_Dunaj_ Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Dziś też zaglądam do sympatycznego pychola Quote
Alla Chrzanowska Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Czyli wygląda to chyba tak: WPŁATY NA MR BIGA, sierpień 2011 - 920,73 wrzesień 2011 - 882,40 październik 2011 - 3436,19 listopad 2011 - 1675,63 grudzień 2011 -1829,54 03.01. - 50,00 deklaracja stała 01.12. Alla 03.01. - 50,00 deklaracja stała za styczeń Kasia L. 05.01 - 108,00 - Caila z Beligii ______________________________ razem: 8952,49 zł Wydatki: 5315,23 - do dnia 01.11.11 540,00 - listopad 2011 590,00 - grudzień 2011 400,00 - DT styczeń 140,00 - Troxil, styczeń 25,00 - luminal styczeń ________________________ razem: 7010,23 zł Na koncie Bigusia wg. moich obliczeń powinno być + 1942,26 Quote
Alla Chrzanowska Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Stęskniłam się do kochanego pysia... Quote
furciaczek Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Bigu...ma zapedy do podnoszenia nogi podczas zalawiania:crazyeye: Tak od 2 dni go obserwuje, podbiega do krzaczkow, drzewek, wacha, kreci sie i kombinuje...stara sie podniesc noge ale nie moze utrzymac rownowagi. Kto wie, moze ktoregos dnia mu sie to uda?...jedyny pies ktory ma pelne prawo do obsikiwania moich ukochanych koreanek i ktorego za taki czyn bym wycalowala po mordce:loveu::lol: Quote
emilia2280 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Przepraszam, ale niewiele osób wie o tym wspanialym azylu, gdzie codziennie brakuje psom jedzenia... Pomoc dla schroniska w Klembowie, psy głodują! GŁOSUJCIE Bardzo proszę o pomoc w głosowaniu na schronisko w Klembowie koło Wołomina. Jest to mało znane schronisko w niewielkiej miejscowości koło Wołomina. Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami 05-205 Klembów ul.Słoneczna2 Tel: 029-777-90-22, 0-507-292-311, 504-649-287, Email:[email protected] [email protected]; http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl Stowarzyszenie prowadzi Schronisko w Klembowie kolo Wołomina. W tej chwili przebywa tam 350 psów i 20 kotów. Pieniędzy brakuje absolutnie na WSZYSTKO. Mało adopcji, bo to koniec świata. Niewielu ludzi tam dociera. W tej chwili przebywają tam 2 spanielki, które wkrótce pojadą do domowego hoteliku koło Kielc, ale problem nadal zostanie... Wątek spanieli z Klembowa: http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=1303 http://www.dogomania.pl/threads/219196-Przeurocza-parka-cocker-spanieli-(piesek-i-sunia)-pilnie-szuka-DT-KLEMBÓW-k.Wołomina Jaki jest problem tego schroniska? Brak pieniędzy na wszystko, nawet na jedzenie dla psów, na zapłacenie rachunków za prąd. Wczoraj psy nie dostały nic do jedzenia! To już nie pierwszy raz... Skąd się wziął ten problem? Może skopiuję z wątku schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/1235...-wolontariusze "W tej chwili zrobilo się blędne kolo. Pierwszy raz podpisali umowę z gminami i w tym momencie to byl ich koniec, bo część psów idzie do adopcji, ale część zostaje i trzeba podpisywać następne umowy, żeby można bylo utrzymać te które już są ale i te które przyszly i tak z roku na rok pozostaje do wyżywienia coraz więcej psów. Staram się im pomoc choć trochę, ale sama nie mam za dużo dla swoich. Zalatwiliśmy dwa razy trochę mięsa, ale bardzo trudno jest dostać coś w Polsce za darmo chyba że się ma plecy. Jutro kupię im ze swoich pieniędzy 10 worków bułek, ale to wszystko co na razie mogę, ale co do tych bułek? Tragedia a psów tam dużo i większość tak jak u mnie dużych. Takie zapłaty z gmin za odławianie psów są bez sensu, bo niby to spore pieniądze, tak myślą ci którzy psami się nie zajmują, a to żadne pieniądze bo niektóre psy pozostają do końca życia i trzeba je utrzymać, a kasę dostaje się na psa tylko raz. Trzeba również za te pieniądze leczyć, szczepić, a gazety rozpisują się, że gminy tak dużo placą, ale to mogą powiedzieć