Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stonka a doszły do Ciebie mailem linki do ogłoszeń dla Adelki i tych dwóch psinek?
Wysyłałam już jakiś czas temu...

Chociaż jeden telefon był może??

• 1 month later...
Posted

[quote name='Akrum']stonka a doszły do Ciebie mailem linki do ogłoszeń dla Adelki i tych dwóch psinek?
Wysyłałam już jakiś czas temu...

Chociaż jeden telefon był może??[/QUOTE]
Moze Adelka już w domku?.......

• 2 weeks later...
Posted

ahahaha a ja poznałam w końcu osobiście Adelkę :)

Śliczna, radosna, zadbana :)
Cudowna jest. Do nas jako do obcych w ogóle nie czuła skrępowania, przychodziła na mizianki. Otwarta do ludzi :)
Szkoda, że jeszcze nie znalazła swojego domu.
Na pewno będzie wdzięcznym i oddanym przyjacielem i członkiem rodziny.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Adelka bardzo chora...Jest cała żółta, siusia na pomarańczowo, smutna...Nie wiem co się stało, z dnia na dzień się zażółciła, masakra! Oczywiście brak funduszy jak zwykle, prosze o pomoc dla małej, kazda złotówka na wagę złota.

Posted

od kiedy jest chora?
trzeba zrobić pilnie zbiórkę na zdiagnozowanie suni! Deklaruje 10zł
Szukałam w internecie nie ma informacji na temat pomarańczowego moczu i zżółknięcia sierści!
Mój pies miał pomarańczowy mocz jak się czymś zatruł.

Są biegunki i wymioty?

Posted

[quote name='stonka1125']Adelka bardzo chora...Jest cała żółta, siusia na pomarańczowo, smutna...Nie wiem co się stało, z dnia na dzień się zażółciła, masakra! Oczywiście brak funduszy jak zwykle, prosze o pomoc dla małej, kazda złotówka na wagę złota.[/QUOT[B]E]
To objawy babeszjozy! [/B]
Nie czekaj, pędź do weta po imisol! Tylko to uratuje jej życie! Szkoda czasu na badanie krwi w kierunku obecnosci tego pierwotniaka, babeszji - mówię to jako lek.wet!

Posted

Adela trafiła do kliniki już wczoraj rano, w rozmazie nie było widać pierwotniaka ale leczenie zostało oczywiście podjęte. To tak naprawdę jedyna sensowna przyczyna. Jestem totalnie rozbita a fiprex moge sobie wiecie gdzie wsadzić :/

Posted

[quote name='Nutusia']U nas też psiaki łapią kleszcze, pomimo zabezpieczenia kropelkami i obrożą :(
To dziwne, że w morfologii nie wyszła babeszja, przy takim zaawansowaniu objawów...[/QUOTE]
Ja w tym roku znalazłam jednego kleszcza u Luny i pare u kotki która nam przyniosła kociaki.