Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja notorycznie zostawiam Kaje w domu ,i kapuje się ,że jej nie ma dopiero pod windą:diabloti:Albo nie zauważam ,że nie wlazła do windy i musi dymać na ,albo z 4piętra:diabloti:

Posted

[quote name='Niufciak']ja Kroszki nie zabieram ze soba także musze pamietac tylko o czarnym, ale o nim nie da sie tak łatwo zapomnieć :P[/QUOTE]

Przeoczenie takiego psiaka byłoby trudne :eviltong:

Kto się nauczy i zda za mnie biologię? :placz:

Posted

Mi właśnie jest potrzebna i chemia :) Ale i tak nie liczę na to, że się na studia dostanę, pomarzyć można :) (weterynaria :eviltong:)
Jakieś zwierzęta pierwouste i wtórouste, w sumie to już to ogarnęłam :lol: Jeszcze muszę zrobić zadania z uk. nerwowego... (robię jednocześnie człowieka i zwierzęta, mam tak jakby osobne przedmioty, ale ocena jedna :mdleje: )

Posted

Ja na biologię nie narzekam, właśnie zerknęłam na maturę w poszukiwaniu zadań, banał :lol:
A chemię to ja wielbię, tylko trochę przyłożyć się muszę i pochodzić na zajęcia dodatkowe ;)
Może się uda na te studia dostać, jak nie to zostaję w Zabrzu i idę do medycznej policealnej, może jeszcze na fotografię... :roll: Albo mi odwali i pójdę na polibudę....

Posted

[quote name='Amber']Lepiej zostan przy kierunkach scislych ;)[/QUOTE]

Raczej do innych się nie nadaję ;)
Może od razu pójdę na prawo? :evil_lol: z moimi umiejętnościami to kierunek idealny...

Posted

[quote name='Naklejka']Ja na biologię nie narzekam, właśnie zerknęłam na maturę w poszukiwaniu zadań, banał :lol:[/QUOTE]
Tak się tylko wtrącę ;-)
Jeśli mówisz o maturze rozszerzonej z biologii... to uwierz mi, zdanie jej na 80-90% to nie jest banał ;-) Trafienie w klucz jest wysoce problematyczne ;-)
Sama zdawałam ją... hm, 5 lat temu :-D no i zdałam (jestem na medycynie), ale od tego czasu daję korepetycje... i większość własnie tak do tego podchodzi: popatrzy i "oo, proste". A potem jak się klucz pokaże, to wielkie oczy i okazuje się, że wcale nie takie to oczywiste było ;-)
Oczywiście, zdanie biologii (czy jakiejkolwiek matury tak naprawdę) na 60% to nie jest problem. Ale podejrzewam, że na wetę potrzebujesz jakieś 20% więcej... a to już wcale takie proste nie jest ;-)

Chemia? To po prostu zadania. Jak ich zrobisz dużo (czyli np. Pazdro + nowy Witowski), to zdasz, bo tam wielkiej filozofii nie ma ;-) Zadania podobne, powtarzalność spora, wiec jeśli chemię lubisz i rozumiesz, to dasz radę ;-) Ale biologii nie bagatelizuj, bo można się naprawdę niemile naciąć...

Posted

Przy obecnej nauczycielce biologii nie da się olac ;-) a zadania maturalne robimy od 1klasy, jakos to będzie... ;-)
a chemie wielbie, tylko za malo robie zadan, chociaz pazdro musimy robic :-P

Posted

[quote name='Aleks89']Naklejka uderzaj do Mańki na skypowe korki :evil_lol:[/QUOTE]

Haha, zapraszam ;-)
Tylko ostrzegam, ze jestem bardzo, bardzo, ale to bardzo wymagająca :diabloti:

Posted

ooo, widze że nie tylko ja się biorę za rozszerzoną biologie :loveu: choć cały czas się nad tym zastanawiam bo na studia mi nie jest potrzebna :P hahah, nie ma to jak mieć nasrane we łbie :D (w moim przypadku) :)

Posted

[quote name='Niufciak']ooo, widze że nie tylko ja się biorę za rozszerzoną biologie :loveu: choć cały czas się nad tym zastanawiam bo na studia mi nie jest potrzebna :P hahah, nie ma to jak mieć nasrane we łbie :D (w moim przypadku) :)[/QUOTE]
Ja też zdaję biolę mimo, że jest mi zbędna, ale ja zdaję podstawę. A zdaję chyba tylko po to, żeby nie zmarnować bezsensownie trzech lat w klasie biologicznej i ciągłego kucia materiału :evil_lol: