Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

ULKA12 napisał(a):
One nie są w Częstochowie są pod Częstochową, nie podaje dokładnie gdzie bo wolałabym aby to nie pracownicy schroniska decydowali komu dać psa:cool3:
Historie Krawaciorka znam to raczej żaden z nich. Jeśli chcesz zdjęcia tamtych psiaków podam Ci na pw ale jeden z nich to raczej "podróba" dobermana i ma kopiowane uszka.

bardzo Ci dziękuje ;)

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten czarny doberman pogryziony i ten czekoladowy są w tym samym schronisku. Tam jest tragedia i trzeba je jak najszybciej wyciągnąć.:shake: Gdyby ten czekoladowy nie był na łańcuchu pewnie już byłby zagryziony albo zdechł z głodu. Jeżdżę tam i go dokarmiam bo on nie chce jeść schroniskowego "jedzenia" (chleb polany wodą). Czeka go operacja bo powieki ma podwinięte mamy na opłacenie weta ale co z nim potem, ma wrócić do schroniska a jak sobie te szwy powyrywa? Tam nikt go nie będzie pilnować. Więcej na wątkach psiaków.

Posted

Okolice Częstochowy w stronę Katowic. Nie powiem na forum dokładnie gdzie bo po pierwsze tam wydają psy nawet nie spisując umowy adopcyjnej, komukolwiek byle poszedł. A po drugie już raz nas oskarżyli o szkalowanie dobrego imienia schroniska i przestali wpuszczać:angryy: Teraz znowu wpuszczają i mamy możliwość pomocy psom.

Posted

Nareszcie po wielu miesiacach moge do was pisac.Zapomnialam haslo i tylko czytalam o dobkach.Moj Nikolasek ma sie dobrze oby innym tez tak bylo.Ostatnio sasiadka uratowala piekna 3-letnia suke amerykanska buldozke bo sie znudzila wlascicielom i chcieli ja uspic!!!Bardzosie lubia z moim Nikolaskiem.Ja nie mam innych mozliwosci pomocy ale wysylam troche grosza przez znajomych w Polsce-aisak wie co i jak.Co ze Stiwi?Czy nie miala przed wakacjami jechac do Niemiec??:roll:

Posted

uwaga!!!!

z jednego z krakowskich hoteli ("APIS") skradziono 7 lipca młodą dobermankę brązową (albo sama uciekła)

uszy kopiowane, jeszcze niestojące
pies należy do szwedów bedących w tym hotelu

gdyby komus rzuciła sie w oczy, w schronie czy gdziekolwiek ludzie czekaja
powiadomiono policję i schronisko

Posted

dzodzo napisał(a):
uwaga!!!!

z jednego z krakowskich hoteli ("APIS") skradziono 7 lipca młodą dobermankę brązową (albo sama uciekła)

uszy kopiowane, jeszcze niestojące
pies należy do szwedów bedących w tym hotelu

gdyby komus rzuciła sie w oczy, w schronie czy gdziekolwiek ludzie czekaja
powiadomiono policję i schronisko

ASTRA?????? Karolinka?????? da sie to sprawdzić? czy ona ma tatuaż?

Posted

Klementynkaa napisał(a):
słuchajcie ona jest sliczna i zadbana dość, może komus zginęła???

bardzo mozliwe,ze mogla zwiac bo jest zwariowana i jak np wyrwala sie bez obrozy to poszla w dluga,ale...z jednej str nikt jej nie szuka i miala wstretna rane,a znaleziona w srodku osiedla.
Z 2 str wczoraj bylysmy siadkami w schronie,jak ludzie szukali psa,ktory zwial...3 tyg temu:shake:
Mogl tez kogos przerosnac jej temperament...szczeniakiem nie ejst a chyba nikt jej niczego w zyciu nie uczyl...

a dla rozbawienia powiem,ze szczeniak dobka o ktorym gdzies wspominalam (juz w domu) zostal przywiazany do drzewa....z ksiazeczka i dokumentami na osobe:evil_lol:

Posted

Klementynkaa napisał(a):
ASTRA?????? Karolinka?????? da sie to sprawdzić? czy ona ma tatuaż?

matko ale ja ciapa jestem:oops:zapomnialam o tym zupelnie...
w uszach szukalam i nie znalazlam ( moze tylko ja nie znalazlam)....pod laki jej nie zagladalam....cholera niech koniecznie pojada do schronsika sprawdzic!!!!
jest taka szansa??