BeataJ Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Kochani, brazowa chudzinka juz zabrana ze schronu!!!! Dzis razem z Daga i Sandra bylysmy po nia. Kochane stworzenie! Po przyjezdzie do Tczewa bylysmy pokazac sie w redakcji. Sonia ( wlasnie, tak nazwalysmy sunke ) bedzie miala artykulik w Dzienniku Baltyckim z informacja, ze szuka kochajacego domku. Potem pojechalysmy do weta. WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA PANI BARBARY I DARIUSZA NOETZEL Z TCZEWA!!!!! To wlasnie w gabinecie Pani Barbary i Pana Dariusza Sonia dostala gratis tabletki na odrobaczenie, preparta na siersc, ranka po sterylizacji zostala ogladnieta, dostalysmy smarowidlo na ranke i cenne uwagi. No i potem juz do Dagi. Tu Sonka zapoznala sie z mezem Dagi, dwojka dzieci, ze 3 razy od niej wieksza suczka Dagi :-), kotem i krolikiem. Wszystko przebieglo swietnie. Nastepnie hop do kapieli - tez zniosla OK. Teraz spi, ponoc z Daga, bo sama popiskuje :-) DAGA - DZIEKI ZA NOCLEG I KAPIEL SUNKI!!! Jutro pojdzie do hotelu, bedziemy ja z Daga kazdego dnia odwiedzac a w poniedzialek trafi do Sandry na tymczas. W miedzyczasie zrobimy jej tez badania krwi. SANDRA - DZIEKI ZA TYMCZAS!!!! Nadal trzeba aktywnie szukac jej domku. Teraz lepiej ja poznamy i mysle, ze nie bedzie problemow - sunka jest kochana. A to fotki: Tu jeszcze ze schronu - ostatnie minuty w schronie: I juz w drodze do Tczewa. Oczywiscie czesc dalsza nastapi :-) Beata Quote
Asior Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 słuchajcie, jest jeszcze Sońka: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2575062#post2575062 jest na długim tymczasie w chrzanowie, u Uli, ale...... Ula ma dwa olbrzymie berneńczyki, i napewno jest jej ciężko. Jeszcze wszyscy mamy nadzieje, ze Ula się zdecyduje zostawić Sonie u siebie.... No ale nie wiadomo. Moze jak usłyszy, ze chcą jej zabrać sunie w świat to się zdecyduje jej nie oddawać:evil_lol: Quote
Vika_Bari Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Uwaga! Uwaga! Przeczytaj ważne! Organizacyjne! Dzwonili do mnie wczoraj z Niemieć:multi: i ja omawiałam z nimi z dobre pół godziny kogo kiedy i jak wywozimy. I teraz co jak i przy pomocy kogo robimy? Na początek mogą zabrać 3 lub 4 :multi: psiaki w zależności od tego jak one po między sobą. Aby się pomieściły i nie pogryźli. Co z tym naszym opisem Beatka? Oni proszą taki spis jak ty prosiłaś na maila. Czy tobie coś tam wpływa. Foto, wiek i opis historii psa, nu i jak on (ona ) z ludźmi i zwierzętami. To ułatwi im po przetłumaczeniu poszukiwanie domku w Niemczech jeszcze jak psiak będzie w Polsce. Sprawa pilna bo znów zaczynają się zimne nocy trzeba będzie te zdrowe ale w najgorszej sytuacji szybko wytypować opisać i wysłać do nich. Mam kontakt z Barbarą i Rene. Bardzo mili i sensowni ludzi i czekają na wysłanie im informacji o naszych bidach. Mają link ten nasz. Proszę również wszystkich o wypowiedzenie swojego zdania! Opinii negatywne bardzo proszę do mnie na maila [email protected] lub na PV. :angryy: Nie chce zepsuć możliwości pomocy tym psiakom a wiem że są przeciwnicy wywozu Dobków! Może nawet to i utrata kontaktu z psem ale zawsze to zapewnienie tego że nie będzie marzł, głodował i chorował w Polskich schronach.:placz: Niestety nie mam żadnych wypowiedzi a nie pozytywnych a nie negatywnych. Co robimy? Wysyłamy pierwszą trójkę? Czy nie? Kogo wytypowaliśmy jako najbardziej potrzebujące schronienia na zimę? Cioteczki!!!!!!!?????????? Quote
