Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Beata,
ja obsługuję ten meil. Przynajmniej do mnie wcześniej przychodziły meile z tego adresu. Ale może lepiej dopisywać swoje meile.
Teraz nie wiem czy jest z tego adresu przekierowanie? Maciek?

Karilka, jaki Błażej?Proszę, przypomnij mi...To go zaraz wkleje? A jest na str. 100?

Posted

dziewczyny, jesli potrzebujecie jakies kosmetyki z najnowszego katalogu oriflame to caly dochod ze sprzedazy na tym bazarku bedzie przekazany na konto
Nadziei dobermana, takze zachęcam:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68997[/URL]

Posted

[quote name='aisaK']Beata,
ja obsługuję ten meil. Przynajmniej do mnie wcześniej przychodziły meile z tego adresu. Ale może lepiej dopisywać swoje meile.
Teraz nie wiem czy jest z tego adresu przekierowanie? Maciek? [/quote]
Kasiu, wszystkie maile z adresu [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] przychodzą na Twoją aktualną szkrzynke, więc nie ma się o co martwić :)

[quote name='Karilka']
Aisak a z Błażejkiem to niby co? Doberman, wiemy dużo i go na stronce nie ma :shake:[/quote]
Może troszkę grzeczniej. co?;) Jeśli wiesz o jakimś dobku, którego nie ma na stronie to przyślij mi jego zdjęcia z opisem na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] a będzie na stronie.

Posted

[quote name='lila138'][CENTER][URL]http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/zaginely.html[/URL][/CENTER]

[CENTER]czy ktos Go widział??????[/CENTER]
[/quote]

[CENTER][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=red][B][SIZE=5]Bardzo ci współczuje! Jak by ktoś z nas go zauważył to by juz do ciebie pisał na PV. Trzymaj się, wież i musi się znaleźć![/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][/COLOR][/CENTER]

Posted

wlasnie wrocilam z Elblaga. okazalo sie jednak, ze pojechalam wlasciwie na marne, bo nie ma tam juz zadnego dobka :-(

przy okazji wzielam kundelka, szczeniaczka. jutro zawioze go do nowego domu.

Posted

[quote name='daga_27']wlasnie wrocilam z Elblaga. okazalo sie jednak, ze pojechalam wlasciwie na marne, bo nie ma tam juz zadnego dobka :-(

[B] przy okazji wzielam kundelka, szczeniaczka. jutro zawioze go do nowego domu[/B].[/quote]

czyli nie do końca na marne :)

Posted

SONIA
[B]Wiek:[/B] 10 lat
[B]Miasto:[/B] Trzcianka
[B]Link:[/B] -
[B]Status:[/B] Pilnie Szuka Domu!

Dziewięć lat temu ktoś znalazł, wówczas roczną, Sonię w lesie. Dał ją swojemu znajomemu. Mieszkała z nim w jednym z bloków w Pile (Wielkopolska). Podobno była rozpieszczana. Spała z panem w łóżku. Nigdy nikogo nie ugryzła. Na przejeżdżające motory reagowała szczekaniem. Czasami porywała kanapki, które ktoś sobie wcześniej przygotował. Przyjazna i łagodna. Taką mniej więcej charakterystykę otrzymała jako wyprawkę do schroniska. Według znajomych byłego właściciela Soni, miał on nagle zachorować. Suczka przez tydzień była sama w domu, odwiedzali ją tylko koledzy jej pana, przynosząc jedzenie. Ponieważ powrót do zdrowia przedłużał się, znajomi postanowili złożyć się na hotel dla psa. Pilskie schronisko przewiduje taką opcję. Opłacono Soni dwa tygodnie pobytu w hotelu, później miała dołączyć do pozostałych psów. Jedna ze znajomych właściciela suczki przysłała ogłoszenie o niej do Tygodnika Noteckiego. Przeczytali je wolontariusze Towarzystwa Pogotowie dla Zwierząt z Trzcianki.

Następnego dnia po zamieszczeniu ogłoszenia o Soni w gazecie, w miniony piątek 18.05 wolontariusze udali się po suczkę. Był to też dzień, w którym miała zostać przeniesiona do pozostałych psów. Z boksu wyszedł zdezorientowany pies. Przez całą drogę w aucie Sonia żałośnie zawodziła. Wolontariusze umieścili Sonię w tymczasowym schronieniu. Lekarz weterynarii był pełen podziwu dla jej kondycji, stwierdził, że nie wygląda na psa dziesięcioletniego. Już po kilku dniach wszyscy zakochali się w Soni. Również ona obdarzyła zaufaniem jedną z wolontariuszek.

