diana79 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Monika Jakubowska dołoży 100zl do swojej deklaracji jak znajdzie się domowy dt Quote
martasekret Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 boże, faktycznie źle z nim....okropny widok, cierpienie ma wypisane na mordce :( dora, co z pomysłem zamiany Misiów...? kiedy będzie decyzja? niech chociaż ostatnie miesiące spędzi w domowych pieleszach......... Quote
DORA1020 Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 Misio moze jechac,nie wiem czy tam bedzie mial lepiej,ale napewno bylby w domu. Zrobilabym taka zamiane jak napisalam do martasekret,rudakacha i Joli. Czyli,ze kolejny Misio staruszek poszedlby na miejsce rudego Misia,a rudy biedaczek do Krakowa. Niestety to starosc:( ale czy w Krakowie Renata zaopiekuje sie Misiaczkiem tak jak trzeba,jej dlugo nie ma w domu,jedzenie trzeba mu dawac miekkie,miseczke podniesc do pysia,mam troche obawy,domowy tymczas jest w bloku,o wyprowadzeniu na zewnatrz mowy nie ma,Misio nie da rady,ale jak sie zalatwi w pokoju to Renata posprzata. Ja sama decyzji nie moge podjac,sama nie wiem co robic,jesli ma pojechac to pojedzie chociaz on sie boi,jak sie podaje mu jedzenie,to Misio najpierw musi powochac reke,pozniej trzeba leciutko go poglaskac i dac jedzenie.Bylby w tym pokoju z innym staruszkiem,ale psem,nie suczka. Ale jest jeszcze inny problem,bo nie ma kasy na transport,psiaki i kotek mialy jechac jutro,ale nie ma kasy na paliwo ala123 miala uzyczc auto,ale paliwo trzeba do tego auta wlac,miala jechac kudlataja a jest juz 22ga a ja nic nie wiem o wyjezdzie,rozmawialam z Krystyna i mowila,ze niestety nie ma kasy na paliwo z tego powodu moze do wyjazdu nie dojdzie. Quote
martasekret Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 a co to za osoba, u której rudy misio miałby zamieszkać...? tzn skąd się wzięła, że tak powiem? nie ma doświadczenia w opiece nad psami? misio nie wychodziłby w ogóle na zewnątrz, na spacery?? rozumiem, że ta Pani żąda jakiejś opłaty...? przyznam, że to wszystko nie brzmi najlepiej....jest dużo wątpliwości....a misio dogaduje się w ogóle z innymi samcami...? z drugiej strony ta buda, ten chłód....ale to miejsce przynajmniej zna...sama nie wiem, trudna decyzja...:( Quote
DORA1020 Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 trudna decyzja,bardzo jeden spi na ulicy,na sniegu,dzisiaj go nakarmilam,ale nie zawsze moge to zrobic,bo jak spi pod jakims krzakiem,to rudno go znalezc drugiemu zimno,ale jest bezpieczny i czuje sie tutaj bezpiecznie decyzje podjela Krystyna Pomaranska,poprosilam ja o to rudy Misio jedzie do krakowa,ale caly czas boje sie o niego,zostal bardzo skrzywdzony przez czlowieka,pomoc przyszla,ale troche pozno,trauma juz zostala na zawsze,a teraz kolejna,bo on nie bedzie wiedzial co sie dzieje jedzie do Renaty /nazwiska nie pamietam,ale chyba Mizera/ z Fundacji Elpis,i to u niej bedzie,bezplatnie a na miejsce rudego Misia chcialam zabrac kolejnego staruszka ,tez Misia,ktory spi na ulicy ten Misio mialby jeszcze szanse na dom,bo ma ok10-12 lat,a jest duzo mniejszy od rudego Misia Quote
diana79 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 a ta osoba jest na dogo czy na fb? będziemy mieli bieżące info o Misiu? jak on sobie tam poradzi całe życie na dworze a tu nagle w bloku bez wychodzenia na spacery? Quote
zachary Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Może czuć się dobrze albo ...też niekoniecznie...Jeśli będzie musiał załatwiać potrzeby w domu...no nie wiem... Quote
mari23 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='diana79']a ta osoba jest na dogo czy na fb? będziemy mieli bieżące info o Misiu? jak on sobie tam poradzi całe życie na dworze a tu nagle w bloku bez wychodzenia na spacery?[/QUOTE] [quote name='zachary']Może czuć się dobrze albo ...też niekoniecznie...Jeśli będzie musiał załatwiać potrzeby w domu...no nie wiem...[/QUOTE] każde rozwiązanie ma plusy i minusy - stare kości bardzo bolą, gdy na dworze zimno i mokro..... a w domu ciepło i sucho jednak... Dora - poszedł dzisiaj przelew dla Misia 200 zlotych Quote
DORA1020 Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Ciezko mi o tym pisac,ale dla Misia bylo juz za pozno,zostal uspiony:( Misio byl w bardzo zlym stanie,bardzo juz cierpial,mial zanik miesni.Odszedl,na zawsze:( Quote
rudakacha Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 A jednak Doro znalazłaś w sobie tyle siły by jeszcze wczoraj o tym napisać. Może to lepiej zrzucić z siebie ciężar i żal niż dusić je w sobie. Buźkę miał tak zmienioną, że żal było patrzeć. Ale w tym tłumie wszystkich psich przeszłych istnień znajdzie się miejsce i dla niego w naszej pamięci. Strasznie mi przykro, mimo, że znałam go tylko wirtualnie:-(. Odp co do mojej stałej znasz, podaj proszę tylko nr konta. A jednak prawie wszystko kręci się wokół pieniądza...:shake: Quote
mari23 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='DORA1020']Ciezko mi o tym pisac,ale dla Misia bylo juz za pozno,zostal uspiony:( Misio byl w bardzo zlym stanie,bardzo juz cierpial,mial zanik miesni.Odszedl,na zawsze:([/QUOTE] Misiu...... żegnaj staruszku :( jesteś teraz zdrowy i mlody za Tęczowym Mostem.... nic cię nie boli..... tylko my cierpimy :( :( :( Quote
martasekret Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Ech, Misiu.......przykro......:( Śpij spokojnie..... Quote
DORA1020 Posted December 24, 2012 Author Posted December 24, 2012 Z bolem serca zagladam na ten watek,bardzo przezylam odejscie Misia. Jeszcze raz bardzo dziekuje wszystkim za pomoc Misiowi. Quote
feliksik Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 tak mi przykro - dopiero przeczytałam dzisiaj Quote
mari23 Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 [IMG]http://zapiskiszwedzkie.blox.pl/resource/znicz_pamieci.jpg[/IMG] Misiu..... dla ciebie.... Quote
Nadziejka Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 [IMG]http://c3.img.v4.skyrock.net/c33/arpou60/pics/1275808618.gif[/IMG]Misiuniu pamiętamy ....:-( Quote
Martika&Aischa Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Misiu [*] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-AefZzCx6vlk/Tmmeq1-5nkI/AAAAAAAAEZE/ELFO17BJdq4/s400/znicz_w_dloniach[1].jpg[/IMG] Quote
DORA1020 Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Dziekuje,ze tu jestescie................ Quote
Recommended Posts