Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy z rana...:Rose:

Pegazko znowu się dzięki Tobie uśmiałam...:roflt::roflt::roflt:
To mój Tz... i nie będę mówiła co robił...:diabloti: ale, że ja tego nie zauważyłam na zdjęciu...:lol:
Transporterek mamy róż;) jak psiaki chodzą to Tz go przejmuje :evil_lol:
Oj... niektórym by się Gesslerowa przydała - żebyś wiedziała:diabloti:

Arielko wycieczka świetna...:loveu: zapewne wrócę tam tylko w lecie;)
Sweterki robiła mi na zamówienie jedna Pani, ale nie pamiętam jak ją znalazłam..
Myślałam, że więcej, bo wygląda dorodnie, ale jak 1,5kg to chyba ok?:)

Co do moich zdjęć, to te były z tel... te z aparatu są ciut lepsze:lol:

Dzięki kochane Cioteczki, że do nas zaglądacie:sweetCyb:

Dziś będzie kolejna porcja tym razem z aparatu... i zakazanego Tatrzańskiego Parku Narodowego... :diabloti: hihih (choć tak jak mówiłam daleko nie wchodziłam, bo oczami wyobraźni widziałam już te niedźwiadki:evil_lol:)

Posted

Też mnie cieszy, że Wiki czuje się u nas dobrze:loveu: leżą sobie nie raz razem, bawią się, na spacerkach trzymają razem. No i wie gdzie jej dom:loveu:

A teraz widoczki z trasy... wybaczcie mi kiepską jakość:oops:

Posted

Bardzo miło, że tak uważasz:loveu::oops:

Powiem tak, w hodowli Wiki nie lubiła się z innymi psami - tylko leżała na spanku i powarkiwała na psy. Ogólnie na początku było tak, że siedziała z boku... tylko, że u mnie nie ma opcji pt. nie lubię psów:evil_lol: więc im bardziej ona powarkiwała tym bardziej ja pokazywałam jej, że to nie jest ok... i w końcu dokonałam tego, czego bałam się, że nigdy nie dokonam - nauczyłam ją zabawy z nami... walk psów:diabloti: hihi i tolerancji:multi:

Może moje metody są szalone i nie jeden powiedziałby, że jestem:stupid: ale dla mnie najważniejsze, że po miesiącu sunia 5 letnia, nie znająca życia w rodzinie i nic poza hodowlą - zmieniła się nie do poznania:loveu:

Poza tym z lękliwego pieska zamienia się w odważną i pewną siebie dziewczynkę:bigcool:

Ehhh... gaduła ze mnie:evil_lol:

Posted

No to zazdroszcze Ci...ja też pracuje nad moimi żeby sie lubiły ale niestety kłótnie mam codziennie,jeśli któraś dojdzie do nie swojej miski albo o miłość,szczególnie pana,jak przychodzi z pracy i chcą sie przywitać...o mnie już tak ze sobą nie walczą bo wiedzą że mamusia kocha obie,a przeważnie bójke wszczyna Maja a później przegrywa...Tosia nauczyła sie nie dać Majce,bo na początku Tosia mocno obrywała...każdą walke przerywam ale co sie dzieje jak jakieś walki psów...a jak Maja leży przy oknie a Tosia też chce to ta mała jędza od razu na Tosie pyskuje...taki gad jeden,ale potrafią też sie bawić i wtedy mam radość ogromną:loveu:
Teraz ja sie rozpisałam:evil_lol:

Posted

Pisz..pisz..:D

No cóż.. bardzo charakterne kobitki;) Tzn u mnie też w sytuacji miska/gryzak/smakołyk każda broni swojego jak lwica - ale to normalne;) u mnie jak się witamy i któraś pyskuje na inną to zostaje odsunięta i zostaje przywitana na końcu... albo po paru minutach w zależności czy dalej jest nie miła;)
Nie raz jak np jedna mi leży na kolanach a przyjdzie druga to jest wrrrr, ale wtedy ja warknę i spokój:D
Wiesz one muszą się jakoś dogadywać, ale ważne by te kłótnie nie były zbyt poważne.. U mnie kończy się na warkach i skoczeniu z zębami, ale nie było rozlewu krwi. Ja się nie wtrącam chyba, że któraś ewidentnie przegina. Dee nie raz taka była, ale Wiki jej odgryza i trochę się uspokoiła.
Dużo nam dało to, że jest 3 psiak:)

Posted

Strasznie ale Maja bardziej charakterna,Tosia nauczyła sie bronić i troche złych zachowań załapała od siostrzyczki...też staram sie nie wtrącać ale za często jest za ostro...kurde na Maje to nic nie działa,ona jest nie do wychowania...nie powiem bo w sumie kocham ją za tą zołzowatość ale są granice...no właśnie może coś źle robie jak je rozdzielam i one sobie pozwalają na takie walki...

Hihi powiem mojemu Tz że trzeba nam 3 psa,pewnie sie ucieszy:evil_lol:

Posted

:oops: o mamo to ze mną już tak źle?:mdleje:
Chyba czas zainwestować w okularki...:roll:

Małe.. maleńkie :loveu: takie poręczne:evil_lol: ale mając 3 to na takie wyjazd duży plus;) łączna masa 4 kg:diabloti:

A królisiowe historyjki już widziałam:evil_lol: