danavas Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 ale sobie tu cioteczki grupę wsparcia po śląsku zrobiły.......dobrze się wygadać....jakoś lżej.... pozdrawiam Ci Doniu... Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Mamy piękną słoneczną pogodę. Wczoraj po wyczesaniu zabrałyśmy psy na spacer. Biedaczysko kochane grzecznie szedł przy nodze wraz z tłuściochem Szarikiem. Nie wiem już, czy tak mu pozostanie ten brzuch - podaję po 2 tabletki Furosemidu 3 x dziennie, bo wydaje mi się, że mógłby być mniejszy. Donio ma obcięte pazurki, ale i tak są wielkie i niewygodnie mu stawiać łapy. Niestety nie można obciąć na krótko, bo można nadciąć nerw. Taki biedak był zaniedbany przez lata...Szkoda mi go niezmiernie, bo taki łagodny i tak chętnie wychodzi na przechadzkę, posłuszny i ufny. Quote
anett Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Kochane biedne psisko:shake: ciekawe jak zadziała ten Lisonid? Dianka tego 1tabl. dziennie tak jak miał zalecony benacor[SIZE=2][/SIZE] Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Rozmawiałam dziś z APSĄ i doszłyśmy do wniosku, że on taki musiał przyjechać, bo brzuszek mu wisiał od początku, tylko po wyczesaniu filców wyraźniej go widać. Nie jest wielki, ale jest inny niż normalny wypchany brzuch. Anett - właśnie przyszły leki. Quote
mysza 1 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Może ma powiększoną śledzionę albo jakiś guz na niej i stąd większy brzuch. To bardzo, bardzo częste u onków. Quote
anett Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Mysza tfu, tfuuuu... jeszcze tego mu brakuje:-( Czy Don miał w schronie USG? Czarodziejko a ten brzuch ma luźny? taki zwisający czy napięty? Quote
rencia42 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Cioteczki mam trochę fantów na bazarek można by było zrobić na leki ale ja nie potrafię jak któraś chętna proszę o wiadomość na PW. Quote
mysza 1 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='anett']Mysza tfu, tfuuuu... jeszcze tego mu brakuje:-( Czy Don miał w schronie USG? Czarodziejko a ten brzuch ma luźny? taki zwisający czy napięty?[/QUOTE] Tfu, tfu, oczywiście ;) Przy jego problemach z sercem i rokowaniu to chyba niewiele zmienia :( Quote
DONnka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='rencia42']Cioteczki mam trochę fantów na bazarek można by było zrobić na leki ale ja nie potrafię jak któraś chętna proszę o wiadomość na PW.[/QUOTE] Dzięki cioteczko, trzymaj fanty na pewno się przydadzą. Ja będę mogła zrobić kolejny bazarek dla Donia, ale dopiero pod koniec miesiąca. Quote
DONnka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='mysza 1']Tfu, tfu, oczywiście ;) Przy jego problemach z sercem i rokowaniu to chyba niewiele zmienia :([/QUOTE] No właśnie, przyłączam się do tego tfu, tfuuu.... Mysza1, przy jego rokowaniach i problemach z sercem właśnie lepiej, żeby już nic innego biedaka nie dopadło... Kochany Donio :loveu: :loveu: :loveu: Tak mi zapadłeś w serce chłopaku ... Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Oglądam naszego Donia wzdłóż i wszerz i generalnie wizualnie to on wygląda wciąż tak samo, ale kiedy się pomaca brzuch, to czuć, że jest on inny - nieco miękki, lekko zwisający. Rano podałam wraz z Vetmedinem 2 tabletki Furosemidu i zaraz dostanie zamiennik od Anett - Lisonid. Nie podałam mu w południe kolejnych 2 Furosemidów właśnie ze względu na ten zamiennik, który ma przyjmować 1 x dziennie. Dziś dostanie wreszcie pełną wersję zaleconą przez dra Niziołka, czyli dodatkowo Prilactone i Propranolol. Do tego natłukę mu pestek gorzkiej moreli. Rano łykął Spirulinę. Kupiłam dziś wędzone gnaciki i Donio ochoczo się swoim zajął ;) Quote
