Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rybc!a']Nie widziałam u nas ani Elbisia, ani chudzielca. Ale sunie owszem, czekała równie smutna, jak poprzednio. Czy nie znalazłby się dla niej żaden tymczas?[/quote]bylas w schronie Ania, i psow tam nie ma???:crazyeye: :crazyeye:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE]bylas w schronie Ania, i psow tam nie ma???:crazyeye: :crazyeye:[/QUOTE]
Nie wykluczam tego, że Elbiś siedział w budzie, choć w miarę moich możliwości, zaglądałam wszędzie.
No ale, jakby nie było chudzielec zawsze podbiegał. A teraz ani słychu, ani widu o nim.

Posted

[B]Łaciatko[/B] dziękuje :loveu: za pieniążki i za życzenia :loveu:
Pieniążki doszły dzisiaj i jak tylko TZ bedzie miał na koncie coś od razu przeleje je na konto AFN z dopieskiem "dobermanka Diana"

Posted

Dziewczyny, sorry, ze sie wcianam na tym watku, ale u nas w Mielcu sa 3 dobermany, z czego niedawno przyjeta sunia swiezo po szczeniakach i z przepuklina. Czy moge liczyc na pomoc w umieszczeniu suni na forum dobermanow? Czy zakladac watek tej ostatniej suni? Prosze doradzcie.

to jest ta sunia
[img]http://img403.imageshack.us/img403/9844/dsc24989nz.jpg[/img]

[img]http://img403.imageshack.us/img403/8910/dsc24926xl.jpg[/img]

mam ponad 10 zdjec z soboty, prosze o pomoc :modla:

Posted

[quote name='Ulka18']Dziewczyny, sorry, ze sie wcianam na tym watku, ale u nas w Mielcu sa 3 dobermany, z czego niedawno przyjeta sunia swiezo po szczeniakach i z przepuklina. Czy moge liczyc na pomoc w umieszczeniu suni na forum dobermanow? Czy zakladac watek tej ostatniej suni? Prosze doradzcie.[/quote]mysle, ze umiescimy je tutaj. ale tej suni z przepuklina mozna zalozyc osobny watek, by uzbierac jakis grosz na leczenie :-( u nas marnie z finansami :-(

Posted

Witam Kochani !

Przepraszam za opóźnienie ale dopiero teraz znalazłam wolną chwilkę :oops:
AsiaK już mnie uprzedziła. Dobisia w sobotę po południu pojechała do nowego domku do Włodawy. Z jednej strony bardzo się cieszę ale z drugiej strasznie mi jej brakuje :placz: Niestety nie mogła zostać u mnie na stałe.....
W sobotę jak robiłam moim psiakom jeść to odruchowo zrobiłam i żarełko dla Dobisi......
Podbiła serca nowych właścicieli od razu. Witała się z nimi jak z dobrymi znajomymi, poszliśmy razem na spacer w celu zapoznania się. Byli pod dużym wrażeniem jaka jest grzeczna i posłuszna. A kiedy bez problemu wskoczyła do samochodu i ułożyła się na tylnej kanapie to byli wniebowzięci :multi:. Pani zadzwoniła do mnie wieczorem z informacją że droga przebiegła bez najmniejszych problemów i że Dobiśka zaczęła się zaprzyjaźniać z kotami.
Mam nadzieję że pokochają ją tak jak na to zasługuje !

Posted

Uleńko, zobacz na strone 100, tam jest już jeden doberman od was, proszę daj kolejne dwa a ja uaktualnię wątek oraz dam go na naszą stronę adopcyjną: [URL="http://www.nadzieja-dobermana.up.pl"]www.nadzieja-dobermana.up.pl[/URL] gdzie też już jeden Mielecki jest. Jakbys mogła opisz w skrócie ich charaktery. I załóz im oprócz tego wątek. Co się dzieje, jakis wysyp dobermanów?

Rybcia: czy możesz dowiedziec się co się stało z Elbim i drugim dobkiem. Kurcze, musimy cos wymyślić....Przecież chyba w lutym jadą kolejne dobeczki, może wtedy należałoby je koniecznie wziąść. Co tu robić?

Dostałam odpowiedz z allegro, ale nie jestem pewna czy brać to na serio, co myślicie? Co odpowiedzieć?
"witam posiadam dom rodzinny o dzialce 11arów.jestem z dolnego slaska a dokladnie spod zgorzelca najlepiej chcialbym szczeniaka albo do 4 miesiecy.oczywiscie pieska/ewentualnie koupie dwa ale nie za durze pieniadze bo w tej chwili mnie na to niestac.POZDRAWIAM Dawidek"

Posted

[quote name='aisaK']
Dostałam odpowiedz z allegro, ale nie jestem pewna czy brać to na serio, co myślicie? Co odpowiedzieć?
"witam posiadam dom rodzinny o dzialce 11arów.jestem z dolnego slaska a dokladnie spod zgorzelca najlepiej chcialbym szczeniaka albo do 4 miesiecy.oczywiscie pieska/ewentualnie koupie dwa ale nie za durze pieniadze bo w tej chwili mnie na to niestac.POZDRAWIAM Dawidek"[/quote]

wydaje mi sie,ze to jakieś dziecko... cyt. wypowiedź gema (od kieleckiej Perełki i jej 3 dzieci):
"
Od dwóch dni wymieniałem maile w sprawie adopcji Perełki i szczeniaków z jakaś panią/dziewczyną. Sprawa wygląda prześlicznie, ale też dość podejrzanie - ta osoba chce zaadoptować je wszystkie!
Początkowo potraktowałem to jako kaprys jakiegoś dzieciaka albo nawet dowcip, ale z drugiej strony zdarzają się w końcu pasjonaci. Owa pani/dziewczyna podała adres, ja z kolei poprosiłem o rozmowę telefoniczną. Jeśli to małolata, to zapewne zorientuję się po głosie, zresztą najpierw musiałaby zadzwonić. A w razie czego jest tu może ktoś ze Zgorzelca, kto mógłby dokonać kontroli przedadopcyjnej?"

