Vesper Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 [quote name='Chiquita&DeeDee']Hhehehe, ręka Pana i władcy:diabloti: na następnych filmikach jest już rozkręcona Wiki i Chiqunia... one się strasznie lubią bawić... Dee to taka troszkę księżniczka, ona się woli głaskać:evil_lol: co by było jakby się w 6 spotkały:diabloti: A w ogóle to cisza o Draco...:mad:a ja czekam i czekam :razz:[/QUOTE] Oj nasza szóstka chyba dom by rozniosła :evil_lol: Drakuś zdrowy, pięknie rośnie i pulchniutki cały czas, przy nim i dziewczynki przytyły- w przypadku Chicki super, w przypadku Milusi-trochę mniej, ale za to w zimie warstwa tłuszczyku się przyda :D Po prostu mały je 4, czasem 3 razy dziennie, wtedy one ida za nim i nie ma mowy żeby nie dostały nic- zawsze coś musi wpaść do miseczki ;)... A po jedzeniu i tak wszystkie 5 misek jest obchodzonych przez 5 psów i sprawdzanych, czy w którejś coś nie zostało (na początku maluchy były troche poszkodowane, bo nie dojadały, więc teraz Pako z Arielką jedzą osobno)... Szykuję sie żeby pododawac te zdjęcia, ale wiesz jak u mnie z tym ciężko...:D Muszę być ponaglana, pomarudzić, i dopiero dodam.:D Pegazko- jak to duży pies zrobił na Tobie wrażenie że to jednak inaczej? Przecież Ty chyba rottka masz? :) edit: Kochana, a jakiej Ty karty potrzebujesz? Poważnie pytam, bo kilka mam w domu niepotrzebnych- tylko nie wiem czy akurat takie gabaryty jakie pasuja do Twojego aparatu... Jak możesz napisz mi na pw- rozmiar-tylko nie GB, a- no właśnie, bo ja nie wiem jak to sprawdzać... Zmierzyć co do milimetra i gdzie jest to metalowe? A Tak w ogóle to dopiero wpadłam na to, że przecież do cyfrówki mozna pendrive'a podłączyć :oops: :D Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Deer cichutko... ;):eviltong: Monia Dee by pokazała, a doguś łapką cap i Dee nie ma:diabloti: Igiełko no oczywiście, u nas każdy mile widziany i można gadać o wszystkim;) A do Ciebie zaglądnę - jutro, bo dziś już padam:) Pegazko mam to samo...;) Oj Vilenko, żebyś wiedziała:D Arielko no to pięknie...:loveu: było by zamieszanie :evil_lol: To będę się przypominać:diabloti: Obadam i dam Ci znać;) Monia dziękujemy i wzajemnie:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 A my z Wiki dziś mamy dzień luźnej kooopki... oby do jutra przeszło, bo martwię się o nią:roll: Nawet weny do pisania nie mam... więc napiszę po prostu : Dobranoc:sleep2: Quote
Ewanka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dzień dobry Dziewczynki :) ..... jak się czuje dzisiaj Wikusia? Quote
Paulinka10 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Cześć dziewczynki;) tak myślałam że każde imie ma swoją historie:) A filmik i zdjęcia rewelacja,małe są świetne:loveu: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Cześć Dziewczyny.. Całą noc nie spałam, mała bardzo źle się czuła :placz: woda z niej leciała:placz: Rano kroplówka i antybiotyk i odpukać chwilę odetchnęliśmy... Będę później...:roll: Quote
sabinka40 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Witam:lol: Biedne maleństwo:shake:, mam nadzieję że już jej przeszło... Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Niestety nie... Wybaczcie... patrzeć nie mogę, ona jest jak sam szkielecik obłożony skórą, a teraz to...:( Ciężko.. Quote
Oscar Patric Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 trzymamy kciuki i dużo zdrówka dla malutkiej Quote