Sonia bardzo szybko się uczy, przyswaja sobie zwyczaje panujące w tymczasowym domu. Lubi spać na tapczanie, obok człowieka. Nie toleruje samotności. Umie zostać sama, ale w mieszkaniu. W kojcu wyje. Gdy jej opiekunka coś je, suczka bierze z niej przykład i również zagląda do miski, którą wcześniej ignorowała. Boi się burzy, rzuca się na motory i koty. Stara się schodzić z drogi dzieciom. Toleruje psy płci męskiej. Nie lubi być dotykana w okolicach głowy, pozwala na to jedynie swojej tymczasowej opiekunce, której już zaufała.

Wolontariusze poszukują dla Soni odpowiedzialnego właściciela, u którego spędzi resztę swojego życia. Musi to być osoba mająca pojęcia o psach i ogromne dla nich serce. – Jeśli poruszyła cię historia Soni, zwierzęta mają dla ciebie wartość emocjonalną a nie ściśle użytkową, posiadałeś kiedyś psa i mieszkasz choćby w bloku - zadzwoń. Im szybciej znajdzie się nowy właściciel, tym mniejszą cenę zapłaci Sonia za rozstanie z tymczasową opiekunką. Jej psie serce gotowe jest zaufać po raz kolejny.

[B]Telefon kontaktowy:[/B]
Beata - 506 547 342.

[IMG]http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/images/sonia/sonia1.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/images/sonia/sonia2.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/images/sonia/sonia4.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/images/sonia/sonia2.jpg[/IMG]

ona ma 10 lat ????????????????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Rybc!a']Nie mogę uwierzyć w to, że elbląskiej dobci nie ma. A może się schowała?
W piątek jeszcze tam była![/quote]

A dzisiaj nie było i się nie schowała.

Posted

:( Czy oni tam usypiają psy?
Czy można liczyć na szczęśliwe zakończenie, tj. adopcję?

AisaK - ja mogę napisać tekst "O nas", ale tam już przecież na stronie głównej jest co nieco. Nie wystarczy?

Bo ja mam taki pomysł, że każda z nas (patrzcie, taka "męska" rasa, a żaden facet nam się, poza Anasharem, nie trafił:eviltong: - zanim mnie pobijecie - "męska" w tym sensie, że nie piesek-zabawka, mały, na rączki i do czesania:evil_lol:) wyśle zdjęcie swojego psa (zwłaszcza, jeśli to dobek po przejściach, z odzysku czy interwencji) i napisze parę słów o sobie, ja mogę zaraz dać od siebie zdjęcie moje z Lachsem (schroniskowy, schorowany staruszek, najprawdopodobniej z pseudohodowli - sądząc po liczbie wad i chorób), potem wklei się to razem i będzie nasza ekipa wraz z podopiecznymi w komplecie:)

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=6]UWAGA! JA MOGĘ TEŻ ZROBIĆ NIEMIECKĄ I ANGIELSKĄ WERSJĘ STRONY, ALE TO POTRWA, BO TERAZ MAM EGZAMINY.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Co Wy na to? Ja uważam, że to by pomogło w znalezieniu większej liczby domków, no i Niemcy mogliby np. podać link do nas - nasze dobki w końcu jeździły do Niemiec, może ktoś tu wypatrzy przyszłego członka rodziny? Albo jakiś Niemiec mieszkający w Polsce?[/SIZE][/FONT]

Posted

[B]Kochane![/B]

[B]dziekuje Wam bardzo za prezent, ktory od Was otrzymalam!! nawet nie wiecie jak mi to pomoze i jak mnie to mile zaskoczylo! bylam w szoku, wieelkim szoku! dziekuje!![/B]:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='BeataJ']Mozliwe, ze moja kolezanka z dogo - dziennikarka - napisze taki tekst. Ale potrzebna Wasza pomoc. Jakie macie sugestie? Jaki ten tekst ma byc? Smutny czy raczej optymistyczny, co powinien zawierac, jakies hasla moze? Cos co jej pomoze w napisaniu o nas.