czy to aby nie zbieżność???? - hurtem? a może potem do Niemiec będzie przemycać - było już gdzieś na dogo o tym,że skupują całe mioty szczeniąt:angryy: albo dziecko się bawi naszym kontem

Posted

[QUOTE]Rybcia: czy możesz dowiedziec się co się stało z Elbim i drugim dobkiem. Kurcze, musimy cos wymyślić....Przecież chyba w lutym jadą kolejne dobeczki, może wtedy należałoby je koniecznie wziąść. Co tu robić?[/QUOTE]

Ja się niczego pewnie nie dowiem, chyba będę jechać w sobotę do schroniska. Widziałam u nas sunię dobkowatą, ona też stoi tylko przy bramie z opuszczonym łebkiem i również potrzebuje pilnej pomocy. Wydaje mi się, choć nie chcę zapeszyć, że nasz chudzielec odszedł za Tęczowy Most :(

Posted

[quote name='Rybc!a'] Wydaje mi się, choć nie chcę zapeszyć, że nasz chudzielec odszedł za Tęczowy Most :([/quote]

Jejku....kochana sprawdz to prosze! Kurcze, jesli tam jest trzeba jechac po niego.

Czekam na info.

Beata

Posted

no dośc to podejrzane....tej dobci z Mielca trzeba pomóc.Czy oni ja tam beda leczyc w schronisku?na stronie mieleckiego schroniska jest jeszcze jedna przeslczna dobcia, starsza-pewni Ula ja tu wklei.

Posted

[quote name='Ulka18']Dziewczyny, sorry, ze sie wcianam na tym watku, ale u nas w Mielcu sa 3 dobermany, z czego niedawno przyjeta sunia swiezo po szczeniakach i z przepuklina. Czy moge liczyc na pomoc w umieszczeniu suni na forum dobermanow? Czy zakladac watek tej ostatniej suni? Prosze doradzcie.

to jest ta sunia
[IMG]http://img403.imageshack.us/img403/9844/dsc24989nz.jpg[/IMG]

[IMG]http://img403.imageshack.us/img403/8910/dsc24926xl.jpg[/IMG]

mam ponad 10 zdjec z soboty, prosze o pomoc :modla:[/quote]jak Shillunia wyglada:shake:

Posted

[quote name='preska']Witam Kochani !

Przepraszam za opóźnienie ale dopiero teraz znalazłam wolną chwilkę :oops:
AsiaK już mnie uprzedziła. Dobisia w sobotę po południu pojechała do nowego domku do Włodawy. Z jednej strony bardzo się cieszę ale z drugiej strasznie mi jej brakuje :placz: Niestety nie mogła zostać u mnie na stałe.....
W sobotę jak robiłam moim psiakom jeść to odruchowo zrobiłam i żarełko dla Dobisi......
Podbiła serca nowych właścicieli od razu. Witała się z nimi jak z dobrymi znajomymi, poszliśmy razem na spacer w celu zapoznania się. Byli pod dużym wrażeniem jaka jest grzeczna i posłuszna. A kiedy bez problemu wskoczyła do samochodu i ułożyła się na tylnej kanapie to byli wniebowzięci :multi:. Pani zadzwoniła do mnie wieczorem z informacją że droga przebiegła bez najmniejszych problemów i że Dobiśka zaczęła się zaprzyjaźniać z kotami.
Mam nadzieję że pokochają ją tak jak na to zasługuje ![/quote]oby wiecej takich wiesci:loveu:

Posted

[quote name='BeataJ']Jejku....kochana sprawdz to prosze! Kurcze, jesli tam jest trzeba jechac po niego.

Czekam na info.

Beata[/quote]jesli tam jest, to Beatka musimy po niegi jechac chocby sie walilo i palilo.

na hotel pozyczymy od Elbiegio i dozucimy z ogolnego, co?

Posted

[quote name='daga_27']jesli tam jest, to Beatka musimy po niegi jechac chocby sie walilo i palilo.

na hotel pozyczymy od Elbiegio i dozucimy z ogolnego, co?[/quote]

Ja jestem za. Na szczescie nie mamy daleko do Elblaga. W sumie to same pojedziemy ale poprosze o info czy ona tam jest i czy nie bedzie problemow z jego wydaniem.

Beata

Posted

[quote name='romenka'][B]Łaciatko[/B] dziękuje :loveu: za pieniążki i za życzenia :loveu:
Pieniążki doszły dzisiaj i jak tylko TZ bedzie miał na koncie coś od razu przeleje je na konto AFN z dopieskiem "dobermanka Diana"[/quote]

Na zdrowie ;)

Posted

Najprawdopodobniej do schroniska pojadę dopiero w sobotę, i ciotka Aga również. Jakby co, to możemy się na sobotę umówić i razem pojedziemy do schroniska.

Posted

Beros wlasnie odchodzi za Teczowy Most....pomachajmy mu wszyscy.
Berosku - przepraszam za nas ludzi......za tych przez ktorych cierpiales
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Beata