Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Arielka rotek tez jest duzym psem ale nie tak ogromnym..;) jest roznica na wysokosc, szerokosc i wagowo;)
i mija juz prawie rok jak rotka nie mam w domu..i mimo tego ze bardzo mi jej brakuje.:( .ale jak byla w domu to nieraz przeszkadzala(linienie, cieczka, brudzenie itp)
to do mieszkania juz nie zdecyduje sie na duzego psa..

R a co mala dostaje jesc moze za szybka zmiana jedzonka i sa problemy zoladkowe?
trzymam kciuki musi byc lepiej..

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Miło, że jesteście:calus:

Pegazko, ona je od 3 tyg to co moje panny, ale od dwóch dni jej kurczaka wprowadziłam - może to od tego:roll: sama nie wiem ,ale jest taka marna:shake:

dalas z ryzem? czy sam kurczak?
wiesz ze niektore maja uczulenie na kuraka?
moze ona tez?
ugotuj jej siemie lniane takiego gluta jej zrob podaj strzykaweczka zrob dzien glodowki a potem daj to co jadla wczesniej..jesli sa biegunki to chyba po kuraku mala go nie trawi..

Posted

Co racja to racja;)
A jak im tego gluta dajesz?

no gotuje te siemie (bo ja mam je w ziarnach..)i jak sie robi taki glucik to wylaczam z gazu..przestygnie (i zawsze mam takie mini strzykawki schowane) i naciagam i wpuszczam do pychola bo one by inaczej tego nie zjadly..

Posted

Biedna malutka :( ... zdrowiej kochana !!!!

... ja mojej grzyweczce gotowalam (kilka minut) mielone! odtłuszczone siemię lniane, powstaje taki kisielek, który bardzo łagodzi przewód pokarmowy.
Oczywiście kleik ryżowy dla niemowląt, tylko taki bez mleka!!!!, mleko też sporo psiaków uczula.
Jeśli ma uczulenie na kurczaka, to może spróbuj mięska z indyka, odrobinkę, podobno znacznie mniej uczula.

To tyle rad starej ciotki ;)

Posted

Aha, dziewczynki ja mam już mam spreparowane, tylko zalewam gorącą wodą i robi się kleik;) też będę musiała im ładować do pychola, choć Chiqunia i Dee zjadły z łyżeczki, Wiki wlałam do dziuba:cool3:

Tylko nie wiem jak do dawkować na takie szkraby?

Posted

Aha, dziewczynki ja mam już mam spreparowane, tylko zalewam gorącą wodą i robi się kleik;) też będę musiała im ładować do pychola, choć Chiqunia i Dee zjadły z łyżeczki, Wiki wlałam do dziuba:cool3:

Tylko nie wiem jak do dawkować na takie szkraby?

wiesz ja tam po takiej strzykaweczce dalam i widzialam poprawe..nigdy nie dawkowalam jakos specjalnie..moze inne dziewczyny pomoga albo zadzwon do weta i zapytaj

Posted

bidulinka. ale pamietaj, ze mała jest u was od niedawna. dostaje teraz sporo leków, a niebardzo chce jeść. pewnie dlatego ta biegunka. poradz sie lekarzy, co jej podawać, zeby brzuszek nie był pusty przy tych wsyztskich lekach. zapytaj o calopet (to jest taka odzywka, pisałam ci kiedyś o niej, dla psiaków leczonych, po operacjach, po chorobach, zeby odzyskały siły, jest bardzo kaloryczna i smaczna, psiaki zlizuja z łyzeczki chetnie).

Posted

paniMysza napisał(a):
bidulinka. ale pamietaj, ze mała jest u was od niedawna. dostaje teraz sporo leków, a niebardzo chce jeść. pewnie dlatego ta biegunka. poradz sie lekarzy, co jej podawać, zeby brzuszek nie był pusty przy tych wsyztskich lekach. zapytaj o calopet (to jest taka odzywka, pisałam ci kiedyś o niej, dla psiaków leczonych, po operacjach, po chorobach, zeby odzyskały siły, jest bardzo kaloryczna i smaczna, psiaki zlizuja z łyzeczki chetnie).

witam porannie :) również polecam calopet. Podawałam tą odżywkę Nero po bardzo długiej kuracji antybiotykowej. Nero uwielbiał jej smak. Jego sierść zrobiła się błyszcząca i bardzo szybko wrócił do formy po tych antybiotykach. Jak się dziś czuje Wikusia? Głaski dla całej trójki

Posted

Jejku dziewczyny - te Wasze kciuki chyba działają, bo cała noc bez kooopki:multi:
Ale nie zapeszam, zobaczymy jak dalej pójdzie... więc ciii;)

Zaraz jej zrobię śniadanko i podam leki i oby było lepiej:modla:

Miłego dnia - dziękujemy, że jesteście z nami:loveu:

Posted

To jest mała bestia:diabloti: przemycenie jej tabletki graniczy z cudem:lol:
w życiu nie miała tak wybrednego psiaczka...:lol:
Ale... śniadanko zjedzone, śpi jak Aniołek:loveu:

A w ogóle to mam dla Was przecież zaległy filmik;) (w sumie dwa, ale pomalutku:evil_lol:)

[video=youtube;l2YskJK4cUc]http://www.youtube.com/watch?v=l2YskJK4cUc[/video]