Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Noemi1']Ciebie to ja od razu bym do składu podała :) Dobrze, że się sama odnalazłaś i zgłosiłaś :)

Zgadzam się, mnie wszystko jedno gdzie będę, a że wzrost taki sredni, to może faktycznie środek obstawię :) Zawsze mogę się pod nogami przeslizgnąć :)[/QUOTE]

haha:evil_lol:
a ja zdecydowanie - widzę Cię w tej roli!:) Pamiętaj przy rozgrywaniu o mnie - ale tylko na prawą;)

Posted

[quote name='mania1979']zdążyłam na mecz?? :diabloti:
podnoszę pieska i kotka[/QUOTE]
No, baaa, się sposobimy;) Witamy serdecznie:)

Dziewczynki a tu pilna prośba Dogomaniaczki o oddawanie krwi:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/212387-B%C5%82agam-o-pomoc.Bardzo-potrzebna-krew-dla-mojego-zi%C4%99cia-[/url].

Posted

[quote name='Agnieszka_K']haha:evil_lol:
a ja zdecydowanie - widzę Cię w tej roli!:) Pamiętaj przy rozgrywaniu o mnie - ale tylko na prawą;)[/QUOTE]

Jasne, że będę pamiętać. A center nie musi być wysoki tylko sprytny :evil_lol:
Trochę sobie przypominam te moje szarże przez sam środek :lol:
Tylko teraz masa znacznie większa, więc mogę jeszcze staranować :diabloti:

Posted

zrobiłam bazarek - czekam jeszcze na zatwierdzenie przez dychę, na razie nie ma dostępu do neta

potem poproszę Was kochani serdecznie o zapraszanko ok?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/212425-ciuszki-dla-maluszka-i-dla-damy-biednej-Avarze-pomagamy!?p=17390163#post17390163[/url]

Posted

[quote name='Marycha35']Supero, pięknie dziękujemy:) W przyszłym tygo akcja, dziś wieczorem będę wiedziała na 100% kiedy idziemy:)[/QUOTE]

O, to wreszcie jakieś pozytywne wieści :)
Daj znać jak coś uda Ci się ustalić.

Posted

Dziewczynki akcja dziś o 18:00!!!!!!!! Pani dziś może, w tygodniu nie, walimy więc dziś. Ciekawe co zastaniemy, czy ktos będzie i jak to jednak wygląda. Jak wrócę napiszę:)

Posted

Dziewczynki no więc wieści takie, że faceta nie było, dla odmiany!!!!!!!! Ale zostawiłyśmy mu powiadomienie z prośbą o natychmiastowy kontakt z TOZem. Jedyne co dobre, widziałam kociaka na parapecie, ooooooo, kocio gruubaśny:) Suniaczek szczekała, ale nie widziałam jej. Znowu sąsiadka się napatoczyła, a nawet sama pytała czemu tak zaglądamy w okna sąsiada. I kolejny raz usłyszałyśmy, że Pan dba o zwierzaki, karmi je regularnie, kot, a dokładnie kocica, o ile dobrze pamiętam, chodzi po podwórku, ale jest płochliwa i woli siedzieć w domku, a sunia bryka na długi spacer raz dziennie i krótkie pozostałe.
Z Panią z TOZu umówiłyśmy się, że dzwonię pod koniec tygodnia i pytam czy Pan się odezwał, jak nie walimy ostrzej;)

Posted

W drodze powrotnej złapała mnie taka nawałnica, że Dziewczynki normalnie horror!!!!!! Jak dotarłam do chatki, a jechałam 20 na godzinę, bo NIC nie było widać to po przejściu 10 metrów do klatki byłam totalnie przemoczona, majty tyż mokrusieńkie;) POTWORNOŚĆ!!!