Tundra Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='Vika_Bari']Uwaga! Uwaga! Przeczytaj ważne! Organizacyjne! Dzwonili do mnie wczoraj z Niemieć:multi: i ja omawiałam z nimi z dobre pół godziny kogo kiedy i jak wywozimy. I teraz co jak i przy pomocy kogo robimy? Na początek mogą zabrać 3 lub 4 :multi: psiaki w zależności od tego jak one po między sobą. Aby się pomieściły i nie pogryźli. Co z tym naszym opisem Beatka? Oni proszą taki spis jak ty prosiłaś na maila. Czy tobie coś tam wpływa. Foto, wiek i opis historii psa, nu i jak on (ona ) z ludźmi i zwierzętami. To ułatwi im po przetłumaczeniu poszukiwanie domku w Niemczech jeszcze jak psiak będzie w Polsce. Sprawa pilna bo znów zaczynają się zimne nocy trzeba będzie te zdrowe ale w najgorszej sytuacji szybko wytypować opisać i wysłać do nich. Mam kontakt z Barbarą i Rene. Bardzo mili i sensowni ludzi i czekają na wysłanie im informacji o naszych bidach. Mają link ten nasz. Proszę również wszystkich o wypowiedzenie swojego zdania! Opinii negatywne bardzo proszę do mnie na maila [email protected] lub na PV. :angryy: Nie chce zepsuć możliwości pomocy tym psiakom a wiem że są przeciwnicy wywozu Dobków! Może nawet to i utrata kontaktu z psem ale zawsze to zapewnienie tego że nie będzie marzł, głodował i chorował w Polskich schronach.:placz: Niestety nie mam żadnych wypowiedzi a nie pozytywnych a nie negatywnych. Co robimy? Wysyłamy pierwszą trójkę? Czy nie? Kogo wytypowaliśmy jako najbardziej potrzebujące schronienia na zimę? Cioteczki!!!!!!!?????????? "Chcialabym a boje sie" nie ma tu odpowiedzialnosci zbiorowej. Potrzebna jest jedna osoba, na ktora mozna potem..... Jesli to jest DobrmannNothilfe i p. Lipper lub Sierocki to mozecie byc spokojni. Robia duzo bardzo dobrej pracy dla tych psow tutaj. SOLIDNIE. Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 :angryy: :angryy: :angryy: napisalam 3 razy obszerny post i za kazdym razem jak chcialam wyslac to mnie wywalalo:placz: :placz: :placz: Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 bede pisala kawalkami i zasmiecala forum iloscia postow, ale innego wyjscia nie ma:angryy: Sonia to przecudowny pies. Cudo w psiej skorze.:loveu: ochrzcila mi mieszkanie juz zaraz jak weszla:mad: mieliscie widziec mine Krzycha:diabloti: i ze wzgledu na takie niespodzianki postanowilam, ze spi w lazience. jak sie okazalo, to byla dobra decyzja. byla pozniej niespodzianka 2 w 1:evil_lol: wczoraj myslalam, ze noc spedze siedzac na kibelku, bo Sonia nie chciala zostac sama w łazience. jak tam siedzialam to spala, jak wyszlam to piszczala i drapala drzwi. ale kiedy do niej wracalam, to bylam wycalowana od stop do glow:loveu: w koncu TZ przekonal mnie, zebym ja tam zostawila. po ok 20 min. placzu i drapania drzwi zasnela. byla wykonczona po dniu pelnym wrazen (u weta zasypiala na stojaco:evil_lol: ) Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 pobodke zrobila mi o 6. poszlam do niej z mysla o kolejnych niespodziankach, no i zeczywiscie niespodzianka byla.................czysciusienko:multi: (ani siku, ani koopy, nic nie pogryzione). poszlismy na spacerek (moj syn, ja, i obie sunieczki). zaraz po wyjsciu z klatki jednoczesnie zrobily siku, potem udalo sie nam przejc ze 100 m i chcialy ksiezniczki wracac do domu, bo padalo im na glowy:evil_lol: po kilkunastu minutach od powrotu znowu niespodzianka:mad: ale ona od razu wie, ze zle zrobila. kuli sie i czeka na.........lanie:angryy: biedactwo:placz: dostala tabletke na odrobaczenie i troche karmy. dzisiaj to juz sie na jedzenie rzucala bardziej niz wczoraj. Julka nie mogla w spokoju zjesc platkow, bo miala Soni pysk w misce ciagle:lol: Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 a teraz lezymy sobie 4 ksiezniczki na jednym lozku:cool3: i 5-ta traktorkuje nam nad glowami. jest super!!:loveu: Quote
