Deja Vu Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Kolega do mnie napisał ze na wsi bojary ( w kierunku łap) na przystanku siedzi mała sunia. rudo biała. siedzi tam już od kilku tygodni . ludzie ją dokarmiają ale sunia nie rusza się z miejsca , nawet w wielką burze tam siedziała jest miła dla ludzi, gdy człowiek do niej zaczyna rozmawiać sunia zaczyna machać ogonem i podbiega. Na pewno ktoś ją wyrzucił. Bardzo mi jej szkoda ;/ a nie mogę jej zabrać do domu. jest to około 20 km od białegostoku . kolega powiedział że jak będzie wracał do domu to zrobi jej zdjęcia, ja nie mam jak tam dojechać , byłam u suni raz, teraz tata nie ma czasu mnie tam zawieźć;/ Quote
zachary Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Deja Vu, wstaw fotki suni, bez tego ani rusz.... Quote
dreag Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Co z tą sunią?????????????????????????????????/ Quote
jaanna019 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Na BO było ogłoszenie o zaginionej rudej suni, starszej, niesłyszącej chyba, coś mi się tak kojarzy. Quote
Deja Vu Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 nie wiem co z sunia ;/ kolega nie wysłał zdjęć ;/ ja nie mam jak tam pojechać . :-( Quote
zachary Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Deja Vu, to "przyciśnij" kolegę! :mad::evil_lol:.Powiedz mu,że może ona komuś zaginęła i ktoś jej bardzo szuka, a bez fotki ani rusz.Jak się powiedziało A, należy powiedzieć i B! a nie tak lekko odpuszczać.... Quote
dreag Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Deja Vu napisał(a):nie wiem co z sunia ;/ kolega nie wysłał zdjęć ;/ ja nie mam jak tam pojechać . :-( Żeby było po co jechać i jakkolwiek pomóc, trzeba sprawdzić, czy sunia nadal tam jest, bo bez sensu gnać na darmo. Spróbuj się dowiedzieć, skoro kolega tam mieszka, to może chyba sprawdzić. Quote
Deja Vu Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 z tego co wiem to sunia dzisiaj około 10 tam była. mowił też ze ciagle tam siedzi . a on mieszka 5 km od tego przystanku Quote
dreag Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 A co z tymi zdjęciami, nie da się załatwić? Można by było ją poogłaszać, a nuż komuś by się spodobała... Jaka ona jest na wielkość, "mała" - ale jak mała - za łydkę, do kolan?? Już raz ktoś mi powiedział, że znalazł malutką sunię, taką za kostkę, jedna dziewczyna zgodziła się wziąć na dt, a okazało się, że to spory czterołapiec;) Quote
Deja Vu Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Sunia jest wielkości Welsh Corgi . tylko chudsza, jutro spróbuje tam do niej podjechać, jak wysępię od rodziców pieniądze na busa ; d Quote
dreag Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Kurcze, a nie ma u Ciebie nikogo, kto by ją potrzymał do czasu znalezienia domu? Pomogłabym w ogłoszeniach, miałaby karmę, opiekę weta... Potrzebny "tylko" kąt, żeby nie musiała koczować na tym przystanku. W jakim ona może być wieku? Quote
Deja Vu Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 nie wiem . moj kolega w ogóle się na psach nie znał powiedział że to szczeniak. ale jak ja jechałam busem do łap i ją widziałam to wyglądała na 2-3lata. pogadam z rodzicami może oni by pozwolili ją przetrzymać na jakiś tydzień-dwa. ale co potem ;/ jak powiem rodzicom ze za tydzień ją oddam a nikt nie będzie mógł jej wziąć ;/? Quote
jaanna019 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 dreag napisał(a):Pomogłabym w ogłoszeniach, miałaby karmę, opiekę weta... Potrzebny "tylko" kąt, żeby nie musiała koczować na tym przystanku. W jakim ona może być wieku? No to będziesz mogła się wykazać ;) sunia już bezpieczna. Do poniedziałku będzie u kaszanki a potem u Kuny. Quote
jaanna019 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Wziął na jakiś czas, potrzebne suczce ogłoszenia i pieniądze na sterylkę i utrzymanie. Quote
dreag Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Że też ja taki śpioch jestem i wcześnie chodzę lulu:oops:. Już od rana kombinuję co dalej, a tu takie cudne wieści:multi:. Kaszanka z Jaanną019 jak zwykle na posterunku;). Jak coś trzeba, to walcie jak w dym:lol:. Ani dziewczynki nazwały ją Marta, bo przypomina im gadającą sunię z jakiejś bajki, ale ja nie w temacie jestem jakiej:roll:. Quote
jaanna019 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 No Marta to super imię dla suni, ja osobiście takie preferuję. Właściwie to wszystko zasługa Ani, ja tylko wpakowałam Martę do auta ;) sunia potulna jak baranek i przymilna niezmiernie. Quote
jolasek Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 I proszę, Kaszanka robi co trzeba bez rozgłosu i wielkiego HALO. Quote
dreag Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 To zdjęcia od nie-czekającej-z-pomocą :loveu: kaszanki. Zobaczcie jakie młodziutkie parówkowe śliczności:): Kaszanka skleć jakieś ogło, wystawię allegro, a mój TZ dał ze swojej komórki ściągnąć kilka kodów na BO:) Jaanna019 napisz jakie wyposażenie miała sunia na przystanku:shake:. Że też nikomu nie przypadła do serca przez tyle czasu taka cudna dziewczynka... Quote
jaanna019 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Sunia wyposażona była na maksa, nad głową drewniana ławeczka, kilka pustych plastikowych pojemników i sporo "zapasu żywności" w postaci suchych, nadpleśniałych kromek chleba. Ot dokarmianie. Quote
asika5 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Ale Martusia jest słodka, dziewczyny podziwiam was działacie jak błyskwice Quote
gawronka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Marta? :mad: :evil_lol: no dobra niech będzie :lol: faktycznie jak corgi. Można ją ogłaszać jako psa królowej (bo Elżbieta II specjalizuje się w tej rasie) :cool3: Quote
Recommended Posts