Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Nie jest źle! Zaczynam mieć nadzieję, że dosłownie postawicie tego psa na nogi! Mam tym większą motywację do organizowania kasy!!!

O MOJ BOZE !!! to jakis inny pies !!!
Jestem w ciezkim szoku !!!

Dziewczyny, on w Dopiewie nie mógł ustac ! Nie mogl zrobic 3 kroków, o spacerze nie bylo mowy, leżał po 15 sekundach. SZOOOOOK !!!
Siedział w boksie i mu się nogi rozjezdzaly we wlasnych odchodach, nie mogl stac, ale bardzo chcial, wiec co chwile sie przewracal. Takiego BIGa pamietam. To co widze na tym filmiku, to jakis CUD ! Jezu jak sie ciesze. Starania wszystkich nie poszly na marne.

Posted

conceited napisał(a):
O MOJ BOZE !!! to jakis inny pies !!!
Jestem w ciezkim szoku !!!

Dziewczyny, on w Dopiewie nie mógł ustac ! Nie mogl zrobic 3 kroków, o spacerze nie bylo mowy, leżał po 15 sekundach. SZOOOOOK !!!
Siedział w boksie i mu się nogi rozjezdzaly we wlasnych odchodach, nie mogl stac, ale bardzo chcial, wiec co chwile sie przewracal. Takiego BIGa pamietam. To co widze na tym filmiku, to jakis CUD ! Jezu jak sie ciesze. Starania wszystkich nie poszly na marne.

To teraz już wiem dlaczego na spacerach ma zakodowane iść na przód ,nie ważne dokąd ważne żeby iść- MUSI NADROBIĆ STRACONY CZAS :lol:
Najważniejsze ,utrzymuje równowagę i nie przewraca się !!!!!

Posted

Wyobrazcie sobie ze nie mozecie wstac, ze piekielny bol placze nogi, umysl funkcjonuje normalnie....tkwicie w tym stanie kilka tygodni, miesiecy...i nagle bol staje sie mniejszy, znika...nogi odzyskuja wladze, i znowu mozecie isc naprzod, chodzic po trawie, cieszyc sie zyciem....

Nic dziwnego ze Bigus tak ciagnie przed siebie, ze idzie naprzod byle isc...to musi byc wspaniale uczucie, poczucie wolnosci...bez tego bolu, niemoznosci poruszania sie...wiec idzie dozio gdzie go oczy poniosa byle isc, byle cieszyc sie ta chwila...znowu moze byc psem, moze buszowac w trawie i wachac, moze doswiadczac nowych bodzcow, zapachow bez wiekszego bolu...to musi byc cudowne uczucie ehh

Posted

Zrobiłam dziś przelew z bazarku 970 zł. Bardzo proszę jak wpłyną o potwierdzenie na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/214531-Jarmark-cudowności-dla-tego-który-nikomu-nie-jest-potrzebny-dla-Biga-FGZ-25.09

Robię kolejny bazarek dla Bigusia, ale bardzo, ale to bardzo proszę o zestawienie wydatków. Los Bigusia to sprawa priorytetowa dla mnie, ale mam też inne dogi pod opieką, np. zagłodzonego Rewizora, doga, który jeździł koleją, a zasoby i możliwości pozyskiwania kasy spore, ale jednak ograniczone. Stąd moja prośba.

Posted

Dzisiaj pierwszy raz Biguś na mój widok wstał i podszedł sam na odległość 1 metra i nawet machał ogonem ;), jednak żeby go wymiziać sama musiałam do niego podejść :evil_lol:. Na spacerze trochę zwolnił ,zaczyna go interesować otoczenie ,zwłaszcza ludzie stoi i obserwuje ale nie podchodzi .W samochodzie też jest już spokojny,nie jak na początku po 20 minutach chciał wysiadać w biegu,teraz 50 min leży i obserwuje co się dzieje za oknem:lol: Na zabiegach pełen relaks ,a to wszystko znaczy że ból jest coraz mniejszy:multi::multi::multi:

Posted

Wiele razy żałowałam, że nie mogę wziąć jakiegoś psa, ale tego jak żałuję, że nie mogę wziąć Biga, tego nie jestem w stanie nawet opisać. Jego dom musi być najcudniejszy, najwspanialszy, taki, gdzie Biguś będzie ukochanym dzieckiem, książątkiem, kochaniem...