bico Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='eliza_sk']Bico, dzięki za pomoc, miałam okazję poznać Agatę, jednak tylko 15 min, resztę czasu spędziła z nią mama, bo ja się za wyżłem uganiałam - bardzo ciepła, młoda osoba ;)[/QUOTE] Spoko, polecam się na przyszłość, jak tylko mogę i jestem w stanie, to pomagam:) A Agata, tak, fajna i ciekawa osoba, oby Lotce było tam dobrze i oby się z Portosem dogadała. Quote
eliza_sk Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Zapraszamy do Elmusia - zjawiskowego białaska: http://www.dogomania.pl/threads/213097-ELMO-7-mies.-ZJAWISKOWO-pi%C4%99kny-BIA%C5%81Y-SZCZENIAK-DS-na-wczoraj-!?p=17463868#post17463868 Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Eliza, co z mamuśką i resztą szczeniorów? Nadal koczują pod tym szpitalem? Quote
eliza_sk Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Roszpunka napisał(a):Eliza, co z mamuśką i resztą szczeniorów? Nadal koczują pod tym szpitalem? Niestety, mimo wielu oglo0szeń odzew mam marny :( Została mama i Leda z Linką. Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jestem teraz zapsiona po uszy, inaczej już bym po nie pojechała :-( Quote
eliza_sk Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Roszpunka napisał(a):Jestem teraz zapsiona po uszy, inaczej już bym po nie pojechała :-( My też totalnie ponad normę mamy na stanie :( Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Impas totalny... Nawet nie znam nikogo, kto mógłby się nimi zająć :shake: Biedulki :-( Quote
bico Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 o matko, co dalej z tymi szczeniorkami będzie..?:( boję się o tym myśleć:(:( Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Śliczności takie i bez domków, na tym śmietniku :shake: Quote
eliza_sk Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Niestety w boksie mamy 2 duże psy - samce ponad 30 kg, dziś przyjeżdża od weta wyżełka wyciachana w cieczce, więc pewnie będzie meksyk, bo Jogi dopiero dziś się kastruje ... Boks mamy na 3 psy i jest full. Do tego Elmo na baaardzo awaryjnym DT i lepiej, żeby szybko dom znalazł, bo to mało ciekawe msce. Jakby ktoś użyczył choć kawałka komórki - pokryjemy koszty utrzymania ... Quote
eliza_sk Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 NESCA - smakowita CZEKOLADOWA WYŻEŁKA zaprasza: http://www.dogomania.pl/threads/213153-NESCA-roczna-boja%C5%BAliwa-i-ZJAWISKOWO-pi%C4%99kna-WY%C5%BBE%C5%81KA-z-G%C5%81ODU-DUSI%C5%81A-kury-...?p=17471224&posted=1#post17471224 [FONT=Verdana][/FONT] Quote
eliza_sk Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Telefonów ws. maluchów brak ... Kurczę, sytuacja staje się coraz mniej ciekawa. Rozmawiałam dziś z pielęgniarką - szczyle zaczynają się rozłazić, wychodzą ze swojego schronienia i teraz dopiero o tragedię nietrudno :( Jakby ktoś użyczył im kawałek komórki, kojca, stodoły - to śliczne psiunie, nie powinny się zasiedzieć ... Nie pozwólmy im zginąć :( Quote
ewu Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Witam, Korzystam z profilu mojej córki, która niestety od dłuższego czasu nie ma dostępu do internetu.Śledzę wątek psiaków i bardzo przeżywam tę sytuację. Wczoraj byłam w Agorze i prosiłam o pomoc . Pani z działu ogłoszeń roześle linka po całej Polsce(tak obiecywała). Proszę o informację czy w grę wchodzi hotelik. Ile Państwo możecie dopłacić? Ja , jeżeli kwota mnie nie przerośnie ( mam 6 stałych deklaracji plus pomoc dla koni i dzikich zwierząt) zasponsoruję resztę za hotelik. Mam nadzieję ,że te mikrusy nie zostaną potraktowane jak dorosłe duże psy.Pytam też znajomych. Na wsi pewnie by wzięli ale ja nie mam zaufania i nie wiem czy zadbają odpowiednio. Coś trzeba zrobić , przecież to byłoby straszne gdyby te szkraby zginęły albo zdziczały. Quote
eliza_sk Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Witamy, dziękujemy za pomoc ws. maluchów. Nie wiem czy Pani już coś orientowała się w temacie, ale pytanie czy w tak napiętym sezonie znajdzie się msce w jakimś hoteliku :( Jeśli tylko będzie miała Pani jakiś namiar i stawkę za dobę, proszę dać znać - będziemy myśleć. Nie mam pojęcia jak traktują takie szczyle w hotelikach. Quote
ewu Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Na czym miałaby polegać Państwa pomoc? Pisała Pani o wsparciu finansowym gdyby ktoś użyczył schronienia. Ja pytam ludzi ale może argument-"pomożemy nakarmić" byłby rozsądny. Nie znam hotelików , poszukam , popytam. Czy gdyby rodzinkę rozdzielić i każda z nas zaopiekowałaby się tylko jednym, u Pań też nie byłoby miejsca na jedną psinę? Ja nie znam żadnych dt , bo na dogo jestem jedynie obserwatorem ale chyba organizacja SOZ ma jakieś namiary. Czy psiaki są pod opieką tej Organizacji? Czy Panie są z SOZ w kontakcie? Zbierzmy siły to damy radę:)))) Ja jestem wrogiem oddawania psa do schroniska i nie znam jędrzejowskiego ale może znają Panie jakiś wolontariuszy ze schroniska i mogliby pomóc.Może coś by doradzili? Quote
