzo intensywnie o czyms, kims, myslimy to podswiadomosc plata nam figle :)
Wszystko bedzie dobrze, juz jest dobrze,ze sunia trafila na Ciebie i Twoja Rodzine, na Wasz dom:)Pozdrawiam serdecznie:)

Posted

[quote name='majowa']dopytałam :) mam zainstalowany dodatek firefoxa Adblock, instalacja trwa minutkę, sam się aktualizuje na nowo pojawiające sie reklamy[/QUOTE]
Zaraz sobie poszukam, każda rzecz się przyda, byle było lepiej, może onet da się czytać :)

[quote name='Igiełka']urlop zasłużony ale najważniejsze że do nas wrócisz :)

zaś na poważnie to szkoda bo coraz więcej fajnych Ciotek odchodzi z dogo[/QUOTE]

Odchodzą, bo tu już mało można zdziałać. Mnóstwo psów, ciężko o deklaracje, a większość w hotelach. Bazarki już nie takie jak dawniej, na wątkach psów pustki. Za to jakaś biurokracja się zrobiła, inga.mm dostała bana za zbyt duży banerek (o ile dobrze rozumiem) i to w trakcie bazarku. Dogomania to trochę jak Unia Europejska, miało być wspaniale, a biurokracja udusiła demokrację :roll:

Miałam założyć wątek Guciowi, ale po co? Sama ze sobą będę gadać? Na jego utrzymanie mnie stać, ogłoszenia sobie sama porobię, najwyżej ktoś napisze, że jestem super, a to i tak wiem :evil_lol:

[quote name='Gusiaczek']Zaraz idę do Biedronki po kurczaka dla Suni - postaram się ugotować Jej dobrą kolację na dzień dobry (marchewka z ekologicznej "hodowli") :) Spanko ma przygotowane, smyczka i obróżka bedą zakupione jutro. Nie wiem, jak doczekam północy ... nie mogę spać, a jak już się uda na chwilę zdrzemnąć mam koszmary - np: że mnie pogryzła, bo się nie podobam :( Dobre myśli Twoje i Nutusi, Wasza serdeczna energia dodają mi odwagi i sił! :)[/QUOTE]
Nie peniaj, Gusiaczku, będzie dobrze. Tylko przynajmniej na początku bez szaleństw i rozpieszczania, bo wejdzie toto Wam na głowę i tam zostanie :)

Posted

Wejdzie, wejdzie... Właśnie się dowiedziałam od Luna14, że owo psiątko jest... PRZEŚLICZNE! :)

Ciocia mmd - Ty mnie nawet nie denerwuj - ćwicz cierpliwość po prostu z tymi reklamami, jako i ja czynię! Co sobie porzucam mięsem siekanym, to sobie porzucam - przynajmniej stres rozładuję po całości ;) Guciowi wątek zakładaj, bo ja osobiście poważny niedosyt odczuwam względem wieści o nim, że o wieściach o... maturze nie wspomnę!!!!!!! Na wątki wchodź tylko te, co aktualnie nie hotelowe i nie deklaracyjne i przejdzie Ci jak migrena ;) A o urlop to trzeba wniosek złożyć, wiesz? ;)

Posted

oj, pamiętam moja pierwsza tymczasowiczkę. to jak pierwsza miłość, nie zapomina się. zrestzą mieszka niedaleko, spotykamy sie w parku ;-).
ale nerwy przez dwa tygodnie miałam ostre. ja, zośka - bo wiecie, nowy domownik, przyzywczajanie się, niwe rytuały codzienne. ech, w stresie byłam ostrym, pamiętam....

a co do dogo, ma ważną rzecz - jest to miejsce4 spotkań, źródło kontaktów z ludźmi wiedzącymi, o co kaman no i ogromna baza wiedzy.

Posted

[quote name='Nutusia']Wejdzie, wejdzie... Właśnie się dowiedziałam od Luna14, że owo psiątko jest... PRZEŚLICZNE! :)[QUOTE][/QUOTE]

Mam zawirusowanego kompa (może być że poprzedni wpis ukaże się za jakiś czas) - piszę po raz kolejny krótko i na temat - Nutusia wie, co piszę:) spanko jest, żarcie sie studzi.... Czekamy!!!!

Posted

[quote name='mmd']
Odchodzą, bo tu już mało można zdziałać. Za to jakaś biurokracja się zrobiła, inga.mm dostała bana za zbyt duży banerek (o ile dobrze rozumiem) i to w trakcie bazarku.

[/QUOTE]poważnie???? to kpina jakaś!!!!

Posted

Nikaragua, poważnie... Dziwnie się tutaj robi, ograniczam zasięg dogomaniackiej działalności w moim wykonaniu, bo oprócz grupy osób działających realnie w różnych formach, reszta to klepacze co tylko pieprzą trzy po trzy i szukają dymu...

neciu, myślę, myślę i myślę, że mogę Ci potworka ogłosić ;-)

Posted (edited)

[quote name='iwoniam']mam wrażenie, że powoli każdy pęka, bo zaczyna się tu robić ciężko..
no i rzeczywiście - reklamy to horror..[/QUOTE]
A ja nie mam reklam ;-) i nie mam abonamentu... AdBlock czyni cuda..
TZmestudio

Edited by mestudio
Posted

Hej! Piszę, bo bardzo potrzebujemy DT dla tego staruszka, może Wy pomożecie, bo już niewiele opcji nam niestety zostało, a czas leci:-(
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Maniek-wykrzywiona-%C5%82apka-dziura-na-ciele-i-w-sercu-i-jedno-marzenie-by-godnie-%C5%BCy%C4%87"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Maniek-wykrzywiona-%C5%82apka-dziura-na-ciele-i-w-sercu-i-jedno-marzenie-by-godnie-%C5%BCy%C4%87[/URL]

