paulaa. Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 [quote name='Luzia']Jak Ci się z 7100 pracuje? Bo czaję sie na ten model i nie wiem czy warto dopłacać, czy dla laika 5100 będzie wystarczający ?[/QUOTE] Z D7100 pracuje mi się genialnie, bo ma bez porównania szybszy AF, niż mój były d3100, a to mi zawsze utrudniało robienie zdjęć w ruchu, które tak lubię :roll: no i wiadomo, dużo więcej opcji i możliwości, ja jestem naprawdę bardzo zadowolona ;) Mój dziadek ma d5200 i często się nim bawię, uważam że dla laika będzie wystarczający w zupełności, tak naprawdę niewiele różni się od 7100 ;) 5100 nie miałam w rękach, ale słyszałam raczej same dobre opinie. [quote name='Gezowa']Wiesz co, canon eos 550D odpowiada mi zupełnie pod względem cenowym oraz jakościowym, dla amatora będzie w sam raz :) Do tego jakiś lepszy tele i myślę, że będzie dobry zestaw na początek. Oj no weź, to "tylko" 8 lajków... :diabloti:[/QUOTE] Ja do ostatniej chwili wahałam się między Canonem 650D albo 7D ew. właśnie Nikonem, wygrał Nikon :smile: chociaż widzę, że coraz więcej osób decyduje się na Canona, plusem jest na pewno to, że obiektywy są tańsze ;) Niech Wam będzie , wrzucam :diabloti: nie zanudźcie się na śmierć :lol: skracałam jak się dało, ale i tak wyszło 5 minut [video=youtube;RFfcz52KAEA]https://www.youtube.com/watch?v=RFfcz52KAEA[/video] Quote
Gezowa Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Tak, są tańsze i to jest duży plus, aczkolwiek Nikon ma ich do wyboru minimalnie więcej z tego co się orientuję. Na tę chwilę taki skromny sprzęcior będzie mi musiał wystarczyć :diabloti: A z filmikiem to się wycwaniłam i wyczaiłam go wcześniej, ale nie skomentowałam coby się nie zdradzić :evil_lol: Jest świetny, uwielbiam Scoob'a :loveu: Wasze agilitowanie szczególnie mi się podoba :) Quote
Sonka95 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Świetny filmik :loveu: Scooby jak fajnie pokonuje slalom tyłem :cool3: Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Kocham Was, po prostu kocham :loveu: Genialny filmik, jestme zachwycona :D I jak popyla świetnie na torku :loveu: Paula przyznaj się - Twój kolejny pies o też cocker? :D Quote
Gezowa Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Ty$ka']I jak popyla świetnie na torku :loveu: Paula przyznaj się - Twój kolejny pies o też cocker? :D[/QUOTE] Śmiało zakładam, że TAK :D Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Gezowa']Śmiało zakładam, że TAK :D[/QUOTE] Ja też,ale wiesz... może jednak chce bołdeła? :diabloti: Quote
Gezowa Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Bołdeły są przereklamowane! Już lepiej belga albo mudika :D Ja jakbym brała to albo mudi albo sheltie :diabloti: Belgi jednak trochę mnie przerażają. Quote
paulaa. Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 [quote name='Gezowa']Tak, są tańsze i to jest duży plus, aczkolwiek Nikon ma ich do wyboru minimalnie więcej z tego co się orientuję. Na tę chwilę taki skromny sprzęcior będzie mi musiał wystarczyć :diabloti: A z filmikiem to się wycwaniłam i wyczaiłam go wcześniej, ale nie skomentowałam coby się nie zdradzić :evil_lol: Jest świetny, uwielbiam Scoob'a :loveu: Wasze agilitowanie szczególnie mi się podoba :)[/QUOTE] Byłam ciekawa kto pierwszy wpadnie na to, żeby po prostu wejść w mój kanał :lol: Dzięki! ;) Ja też mogę w końcu powiedzieć, że w miarę mi się podoba :D [quote name='Sonka95']Świetny filmik :loveu: Scooby jak fajnie pokonuje slalom tyłem :cool3:[/QUOTE] Dzięki :loveu: Bardzo świeża sztuczka , więc widać niedociągnięcia, ale nie mogłam się oprzeć wrzuceniu jej :eviltong: [quote name='deer_1987']Jak fajnie :loveu:[/QUOTE] :loveu: [quote name='Ty$ka']Kocham Was, po prostu kocham :loveu: Genialny filmik, jestme zachwycona :D I jak popyla świetnie na torku :loveu: Paula przyznaj się - Twój kolejny pies o też cocker? :D[/QUOTE] Dzieeki :loveu: Piesio popyla, ale pańcia go tylko potrafi spowalniać :D [quote name='Gezowa']Śmiało zakładam, że TAK :D[/QUOTE] [quote name='Ty$ka']Ja też,ale wiesz... może jednak chce bołdeła? :diabloti:[/QUOTE] [quote name='Gezowa']Bołdeły są przereklamowane! Już lepiej belga albo mudika :D Ja jakbym brała to albo mudi albo sheltie :diabloti: Belgi jednak trochę mnie przerażają.