Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś zadzwoniła do mnie Pani weterynarz u której lecze swoje psy, powiedziała że jest do odania 3 letni Ast , cóz niewiele mogac zrobic powiedziałam ze dam znać za pare dni.
W odpowiedzi usłyszałam ze ona została wezwana do uśpienia owego psa z przyny takiej ze furczał na 4 miesieczne dziecko.
Jeśli ona nie upi psa to zrobi to inny weterynarz i “przytuli” 100 zł.
Powiedziałam ze odzwonie za chwile, w tym momecie byłam u kolezanki która zajmuje się zoopsychologia i oferowała pomoc zupełnie za darmo.Owi “właściele” powiedzieli ze nie chca pomocy tylko uśpić psa.Choć podobno miesiac temu szukali mu domu.
Odzwoniłam mówiac ze zabieram psa , Pani weterynarz powiedziała ze go przywiedzie.
Przyjechał do gabinetu Saddam piekny pregowany Pit .
Widzac mnie pierwszy raz , już całował i pragnął na rece wejsc.
Pies został przywieziony w kagańcu i na ostrzonej kolcztce a smycza był jakich kawałek łańcuszka “
W gabinecie ściagnełyśmy mu kaganiec i nakarmiłyśmy Saddama , nic tylko się miziać chciał.
W miedzy czasie przyszła Pani z piskiem na wizyte , Saddam warczał na psa ale gdy powiedziałam siad i zostan pies pieknie wykonał komendy i po kłopocie.
Gdy owa Pani wychodziała już z gabinetu Saddam znów furczał ale nie rwał do psa.
Widzac kruchosć sprzetu do prowadzenia psa , zadzwoniłam do Casii by jak moze podjechała ze smycza .
Przyjechała Casia zmieiłyśmy smycz i obroze.
Pani weterynarz w miedzy czasie , podzwoniła i dowiedziałayśmy się ze jest holtel dla psów w wałbrzychu .
Przebywałysmy z Saddamem kilka ładych godzin w róznych sytuacjach, pies był pod wpływem stersu i wśród krzyków dzieci i nie ma w nim najmniejszego cienia agresji do ludzi na psy burczy ale nie zawsze.
Pies został przez nas zaszczepiony na Wsciekłego.
Zawiozłyśmy go do holetu, gdy stał przy kojcu z rozwscieczonym Kaukazem nawet nie burknął tylko na niego patrzył.
Opłaciłysmy mu 2 doby na wiecej nas nie stać,doba kosztuje 20.
Hotel zadbany psy mają BEWI-DOGA w zaleznosci od sposobu karmienia.
3 razy dziennie są karmione i 3 razy wyprowadzane.
Właściele holtelu sa przyjaźnie nastawieni ale obawiaja sie pit -ów i Ast, co nic nie szkodzi bo bede do niego jeździła,
Tak więc szukamy domu dla Saddama, i jeśli ktoś moze zaoferować wsparcie finansowe bedziemy wdzieczne.
Wtedy dowiem się o numer konta hotelu by pieniażki szły od razu dla Saddama.
Systuacja jest ciezka gdyż po 24 listopada pies nie ma bedzie miał gdzie przebywac, jedzienie sie zawsze znajdzie ale z domem tragedia , choćby tymczas!!!!!!
Jutro o 15 jade do Saddama , zrobie zdjecia i przetestuje chlopaka jeszcze aaaaa zapomniałam napisac ze gabinecie robiałam testa na podnoszenie rak i piski , krzyki i skanie i próbe “kopania psa” zero reakcji agresywnych, siedzi i macha ogonem.
Gdy chciałyśmy pomoc suczce AST ze schronu nie udało się nam bo juz jej nie było co sie z nia stało nie wiadomo.
Mamy nadzieje ze Saddama nie spotka zły los….
Juterko beda zdjątka.

Posted

no to juz cos:diabloti: po prostu nienawidze takich "ludzi" ...dziecko na swiat -pies w kat...albo psinka mala i kochana a duza to juz nie takafajna maskota...Ci maja obie te cechy...:angryy: uspic psa zdrowego,zapewne pieknego...a zeby ich tak...wybaczcie nie mam wogole pozytywnych mysli na takich jak oni

Posted

Bo tak pomyślalam, ze moze bylibyście zainteresowani tym miejscem- to koszto ok 3-5 razy mniejszy- tyle, ze trzeba bylo miec wiedze dobrą chyba dośc jak Saddam funkcjonuje z innymi psiakami. Gdyby było dobrze- to koszt 200 zł, a 600 miesięcznie, to spora róznica, latwiej jednak zebrac na to. Oczywiście to też zalezy od dalszych planów z pitkiem, bo być moze powinien być u Was, na miesjcu :)

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34690

to jest kawałek drogi, ale jesli udaloby się podwiezc psa do wrocławia, to juz na trasie wrocław poznan sporo osób jeżdzi, a z poznania to też niedaleko do wągrowca

Posted

Saddam to piekny sportowy pit bull, jesli wchodzi w gre adopcja to chyba nie musze tłumaczyć ze musi być sprawdzona, prosze o jakies informacje na temat osoby adoptujacej.

Posted

Saduś ma szanse dom tymczasowy jak narazie jest w holetu i do piatku jest opłacony co po piatku niewiem, koszt pobutu dziennego 20 ale watro je zapłacić warunki ma dobre i karma na poziomie.

Dzis podam numer konta hotelu, wiec jesli nawet po kilka zetów by ktos wpłacił uzbierało by sie na dalszy pobyt dla niego i ja miałabym go na oku i poznała lepiej jego charakter.

Prosimy o pomoc Dla Saddusia , gdyby nie choroba mojej sunki byłoby wiecej grosza ale jak sie wali to wszystko na raz... :(

Posted

Dzis byłysmy u Saddusia i wziełyśmy go na spacerek, zachowuje sie jak zwykły pies nic agresji na psy obok w kojcach nie reaguje, Szcześliwy jak Nas zobaczył i steskniony pieszczot oczywiscie zaraz dostał to czego chciał :)
Daje obiecane zdjecia Saddusia ze spascerku.
Problem jest w tym ze Hotel nie ma konta w banku, ja mam debet wiec nie mozna na moje -wiadomo.
A jutro się kończy pobyt Saddusia.
Jutro tez na ogrodzonym terenie spuscimy chlopaka na luz i beda new fotki z wolnosci :)
Wiec chyba ze przekazem albo z kolezanka pogadam ona na konto internenowe , beda wydruki i rachuknki z holetu.

Mam juz jeden ale zapomniałam dać kolezace na skana jutro dam i wklei go.
A teraz piekny Saddam –jak dla mnie jego uroda nie potrzebuje reklamy :)