eliza_sk Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 [quote name='ewu']Na czym miałaby polegać Państwa pomoc? Pisała Pani o wsparciu finansowym gdyby ktoś użyczył schronienia. Ja pytam ludzi ale może argument-"pomożemy nakarmić" byłby rozsądny. Nie znam hotelików , poszukam , popytam. Czy gdyby rodzinkę rozdzielić i każda z nas zaopiekowałaby się tylko jednym, u Pań też nie byłoby miejsca na jedną psinę? Ja nie znam żadnych dt , bo na dogo jestem jedynie obserwatorem ale chyba organizacja SOZ ma jakieś namiary. Czy psiaki są pod opieką tej Organizacji? Czy Panie są z SOZ w kontakcie? Zbierzmy siły to damy radę:)))) Ja jestem wrogiem oddawania psa do schroniska i nie znam jędrzejowskiego ale może znają Panie jakiś wolontariuszy ze schroniska i mogliby pomóc.Może coś by doradzili? Pisząc to miałam na myśli pokrycie niezbędnych kosztów weterynaryjnych oraz kosztów utrzymania szczylków i mamy. My do swojej dyspozycji mamy boks na 3 psy - w tej chwili są w nim 32 kg Jogi, 30 kg WOjtek i wycofana i bojaźliwa wyżełka - żadnego innego zaplecza nie mamy niestety. Ja jestem członkiem SOZ - ja założyłam wątek i ja szukam rodzince domów. SOZ to w praktyce działalność 3 osób. Ciężko nazwać odrobaczenie i szukanie domów poprzez ogłoszenia w necie "opieką" - ale lepsze to niż nic, bo innej możliwości pomocy nie mamy. W Jędrzejowie, ani w całym województwie świętokrzyskim nie ma żadnego schroniska. Jedynym zaufanym i sprawdzonym miejscem w województwie, do którego oddałabym psa jest hotelik mag.dy. Nie znam stawek hotelowania szczeniaków, raz w życiu miałyśmy 3 psy w hotelu, ale to było 4 lata temu i były to dorosłe zwierzęta. Niestety nie wiem jakie są stawki hotelowania szczeniaków, bo zwyczajnie nie korzystałam z tego rodzaju usług. Quote
PaSja Hera Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Pytam znajomych o tymczas,czekam na odpowiedz.Bede zagladac!Dzieki Roszpunka za linka:) Quote
ewu Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Witam, Czy coś wiadomo w sprawie hoteliku? Byłam dzisiaj w schronisku w Zabrzu z którym jestem zaprzyjaźniona. To bardzo dobre schronisko i uczciwie prowadzone.Będą też próbować pomóc w rozgłaszaniu. Jak ktoś przyjdzie po szczeniaczka to obiecali zadzwonić do mnie. Wolontariuszki też obiecały uruchomić kontakty. No ale tu czas jest ważny i dlatego hotelik byłby bezcenny.Czy ewentualnie dla samej mamy byłoby coś na cito? W Zabrzu mogą jej zrobić sterylkę ,zaszczepić , odpchlić. Niestety trzeba ją gdzieś umieścić. Dla szczeniaków szukajmy dt, one szybko powinny być adoptowane.Wykonałam dzisiaj masę telefonów,błagam ludzi o pomoc. Zmarnowanie tych psiaków byłoby ciężkim i niewybaczalnym grzechem. Quote
eliza_sk Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Dziś malce odwiozłam na DT - do Maćka i Moniki, którzy tymczasowali nam już Guzika, Foksa, Lusi ... Dziś zadzwonili i zobowiązali się pomóc psiakom. Z rodzinki została już tylko Linka i mamuśka. Ledę zabrała do siebie jakaś pacjentka - pielęgniary wiedzą kto i co - przynajmniej wiem, że nie przepadła bez wieści. Teraz trzeba skupić się na domu dla Linki i na socjalizacji Lamii, bo jest strasznie bojaźliwą sunią. Quote
ewu Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Cudne wieści:))))))))))))))))))))))))))))))))) Rozumiem ,że dzielna mamunia i jej maleństwa są bezpieczne. Pozdrawiam i głaski dla psiaków. Quote
eliza_sk Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Jutro wstawię fotki Linki i jedno Lamii - już z DT. Quote
Roszpunka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Są bezpieczne!!! :cunao: To cudownie, spać przez nie nie mogłam :shake: Dziś zasnę bez problemu. Maćku, Moniko wielkie dzięki!!! :Rose::Rose::Rose: Quote
Potter Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Niech Foksy dadzą znać, czy Lamia jeszcze karmi. Zaraz po skończeniu laktacji dawać ją na Kozią na sterylkę. Z całej rodziny tylko Leda poszła w świat bez obowiązku sterylizacyjnego. Szkoda, ale na 4 suki mogło być gorzej. Quote
bico Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Dziewczyny, widziałam niedawno kilka kieleckich wątków zbiorczych na dogo, jest tam dość sporo dogomniaczek, współpracujecie z nimi, a one z wami? Pytam bo nie znam lokalnych powiązań, a im więcej osób, tym większe szanse na pomoc dla psów i kotów. Gdzie jest teraz Lamia? Dobrze, że malce bezpieczne. Szkoda, że jedną szczeniorkę ktoś niesprawdzony zabrał, ale pozostaje nam żyć nadzieją, że to będzie dla niej dobry dom. Quote
Recommended Posts