[/QUOTE] Jeśli chodzi o cockera, nie mówię tak, nie mówię nie :diabloti: Jedno jest pewne, nie wyobrażam sobie domu bez cockera i przynajmniej 1 musi być, ale nie wiem czy 2 bym przeżyła, a raczej chałupa, bo to by był istny tajfun, patrząc jak Scoob bawi się z przedstawicielami swojej rasy :lol: no i sierść rasowców kompletnie mi nie odpowiada, nigdy tego nie ukrywałam, więc musiałby być znowu pseudziak Mam na oku parę ras, ale i tak przez następne 5 lat nie zapowiada się na 2 psa, więc nie mam co planować, wszystko może się jeszcze milion razy pozmieniać ;) Drugi pewniak to to, że chcę zostać w agility, bo w tym się czuję pewnie i pod ten sport będę brała psa, choć nie musi to być typowo agilitowa rasa :diabloti: miny zagranicznych sędziów gdy widzą inne rasy niż bołdełki czy shelciaki na torze, które też fajnie popylają - bezcenne! :smile: edit: A najchętniej to wgl rozmnożyłabym Scooba z dłuuugonogą spanielicą o krótkawej sierści , którą kiedyś widziałam na PM i miałabym idealnego papisia :loveu: wiem, że byłoby to wbrew prawu, ale szczeniaki by wyszły po prostu prze świetne :eviltong: Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Gezowa']Bołdeły są przereklamowane! Już lepiej belga albo mudika :D Ja jakbym brała to albo mudi albo sheltie :diabloti: Belgi jednak trochę mnie przerażają.[/QUOTE] Wiem 8) O matko, belg... cudne psy, ale jakbym brała to nie z Polski, to pewniak! U nas psy słabe psychicznie... A mudiki kcoham, ale gdyby im tak wyciąć struny głosowe :diabloti: Dla mnie szelty mają za długi włos :PPP No mnie też :D [quote name='paulaa.']Dzieeki :loveu: Piesio popyla, ale pańcia go tylko potrafi spowalniać :D Jeśli chodzi o cockera, nie mówię tak, nie mówię nie :diabloti: Jedno jest pewne, nie wyobrażam sobie domu bez cockera i przynajmniej 1 musi być, ale nie wiem czy 2 bym przeżyła, a raczej chałupa, bo to by był istny tajfun, patrząc jak Scoob bawi się z przedstawicielami swojej rasy :lol: no i sierść rasowców kompletnie mi nie odpowiada, nigdy tego nie ukrywałam, więc musiałby być znowu pseudziak Mam na oku parę ras, ale i tak przez następne 5 lat nie zapowiada się na 2 psa, więc nie mam co planować, wszystko może się jeszcze milion razy pozmieniać ;) Drugi pewniak to to, że chcę zostać w agility, bo w tym się czuję pewnie i pod ten sport będę brała psa, choć nie musi to być typowo agilitowa rasa :diabloti: miny zagranicznych sędziów gdy widzą inne rasy niż bołdełki czy shelciaki na torze, które też fajnie popylają - bezcenne! :smile: edit: A najchętniej to wgl rozmnożyłabym Scooba z dłuuugonogą spanielicą o krótkawej sierści , którą kiedyś widziałam na PM i miałabym idealnego papisia :loveu: wiem, że byłoby to wbrew prawu, ale szczeniaki by wyszły po prostu prze świetne :eviltong:[/QUOTE] Łiii tam, popyla aż miło - lepiej niż nie jeden bołdeł :loveu: Świetnie Wam agility idzie i faktycznie widać, że czujecie się w tym sporcie pewnie ;) No tak... nie dziwię Ci się, cockery co prawda to nie moja bajka, ale właśnie między innymi ze względu na ich sierść mówię im "nie". ;) Eeee tam, przecież zawsze można powiedzieć że wpadka :p. Za 5lat?? Jak Ty wytrzymasz bez papisia tyle czasu? :D O Ty, niedobra - co Ci szkodziłoby powiedzieć, jakie rasy Ci się podobają? :lol: A, już wiem - wszyscy by się Tobie pomałpowali i za te 5lat tor agility byłby opanowany tylko przez ów rasę 8) :lol: ;ppp Quote
paulaa. Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 (edited) [quote name='Ty$ka']Wiem 8) O matko, belg... cudne psy, ale jakbym brała to nie z Polski, to pewniak! U nas psy słabe psychicznie... A mudiki kcoham, ale gdyby im tak wyciąć struny głosowe :diabloti: Dla mnie szelty mają za długi włos :PPP No mnie też :D Łiii tam, popyla aż miło - lepiej niż nie jeden bołdeł :loveu: Świetnie Wam agility idzie i faktycznie widać, że czujecie się w tym sporcie pewnie ;) No tak... nie dziwię Ci się, cockery co prawda to nie moja bajka, ale właśnie między innymi ze względu na ich sierść mówię im "nie". ;) Eeee tam, przecież zawsze można powiedzieć że wpadka :p. Za 5lat?? Jak Ty wytrzymasz bez papisia tyle czasu? :D O Ty, niedobra - co Ci szkodziłoby powiedzieć, jakie rasy Ci się podobają? :lol: A, już wiem - wszyscy by się Tobie pomałpowali i za te 5lat tor agility byłby opanowany tylko przez ów rasę 8) :lol: ;ppp[/QUOTE] Sama nie wiem jak tyle wytrzymam :eviltong: ale dopóki