Posted

Marycha, przynajmniej miałaś darmowy prysznic z deszczówki:) Wiem co to nawałnica, na szczęście wreszcie dziś jej nie było jak byłam w schronie :)
Oczywiście sprawdzić trzeba jak zwierzali wyglądają, ale zaczynam podejrzewać, że Pani chciała Panu na złość zrobić, a jak zobaczyła jaka się rozpętała afera to umyła ręce :(

Posted

No właśnie sobie dziś o Tobie pomyślała, jak tak lało jak jasna cholera, ja w tym aucie, zero widzę, burza wali, oj oj oj!
Oby tak było z tymi zwierzakami, ale Pani z TOZu mówi, że już różne rzeczy słyszała od sąsiadów, a jak wchodziła do domu to.....Dopóki nie sprawdzimy sprawa w toku:)

Posted

Jasne sprawdzić trzeba koniecznie.
Powiem Wam, że pierwszy raz w życiu przeżyłam powódź, do tego w schronie. To koszmar, trauma zostaje.
Nie wiem ile to bedzie trwało, ale śni mi się codziennie i jak widzę większy deszcz to dreszcze mnie przechodzą :(
Rozmawiałam dziś przez chwilę z jedną Panią wolontariuszką, która też wtedy była i ma dokładnie tak samo.
A to w sumie nieduża powódź, bo około pół metra wody w najgłębszych miejscach.
Wydawało się, że już zaraz przestanie, a tu 2 godziny waliło i lało jak z cebra :(

Posted

Nie wiem co to jest, pocieszam się, że nie tylko ja tak mam. Ta kobieta starsza ode mnie ( a ja też młoda nie jestem) ma dokładnie w 100% takkie same objawy.
Trudno o tym nie myśleć, bo masz świadomość, że to może się powtórzyć. ALe co jak się powtórzy wieczorem lub w nocy, kiedy w schronie jest tylko kilka osób? A te biedaki niedołężne, pozamykane w klatkach, czasem nie mające siły wstać, mogące się poślizgnąć na płytkach :(
Ach już o tym nie gadam, bo wszystko wraca :(

Posted

Doruś, ale są prognozy pogody, trza lookać, może jakieś robić dyżury w momencie zagrożenia...Nie martw się na zapas:) Teraz się udało, zabezpieczyliście tyle Grzybków kochanych. A może należy je tak umieścić w schronie, by wyeliminować zagrożenie lub zminimalizować ile się da:) Głowa do góry:) I śpiunkaj spokojnie:)

Posted

[quote name='Marycha35']Doruś, ale są prognozy pogody, trza lookać, może jakieś robić dyżury w momencie zagrożenia...Nie martw się na zapas:) Teraz się udało, zabezpieczyliście tyle Grzybków kochanych. A może należy je tak umieścić w schronie, by wyeliminować zagrożenie lub zminimalizować ile się da:) Głowa do góry:) I śpiunkaj spokojnie:)[/QUOTE]

TAAAA. W schronie to ja nie mam żadnych mocy, a wszystko wróciło na stare śmieci i atmosfera jest taka jakby nic się nie stało :(
To mi powiedziała właśnie ta Pani, bo ona na tamtym rejonie wyprowadza psiaki. Oczywiście, że się cieszę, że udało się wszystkie uratować.
Ale nie sądzę, żeby ktoś planował dyżury :( Nawet jak od razu zadzownią po pomoc, to jednak trwa zanim ona nadejdzie.
Nie wierzę też, że ktoś po nocy będzie tam wędrował w ulewę, sprawdzić jak się mają psiaki, chociaż tu mogę się mylić. Nie wiem jak tam jest w nocy.
Ogólnie to cały teren schronu jest położony nieco niżej niż reszta, a na tym terenie są zagłębienia.
Z tego co zrozumiałam, jak mówił Dyrektor, to oni walczą w ogole o zmianę miejsca. Ale prwda jest taka, że w Warszawie, to jest chyba najlepsza lokalizacja, bo pod lotniskiem i tak ludzie nie chcą za bardzo mieszkać, więc psiaki nikomu nie przeszkadzają. Trochę pielką się ci z lotniska o koopy, ale tak naprawdę to prawie nikt tam nie chodzi. Gdzie w mieście znaleźć drugi taki duży odosobniony teren?