Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst to dzielo kolezanki ja cos tam dodalam tylko.
Simon nie ma allegro, bo mi konto zablokowali :-(

Asia - moglabys wstawic? Wysle Tobie tekst na maila

Posted

Karilka czy te łódzkie dobusie maja imiona? bo kurcze nie mam jak ich wstawić na stronę bez podstawowych danych!!! imię/wiek/ jak trafiły do schronu!!! prosze spróbuj sie dowiedziec i podrzuc mi na maila, dobrze?

Posted

aisaK napisał(a):
A czy jest możliwośc, że pojechał gdzie indziej? :placz:

Nie, przecież kwarantanne jeszcze miał miec, więc adopcja nie wchodzi w grę.
Jedynie właściciel mógł go odebrac, o ile zdążył.
Ale bardziej bym była skłonna przypuszczac, że zrobili po swojemu: otworzyli ciasny i przepełniony agresorami boks, wrzucili go tam "za fraki" i pies pachnący zapachem z zewnątrz został momentalnie rozdarty na strzępy.
Trzeba sobie radzic z nadpopulacją, pogryzienia się zdarzają, a kasa od miasta za przyjęcie psa wpłynie i tak. Więc w czym problem?

• 2 weeks later...
Posted

hej dobeczki, poniewaz mam do Was sentyment, to zgłaszam się i tutaj. szukam kogoś, kto nie za takie astronomiczne sumy jak na allegro zbudowałby kojec dla mieszanki owczarka z rotkiem (a dobeczek to mogl tez gdzies tam wczesniej w tym być)
potrzebny pan złota rączka z oklicy. to nie ma być nic fikuśnego, zwykły kojec lekko podmurowany żeby nie podkopał. szukam już tak długo i nie mogę znaleźć, a pies na łańcuchu kwitnie bo jest niewychowanym podrzutkiem w dodatku zjadającym się z drugim psem weteranem- rezydentem.

gdyby ktoś z dobko-fanów to zrobił to mógłby np część pieniążków przekazać na Wasze psiaki

Posted

Betbet napisał(a):
hej dobeczki, poniewaz mam do Was sentyment, to zgłaszam się i tutaj. szukam kogoś, kto nie za takie astronomiczne sumy jak na allegro zbudowałby kojec dla mieszanki owczarka z rotkiem (a dobeczek to mogl tez gdzies tam wczesniej w tym być)
potrzebny pan złota rączka z oklicy. to nie ma być nic fikuśnego, zwykły kojec lekko podmurowany żeby nie podkopał. szukam już tak długo i nie mogę znaleźć, a pies na łańcuchu kwitnie bo jest niewychowanym podrzutkiem w dodatku zjadającym się z drugim psem weteranem- rezydentem.

gdyby ktoś z dobko-fanów to zrobił to mógłby np część pieniążków przekazać na Wasze psiaki

Ja stawiałam kojec pod koniec maja, wzięłam chłopa ze wsi, przyszedł z synami i postawił mi wielkie ogrodzenie za 300 zł z materiałami!!!część miałam oczywiscie, typu słupki.Podmurowali mi nawet, niestety mój pies nie spędził tam więcej niz 20 minut łącznie;) ale moze przyda się w przyszłosci

Posted

ja tylko rzuciłam orientacyjnie, bo czasem sie ktos z okolicy zdarzy.problem że ja w sumie nie mam wsi dookoła:evil_lol:ale szukam wytrwale...od bardzo długiego czasu

Posted

A to Moria jest w Pabianicach!
1000razy o nią pytałam, bo byli nią zainteresowani,a Hania szukała jej w Łodzi...:roll:
Wiec pisze do fundacji, że ona jest i znalazła sie, moze teraz bedzie szansa!

Posted

aisaK napisał(a):
A to Moria jest w Pabianicach!
1000razy o nią pytałam, bo byli nią zainteresowani,a Hania szukała jej w Łodzi...:roll:
Wiec pisze do fundacji, że ona jest i znalazła sie, moze teraz bedzie szansa!

No to sie narobiło :roll:
Moria jest i nigdzie nie sie zgubiła, niestety wciaz nieustannie czeka...
Szkoda że do mnie nie dotarło to info, że był ktos zainteresowany :placz:

Ona teraz zgrzeczniała, ma typowy odruch psa schroniskowego...biega w kółko. Całymi godzinami potrafi biegac w kółko po boksie (biegac to za duze słowo bo boksie moze sie ledwo obrócic) a na spacerze takze kreci sie w kółko wokół człowieka. Na smyczy średnio sobie radzi ale nie ciagnie bardzo, psami jest zainteresowana i chce sie bawic, do ludzi łagodna.

Posted

modliszka-nic sie nie martw, znajdziemy cos dla niej! Skoro ktos w fundacji juz o nią pytał, to pewnie zapyta ktos inny i wtedy pojedzie do Niemiec, a jak nie to znajdzie domek tutaj (mam nadzieje, że wczesniej). ;)

Posted

Aisa - tak bardzo bym chciała, ona juz tyle czeka...
Pamiętam jeszcze jej szczeniaki, z któymi trafiła do schroniska. One wtedy jako podrosniete szyle chyba pojechały do domów w Niemczech, o ile dbrze pamietam.

Żeby jej sie udało... Wreszcie mam zdjecia bez krat, na spacerze, moze to jej przyniesie szczescie? Teraz tez bede z nia wychodzic na spacer bo jest w innym boksie, "spacerowym".

Posted

Szukamy bardzo pilnie transportu dla Egona,dobka ktory trafil do schronu w stanie skrajnego wyczerpania i wychudzenia.ledwo przezyl.Czeka na niego DT.Z Krakowa Do Poznania moze byc,jak nie to Olena wyjedzie po niego do Łodzi.Nawet za zwrot kosztow paliwa,fakturka i z Nadziei Dobermana sie zwroci.PILNE!!