Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Hhehehe, ręka Pana i władcy:diabloti:
na następnych filmikach jest już rozkręcona Wiki i Chiqunia... one się strasznie lubią bawić... Dee to taka troszkę księżniczka, ona się woli głaskać:evil_lol: co by było jakby się w 6 spotkały:diabloti:

A w ogóle to cisza o Draco...:mad:a ja czekam i czekam :razz:[/QUOTE]
Oj nasza szóstka chyba dom by rozniosła :evil_lol:
Drakuś zdrowy, pięknie rośnie i pulchniutki cały czas, przy nim i dziewczynki przytyły- w przypadku Chicki super, w przypadku Milusi-trochę mniej, ale za to w zimie warstwa tłuszczyku się przyda :D Po prostu mały je 4, czasem 3 razy dziennie, wtedy one ida za nim i nie ma mowy żeby nie dostały nic- zawsze coś musi wpaść do miseczki ;)... A po jedzeniu i tak wszystkie 5 misek jest obchodzonych przez 5 psów i sprawdzanych, czy w którejś coś nie zostało (na początku maluchy były troche poszkodowane, bo nie dojadały, więc teraz Pako z Arielką jedzą osobno)...
Szykuję sie żeby pododawac te zdjęcia, ale wiesz jak u mnie z tym ciężko...:D Muszę być ponaglana, pomarudzić, i dopiero dodam.:D

Pegazko- jak to duży pies zrobił na Tobie wrażenie że to jednak inaczej? Przecież Ty chyba rottka masz? :)

edit: Kochana, a jakiej Ty karty potrzebujesz? Poważnie pytam, bo kilka mam w domu niepotrzebnych- tylko nie wiem czy akurat takie gabaryty jakie pasuja do Twojego aparatu... Jak możesz napisz mi na pw- rozmiar-tylko nie GB, a- no właśnie, bo ja nie wiem jak to sprawdzać... Zmierzyć co do milimetra i gdzie jest to metalowe? A Tak w ogóle to dopiero wpadłam na to, że przecież do cyfrówki mozna pendrive'a podłączyć :oops: :D

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Deer cichutko... ;):eviltong:

Monia Dee by pokazała, a doguś łapką cap i Dee nie ma:diabloti:

Igiełko no oczywiście, u nas każdy mile widziany i można gadać o wszystkim;)
A do Ciebie zaglądnę - jutro, bo dziś już padam:)

Pegazko mam to samo...;)

Oj Vilenko, żebyś wiedziała:D

Arielko no to pięknie...:loveu: było by zamieszanie :evil_lol:
To będę się przypominać:diabloti:
Obadam i dam Ci znać;)

Monia dziękujemy i wzajemnie:)

Posted

Arielka rotek tez jest duzym psem ale nie tak ogromnym..;) jest roznica na wysokosc, szerokosc i wagowo;)
i mija juz prawie rok jak rotka nie mam w domu..i mimo tego ze bardzo mi jej brakuje.:( .ale jak byla w domu to nieraz przeszkadzala(linienie, cieczka, brudzenie itp)
to do mieszkania juz nie zdecyduje sie na duzego psa..

R a co mala dostaje jesc moze za szybka zmiana jedzonka i sa problemy zoladkowe?
trzymam kciuki musi byc lepiej..

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Miło, że jesteście:calus:

Pegazko, ona je od 3 tyg to co moje panny, ale od dwóch dni jej kurczaka wprowadziłam - może to od tego:roll: sama nie wiem ,ale jest taka marna:shake:[/QUOTE]

dalas z ryzem? czy sam kurczak?
wiesz ze niektore maja uczulenie na kuraka?
moze ona tez?
ugotuj jej siemie lniane takiego gluta jej zrob podaj strzykaweczka zrob dzien glodowki a potem daj to co jadla wczesniej..jesli sa biegunki to chyba po kuraku mala go nie trawi..

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Co racja to racja;)
A jak im tego gluta dajesz?[/QUOTE]
no gotuje te siemie (bo ja mam je w ziarnach..)i jak sie robi taki glucik to wylaczam z gazu..przestygnie (i zawsze mam takie mini strzykawki schowane) i naciagam i wpuszczam do pychola bo one by inaczej tego nie zjadly..

Posted

Biedna malutka :( ... zdrowiej kochana !!!!

... ja mojej grzyweczce gotowalam (kilka minut) [B]mielone! odtłuszczone siemię lniane[/B], powstaje taki kisielek, który bardzo łagodzi przewód pokarmowy.
Oczywiście [B]kleik ryżowy[/B] dla niemowląt, tylko taki [B]bez mleka!!!!,[/B] mleko też sporo psiaków uczula.
Jeśli ma uczulenie na kurczaka, to może spróbuj [B]mięska z indyka[/B], odrobinkę, podobno znacznie mniej uczula.

To tyle rad starej ciotki ;)

Posted

Aha, dziewczynki ja mam już mam spreparowane, tylko zalewam gorącą wodą i robi się kleik;) też będę musiała im ładować do pychola, choć Chiqunia i Dee zjadły z łyżeczki, Wiki wlałam do dziuba:cool3:

Tylko nie wiem jak do dawkować na takie szkraby?

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Aha, dziewczynki ja mam już mam spreparowane, tylko zalewam gorącą wodą i robi się kleik;) też będę musiała im ładować do pychola, choć Chiqunia i Dee zjadły z łyżeczki, Wiki wlałam do dziuba:cool3:

Tylko nie wiem jak do dawkować na takie szkraby?[/QUOTE]

wiesz ja tam po takiej strzykaweczce dalam i widzialam poprawe..nigdy nie dawkowalam jakos specjalnie..moze inne dziewczyny pomoga albo zadzwon do weta i zapytaj