Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Chiquita&DeeDee']Gosiu, on to śmiał się, że mam 90 lat i chodzę jak paralityk:evil_lol: pocieszać?? Haha, ubaw miał:diabloti:
(...)
Ale już lepiej:lol: a dziś idę się tatuować:eviltong: w końcu mam tylko Choco, Chiqunię i Dee... a doszła Wiki :loveu:

Co do zmian, to na dzień dzisiejszy udane, ale to jeszcze krótki czas, mam nadzieję, że będzie ok:multi:
A więc:
Na śniadanko jemy surowe mięsko, a na obiad i kolację karmę, ale zmieniliśmy na karmę rodzinną i ekologiczną. Od razu widzę zmianę w koo i jakoś tak nie sempią o jedzonko, więc widać nowe menu jest lepsze:loveu:

(...)
Tak:p już mogę kogoś kopnąć:evil_lol: (czyt,. TZta co się śmiał ze mnie:diabloti:)
(...) [/QUOTE]

Śmiał się?! To ten kop mu się należy, tylko załóż najpierw but narciarski :diabloti:

Fotki nowego tatoo poposzę, starego zresztą też :cool1:

Fajnie, że dziewczyny lubią jedzonko. Wprowadzaj po troszeczku zmiany, aby ich flora bakteryjna zdążyła się przestawić na nowy typ pokarmu, unikną laski problemów żołądkowo-jelitowych. A tatarek na śnadanko mniam mniam :p

Edited by Gosiapk
  • Replies 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Śmiał się?! To ten kop mu się należy, tylko załóż najpierw but narciarski :diabloti:[/QUOTE]
:roflt::roflt::roflt:

I ja chciałabym zobaczyć tatuaż.

Edited by RUDA ZUZIA
Posted

[quote name='deer_1987']Ale ja bylam tak krotko ze tylko 3 osoby poznalam... I na razie sie tam nie wybieram :razz:[/QUOTE]

Spokojnie, jeszcze kiedyś będzie okazja - wierzę w to :)

[quote name='unikatowydiament']miłego weekendu:)[/QUOTE]

Dziękujemy i wzajemnie:)

[quote name='Igiełka']Cioteczko to miałaś nie wesoło ale bardzo cieszę się że kolanko coraz lepiej :calus:
wydało się wszystko i strach znów Cię obleciał tym razem przed białym fartuchem- lekarza hehe :evil_lol: czekamy na efekty tatuowania brzmi interesująco :eviltong:
Serdecznie Was Pozdrawiamy :loveu:[/QUOTE]

Efekty są jak na razie bolesne:evil_lol: a dr się boję, nie wierzę w polską służbę zdrowia:diabloti:
Dziękujemy, że jesteś z nami:loveu:

[quote name='Pegaza']Ramona Ty juz lepij nie jedzij na tyj jednej desce bo kulasy polamiesz;)
to szybkiego powrotu do zdrowka:)[/QUOTE]

Właśnie gdybym jeździła, to bym nie połamała, ale to chyba inaczej trzeba nazwać:evil_lol: do jeżdżenia jeszcze daleko:diabloti:

[quote name='Casablanca']Ojojoj :) Tak jakoś mi dogomania nie była po drodze :D To może tak na powitanie jakiś zdjątka?[/QUOTE]

No jeszcze czego??:evil_lol: Teraz będzie ciężka pokuta:diabloti: na powitanie to Ty dawaj foty Blanki!!:loveu:

[quote name='Gosiapk']Śmiał się?! To ten kop mu się należy, tylko załóż najpierw but narciarski :diabloti:

Fotki nowego tatoo poposzę, starego zresztą też :cool1:

Fajnie, że dziewczyny lubią jedzonko. Wprowadzaj po troszeczku zmiany, aby ich flora bakteryjna zdążyła się przestawić na nowy typ pokarmu, unikną laski problemów żołądkowo-jelitowych. A tatarek na śnadanko mniam mniam :p[/QUOTE]

But narciarski z rakami:diabloti:
Starego, ale którego?:lol:

Wprowadzamy pomału, ale już w zasadzie mięsko już mamy, tylko karmę jeszcze, na razie odpukać większych problemów nie ma:multi:

Posted

[quote name='monia&nero']:multi:super, że kolanko lepiej! Poka poka nowy tatuaż :smile:
A co to za karma rodzinna i ekologiczna bo mnie to zaciekawiło?[/QUOTE]

Pokaże jak się zagoi:smile:
Monia w tej chwili przechodzimy na Acanę, ale myślę o Arden Grange i Heritage. Podobno są to firmy rodzinne dbają o skład i ogólnie są mocno polecane. Choć Pan psi dietetyk mówił tylko Forza 10.. Ale mam do niego ale:diabloti:

[quote name='Vilena']Ja też chcę zobaczyć tatoo! :-D[/QUOTE]

Zobaczysz, zobaczysz, Ty jako nieliczna, nawet kiedyś pewnie na żywo:cool3:

[quote name='FredziaFredzia']A ja na tatu idę w środę... :diabloti: Pokaż swój![/QUOTE]

A co robisz? Pokażę jak będzie już podleczony:lol:

[quote name='RUDA ZUZIA']:roflt::roflt::roflt:

I ja chciałabym zobaczyć tatuaż.[/QUOTE]

Zobaczycie wstawię zdjęcie:lol: Wiki wyszło przepięknie:loveu: a drugiego nie pokażę, bo się wstydzę:eviltong: hahaha jest intymny:razz:

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Pokaże jak się zagoi:smile:
Monia w tej chwili przechodzimy na Acanę, ale myślę o Arden Grange i Heritage. Podobno są to firmy rodzinne dbają o skład i ogólnie są mocno polecane. Choć Pan psi dietetyk mówił tylko Forza 10.. Ale mam do niego ale:diabloti:
[/QUOTE]
Dziękuję za informację poczytam o tych karmach. Niestety u nas Acana odpada. Pozdrawiam i miłego dnia!

Posted

Zastanów się jeszcze z wyborem karmy. Ja Acanę odradzam, moje i nie tylko psiaki miały po nich biegunkę i zacieki. Według ulotek to ten skład obiecuje cuda na kiju a skład to głównie mączka mięsna. Co widać na stronie producenta, bo tylko na opakowaniu i w opisie składu na stronie jest obowiązek pisania prawdy, polski dystrybutor już nie musi, więc po polsku pisze mięso, gdzie po angielsku jest 'meal' czyli mączka - mało wartościowa.[quote name='Chiquita&DeeDee']Cześć Zuziu:lol:

Monia ja nie wiem jak wyjdzie z Acaną, ale mam opcje awaryjne;)
Wybór jest duży, ale te wyglądają najlepiej:)[/QUOTE]

Posted

[quote name='mshume']Zastanów się jeszcze z wyborem karmy. Ja Acanę odradzam, moje i nie tylko psiaki miały po nich biegunkę i zacieki. Według ulotek to ten skład obiecuje cuda na kiju a skład to głównie mączka mięsna. Co widać na stronie producenta, bo tylko na opakowaniu i w opisie składu na stronie jest obowiązek pisania prawdy, polski dystrybutor już nie musi, więc po polsku pisze mięso, gdzie po angielsku jest 'meal' czyli mączka - mało wartościowa.[/QUOTE]

Czyli jak widać ile ludzi tyle opinii;) ja się zdecydowałam, bo widziałam maltankę której właściciel polecał, że taka piękna na tej karmie. Ja skład widziałam
[url]http://acana.com.pl/acana/pdf/12/lamb.pdf[/url]
I ma dużo fajnych składników, a jak dziewczynki na tym będą to się przekonamy, paczuszkę mam 340g akurat na próbę. Mięso dostają surowe na śniadanko, więc karma nie musi być jakoś bardzo mięsna, bo ja do tego mięsa nie dodaję nic, samo mięso. Ten dietetyk przeliczał mi jak się karmi i mięsa ma być w dziennym przeliczeniu 30%, więc myślę, że w tym zestawieniu nie było by to złe. A jak nie będzie dobra, to może ta Arden Grange. Zobaczę:)

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee'](...) Zobaczycie wstawię zdjęcie:lol: Wiki wyszło przepięknie:loveu: a drugiego nie pokażę, bo się wstydzę:eviltong: hahaha jest intymny:razz:[/QUOTE]

Intymny?! NO teraz to musisz pokazać! :D

Posted

Arden Grange mi nie pasowal skladem bo rozne karmy a zawsze i tak maja tluszcz z kurczaka :roll: Akurat moje nie maja z tym problemu ale jak sa rozne smaki ryba i ryz czy owca i ryz to nie po to zeby bylo tam cos z kurczaka...