Posted

ja cię mmd w pełni rozumiem,
dla takich osób jak ty, Baloniarki, Iwoniam, mestudio, dziewczyny z Boguchwaly jeszcze tu zaglądam, ale wiem że macie/miewacie dość
do dziś pamietam hasło, że znajdziesz mi psa który za kartofla nawet zatańczy :diabloti:

Posted

[quote name='Gusiaczek']Zaraz idę do Biedronki po kurczaka dla Suni - postaram się ugotować Jej dobrą kolację na dzień dobry (marchewka z ekologicznej "hodowli") :) Spanko ma przygotowane, smyczka i obróżka bedą zakupione jutro. Nie wiem, jak doczekam północy ... nie mogę spać, a jak już się uda na chwilę zdrzemnąć mam koszmary - np: że mnie pogryzła, bo się nie podobam :( Dobre myśli Twoje i Nutusi, Wasza serdeczna energia dodają mi odwagi i sił! :)[/QUOTE]
Dziękuję Ci za pomoc tej maliźnie... Całe przedpołudnie dziś o niej myślałam... Jak to dobrze, ze już jest bezpieczna..
w razie jakichkolwiek problemów pisz do mnie na PW - zrobię co będę mogła - od szkolenia po leki...

[quote name='mestudio']A ja nie mam reklam ;-) i nie mam abonamentu... AdBlock czyni cuda..
TZmestudio[/QUOTE]

Chyba polubię AdBlock. Już sobie zapisałam. Wprawdzie ja nie mam na razie problemów z reklamami dzięki różnym ustawieniom , ale ciort wie, co się zmieni wkrótce.
Ja tu będę - na pewno jeszcze jakiś czas... bo co jak co... ze 40 olkuskich piesków w tym roku [B]dzięki WAM ![/B]!!! domki ma. Sama bym nie dała rady..

[quote name='majowa']ja cię mmd w pełni rozumiem,
dla takich osób jak ty, Baloniarki, Iwoniam, mestudio, dziewczyny z Boguchwaly jeszcze tu zaglądam, ale wiem że macie/miewacie dość
do dziś pamietam hasło, że znajdziesz mi psa który za kartofla nawet zatańczy :diabloti:[/QUOTE]

Damy radę.
Dokuczamy P***e w Olkuszu.. Teraz też sobie poradzimy :)

Posted

[QUOTE][/QUOTE][quote name='iwoniam']Dziękuję Ci za pomoc tej maliźnie... Całe przedpołudnie dziś o niej myślałam... Jak to dobrze, ze już jest bezpieczna..
w razie jakichkolwiek problemów pisz do mnie na PW - zrobię co będę mogła - od szkolenia po leki...

Dziękuję z całego serca.
Sunia śpi głaskana przez Filipa (oby Jej nie zagłaskał);) Reaguje na najmniejszy ruch, dzwięk. Teraz synio poszedł do siebie, sunia natychmiast wstała i płacze za nim. No tak, Filip pierwszy Ją "przejął":) Ovo (patrz słownik łacińsko-pokski;) ) jest piękna, radosna i tylko do kochania. "Mamo, nie wyobrażam sobie, że Ją oddamy". Czas pokaże:) Z samego rana lecim do Weta, bo Ovo ma koszmarnie cuchnącą biegunkę z krwią:( Jest typowym jamniczym łasuchem, ale kolację na dzień dobry doatała skromną ze względu na sranko;) Skakała pod kuchenką doskonale wiedząc, gdzie jest mięsko:) No, już zasnęła bez Filipa, a ja już nie zasnę.
Do poczytania zatem:)
P.s. Właśnie nasikała:)

Posted

[quote name='Gusiaczek'][quote name='iwoniam']
Sunia śpi głaskana przez Filipa (oby Jej nie zagłaskał);) Reaguje na najmniejszy ruch, dzwięk. Teraz synio poszedł do siebie, sunia natychmiast wstała i płacze za nim. No tak, Filip pierwszy Ją "przejął":) Ovo (patrz słownik łacińsko-pokski;) ) jest piękna, radosna i tylko do kochania. "Mamo, nie wyobrażam sobie, że Ją oddamy". Czas pokaże:) Z samego rana lecim do Weta, bo Ovo ma koszmarnie cuchnącą biegunkę z krwią:( Jest typowym jamniczym łasuchem, ale kolację na dzień dobry doatała skromną ze względu na sranko;) Skakała pod kuchenką doskonale wiedząc, gdzie jest mięsko:) No, już zasnęła bez Filipa, a ja już nie zasnę.
Do poczytania zatem:)
P.s. Właśnie nasikała:)[/QUOTE]
Mala juz bezpieczna:)Dobrze,ze ma WAS:)

Posted

[quote name='sajlana']ciotki mam na stanie DryNites (17-30 kg) ... ktoś chętny?[/QUOTE]
Ktos tu zbieral......Czy nie ULV....?

Posted

[quote name='paula_t']Hej! Piszę, bo bardzo potrzebujemy DT dla tego staruszka, może Wy pomożecie, bo już niewiele opcji nam niestety zostało, a czas leci:-(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Maniek-wykrzywiona-łapka-dziura-na-ciele-i-w-sercu-i-jedno-marzenie-by-godnie-żyć[/URL][/QUOTE]

Kraków

Również DT za zwrotem kosztów wyżywienia i weterynarza.