Pegaza Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Arielka rotek tez jest duzym psem ale nie tak ogromnym..;) jest roznica na wysokosc, szerokosc i wagowo;) i mija juz prawie rok jak rotka nie mam w domu..i mimo tego ze bardzo mi jej brakuje.:( .ale jak byla w domu to nieraz przeszkadzala(linienie, cieczka, brudzenie itp) to do mieszkania juz nie zdecyduje sie na duzego psa.. R a co mala dostaje jesc moze za szybka zmiana jedzonka i sa problemy zoladkowe? trzymam kciuki musi byc lepiej.. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Miło, że jesteście:calus: Pegazko, ona je od 3 tyg to co moje panny, ale od dwóch dni jej kurczaka wprowadziłam - może to od tego:roll: sama nie wiem ,ale jest taka marna:shake: Quote
Pegaza Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='Chiquita&DeeDee']Miło, że jesteście:calus: Pegazko, ona je od 3 tyg to co moje panny, ale od dwóch dni jej kurczaka wprowadziłam - może to od tego:roll: sama nie wiem ,ale jest taka marna:shake:[/QUOTE] dalas z ryzem? czy sam kurczak? wiesz ze niektore maja uczulenie na kuraka? moze ona tez? ugotuj jej siemie lniane takiego gluta jej zrob podaj strzykaweczka zrob dzien glodowki a potem daj to co jadla wczesniej..jesli sa biegunki to chyba po kuraku mala go nie trawi.. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Właśnie dziwne, bo hodowczyni mówiła, że jadła kuraka.. Ale to siemię to dobrze, że mi przypomniałaś:) Dostaje leki, jeszcze ma biegunkę, ale rzadziej niż w nocy... ma dietkę.. Quote
Pegaza Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Hm..tam nie ufaj hodowcom..;) no moim na ogol ten glucik pomaga;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Co racja to racja;) A jak im tego gluta dajesz? Quote
Pegaza Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='Chiquita&DeeDee']Co racja to racja;) A jak im tego gluta dajesz?[/QUOTE] no gotuje te siemie (bo ja mam je w ziarnach..)i jak sie robi taki glucik to wylaczam z gazu..przestygnie (i zawsze mam takie mini strzykawki schowane) i naciagam i wpuszczam do pychola bo one by inaczej tego nie zjadly.. Quote
Ewanka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Biedna malutka :( ... zdrowiej kochana !!!! ... ja mojej grzyweczce gotowalam (kilka minut) [B]mielone! odtłuszczone siemię lniane[/B], powstaje taki kisielek, który bardzo łagodzi przewód pokarmowy. Oczywiście [B]kleik ryżowy[/B] dla niemowląt, tylko taki [B]bez mleka!!!!,[/B] mleko też sporo psiaków uczula. Jeśli ma uczulenie na kurczaka, to może spróbuj [B]mięska z indyka[/B], odrobinkę, podobno znacznie mniej uczula. To tyle rad starej ciotki ;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Aha, dziewczynki ja mam już mam spreparowane, tylko zalewam gorącą wodą i robi się kleik;) też będę musiała im ładować do pychola, choć Chiqunia i Dee zjadły z łyżeczki, Wiki wlałam do dziuba:cool3: Tylko nie wiem jak do dawkować na takie szkraby? Quote
Pegaza Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='Chiquita&DeeDee']Aha, dziewczynki ja mam już mam spreparowane, tylko zalewam gorącą wodą i robi się kleik;) też będę musiała im ładować do pychola, choć Chiqunia i Dee zjadły z łyżeczki, Wiki wlałam do dziuba:cool3: Tylko nie wiem jak do dawkować na takie szkraby?[/QUOTE] wiesz ja tam po takiej strzykaweczce dalam i widzialam poprawe..nigdy nie dawkowalam jakos specjalnie..moze inne dziewczyny pomoga albo zadzwon do weta i zapytaj Quote
Paulinka10 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Biedulka maleńka:(zdrówka życze;) Moja Maja często ma rewolucje żołądkowe i też jej to robie,zawsze pomaga... Quote
monia&nero Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dużo zdrówka dla Wikusi! Przesyłamy mnóstwo pozytywnej energii! A jak teraz czuje się maleńka? Quote
Igiełka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Trzymam mocno kciuki za zdrowie Wikusi i przesyłam ciepłe myśli :) Quote
Recommended Posts