Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Zawsze bede polecac organizacje adopcji dobciow z niemiec ,Beata ,ty wiesz gdzie. Tam pojechal dobcio z czestochowy i juz ma domek :multi: .Oni naprawde sie staraja i pomagaja tym pieskom .Sa wiarygodni .

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=5]Kasę zbieramy![/SIZE]
[B][SIZE=5][COLOR=seagreen]Wpłcam 100 zł.[/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=5][COLOR=blue][B]Kto dołaczy do mnie?[/B][/COLOR][/SIZE]

Wywóz nastąpi po 18 stycznia. Wyslano 6 wytypowanych najbiednijszych bid znajdujących się w najgorszych warunkach. Mamy trochę czasu ale jest tyle rzeczy do zrobienia! Transport! Bardzo wazen transport! Ludzi z tej organizacji przyjadą do mnie co dla nich wyniesię okolo 1000 km w jedną strone i tyle samo z powrotem. Wszystko musi byc przemyslane, zorganizowane i zapięte na ostatni guzik.

[U][B]Wytypowane psy to:[/B][/U]

Dobka Kraków
Dobka Wilma z Korabilewić
Dobka Radom
Dobek Max Łęczyca
Dobek Togo Olsztyn
Dobek Elbląg

[SIZE=4][COLOR=red][B]Osoby dbające o te psy i wszyscy kto może i chce pomóc w tych miastach proszeni o zgłoszenie![/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Moj GG 5700586[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='AgaiTheta']Ja obiecałam wystawić allegro z cegiełkami, mam kilka zawieszek z koralikiem do komórki (własnej roboty), ale pomyślcie co moge wystawić. Czy ktoś już zaczął procedurę zakładania konta na allegro?[/quote]
ja zaczne dzisiaj:oops:

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny a Mido ma racie! Ten z Węgrowa bardzo potrzebuje domu. Jest chyba w najgorszej a jego po minięto. Kto skontaktuje się z enią na ten temat. Znam szczególe ale dla uratowania życia tego psa nich znajdo osobę podstawioną. Nich wyadoptuje na siebie po Sylwku a potem przepiszemy na mnie i wysyłamy.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]AsiaK wyszli mi jego namiary jutro, proszę. Gdzie jest to Węgrowo? Jak daleko od Poznania?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pierwszy zapał widzę ucicha i teraz co robimy? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

Wspólną decyją obecnych i byłych wolontariuszy korabiewickich:
Wilma zostanie wyadoptowana na prywatną osobę, a potem przekazana.
Powodem jest ostatnia historia zaginięcia suszki z naszego schorniska w Warszawie i duży opór p.Magdy. Nie chcemy ryzykować, że się nie zgodzi, a suka zostanie na zimę w schronie. Myślę nad tymczasem dla niej.
Mamy paszport, trochę zmniejsza to koszta.

Posted

Czy dzwoniłyście już do Elbląga? Ja niestety nie mam z kim tam pojechać, a samą mnie wygnają. Zapytajcie o dobermana z boksu dużych psów ( psów=chłopaków).

Posted

Ten z Elbląga pamietaj ze ma rany na boku i co widac nie jest chyba w schronisku leczony także nie wiem czy nadaje sie na wyjazd, no i trzeba ustalic ile moga zabrac na 1 raz i tyle dobkow wytypowac.
Mido

Posted

------------------------------------------------------------------
Ten z Elbląga pamietaj ze ma rany na boku i co widac nie jest chyba w schronisku leczony także nie wiem czy nadaje sie na wyjazd, no i trzeba ustalic ile moga zabrac na 1 raz i tyle dobkow wytypowac.
Mido[/quote]
trzeba go wyjac ze schronu, umiescic w hotelu i rany w kilka dni bactrobanem wyleczyc.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sori że na naszym wątku ale uważam że to ważne! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35715[/URL][/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff][/COLOR][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]Proszę wpadnicie do nich![/COLOR][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny próbują uratować klacz młodą fajną aby nie poszła na mięso. Kto ma możliwość i pomysły wpadnijcie na ten wątek! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Justyna mi wysłała! Ona u nas w Poznani ratuje koty! Może kociaka ktoś chce? Ona ma tych bid też dużo![/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Gucio']A ja spiesze poinformowac, ze nasza radomska dobka, na czesc Vika Br ma na imie Olenka ! :)[/quote]

Ale jaja! :crazyeye: Ale fajnie!:crazyeye:

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sori że na naszym wątku ale uważam że to ważne! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35715[/URL][/COLOR][/FONT]

[FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]Proszę wpadnicie do nich![/COLOR][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny próbują uratować klacz młodą fajną aby nie poszła na mięso. Kto ma możliwość i pomysły wpadnijcie na ten wątek! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Justyna mi wysłała! Ona u nas w Poznani ratuje koty! Może kociaka ktoś chce? Ona ma tych bid też dużo![/SIZE][/FONT]

Posted

Prosimy i wyslanie na mail:
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][B]Biuro Listów i Opinii Obywatelskich
[/B]Tel. (022) 695-20-29, Fax 695-22-38
[/FONT][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][COLOR=#ff0000]mailto:[email protected][/COLOR][/FONT][/EMAIL]

Tekstu z waszym podpisem!

[COLOR=#0000ff][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue]Szanowny Panie Prezydencie,

Proszę o zawetowanie zmian do ustawy o ochronie zwierząt gdyż:[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=blue][COLOR=blue]
- Zezwalają one na ubój zwierząt w okresie okołoporodowym a likwidacja ustawowego obowiązku izolacji akustycznej zwierząt uśmiercanych obniżają standardy ochrony zwierząt i wprowadzają okrutne metody uboju! [/COLOR][/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=blue]-Państwo, które odnosi się z szacunkiem dla istoty życia nie powinno sankcjonować zabijania zwierząt ciężarnych. Jest to nieludzkie i barbarzyńskie! [/COLOR][/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=blue]-Sankcjonowanie zabijania zwierząt ciężarnych będzie negatywnie skutkować na wychowanie społeczeństwa w poszanowaniu życia wszelkich żywych istot.[/COLOR][/COLOR]

[COLOR=blue][COLOR=blue]Apeluje z nadzieją, do Pana Prezydenta o zawetowanie proponowanych, haniebnych zmian, w ustawie o ochronie zwierząt.[/COLOR][/COLOR]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue] [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue] [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue]Z poważaniem[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=red].......................................[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[/COLOR]