Beata[/quote]

Oj, przepraszam, nie widzialam. Ja dorzucam do pomysłu te zdjęcia z naszymi pociechami:) I historię psa, zwłaszcza właśnie takich, jak Vika, Sonia Ulaa itp.

[COLOR=darkslateblue][B]A I JESZCZE JEDEN POMYSŁ, TYM RAZEM ODNOŚNIE ALLEGRO:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#483d8b][/COLOR][/B]
[B][COLOR=#483d8b]CO WY NA TO, ŻEBY ZAŁOŻYĆ JEDNO, WSPÓLNE KONTO, DO KTÓREGO HASŁO MIAŁYBYŚMY MY, DO WYSTAWIANIA NASZYCH DOBKÓW? TAKIE WYŁĄCZNIE NA UŻYTEK "NADZIEI DOBERMANA" - WYSTAWIANIE PSÓW I AUKCJI CHARYTATYWNYCH, Z KTÓRYCH DOCHÓD BYŁBY WPŁACANY NA NASZE SUBKONTO NA AFN.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#483d8b]HMMM?[/COLOR][/B]

Posted

Beato - dostałam plakaty, ślicznie dziękuję, zaczęłam je wypełniać (swoje dane kontaktowe) i jutro rusza akcja obklejania prawobrzeżnej części W-wy i podwarszawskich miejscowości:> :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Co prawda Poczta Polska nasza kochana pogięła kopertę, ale plakaty, przygniecione książkami, już się prostują:)

Posted

[quote name='Dobermania'][COLOR=darkslateblue][B]A I JESZCZE JEDEN POMYSŁ, TYM RAZEM ODNOŚNIE ALLEGRO:[/B][/COLOR]

[B][COLOR=#483d8b]CO WY NA TO, ŻEBY ZAŁOŻYĆ JEDNO, WSPÓLNE KONTO, DO KTÓREGO HASŁO MIAŁYBYŚMY MY, DO WYSTAWIANIA NASZYCH DOBKÓW? TAKIE WYŁĄCZNIE NA UŻYTEK "NADZIEI DOBERMANA" - WYSTAWIANIE PSÓW I AUKCJI CHARYTATYWNYCH, Z KTÓRYCH DOCHÓD BYŁBY WPŁACANY NA NASZE SUBKONTO NA AFN.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#483d8b]HMMM?[/COLOR][/B][/quote]

Ale po co? Jest szablon nadziei dobermana, jak przy aukcjach kazdy będzie z niego korzystał będzie wiadomo, że to aukcja od nas :)

Posted

A wystawianie psów?
Myślałam, że tak bdzie przejrzyściej: ktoś szuka dobka, klika w profil użytkownika "nadzieja dobermana", wyskakują aukcje z dobkami różnej maści, z róznych miast.

Tak tylko zaproponowałam;) Możemy nie robić.

Słuchaj, co z tą angielską i niemiecką wersją strony, wyślesz mi tekst do przetłumaczenia, czy myślisz, że nie warto?

I jeszcze chciałam prosić o dodanie na stronę dobka z Warszawskiego schroniska Paluch - Dixie, jedyny, o którym cokolwiek wiadomo :( (pisałam, ile tam dobków):

[URL]http://www.paluch.org.pl/pokazzwierze.php?numerek=238[/URL]

Tylko nie wiem, czy to nie naruszenie praw autorskich - skopiowanie tekstu. Może trzeba po protu napisać, że brązowy dobek na Paluchu i odesłać do linku powyżej?
"[FONT=Arial][SIZE=2][B][COLOR=white]Dixi [/B]
[/COLOR]
[/SIZE][/FONT][IMG]http://www.paluch.org.pl/nowicjuszekontbialy.gif[/IMG][SIZE=1][/SIZE][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#32503d]brązowy doberman, wiek ok. 4 lata. Jak przystało na swe pochodzenie gatunkowe, jest psem z charakterem. Ma pogodne i miłe usposobienie lecz nie toleruje innych zwierząt . W schronisku został wykastrowany i ochipowany. Oczekuje na energicznych i konsekwentnych Opiekunów, znających potrzeby tej rasy. Na okolicznośc adopcji warto skontaktować się z Panią Wandą Dejnarowicz -Dyrektorem Schroniska bowiem Dixi należy do grona zwierząt specjalnej troski, które pozostają pod Jej szczególnym nadzorem ... Przebywa w domku 42 na terenie PPL
[/COLOR][/SIZE][/FONT]"

