coolydiana Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Zawsze bede polecac organizacje adopcji dobciow z niemiec ,Beata ,ty wiesz gdzie. Tam pojechal dobcio z czestochowy i juz ma domek :multi: .Oni naprawde sie staraja i pomagaja tym pieskom .Sa wiarygodni . Quote
Vika_Bari Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [SIZE=5]Kasę zbieramy![/SIZE] [B][SIZE=5][COLOR=seagreen]Wpłcam 100 zł.[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=5][COLOR=blue][B]Kto dołaczy do mnie?[/B][/COLOR][/SIZE] Wywóz nastąpi po 18 stycznia. Wyslano 6 wytypowanych najbiednijszych bid znajdujących się w najgorszych warunkach. Mamy trochę czasu ale jest tyle rzeczy do zrobienia! Transport! Bardzo wazen transport! Ludzi z tej organizacji przyjadą do mnie co dla nich wyniesię okolo 1000 km w jedną strone i tyle samo z powrotem. Wszystko musi byc przemyslane, zorganizowane i zapięte na ostatni guzik. [U][B]Wytypowane psy to:[/B][/U] Dobka Kraków Dobka Wilma z Korabilewić Dobka Radom Dobek Max Łęczyca Dobek Togo Olsztyn Dobek Elbląg [SIZE=4][COLOR=red][B]Osoby dbające o te psy i wszyscy kto może i chce pomóc w tych miastach proszeni o zgłoszenie![/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Moj GG 5700586[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
daga_27 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 zobaczcie: [URL]http://www.schronisko.net/adopcja3197.html[/URL] Quote
daga_27 Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='AgaiTheta']Ja obiecałam wystawić allegro z cegiełkami, mam kilka zawieszek z koralikiem do komórki (własnej roboty), ale pomyślcie co moge wystawić. Czy ktoś już zaczął procedurę zakładania konta na allegro?[/quote] ja zaczne dzisiaj:oops: Quote
dzodzo Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 przed chwila puscilam 100 zl na konto dobków, pomózmy im! Quote
Asior Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 ja mogę wystawić na allegrom, ale ktoś musiał by mi tekst "stworzyć" bo ja kompletne beztalencie jestemw tej kwestiii :( Quote
Vika_Bari Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Kase zbieramy! Dobkam pomagamy! Psiaczki podbijamy! Quote
Vika_Bari Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Na pierwszą stronkę! Ale tu cicho u nas dziś! Cioteczki! Gdzie wy? Quote
Karilka Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Uzbierałam 32zł!:cool1: Zawsze coś no nie? Wystawie jeszcze coś:cool3: Quote
Asior Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='Vika_Bari']Na pierwszą stronkę! Ale tu cicho u nas dziś! Cioteczki! Gdzie wy?[/QUOTE] pewno w pracy :) Quote
Vika_Bari Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny a Mido ma racie! Ten z Węgrowa bardzo potrzebuje domu. Jest chyba w najgorszej a jego po minięto. Kto skontaktuje się z enią na ten temat. Znam szczególe ale dla uratowania życia tego psa nich znajdo osobę podstawioną. Nich wyadoptuje na siebie po Sylwku a potem przepiszemy na mnie i wysyłamy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]AsiaK wyszli mi jego namiary jutro, proszę. Gdzie jest to Węgrowo? Jak daleko od Poznania?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pierwszy zapał widzę ucicha i teraz co robimy? [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
Jagienka Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Wegrów położony jest na pn -wschód od Warszawy w odległości ok 80 km w kierunku na Sokołów Podlaski. Quote
zasadzkas Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Wspólną decyją obecnych i byłych wolontariuszy korabiewickich: Wilma zostanie wyadoptowana na prywatną osobę, a potem przekazana. Powodem jest ostatnia historia zaginięcia suszki z naszego schorniska w Warszawie i duży opór p.Magdy. Nie chcemy ryzykować, że się nie zgodzi, a suka zostanie na zimę w schronie. Myślę nad tymczasem dla niej. Mamy paszport, trochę zmniejsza to koszta. Quote
Rybc!a Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Czy dzwoniłyście już do Elbląga? Ja niestety nie mam z kim tam pojechać, a samą mnie wygnają. Zapytajcie o dobermana z boksu dużych psów ( psów=chłopaków). Quote
Mido Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ten z Elbląga pamietaj ze ma rany na boku i co widac nie jest chyba w schronisku leczony także nie wiem czy nadaje sie na wyjazd, no i trzeba ustalic ile moga zabrac na 1 raz i tyle dobkow wytypowac. Mido Quote
Pomarańczko Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 w górę serca niech zwyciężą kochane dobki :) Quote
daga_27 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 ------------------------------------------------------------------ Ten z Elbląga pamietaj ze ma rany na boku i co widac nie jest chyba w schronisku leczony także nie wiem czy nadaje sie na wyjazd, no i trzeba ustalic ile moga zabrac na 1 raz i tyle dobkow wytypowac. Mido[/quote] trzeba go wyjac ze schronu, umiescic w hotelu i rany w kilka dni bactrobanem wyleczyc. Quote
Vika_Bari Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sori że na naszym wątku ale uważam że to ważne! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35715[/URL][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]Proszę wpadnicie do nich![/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny próbują uratować klacz młodą fajną aby nie poszła na mięso. Kto ma możliwość i pomysły wpadnijcie na ten wątek! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Justyna mi wysłała! Ona u nas w Poznani ratuje koty! Może kociaka ktoś chce? Ona ma tych bid też dużo![/SIZE][/FONT] Quote
Guciek Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 A ja spiesze poinformowac, ze nasza radomska dobka, na czesc Vika Br ma na imie Olenka ! :) Quote
Vika_Bari Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='Gucio']A ja spiesze poinformowac, ze nasza radomska dobka, na czesc Vika Br ma na imie Olenka ! :)[/quote] Ale jaja! :crazyeye: Ale fajnie!:crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Vika_Bari Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sori że na naszym wątku ale uważam że to ważne! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff][URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35715[/URL][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=#0000ff]Proszę wpadnicie do nich![/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziewczyny próbują uratować klacz młodą fajną aby nie poszła na mięso. Kto ma możliwość i pomysły wpadnijcie na ten wątek! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Justyna mi wysłała! Ona u nas w Poznani ratuje koty! Może kociaka ktoś chce? Ona ma tych bid też dużo![/SIZE][/FONT] Quote
Vika_Bari Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Prosimy i wyslanie na mail: [COLOR=#ff0000][FONT=Arial][B]Biuro Listów i Opinii Obywatelskich [/B]Tel. (022) 695-20-29, Fax 695-22-38 [/FONT][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][COLOR=#ff0000]mailto:[email protected][/COLOR][/FONT][/EMAIL] Tekstu z waszym podpisem! [COLOR=#0000ff][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue]Szanowny Panie Prezydencie, Proszę o zawetowanie zmian do ustawy o ochronie zwierząt gdyż:[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=blue][COLOR=blue] - Zezwalają one na ubój zwierząt w okresie okołoporodowym a likwidacja ustawowego obowiązku izolacji akustycznej zwierząt uśmiercanych obniżają standardy ochrony zwierząt i wprowadzają okrutne metody uboju! [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=blue]-Państwo, które odnosi się z szacunkiem dla istoty życia nie powinno sankcjonować zabijania zwierząt ciężarnych. Jest to nieludzkie i barbarzyńskie! [/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=blue]-Sankcjonowanie zabijania zwierząt ciężarnych będzie negatywnie skutkować na wychowanie społeczeństwa w poszanowaniu życia wszelkich żywych istot.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=blue]Apeluje z nadzieją, do Pana Prezydenta o zawetowanie proponowanych, haniebnych zmian, w ustawie o ochronie zwierząt.[/COLOR][/COLOR] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue] [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue] [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=blue]Z poważaniem[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][COLOR=red].......................................[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/COLOR] Quote
Recommended Posts