tylko ludzie, ktorzy nie mają nawet swoich zwierząt. W momencie gdy gminy przestają podpisywać umowy z danym azylem, psy zostają bez środków na życie, tak jak w tej chwili Klembów i trzeba by bylo wziąść za glowę gminy, żeby dawały na utrzymanie tych zwierząt, dopuki nie zostaną wszystkie wyadoptowane. Krew mnie zalewa." "No wlasnie. takie jednorazowe oplaty za odlowienie sá tylko dla rakarzy co te psy lapiá i usmiercajá. dla uczciwego schroniska to jest tragiczna pulapka. moze powinni podpisac umowy od nowa, na utrzymanie comiesiéczne, odejmujác te jednorazowe kwoty które dali na psa a pies np siedzi juz 4 lata, wiéc dawno "przejadl" tá sumké." Jak można pomóc? 1. Można wziąć udział w bazarku na dogo (lub wpłacić pieniążki na konto podane w drugim poście tego bazarku): http://www.dogomania.pl/threads/2208...do-17.01.2012r. 2. Można wziąć udział w głosowaniu na kandydata Dogomanii do konkursu w Krakvecie "Pomoc dla schronisk". W tej chwili wygrywa EMIR, ale w porównaniu z Emirem Klembów nawet nie marzy o takich pieniądzach jakimi Emir obraca. Pani Celina chciałaby tylko móc zapłacić rachunki i mieć za co kupić jedzenie dla zwierzaków. Pomóżcie głodującym psom zawalczyć o jedzenie! Bardzo proszę o głosowanie (kto jest zalogowany na Dogomanii): http://www.dogomania.pl/threads/2207...ta-na-styczeń Liczy się każdy głos! Głosowanie na Krakvecie będzie dopiero od 16 stycznia, wstawię tu linka do głosowania. 3. Można dołączyć do wydarzenie na FB, udostępniać i zapraszać znajomych. Wydarzenie powstanie wieczorem, wtedy wrzucę tu linka. BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA GŁODUJĄCYCH PSÓW Z KLEMBOWA. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Do powyższych reklam są wątki ogólne, bardzo proszę o nie zaśmiecanie wątku Biga, chyba, że masz pomysł, jak znaleść Bigowi Dom. Big jest leczony i utrzymywany z datków Dobrych Ludzi i bazarków. Chcesz mu to odebrać??? [quote name='furciaczek']Bigu...ma zapedy do podnoszenia nogi podczas zalawiania:crazyeye: Tak od 2 dni go obserwuje, podbiega do krzaczkow, drzewek, wacha, kreci sie i kombinuje...stara sie podniesc noge ale nie moze utrzymac rownowagi. Kto wie, moze ktoregos dnia mu sie to uda?...jedyny pies ktory ma pelne prawo do obsikiwania moich ukochanych koreanek i ktorego za taki czyn bym wycalowala po mordce:loveu::lol: A to Ci wieści! Bigusiu! Powodzenia, skoro Furciaczek Ci pozwala... Quote
emilia2280 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Alla Chrzanowska']Do powyższych reklam są wątki ogólne, bardzo proszę o nie zaśmiecanie wątku Biga, chyba, że masz pomysł, jak znaleść Bigowi Dom. Big jest leczony i utrzymywany z datków Dobrych Ludzi i bazarków. [COLOR=purple]Chcesz mu to odebrać???[/COLOR] ... Alez skád! A jak ja moglabym cos tu psu odebrac? A Wy mozecie zrobic duzo dobrego dla 350 psów - glosujác. Quote
_Dunaj_ Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='Alla Chrzanowska']Do powyższych reklam są wątki ogólne, bardzo proszę o nie zaśmiecanie wątku Biga, chyba, że masz pomysł, jak znaleść Bigowi Dom. Big jest leczony i utrzymywany z datków Dobrych Ludzi i bazarków. Chcesz mu to odebrać??? A to Ci wieści! Bigusiu! Powodzenia, skoro Furciaczek Ci pozwala... Allu spokojnie, ludzie widzą i mam nadzieję uczą się, a może nawet zazdroszczą, bo my mamy wspólny cel i choćby nie wiem co to tu się zgadzamy, i trzymamy razem i pilnujemy watków i....i...i...Przłącza sie do nas wiele osób, a przynajmniej próbuje i nie odrzucamu nikogo pod warunkiem, że działamy dla wspólnego dobra i dla Sary i dla baloniarek i dla innych, przecież Nikaragua, ataK, Eden niby w innych psach gustują, ale pomagaja nam a my im i o to chodzi, one są wsapniełe ponad podziałami i mają wielkie serca i musimy wszsycsy trzmać się razem włansie z osobami wielkiego serca, bo oczywiście kochamy dogi i mamy do tego prawo, ale kochamy też wszystkie psy, jeśli ktos taki układ akceptuje to dobrze, a jeśli nie trudno wszsytkich nie uratujemy, jak w tej chwili wytawiam na próbę hasko i malamuto podone jesatem na wątkach bywałam na bazarkach, a Norel szuka choćby dt dal Sybira, to krótka piłka i sprawdzian, pomagam może mizernie ale zawsze a teraz rozpaczliwie szukam pomocy nie dla siebie dla psa, którego sama nie mogę przyjąć b o już dość zapsiona jestem i pracuje dla siebie moich psów i tych potrzebujących pomocy Quote