DONnka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Czarodziejko, a kiedy wyślesz nam jakieś aktualne foty Donia ??? Ja stęskniłam się już za widokiem Jego mordy kochanej i myśle, że nie tylko ja ... Quote
Czarodziejka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Wiem, że wszyscy czekają. Obiecuję jak najszybciej ;) Quote
APSA Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='APSA']Wpłaty - stare: 100 zł - z konta K.K. z Łodzi, bez nicka 20 zł - aronkowa 150 zł - beta i Czata 30 zł - _Kamila 300 zł - Anula42 50 zł - Luiza126 30 zł - Unixena 30 zł - Al-ka 20 zł - Dorisnina 50 zł - Ania Shirley 50 zł - Azalia 100 zł - Makrela 30 zł - Al-Ka 40 zł - Rencia42 (jednorazowa) 200 zł - DONka z bazarku 50 zł - DONka (10 zł stałej + 40 zł jednraz.) 20 zł - Aronkowa (stała za IX) _____ 1230 zł[U] Koszty:[/U] Badania (130 zł) opłacone przez Monikę - dziękujemy! 300 złprzelałam na konto Czarodziejkil; za 1szy miesiąc 240 zł przelane Pati-c; za transport U mnie na koncie jest w tym momencie [B]730 zł[/B][/QUOTE] [U]Kolejne wpłaty:[/U] 100 zł - Beta i Czata 50 zł - Luiza126 (za wrzesień) 20 zł - DorisNina z owczarkowego 100 zł - Alekssandra 50 zł - z puli Koszyczka Niechcianych Staruzków ____ 320 zł Przelałam Anett 259 zł zwrotu za leki weterynaryjne Anett, skoro 50 zł miało pójść bezpośrednio na konto Czarodziejki, na razie nie przelałam jeszcze tych zaległych 63 zł za leki. Jeśli Czarodziejka nie będzie miała nic przeciwko, zaległości ureguluję razem z opłatą za kolejny miesiąc. Saldo u mnie na koncie: [B]791 zł[/B] Quote
mysza 1 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='DONnka']No właśnie, przyłączam się do tego tfu, tfuuu.... [B]Mysza1, przy jego rokowaniach i problemach z sercem właśnie lepiej, żeby już nic innego biedaka nie dopadło.[/B].. Kochany Donio :loveu: :loveu: :loveu: Tak mi zapadłeś w serce chłopaku ...[/QUOTE] Oczywiście, ja tak tylko z troski o niego. Mnie też zapadł w serce... bardzo. Quote
winter7 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 To są ceny leków dostępnych we Włoszech. Sprawdźcie czy coś jest taniej, to zamówię. VETMEDIN 5mg -43,60 EURO FUROSEMID - 1,28 EURO FORTECOR 20mg- 23,44 EURO PRILACTONE 40 mg- 15,60 EURO MEGACE - 58,78 EURO Pozdrowienia dla Donka. Quote
DONnka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='winter7']To są ceny leków dostępnych we Włoszech. Sprawdźcie czy coś jest taniej, to zamówię. VETMEDIN 5mg -43,60 EURO FUROSEMID - 1,28 EURO FORTECOR 20mg- 23,44 EURO PRILACTONE 40 mg- 15,60 EURO MEGACE - 58,78 EURO Pozdrowienia dla Donka.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy cioteczko :) Anett na pewno to przeliczy, zakładając, że będzie znała ilość sztuk w opakowaniu :):):) Quote
DONnka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Cioteczki, negocjowałam z opiekunką Shiry, na którą miała być przeznaczona część dochodu z bazarku i okazało się, że sunia nie potrzebuje już tylu pieniążków na sterylkę, bo udało się je wydębić od miasta :):):) Opiekunka Shirki zgodziła się, aby większą część dochodu z bazarku przekazać dla Donia :multi: W tej sytuacji [B]przelałam jeszcze dla chłopaka dodatkowo 150 zł z bazarku [/B](czyli w sumie z tym co otrzymał wcześniej to będzie 350 zł :multi: ) Tak się cieszę :bigcool::bigcool::bigcool: Doniu górą :):):) Quote
winter7 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 [quote name='DONnka']Bardzo dziękujemy cioteczko :) Anett na pewno to przeliczy, zakładając, że będzie znała ilość sztuk w opakowaniu :):):)[/QUOTE] Wklejając te ceny też pomyślałam, że przydałaby się wielkość opakowań :) Ale może są tylko w jednej wielkości. Wyślę jeszcze raz zapytanie :):):) Quote
DONnka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Witaj Doniu, słonko moje :loveu: Pokaż nam tu swoją mordę kochaną :):):) Quote
