jofracy Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Byłam dziś na spacerze z Perełką i się zakochałam. Na stronie jest napisane o niej tak: Maleńka (29 cm w kłębie) suczka, o przepięknej różnokolorowej, dłuższej sierści. Nie wymaga jakiś specjalnych zabiegów kosmetycznych, wystarczy regularne mycie i czesanie. Bardzo garnie się do ludzi, uwielbia pieszczoty i czochranko. Bez problemu daje zabrać się na ręce, dotykać łapek, brzuszka. Z uwagi na wielkość i bardzo małe gabaryty nie powinna trafić do domu gdzie są małe dzieci, mogłyby jej wyrządzić krzywdę. Lubi biegać i bawić się, jest wesoła i bardzo ciekawa wszystkiego dookoła, innych psów raczej się boi i raczej nie szuka z nimi kontaktu, chyba że są równie małe jak ona. Z moich dzisiejszych obserwacji wynika, że uwielbia bawić się ze wszystkimi psami, a z tymi większymi nawet bardziej, bo one są w stanie dotrzymać jej kroku :) To maleństwo ma wielkiego ducha. Bez żadnych kompleksów śmigała za sznurkiem z duużo większymi psiakami. Na zaczepki trochę większej suczki odpowiedziała schyleniem głowy i wycofaniem się. Pozwala się czesać, głaskać po brzuchu, oglądać bolącą łapkę (prawdopodobnie się uderzyła, ale już nie boli i biega normalnie), zaglądać do uszka. Przybiega radośnie, kiedy się do niej woła, czy klaszcze w dłonie. Trudno się nie uśmiechać, kiedy się na nią patrzy... pędząca wiewiórka :) Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Dodałam Perełkę na katowicki wątek. Na stronie schroniska ma nową kartę :). Quote
soboz4 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Potwierdzam Perełka jest świetna! Dawno nie spotkałam tak odważnej i wesołej suni! Z Koksem śmigała jak odrzutowiec, żałuję że nie udało mi się zrobić zdjęcia jak razem bawili się w przeciąganie sznurka! Dziwię się, że oddano Perełkę p 1 dniu bo podobno sunia rezydentka nie zgadzała się z Perełką, gdyż Perełka to wyjątkowo zgodny i miły pies! Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Po prostu nie dali jej szansy... :(. Jakby poczekali kilka dni, zasięgnęli porady co robić to psiaki pewnie by się dogadały. Quote
jofracy Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 no to jeszcze banerek made by Jofracy :) Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Banerek piękny. Ale musisz wybrać, który chcesz mieć w podpisie, bo dwóch mieć nie możesz (za duży rozmiar, niezgodny z regulaminem). Quote
kimiji Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 jestem u malutkiej :) Ta sunia jest wyjątkowo urokliwa :):) Quote
jofracy Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 maciaszek napisał(a):Banerek piękny. Ale musisz wybrać, który chcesz mieć w podpisie, bo dwóch mieć nie możesz (za duży rozmiar, niezgodny z regulaminem). Hmmm... chyba nie tylko ja taki mam ... Bardzo się tego czepiają? Bo szkoda mi Lady - nikt inny nie ma jej w opisie, a ja trochę błąkam się po dogomanii, to może ktoś ją zauważy. Quote
maciaszek Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Nie wiem jak mocno tego pilnują. Jak chcesz możesz zaryzykować ;). Quote
whyou Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 O, tak, uwielbiam Perełkę! Jest naprawdę niesamowita :) Jak tylko zaczynałam biegać, ona - jak i inne, dużo większe od niej psy - biegła zaraz za mną. I z Koksem (typ owczarka collie - łatwo można wyobrazić sobie wielkość) bawiła się w przeciąganie liny! Nie dawała za wygraną, nawet warczała do niego. Kurcze, maleńka, ale jaka wielka :D Quote
florida_blue Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 jaka śliczna sunia :) i jakie macie fajne miejsce na wybieg dla psiaków :) Quote
jofracy Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 whyou napisał(a):O, tak, uwielbiam Perełkę! Jest naprawdę niesamowita :) Jak tylko zaczynałam biegać, ona - jak i inne, dużo większe od niej psy - biegła zaraz za mną. I z Koksem (typ owczarka collie - łatwo można wyobrazić sobie wielkość) bawiła się w przeciąganie liny! Nie dawała za wygraną, nawet warczała do niego. Kurcze, maleńka, ale jaka wielka :D Jeśli dobrze powiązałam nick z osobą :) (jestem nowa w schronisku i kojarzę ludzi po psach ( czyli tak samo jak na moim osiedlu :)) to bawiły się tak dobrze głównie dzięki Tobie :) masz świetną pozytywną energię :) Quote
pralinka94 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Jestem u małej :D Śliczna sunia, pewnie długo czekać nie będzie :) Quote
kimiji Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Jutro zrobię małej allegro, tylko jakbyś mogła wpisz w galerii(picassie) pod opisem kontakt na siebie, ewentualnie na wątku...:) Quote
jofracy Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Myślę, że kontakt do Soboz4 byłby lepszy, jeśli się zgodzi oczywiście :) Poza tym malutka ma stałą opiekunkę, która na pewno może o niej więcej powiedzieć. Ja z nią byłam tylko na jednym spacerku i to w zastępstwie :) Quote
soboz4 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Perełka nie ma stałej opiekunki, dziewczyna która z nią była miała ją też tylko 1 raz, kontakt oczywiście może być na mnie! Quote
jofracy Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 soboz4 napisał(a):Perełka nie ma stałej opiekunki, dziewczyna która z nią była miała ją też tylko 1 raz, kontakt oczywiście może być na mnie! Ja nie mogę zostać jej stałą opiekunką ze względu na tryb mojej pracy. Byłoby to ze szkodą dla psa. Dziękuję, że możesz rozmawiać z dzwoniącymi ludźmi - na pewno odsiejesz dziwne pomysły. Quote
kimiji Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ja mogłabym bez problemu być jej stałą opiekunką, ale nie wiem czy p.Ania się zgodzi... Quote
soboz4 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 obawiam się, że jesteś zbyt doświadczonym wolontariuszem na taką pchełkę malutka, w dodatku jak na razie bez żadnych wad. Niestety Kamila, tak łatwo się nie wymigasz i dostaniesz psa z jakąś przynajmniej malutką wadą! Quote
Recommended Posts