Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kto zbiera kase na Magika? bo ja się pogubiłam. Chyba coś deklarowałam a wydaje mi się, że nie wpłaciłam...

Mam jeszcze jedno pytanie: A czy nie myślałyście, zeby szukać domów dla psiaków osobno? Wyadoptowanie ich razem jest dużo trudniejsze. A przecież mając swoje domy I Magik i Kama zaaklimatyzują się i mogą być szczęśliwe.

Posted

Ayame Nishijima napisał(a):
kto zbiera kase na Magika? bo ja się pogubiłam. Chyba coś deklarowałam a wydaje mi się, że nie wpłaciłam...

Mam jeszcze jedno pytanie: A czy nie myślałyście, zeby szukać domów dla psiaków osobno? Wyadoptowanie ich razem jest dużo trudniejsze. A przecież mając swoje domy I Magik i Kama zaaklimatyzują się i mogą być szczęśliwe.

Kasę na niego zbiera Anja2201.

Z tego co wiem, z Kamą jest problem w kwestii spacerów samotnych. A i Magik jest dość mocno od niej uzależniony. Wszędzie zawsze razem chodziły. Pewnie ktoś doświadczony i zdeterminowany by sobie poradził z którymś z nich osobno. Ale chyba będzie bardzo ciężko znaleźć takie domy.

Posted

gluchypies napisał(a):
Kasę na niego zbiera Anja2201.

Z tego co wiem, z Kamą jest problem w kwestii spacerów samotnych. A i Magik jest dość mocno od niej uzależniony. Wszędzie zawsze razem chodziły. Pewnie ktoś doświadczony i zdeterminowany by sobie poradził z którymś z nich osobno. Ale chyba będzie bardzo ciężko znaleźć takie domy.

Niby można znaleźć osobne domy , pewnie prędzej czy później by o sobie zapomniały , ale na pewno przypłaciły by to traumą nie małą . Zresztą długi czas były ogłaszane osobno i nic :(

Posted

Anja2201 napisał(a):
Niby można znaleźć osobne domy , pewnie prędzej czy później by o sobie zapomniały , ale na pewno przypłaciły by to traumą nie małą . Zresztą długi czas były ogłaszane osobno i nic :(

Właśnie rozdzieliłyśmy Korkl. Od zawsze razem, rat i siostra. SIostra uzależniona od brata do granic możliwoiści, brat wpatrzony w siostrę.
Zmiany: Psiak dostał nowego towarzysza, sunia jest w hotelu. Oba zachowuja się lepiej. Samiec odzyskał spokój i radość życia, nie musi oglądać się na wiecznie przerażoną siostrę. Sunia wylądowała w domu, bo ma lęk separacyjny, ale równiez nie ufa ludziom. Będzie z nią dużo pracy, żeby wyszła na prostą, ale z drugiej strony traumy po rozstaniu nie było. Psy czują i działają inaczej niż ludzie...
Pisze to tylko po to, by dopuścić opcję adopcji pojedynczo. Boje się, ze teraz po zrywie będzie znów równia pochyła w stronę długu.
A przy okazji, poproszę o numer konta na PW. CHyba już wpacałam, ale zgubiłam, a wiszę za poprzedni miesiąc. Zawsze coś kapnie...

Posted

gluchypies napisał(a):
Ayame, wg mnie coś w tym jest. Może to byłoby dla nich dobre, zaczęliby robić postępy. Bardzo im tego życzę.

Jesli nie dostalaś jeszcze nr konta to podesle Ci na pw.

Może rzeczywiście warto spróbować ,ostatnio częściej je rozdzielam tak na chwilę i widzę ,że coraz lepiej to znoszą .

Posted

Spróbujmy , nie liczę na cud , ale jak nie sprawdzimy to nie damy im szansy , może rzeczywiście we własnych domach odnajdą się bez siebie ?

Dzisiaj wstawię nowe zdjęcia , jakoś wcześniej nie mogłam tego dogo nowego ogarnąć