Mido Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Hmmm a może zamiast dobki z Lublina ten z krakowa z tym uchyłkiem ? Quote
Ulaa Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moją Sońkę do Niemiec?? O NIE. [SIZE=2]Dajcie mi 2-3 dni, muszę zorganizować ostrą naradę rodzinną :mad: Quote
Vika_Bari Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Jerzeli chodzi o psa z Krakowa to nistety jest to nie możliwe! Nie możemy wyslać tego psa z tymi problemami. Pomyslmy raczej o nim jak go na SGGW na operacji wyslac! To jest sensowniejsze. Quote
BeataJ Posted December 12, 2006 Author Posted December 12, 2006 Witam, Dodatkowe informacje o suczkach z gdanskiego schroniska. 1. kopiowana suczka, czarna podpalana, wczoraj miala sterylizacje, przebywa teraz w pomieszczeniu przy gabinecie weterynaryjnym w schroniusku w Gdansku Kokoszkach. Ma ok 3-4 lat. W schronisku jest od 30 wrzesnia, przywieziona przez osobe prywatna. Blakala sie juz tydzien przy Trakcie Sw Wojciecha w Gdansku. 2. niekopiowana czrana podpalana starsza suczka, ma juz okolo 8 lat. Nie jest sterylizowana, w schronisku od 1 listopada, przywieziona przez Staz Miejska z terenu Zabianki w Gdansku 3. no I nasza brazowa chudzinka Sonka. W schronie byla od 17.10.2006, przywieziona bo blakala sie w Gdansku w okolicach ul. Gorki. Beata Quote
Tundra Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 A tu Wam wstawie troche pozytywnej motywacji. Strona adopcji zakonczonych z opowiesciami co pilniejszych nowych wlascicieli, ktorym sie chce :) o tym napisac jak sa szczesliwi z nowym psem. http://www.dobermann-nothilfe.de/happy-end-geschichten.htm Wystarczy kliknac na zdjecie psa a pojawiaja sie zdjecia z nowego domu. Quote
Vika_Bari Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='Tundra']A tu Wam wstawie troche pozytywnej motywacji. Strona adopcji zakonczonych z opowiesciami co pilniejszych nowych wlascicieli, ktorym sie chce :) o tym napisac jak sa szczesliwi z nowym psem. http://www.dobermann-nothilfe.de/happy-end-geschichten.htm Wystarczy kliknac na zdjecie psa a pojawiaja sie zdjecia z nowego domu. Tundra dzięki tobie za te informacji. :loveu: Każdy powinien to obejrzeć kto się obawia o swojego tymczasowego pupila. Walczę o to aby jak najwięcej Dobków ukryć przed zimą. A teraz wyszło na to że domki tymczasowe zajęte, nowych niema i stałych niema i do Niemiec nikt nie chce wysyłać psiaki znane i sprawdzone i jesteśmy w ślepej ulice. :placz: Ja mam kontakt z Rene Kochemi z Barbaro jego koleżanką. Ona mówi po polsku i tłumaczy wszystko Rene. Zaprosiłam ich do siebie. I oni też z dobermann- nothlife. Mogą pomóc! :multi: Ja widzę że dużo osób nie zdaje sobie sprawy z tego że te osoby pracują jak my a w wolnej chwili zajmują się adopcjami i podchodzą do tego bardzo poważnie. I również nie zdają sprawy z tego ze w Niemczech ta rasa jest bardzo znana lubiana i popularna a nie tak jak w Polsce – uznana za ostrą i bez przyczyny agresywną. Dla mnie dobermany od wielu lat to moja pasja. U mnie dzieci z sąsiedztwa zapraszali moją sunie na urodziny. A wieczorkiem przeprowadzali i nikomu nigdy nie przyszło by do głowy że ten pies może być agresywny. Quote
lothia Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 z Palucha nie wydadzą psa do nie Niemiec Quote