Alla Chrzanowska Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Zgadzam się z Tobą Danusiu, ale nie zgadzam się na takie zaśmiecanie wątków konkretnych psów. Dobrze wiesz, że nie mam nic przeciwko takim reklamom na wątkach bazarków, ale nie zgadzam się na to, gdy dotyczy to konkretnego psa, a szczególnie takiego jak Big, który zapewne do końca życia zostanie w DT u Furciaczka. I ma tam dobrze, bardzo dobrze, ale co miesiąc trzeba płacić i już. A ja każdego dnia boję się, że znów straci władzę w łapach, że trzeba będzie sfinansować kolejne diagnozy, badania, rehabilitację i leczenie. I zastanawiam się, skąd jakby co wezmę kolejne pieniądze... Jak widzisz, coraz mniej osób zagląda do Biga... Przestał być "nowością"... Quote
bric-a-brac Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Allu, zaglądają, zaglądają. Na dogo jest sporo ludzi, którzy nie wpisują się dopóki nie mają nic konkretnego do powiedzenia. Pozdrawiam Bigunia, podziwiając to jak jego los się odmienił na plus... Quote
_Dunaj_ Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Allu nasze wątki przyciągają i my też, co wkurza i trochę cieszy, a równocxześnie możemy weryfikować i odzielac tych którzy kochja psy naprawdę od pseudokochaczy szukających bardziej terapii do pozbycia się własnych kompleksów, tacy odpadaja bo to jest bardzo krótka piłka, ja też kocham Bigusia, ale wiem, że nie jestem w stanie zapewnić mu właściwej opieki on potrzebuje specjalnych warunków, a póki co może mu to zapewnić tylko Furciaczek, a my możemy jakos gromadzić kasę, nie przejmuj siś szkoda pozytywnej energii marnować BVigu żyje dzięki Tobie głównie i to jest bardzo bardzo dużo Quote
GOSIEK1 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Pani Alu wiele osób tu zagląda, bric-a-brac ma rację, ja do Biga zaglądam codziennie ale się nie loguję . Furciaczku wycałuj Bigucha. Quote
furciaczek Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Bigu wpadl dzisiaj na pomysl zeby wejsc...na kanape:crazyeye: Na szczescie udalo sie wariata powstrzymac...obrazil sie tylko:lol: Quote
Alla Chrzanowska Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='furciaczek']Bigu wpadl dzisiaj na pomysl zeby wejsc...na kanape:crazyeye: Na szczescie udalo sie wariata powstrzymac...obrazil sie tylko:lol:[/QUOTE] Po prostu Boguś zachowuje się nareszcie jak na doga przystało... Gosiu! Przypomnij mu, że go kocham... Quote
_Dunaj_ Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Chyba wszyscy go w jakiś sposób kochamy Quote
AnnaEwa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Zaglądam do chłopaka i bardzo się cieszę z prób zadzierania nogi i wpełzania na kanapę:) Quote
furciaczek Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Ogromnie mnie ciesza takie momenty...pamietam w jakim stanie go zobaczylam po raz pierwszy, jak trudno bylo z nim zlapac jakis kontakt, czyms go zainteresowac. Jakim problemem bylo wstawanie, chodzenie...a teraz...piekny, dostojny, cieszacy sie zyciem z glowa pelna durnych pomyslow, biegajacy, bawiacy sie z innymi psami, z rozmerdanym ogonem:loveu: A najbardziej kocham to jak wolam do niego Bigu Bigu...a on leci malo sobie lap nie poplacze i wsadza swoja wielka mordke w kieszenie w poszukiwaniu smakolykow. Tego psa nie da sie nie kochac, nie da sie nie szanowac, nie podziwiac za te ogromna wole walki, wole zycia. Przekochany jest ten nasz Mr Big:loveu: Quote
Recommended Posts