BeataJ Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Pamietacie tego uroczego dobermana? Ma sie calkiem dobrze, swietnie czuje sie w psim hotelu. Po operacji juz nie ma sladu. Wszystko sie wygoilo i Simon juz nie cierpi tak jak to bylo przed operacja. Niestety - wszystko wskazuje na to, ze 26 czerwca wroci do schroniska....Finanse na jego utrzymanie sie koncza..... Dlaczego nikt go nie chce?? Jest taki niesamowity.... [quote name='BeataJ'] [SIZE=2] Quote
andzia69 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Piękny ten Simonek....szkoda, ze musi wrócic do schronu:-( to ja jeszcze dołożę:-(:-(:-( kolejny kielecki pies:placz: koczujący na ulicy w pobliżu naszego schronu:placz: To jest ten biedak o psiaku napisała erka w naszym kieleckim wątku.... Quote
karusiap Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Kielce:placz::placz:co te dobki tam tak ciagna:( Quote
Klementynkaa Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 eeeea ja kojec w którym był TOBIASZEK jest zajęty :( Quote
oris Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Dobermana Nikki suka nie sterylizowana, 3 lata kończy we wrześniu, strachliwa co powoduje ze szczeka, nie jest agresywna przebywa w domu gdzie jest małe dziecko, nie wszystkie psy toleruje. Kotów nie zna wiec tez moze byc problem. Jej dodatkowym problemem jest nie trzymanie moczu, bierze lekarstwo Propalin ponoć jest po tym lepiej. Zaszczepiona jedynie na wściekliznę. Pilnie szuka domu grozi jej schron Quote
zasadzkas Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 To po czym ona ma nietrzymanie moczu, jak niesterylizowana? Moja suka bierze Propalin, na szczęście, pomaga. Quote
ULKA12 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 To może być po prostu jakaś infekcja dróg moczowych. Quote
Klementynkaa Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 to z katowickiego wątku... aaaaaaaaa gdzie go wsadzimy zanim zmarnije? taki piekniak!!! Piękny doberman. Przywieziony z interwencji. Pijany właściciel trafił do izby wytrzeźwień, a po jej opuszczeniu po psa się już nie zgłosił (a minęło już trochę czasu..) . Dobek ma około 5 lat, guza na kręgosłupie i w chwili obecnej stan zapalny oka. Jego numer to 583/08. Siedzi w boksie numer 827. http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...a1676ef7f3cd85 Quote
karusiap Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Katowice:( i ta bida koczujaca w Kielcach:( dramat Quote
dzodzo Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 i ten na tymczasie u mosii, w potwornym stanie....i Egon Quote
dzodzo Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Ten dobeczek ma czas do konca tygodnia, potem zostanie odwieziony do schroniska kopiuje: "Jest 7 latek bardzo piekny bo potezny jak na dobka moze dlatego ze podobno jest po rodzicach z rodowodem, czarny ciete uszy strasznie lagodny do psow i ludzi, wlasciciel wyjechal na wakacje zostawil go pod opieke a potem stwierdzil ze jednak go juz nie chce zeby mu dom znalezc, pies przebywal w mieszkaniu i ogrodzie wiec umie sie zachowac w kazdym mscu. Zna podstawowe komendy. mam jedno zdjecie ale nie wiem jak zamiescic. prosze o informacje czy jest szansa znalezienia mu domu czy trzeba psa do schronu odwiezc?" pan który ma obecnie psa zgodził sie go przetrzymac do konca tygodnia, potem schron:shake: wklejam linki do fot, bo nie moge jakoś wkleic zdjęc http://img149.imageshack.us/my.php?image=img2156wy6.jpg http://img154.imageshack.us/my.php?image=img2159fl3.jpg nie ma DT, pan jakos do hotelu chyba nieskory się dołozyc... Quote
Reno2001 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 W mieleckim schronisku tylko w tym miesiącu zamieszkały trzy dobki: Quote
Ulka18 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Ten mielecki dobus nie lubi innych psow, sunie toleruje. Kierownik mowil, ze strasznie sie scial ten dobek z innym psem podczas przeprowadzki do boksu. Nie mogli ich rozdzielic. Sunia jest przekochana, ale cos ma na brzuchu wg mnie. Maja sprawdzic. Quote
dzodzo Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 a ktora to sunia i w jakim wieku? bo jest ogłoszona Nikki i Tula i z ich ogłoszeń moze jakis domek by się udało dla innej (młodej)suni od razu upiec Quote
Ulka18 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Dzodzo, jak klikniesz na miniaturke w poscie Reno, to rozwinie sie caly opis psa wraz ze zdjeciami. Quote
halcia Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 O matko i córko,trzy dobki w jednym miesiacu?Ilosc przyjetych tez wieksza niz adopcji? Quote
Ulka18 Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Wszystkie dobki maja wirtualnego opiekuna Pana Andrzeja Szelinskiego z Werandy :multi: To przynajmniej taka pociecha. Quote
Ania_i_Kropka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 W Olsztynie jest cuuuuuuuuuuuudowna starsza dobcia Lalka. Sunia jest psim ideałem. Jej wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113065 Quote
ULKA12 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Chciałam zgłosić takiego dobka, który przebywa w schronisku w okolicach Częstochowy. Oprócz niego są jeszcze dwa :shake: ale ten wymaga szybkiej pomocy. Został przywieziony dzisiaj więc musi być na kwarantannie dwa tygodnie ale gdyby był dom tymczasowy, który obiecałby przetrzymać go przez ten czas pewnie bym go stamtąd wyciągnęła (nieoficjalnie) Jest strasznie chudy i chyba ma coś z tylnymi łapami, pewnie był potrącony przez samochód, dziwnie chodzi. Jak na razie nic nie je. Jest bardzo łagodny i spokojny ale to może dlatego, że jest jeszcze w szoku. widać, że musiał się długo błąkać:shake: Czekoladka znalazła dom to może i jemu się poszczęści. Nazwałyśmy go Szoko. Quote
Krawaciorek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='ULKA12']Oprócz niego są jeszcze dwa :shake: ale ten wymaga szybkiej pomocy. jakie to dobki są w Częstochowie?? (mam proźbe jak widziałaś jak wyglądaja tamte dobki jeszcze dwa to zajrzyj do mojego linku i zerknij czy to nie któryś z nich to moj Krawcio , z góry dziękuje) Quote
Klementynkaa Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 rany.... ilez tych biedaków jeszcze gdzies jet a my nie wiemy... Quote
ULKA12 Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Krawaciorek napisał(a):jakie to dobki są w Częstochowie?? (mam proźbe jak widziałaś jak wyglądaja tamte dobki jeszcze dwa to zajrzyj do mojego linku i zerknij czy to nie któryś z nich to moj Krawcio , z góry dziękuje) One nie są w Częstochowie są pod Częstochową, nie podaje dokładnie gdzie bo wolałabym aby to nie pracownicy schroniska decydowali komu dać psa:cool3: Historie Krawaciorka znam to raczej żaden z nich. Jeśli chcesz zdjęcia tamtych psiaków podam Ci na pw ale jeden z nich to raczej "podróba" dobermana i ma kopiowane uszka. Quote
Recommended Posts