Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sunia2000 napisał(a):
Zosiu jak byłam w nd to widziałam, że w 64 i 68 są nowe psy, mam je spisane, tylko nie mam zdjęć, może uda ci się zrobić jakieś przez kraty?:)

Zrobię :) A Ty dopasujesz opisy :)

Posted

[quote name='sunia2000']Boks 60
Nr ewid - 1968/10
Nr na szyi - 1375
Wiek - 11 lat
Od kiedy - 28.11.2010
Imię - LUCKY
Opis - ON, czarny podpalany
Uwagi:psisko w boksie cierpi na ADHD, na zewnątrz spokojny, ładnie chodzący na smyczy dostojny pan. Według schronu ma 12 lat, ani jego zęby, ani wygląd zewnętrzny czy zachowanie na to nie wskazują, maks 7-8 lat. Kolejny miś-przytulak, można z nim robić co się chcę a psisko nawet nie warknie:)

Źle się dzieje z Luckim:( Coś mu się dzieje z łapą, na początku miał opuchnięte opuszki, wyglądało to jak jakieś uczulenie, pies dodatkowo je sobie obgryzał. Był w izolatce, trochę go podleczyli. Trafił na boksy i znów problemy z łapą. Teraz jest opuchnięta jak bania, lekarz nie ma pomysłu co z nią i tak bidak siedzi z tą łapą na ogólnych:( Coś by się przydało-najlepiej dom i trafna diagnoza, ale gdzie i skąd to wytrzasnąć?:(

Posted

[quote name='sunia2000']Nowy nabytek schroniskowy:

Boks 59

nr ewid 1565/11
nr na szyi 1360
wiek 14 lat!!!, z interwencji
od 2.09.2011

Psiak jest mix jakiegoś doga z wilczurem, na zdj nie widać tej jego dostojności doga, ale na żywo jest piękny. Jest w stanie popatrzeć na człowieka z taką pogardą, że aż głupio się robi:)
Do ludzi nie podchodzi, nie potrzebni mu chyba do szcześcia, chociaż pies jest krótko w schronie, więc jeszcze za dużo o nim nie można powiedzieć. Wczoraj trafił na boksy, trochę podskakiwał do innych psów, ale dziś już spokój był. Psiak trzyma się ciągle na uboczu, zgnije biedak w tym boksie, bo kto zaadoptuje 14 letniego dużego psa:(

Ramzes znów narozrabiał-pogryzł kolege z boksu! Takie psy jak on-stare, agresywne do innych psów, nieadopcyjne-usypiają w schronie!!!:(:(:(

Posted

sunia2000 napisał(a):
Boks 72
Nr ewid - 1247/10
Nr na szyi - 1792
Wiek - 10 lat
Od kiedy - 3.08.2010
Imię - LUCKY
Opis - mieszaniec ON, czarny podpalany, uszy stojące miękkie

wątek Luckiego http://www.dogomania.pl/threads/196564-LAKI-wroc%C5%82awskie-schronisko

Będąc ostatnio u Luckiego musiałam się wykazac celnością rzucania smakołyków do psiego pyska przez kraty:( Lucky'iego żadna siła nie zmusi do zejścia z budy. Było widać, że chce do człowieka, chce wziąć tego smaka ale jak skoro wokół są inne psy. Staruszek spędza ostatnie swe chwile życia w budzie lub na budzie-nie powinien tak kończyć swego żywota:(

Posted

[quote name='sunia2000']
Misiek
8 lat, 972/11, na szyi:996
z interwencji od 29.05.2011, przyjechał bardzo wychudzony, do dziś udało mu się przytyć 1,5 kg
Spokojne psina, bardzo dobrze dogaduje się z kolega ze zdjęć powyżej, do suk to nawet bardzo przyjazny, koty olewa. mógłby mieszkać spokojnie w mieszkaniu

Misiek przeniesiony na boks nr 50:) PRzynajmniej chłopak będzie miał ciepło:)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='sunia2000']Boks 69
Nr ewid - 493/11
Nr na szyi - 1521
Wiek - 12 lat
Od kiedy - 11.03.2011
Imię - RUFI
Opis - czarny podpalany
Uwagi - kochana psina, na spacerach bryka niczym młody psiak, ja dalabym mu z 6,7 lat, zęby trochę starte, ale jego werwa i chęć zabawy mówią "czuje się jak młodziak", idealnie nadawałby się do ogrodu, ewentualnie mieszkanie, ale przy aktywnej osobie mogącej zapewnić mu odpowiednią dawkę ruchu

Na początku tygodnia wrócił z izolatki na boksy (pogryzienie:() i dziś znów do niej trafił z tego samego powodu:( Niby 12 lat a siły i umysł nastolatka....

Posted

[quote name='sunia2000']Boks 72

Boks 72
[COLOR=red]Nr ewid - 125/11
nr na szyi - 1597
Wiek - 12 lat
Od - 15.01.2011, interwencja
Opis - duży, szorstki, uszy załamane
Uwagi: straszna cholera, chociaż jak ma DŁUŻSZY kontakt z człowiekiem to miłe z niego psisko.
Pies do obcych szczerzy zęby i gryzie kraty, do tego jest brudny, zakołtucony, do tego jeszcze 12 lat, ze schroniska nikt go nie weźmie, jakiś kąt dla niego szybko potrzebny!

Dziś miałam, długo oczekiwaną, przyjemność wyprowadzić szorściaka na spacer:) Jego zachowanie w boksie a na spacerze to jak by porównac ogień i wodę:) Ciągnie jak parowóz, to trzeba mu przyznać, ale miło, obsługowe psisko-idealny STRÓŻ:) Marcin robił mu zdjęcia, będą do ogłoszeń no i przy okazji załapie się chyba na stronę schroniskową.