Posted

[quote name='deer_1987']Arden Grange mi nie pasowal skladem bo rozne karmy a zawsze i tak maja tluszcz z kurczaka :roll: Akurat moje nie maja z tym problemu ale jak sa rozne smaki ryba i ryz czy owca i ryz to nie po to zeby bylo tam cos z kurczaka...[/QUOTE]

Miałam ten sam problem. Moja sunia jest uczulona na kurczaka i dość długo zajęło mi znalezienie karmy, do której nie dodaje się kurczaka (to najtańsze źródło zwierzęcego białka dlatego producencji je dodają wszędzie), aż trafiłam na Acane, niektóre karmy Acany są bez kurczaka, niestety są one droższe :/

Posted

[quote name='Gosiapk']Miałam ten sam problem. Moja sunia jest uczulona na kurczaka i dość długo zajęło mi znalezienie karmy, do której nie dodaje się kurczaka (to najtańsze źródło zwierzęcego białka dlatego producencji je dodają wszędzie), aż trafiłam na Acane, niektóre karmy Acany są bez kurczaka, niestety są one droższe :/[/QUOTE]
Acany nie probowalam to sie nie wypowiadam ale Orijen moja sunia nie dala rady, zaraz zaczyly sie problemy z sierscia, drapania :( albo to ilosc bialka albo pelno tych dodatkow, Acana tez je ma dlatego jej nie probowalam.

np. świeży łosoś bez ości (naturalne źródło EPA, DPH), mączka z łososia, mączka ze śledzia, czerwone ziemniaki, groch, mączka z białej ryby (stornia, halibut biały, dorsz atlantycki), słodkie ziemniaki, olej łososiowy, suszona na słońcu lucerna, świeży śledź bez ości, świeża stornia bez ości, naturaklny aromat rybny, dynia, buraki, szpinak, pomidory, marchew, jabłko, rośliny morskie, jałowiec, żurawina, czarna porzeczka, dzięgiel litwor, korzeź cykorii, koniczyna, liście maliny, korzenie mlecza, liście mięty, nagietek, kwiat rumianku, lawenda, ekstrakt z rozmarynu, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium

Od jakiegos czasu daje te, ale Wy macie malo smakow do kupienia i nie ma problemow (suche dostaja rzadko, glownie surowe ale czasami na wyjazdach nie bedzie jak miec surowego to sa do karmy przyzwczajone tez)
[URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/james_wellbeloved_karma/james_wellbeloved_karma_dla_psa/99783[/URL]
czytelny jasny sklad, bez zbednych dodatkow jak ziemniaki, jablka, ziola.. :roll:

ryż, sproszkowane mięso jagnięce, mielony jęczmień pełnoziarnisty, tłuszcz jagnięcy, siemię lniane pełnoziarniste, sos jagnięcy, suszona pulpa buraczana, lucerna, chlorek sodu, naturalne algi morskie, węglan wapnia, wyciąg z cykorii, wyciąg z jukki Schidigera.

Posted

Dzięki za info ciociu Deer. U mnie nie ma problemu z karmą, bo stosuję ją tylko awaryjnie (kupuję jeden worek na rok), gdy jesteśmy na wakacjach lub 'w gościach'. :) Karmię naturalnie.

Posted

[quote name='Gosiapk']Dzięki za info ciociu Deer. U mnie nie ma problemu z karmą, bo stosuję ją tylko awaryjnie (kupuję jeden worek na rok), gdy jesteśmy na wakacjach lub 'w gościach'. :) Karmię naturalnie.[/QUOTE]
Tak wiem czytalam :) Nie jesli Acana Twoim sluzy to nie ma co karmic inna bo ja czy ktos inny taka poleca, nie da sie tak jednoznacznie powiedziec ze ta karma bedzie super dla kazdego psa :) My znalezlismy jedna co nam pasuje i super bo dlugo szukalam, przechodzac porzez wiele. Niestety troche za duzo zboza w tym co my mamy, ale z 2 strony jak maja surowe bez zboza aa troche karmy to nie tak zle :)