Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiemy... ale tam po 1 - nie ma wybiegow, po 2 - nie ma kto caly czas po nim sprzatac, 3 - tam sie psy zywi sucha karma, o skutkach pisala kiwi.
w tym momencie widze tylko jedna opcje - osoba z wielkim sercem i z domem z ogrodem :shake:

Posted

tak Perfi masz racje...bez sensu by zyl w hotelu w swoich odchodach...jedyne rozwiazanie to wlasnie dom z ogrodem ,,,swiadomy dom ze operacja moze nie pomoc...gdyby znalazla sie osoba z takim sercem (gdzie jjej szukac ehhh) to wtedy mozemy pomagac z wetem, operacja....

Posted

Kochani, dostalam informacje w sprawie dobermana. nawet nie musialam pytac - sam pan kierownik byl tak uprzejmy i mi je przekazal :lol: - dziekuje :)
cytuje:
"Na dogomani pojawił się watek Berosa dobermana i UWAGA z zachyłkiem odbytu a nie nowotworem, pies miał nieudany zabieg poza Azylem (poprzedni właścicel go przeprowadzał) i niestety nikt nie chce podjąć się opieki nad psem."

Posted

aisaK napisał(a):
Uważam, że najpierw powinien zobaczyc go dobry wet. Jak będzie wiadomo konkretnie co mu jest i jak mu można pomóc, będziemy działać...

Wszystko zostało powiedziane. Po prostu.

Posted

O rany , jeśli to nie nowotwór to może jest szansa dla niego:multi:

znalazłam w necie coś takiego:

"ż pisałam na forum...o moim psie który ma problemy z wypróżnianiem...udałam się do lekarza wet., który stweirdził że pies ma przerośniętą prostatę i dlatego tworzy się u niego "zagłębie" z kałem powodujące widoczną gulkę na zewnątrz
Lekarz stwierdził że należy go wykastrować by zmniejszyć produkcję hormonów mających wpływ na powiększanie się prostaty... "

I to :

"Czasami okrężnica staje się słaba i uwypukla się, tworząc zachyłek ułatwiający gromadzenie się stolca; ta dolegliwość zwana jest okrężnica olbrzymią.
Może być wrodzona, spowodowana chroniczną kolką lub powiązana z powstaniem przepukliny kroczowej, gdy fragment okrężnicy naciąga mięsień w miednicy, tworząc w końcu opuchliznę po jednej lub obu stronach odbytu."

Perfi a czy pan kierownik dał zgodę na zabranie go na badania?

Posted

Zachyłki się operuje , pytałam juz telefonicznie Agnieszkę (wet) , mogło być jednak tak , że ten pierwszy , nieudany zabieg uszkodził zwieracze i nie wiadomo czy uda się to naprawić.

PANIE KIEROWNIKU CZY JEST MOŻLIWE SKONSULTOWANIE PRZYPADKU DOBCIA POZA SCHRONISKIEM?
CHCEMY POMÓC!!

Posted

dostalam kolejne informaje:
"Sytuacja Berosas jest rzeczywiście trudna, ale czy beznadziejna?! pies ma dobre warunki (jak na schronisko), jest pod opieka lekarska. Niestety takich psów w Azylu jest wiecej, trafiły do nas ponieważ właścicel nie chce trzymać w domu chorego, starego, z problemem wychowawczym psa."

zaproponowalam pomoc i spytalam jakie sa rokowania zdrowotne.
napisalam ze jesli jest szansa na powrot do zdrowia mozemy sfinansowac zabieg poza schroniskiem.

Posted

Patia napisał(a):
A jak to było z Pigwą ? Pigwa chyba była zabierana ze schroniska do lecznicy na Piłsudskiego.

Pigwunię to .Ania. wzięła na tymczasik a potem ja na tymczasik do mojej Mamy, nie odwoziłysmy jej po wizycie u weta do schronu juz. :loveu:

Posted

Właśnie: to jest typowe...WEzmę sobie pieska, a jak zachoruje albo się zestarzeje to weg i papa....Koszmar!!!
Dobrze chociaż, że on ma w miarę dobre warunki (tak jak napisano-jak na schronisko), tylko mu miziania brakuje i ciepłego domku, bo kiedyś był "kochany" i miał "pana"...