mieszkam tu gdzie mieszkam nie mam szans na 2 psa :roll: Najgorsze dla mnie jest to, że rodzice w pełni mnie popierają (nawet mama, która niecierpi psów! ), bo widzą jaką radość sprawia mi praca z psami, i zgadzają się na 2 psa... ale dziadków mam kompletnie do bani :shake: musiałby ich ktoś porwać, ale kto by tam chciał słuchać ich trucia :lol: Oj tam, po prostu dziwne rasy mi się podobają i sama nie wiem czego chce (jeszcze!) :D może i dobrze, że nie mogę mieć teraz papsa, bo jestem za bardzo impulsywna i zaraz po zgodzie, na drugi dzień byłby papiś z pierwszego lepszego miotu który bym akurat znalazła :eviltong: a tak bywam sobie na zawodach, mogę się napatrzeć, napytać, mieć full wiedzy i wybrać TEGO psa ;) Na razie i tak mam full pracy ze Scoobem, jak dojdziemy do A3 zacznie mi się nudzić dopiero :D Dzisiejszy spacerek ;) [URL]http://www.endomondo.com/workouts/237326767/8749797[/URL] Scoob znowu potwierdził, że mam milion razy gorszą kondycją od niego :D Edited August 27, 2013 by paulaa. Quote
Gezowa Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Zdradź co to za "dziwne rasy" :D A u mnie podobnie z dziadkami. Ale moja mama tak się nakręciła na drugiego psa, że powiedziała - cytuję - "oni nie mają nic do gadania" :diabloti: Pytałam kiedyś Magdy Ziółkowskiej, kiedy jest dobry moment na wzięcie drugiego, agilitowego psa. Powiedziała właśnie, że minimum jak będziemy w A2, bo i pies ma jakieś doświadczenie i my :) Quote
Ty$ka Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Doskonale Was rozumiem. :lol: Moja Babcia jest tak negatywnie nastawiona na drugiego psa, że aż moi rodzice (którzy też są przeciwni, ale mają swoje uzasadnienia jakieś) się dziwią ;). Dopiero będę mogła mieć więc wymarzonego papisia jak pójdę na studia ;). Jestem ciekawa tych dziwnych ras, serio 8) Quote
Ana :) Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Też mnie ciekawi co to za dziwna rasa może być ? :D Quote
paulaa. Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 Trzymajcie kciuki za nasz slalom! :smile: Zdecydowałam, że jest ryzyko jest zabawa :D Mamy 2 weekendy na ogarnięcie slalomu, którego nie widział pare mies :roll: w tym jeden weekend właśnie minął, zostaje jeden. Będzie harcorowo, ale mam nadzieje że się uda w miarę przyzwoicie zadebiutować w A1 w Radomiu :eviltong: Chociaż zauważyłam że Scoob ma problem z wyższymi tyczkami, wczoraj na treningu skosił openową i zarył głową o ziemię, po czym przez chwilę zaczął mi kuleć :shake: ale biegaliśmy 45, mam nadzieje że sędzia da nam jednak 40, coby odciążyć chociaż trochę stawy cockerka ;d Quote
angineuuka Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 powodzenia. :D Słyszałam, że czaisz się na truskawki :grins: Quote
paulaa. Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 [quote name='Angi']powodzenia. :D Słyszałam, że czaisz się na truskawki :grins:[/QUOTE] tak, już od dawna się czaję na ten wzorek :smile: ale ktoś perfidnie mi je zmiótł sprzed nosa :eviltong: Quote
taxelina Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 bedziemy trzymac kciuki! Haha Mila skacze na 10 cm w rally-o :eviltong: Quote
angineuuka Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='paulaa.']tak, już od dawna się czaję na ten wzorek :smile: ale ktoś perfidnie mi je zmiótł sprzed nosa :eviltong:[/QUOTE] zycie .. :loveu: Quote
Victoria Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='Angi']zycie .. :loveu:[/QUOTE] hahahahaha :diabloti: Quote
Lucky. Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='Angi']powodzenia. :D Słyszałam, że czaisz się na truskawki :grins:[/QUOTE] nie powiem, kto nam je skosił :diabloti: Quote
angineuuka Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='Lucky.']nie powiem, kto nam je skosił :diabloti:[/QUOTE] ciekawe kto. :cool1: Quote
Victoria Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 ahahahaha biedactwa xd a piekne potworki czekały specjalnie na nas :loveu: Quote
Lucky. Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 [quote name='Victoria']ahahahaha biedactwa xd a piekne potworki czekały specjalnie na nas :loveu:[/QUOTE] następna która wykupiła mi obrożę, ładnie widzę, ładnie. Quote
angineuuka Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 Powiedz jeszcze jaką chcesz, to ci też wykupie :grins: Quote
Recommended Posts