Vika_Bari Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Musicie wiedzieć: nie wyślemy tam a nie chore psy a nie agresywne a nie niesprawdzone. Tam mieszkają takie same ludzi jak my i nasza rola polega na tym aby pomóc psom odnaleźć dom a ludziom pomóc odnaleźć ich ukochanego pupila a nie na spychaniu psów nieznanych i problematycznych. Kto weźmie na siebie kontakt z osobami nadzorującymi te psiaki? Ważne jest aby: 1). zgodził się schron lub właściciel na wywóz do Niemiec 2). Odrobaczenie (jest ważne bo wiemy że szczepionki albo nie działają albo bardzo słabo na psa z robalami) 3). Szczepienie na koszt schroniska na choroby zakaźne (po minimum 5 dniach od odrobaczenia). ! Nie szczepimy na wściekliznę ! bo pies będzie na to szczepiony przy wydaniu paszportu i zaczipowaniu (obowiązkowo). 4). Książeczka zdrowia 5). Oczekiwanie na datę wywozu w gotowości (załatwiony transport, gotowe dokumenty i szczepienia, kąpiel- mile widziana) 6). Nu i ostatecznie – przywiezienie psa do mnie w umówionym terminie. Czy to jest takie trudne? Może i jest ale musimy sobie z tym poradzić jeżeli planujemy te psy uratować. Resztę ja biorę na siebie. Zawiezienie do hotelu. Opiekę w tym czasie nad psami. Załatwienie noclegu dla Niemców. Zawiezienie psów do weta w sobotę (uzgodniono że przyjmie) 30 km w jedną i 30 z powrotem. I umówienie o każdą nawet małą informacje o adopcji psinki. Wszystkich opiekunów proszę o info do mnie. Kto nad jakim psem będzie aniołował. Ten pierwszy raz będzie trudny! A kto mówił że pomagać jest prosto! Quote
Asior Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='Ulaa']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Moją Sońkę do Niemiec?? O NIE. [SIZE=2]Dajcie mi 2-3 dni, muszę zorganizować ostrą naradę rodzinną :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A NIE MÓWIŁAM!!!!!!1 WIEDZIAŁAM :roflt: :roflt: ULCIA SOŃKI NIE ODDA TAK DALEKO!!! EEEEEEEHHEHHHHEHEEHHEHEHH WIEDZIAŁAM :) Quote
Asior Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 acha jestem za tym, zeby w pierwszej kolejności jechały psiaki, które przebwają w schronie...nie na tymczasie.....bo idzie zima, a w schronie wszyscy wiedza jak jest :( proponuje jeszcze sunie z krakowskiego schronu (tą co ją oddali po kilku dniach :mad: :angryy: ) Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Sonia zostaje u mnie do jutra:multi: hotelik moze poczekac:lol: wcale jej sie tam nie spieszy:evil_lol: . jutro bede dalej negocjowac z Krzychem(moj TZ) :diabloti: Quote
zasadzkas Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 a o co te negocjacje, Daga? O tymczas? Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 no o tymczas do poniedzialku, bo pozniej Sonie Sandra zabiera do siebie na tymczas. Quote
Karilka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Przyłączam się do Ulaa: Nie chce by Jumbo pojechał tak daleko... [SIZE=2]Narada rodzinna:p... odpowiedź jutro po 15:00. Quote
daga_27 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 ja sie wstrzymuje od glosu. Santa do dzisiaj domu nie znalazla :-( Quote
Karilka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 ja sie wstrzymuje od glosu. Santa do dzisiaj domu nie znalazla :-( Ccoo??? Santa jeszcze bez domu????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ja myślałam że ona znajdzie szybciutko chatke! Piękna, grzeczna i sama chciałam po niej szczeniaka wziąć... ehhh:shake: Quote
Karilka Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Santa to sunia doberman, która w schronisku ( :angryy: ) Została zapłodniona przez innego dobermana i miała mieć szczeniaki lecz jak wiadomo w Polsce zostałyby uśpione. Sunia została wyciągnięta i pojechała do Niemiec. Tam urodziła sporo szczeniorków:). Suńka piękna była i mądra. O ile dobrze pamiętam to miała ok.4latek... Quote
Recommended Posts