Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oskarek nie ma jeszcze roku, a juz trzeci raz zmienia swoje miejsce... Od szczeniaka do 11 miesiąca życia mieszkał w Warszawie w bloku. Poniewaz Pan wiele godzin spędzał w pracy, oddał psiaka starszemu Państwu, do Olsztyna. Niestety po czterech dniach Państwo przywieźli Oskara do schroniska w Olsztynie, poniewaz warczał na dziecko, które przytulalo sie do babci i drugie tłumaczenie, ze pies skacze, nie umie chodzić na smyczy, wyrywa się, kiedy dziadek idzie z nim po wnuka do szkoły.

...i tak boksio drugi tydzień jest w schronisku....

W ciagu kilku dni bardzo schudł, jest przygnębiony, jedynie na spacerach ożywia się. Potem jest rozpacz, gdy musi zostać sam, w pomieszczeniu.
Byłam z nim na długim spacerze, typowy młody żywiołowy bokser, który ładnie reaguje na polecenia, przy czym uwaznie spoglada na człowieka, chłonie to, co sie do niego mówi.
Oskar jest na stronie Fundacji SOSboserom, zrobiłam mu wiele ogloszeń.
Minusem jest to, ze ma etykietkę "groźnego dla dzieci", bo z taką opinia zostawili go w schronisku. Sądze, ze może dla małych dzieci za zywiolowy, ale moze mieszkac z dorastajacymi, madrymi dziećmi.
Oskara wykastrował i zachipował pierwszy własciciel, boksio ma równiez wszystkie szczepienia.
tel. 604 10 50 18 i 693 63 32 11

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Martwię się, bo u nas remont, polowa boksów wyłączona z uzytku,w okresie letnim przybywa psów, po kastracjach musza mieszkać w dobrych warunkach, a Oskar może trafić do budy, na wspólny wybieg...:shake::-(

Posted

O mateńko jaka ślicznota :(. Aż serce boli z żalu :(:(
Jakoś nie wierzę żeby był naprawdę groźny dla dzieci. A skaczący boksio... te które znam wszystkie z radochy ale nie ze złości. Matko boksio w schronie :( bez człowieka :(

Posted

Po zachowaniu sądzę, że nie był karcony fizycznie, nie boi sie smyczy, zakładania obrozy, podniesionej ręki.
Do schroniska trafił z ogromną kolczatką, zmienilismy mu natychmmiast.

Posted

Jagódka, spójrz na maila. Mały znajdzie domek, na pewno. Teraz jest mega przestój, telefony milczą... wszyscy na wczasach...

Posted

Jestem i ja - widziałam go na stronie SOS - "mój typ" jeśli chodzi o umaszczenie (no i o rasę oczywiście! :)). Niestety dla niego i dla mnie - samiec :( Znajdzie domek - jest piękny i młody. Szkoda tylko, że tyle musiał już przejść w tak krótkim życiu. Ludzie biorą psy, nie mając pojęcia o cechach danej rasy i to jest największa tragedia...

Posted

olly napisał(a):
Jagódka, spójrz na maila. Mały znajdzie domek, na pewno. Teraz jest mega przestój, telefony milczą... wszyscy na wczasach...

W schronisku też mało adopcji, duzo nowych znalezionych, przywiązanych, oddanych bo...,a jak sie pojawiają ludzie to jakieś dziwadła.

Posted

:shake:piekny:loveu: A te boksie co znam to wszystkie skaczą i latają :cool3: I groźny dla dzieci?!Boksio?!:-oCiekawe co te dzieci z nim robiły ; chyba ,że to była wymówka :mad:

Posted

Młodziutki, żywiołowy bokser do starszych osób? ehhh...
A etykietka psa groźnego dla dzieci? Na przykładzie własnego psa wiem jak bardzo może być mylna ( wzięty ze schroniska w Olsztynie jako "pogromca innych psów", na DT nie wykazuje agresji do psiaków, ma swojego kumpla owczarka, warczy tylko na psy, które chcą się na niego rzucić). Więc nie martwiłabym się zbytnio etykietką. Myślę zrezsztą że bokser to super pies dla dzieci, ale nie małych, tylko dorastających.

Oskarito, obyś znalazł szybciutko domek :)

Posted

Dzwoniłam do Jagody. Gdy podchodziła z nim do kotków w schronisku, nie specjalnie był zainteresowany - ważniejszy był człowiek, który zabrał psinę na spacerek. Tak więc wydaje się, że instynktu morderczego w stosunku do miauczaków nie ma. Jagoda jeszcze postara się go sprawdzić już wyraźnie pod tym kątem. Odezwie się później, bo teraz jest poza domem.