Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sunia2000']Boks 46
Nr ewid - 1001/11
Nr na szyi - 1399
Wiek - 8 lat
Od kiedy - 2.06.2011, znaleziony
Opis - średnio duży rudy, ciemna maska, uszy załamane

IZOLATKA
AZER
9 lat, w schronisku od ponad miesiąca. Właściciel wyjechał za granice i zostawił psa na pastwe losu, samego na swojej byłej posesji. Psa dokarmiał sąsiad do czasu aż psu siadły tylne łapy. Wtedy przywiózł go do schroniska. Po leczeniu Azer śmiga prawie jak młody bóg, ale odezwał się pęcherz - ma problemy z samodzielnym załatwianiem się, lekarz podejrzewa uraz kręgosłupa, to wyjaśnialo by im łapy i pęcherz. Na dzień dzisiejszy Azer reaguje na leki wymuszające skurcz pęcherza i sam się załatwia, niewykluczone, że pies do końca życia będzie musiał mieć potrzeby fizjologiczne sterowane farmakologicznie - czas pokaże.
Co do samego Azera - pies złoto!!! Wielki Misio rozdający całuski na prawo i lewo, do innych psów bardzo przyjazny, istny anioł , a nie pies:)

Zapraszam do obejrzenia mojego nowego ulubieńca - Azera:) Może ktoś znalazł by kawałek podłogi dla psiego Anioła?:D

Posted

sunia2000 napisał(a):
Zapraszam do obejrzenia mojego nowego ulubieńca - Azera:) Może ktoś znalazł by kawałek podłogi dla psiego Anioła?:D

Sprawdziłam dzisiaj reakcję Azera na koty, był zupełnie obojętny:) jeszcze jedna zaleta Azera:)

Posted

Ja jutro się wybieram,ale pogoda coś chyba nie będzie sprzyjała na focenie:( No i cały długi weekend mam wolny więc pewnie też go spędzę w schronie, bo gdzież by indziej:)