Posted

Mam rodowodową dobermankę... facet wziął rozwód, znalazł sobie nową babę i pies zaczął przeszkadzać... wyleciał w grona domowników i został przydzielony do biegania po placu przy firmie... albo innych... byle tylko nie przeszkadzał. Zadzwonił do hodowcy i powiedział, że on psa uśpi bo pies "rzucił" się na dziecko... Gówniara nie chce się przyznać co psu robiła i dlaczego pies ją zadrapał... Generalnie nic nie wiadomo bo nie chcą się przyznać co i jak tylko psa uśpić... Suka piękna, duża... z papierami. Mam prośbę... jakbyś gdzieś usłyszała, że ktoś mógłby przygarnąć to daj cynk... chcemy ją od niego zabrać i dać na obserwację... jak się okaże ze ściemniają to... :[0509 304 417 agnieszka żurawska lekarz wet. częstochowa

dostałam dzisiaj wiadomość ...

Posted

Boże, widzisz i nie grzmisz:-/
Ja do Cz-wy mam daleko, a wszyscy znajomi reagują już nerwowo na mój widok, krzycząc: "Nie, nie, nie, nie chcę adoptować kotka/pieska, nie mam kocy, kołder, karmy, nie, nie, nie":eviltong: :placz:, ale możesz zdobyć jej zdjęcie? To by się wstawiło na stronę.
TYLKO BEZ PODAWANIA INFORMACJI, ŻE RODOWODOWA, BO WTEDY SĄ CHĘTNI, ALE TYLKO DLATEGO, ŻE SZCZENIAKI DROŻEJ SIĘ SPRZEDADZĄ!!!
Chyba że ją wcześniej wykastrujemy. Tylko za co?

Posted

Daga, Anashar uważa, że nie:P
Ale mi chodzi o takie zbiorcze konto adopcyjne. Z ofertami wyłącznie Nadziei Dobermana, dobra, charytatywne mogą być z naszych prywatnych kont, ale wszystkie psy wystawialibyśmy z jednego, tak łatwiej ludziom szukać, a i nam edytować - każda znałaby hasło, nie trzeba byłoby czekać, aż jedna osoba przyjdzie czy się zaloguje lub odbierze wiadomość, tylko: mam psa, zdjęcia, opis, wstawiam na Allegro i czekam na telefony:)
Ach, jaka ze mnie naiwna optymistka:diabloti:

Posted

[quote name='Dobermania']A wystawianie psów?
Myślałam, że tak bdzie przejrzyściej: ktoś szuka dobka, klika w profil użytkownika "nadzieja dobermana", wyskakują aukcje z dobkami różnej maści, z róznych miast.[/quote]

A o to chodziło :) Z tym się zgadzam, że to dobry pomysł! Tylko konto trza by wziąść na kogoś, kto jeszcze się w allegro nie rejestrował bo podwójne usuwają :roll:

A co do dobka z Palucha - ja zawsze piszę w takiej sytuacji maila do schroniska i pytam czy mogę wykorzystać zdjęcia i opis na tej i na tej stronie. jak bedzie zgoda to można wrzucać :)
Ja już się kłade, bo jutro pracowity i ciężki dzień się szykuje.
Dobermania - mogłabyś sklecić do nich maila i wysłać? Jeśli nie, to ja jutro wieczorem coś pokombinuje ;) No i odrazu jak będzie zgoda wrzucam psiaka :)

Posted

Oni nie odpisują na maile:-/ Generalnie wcale nie odpowiadają na nic, nawet adopcje utrudniają, ja jeździłam przez KILKANAŚCIE dni codziennie, zanim łaskawie wydali mi psa, a każdy inny człowiek, mniej cierpliwy, dawno machnąłby ręką.

Ale napiszę, pewnie:-/ Może tym razem odpiszą - tak, pewnie po to, by mi nawtykać:-/ dziwni są.

To ja mogę założyć takie konto na Allegro, bo do tej pory miałam wspólne z bratem, zarejetrowane na jego. Tylko że studiuję, nie zarabiam - będziemy się musieli zrzucać na opłaty za ogłoszenia :P