Beta&Czata Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='DONnka']Cioteczki, negocjowałam z opiekunką Shiry, na którą miała być przeznaczona część dochodu z bazarku i okazało się, że sunia nie potrzebuje już tylu pieniążków na sterylkę, bo udało się je wydębić od miasta :):):) Opiekunka Shirki zgodziła się, aby większą część dochodu z bazarku przekazać dla Donia :multi: W tej sytuacji [B]przelałam jeszcze dla chłopaka dodatkowo 150 zł z bazarku [/B](czyli w sumie z tym co otrzymał wcześniej to będzie 350 zł :multi: ) Tak się cieszę :bigcool::bigcool::bigcool: Doniu górą :):):)[/QUOTE] Ponieważ deklarowałam dopłacenie (nie pamiętam, ile:shake:) do sterylki Shiry, to - jeśli zgodzi sie jej opiekunka, bo może jednak bedzie chciała te pieniążki na inne potrzeby Suńki) - pieniążki pójdą na Dona, ale nie wcześniej, niż po 25.09. Muszę zajrzeć na tamten wątek i sobie przypomieć, co deklarowalam, bo mnie jeszcze na CK deklarowiczów wrzucą....:oops::oops::oops: aha, przypomniałam sobie, ze rzucę palenie i to, co zaoszczędzę, będzie na sterylkę:evil_lol: Quote
DONnka Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='Beta&Czata']Ponieważ deklarowałam dopłacenie (nie pamiętam, ile:shake:) do sterylki Shiry, to - jeśli zgodzi sie jej opiekunka, bo może jednak bedzie chciała te pieniążki na inne potrzeby Suńki) - pieniążki pójdą na Dona, ale nie wcześniej, niż po 25.09. Muszę zajrzeć na tamten wątek i sobie przypomieć, co deklarowalam, bo mnie jeszcze na CK deklarowiczów wrzucą....:oops::oops::oops: aha, przypomniałam sobie, ze rzucę palenie i to, co zaoszczędzę, będzie na sterylkę:evil_lol:[/QUOTE] Wielkie dzięki Beta&Czata. Kochana jesteś i cioteczka nastassia_2 też :loveu: A jeśli chodzi o palenie ... to mam ten sam problem :oops: Jak pomyślę, ile pieniędzy prawie dosłownie puszczam z dymem..., pieniędzy, dzięki którym mogłabym pomóc jakiejś kolejnej bidzie, to jasny szlag mnie trafia :angryy: A najgorsze, że nie umiem nic z tym zrobić :oops::oops::oops: Quote
anett Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 DONnka i Beta&Czata jesteście Aniołami Dona:loveu::loveu: Dziękuję Kochane!!! [quote name='winter7']To są ceny leków dostępnych we Włoszech. Sprawdźcie czy coś jest taniej, to zamówię. VETMEDIN 5mg -43,60 EURO FUROSEMID - 1,28 EURO FORTECOR 20mg- 23,44 EURO PRILACTONE 40 mg- 15,60 EURO MEGACE - 58,78 EURO Pozdrowienia dla Donka.[/QUOTE] Dzięki Kasiu:lol::lol: z leków najdroższy jest vetmedin i prilactone - ja kupowałam 100szt. vetmedinu i 30szt. prilactone; jeżeli to są ceny za takie same opakowania to wychodzą porównywalnie - różnica ok. 10zł w zależności od kursu. Na allegro sprzedały się na razie 42 cegiełki (210zł) :multi::multi: reklamujcie proszę aukcję Donia [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1814262027[/url] Mam też deklarację wpłaty od p. Joanny z nk 50zł:lol::lol: Na nk i allegro jest konto OTOZ Animals; jak dziewczyny będą miały wydruk podam zestawienie wpłat. Czarodziejka otrzymała dzisiaj wpłatę od Anuli42 za kolejny miesiąc hoteliku Donia - Anula SZOK!! ogromnie dziękujemy Kochana!!!!:Rose::Rose::Rose: Donek ma opłacony hotel do 24 października:multi: Quote
anett Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 [quote name='DONnka']... A jeśli chodzi o palenie ... to mam ten sam problem :oops: Jak pomyślę, ile pieniędzy prawie dosłownie puszczam z dymem..., pieniędzy, dzięki którym mogłabym pomóc jakiejś kolejnej bidzie, to jasny szlag mnie trafia :angryy: A najgorsze, że nie umiem nic z tym zrobić :oops::oops::oops:[/QUOTE] Ja niedługo będę świętować pierwszą rocznicę niepalenia:lol::multi: po 20stu latach nałogu;) z tym, że oszczędności żadne:roll: najpierw zamiast fajek kupowałam na kilogramy lizaki i paluszki:-D a teraz przydałyby się jakieś dobre środki na odchudzanie... Quote
Recommended Posts