ChiqDeeWikiXenia Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 zozolina napisał(a):To mi wyglada na łóżkowe,(nie)legalne walki chi-MMA:grin::roflt:...słodziutko:loveu: :roflt::roflt::roflt: o tym nie pomyślałam... muszę im zapewnić odpowiednie ubranka:evil_lol: Pegaza napisał(a):Witam fajnie skacza na tym lozku jak pchly;) a wogole masz fajna posciel apropo pracy a szukasz czegos? Dziękuję:lol: ta pościel to "sweet home" na promocji, bo normalnie drogo mają... Coś tam sobie kombinuję, ale nie chcę zapeszać:cool3: RUDA ZUZIA napisał(a):Super filmik:lol: Jaka spryciara z Wikuni:loveu: Szkoda,że nie ma głosu bo chętnie bym te pchły posłuchała:lol: Coraz bardziej się otwiera, a odgłosy faktycznie wydaje super:loveu: Tylko, że ja wtedy zawsze rechotam jak żaba:evil_lol: i później słuchać się nie da - muszę się powstrzymać:diabloti: to dam z głosem:eviltong: Pegaza napisał(a):Wlacha tez mi glosu brakuje Ramona nam skąpi :evil_lol: Daria, sprzedałaś mnie - skąpiec jestem:diabloti: Lili8522 napisał(a):Buziaczki na dobranoc przesyłamy Uploaded with ImageShack.us Ale piękne:loveu: dziękujemy:lol: FredziaFredzia napisał(a):Ale się fajnie bawią. ;) Franek widzę to jak trzy takie chi wielkościowo - i nie mówię o wadze, bo to to razy 10 :lol: Hmmm. przy bulwie naszej koleżanki to bym powiedziała raczej, że z 10 takich chi wielkościowo:evil_lol: Chociaż bulwy chyba są różne ciut wielkościowo? Igiełka napisał(a):i kolorowych snów życzymy :):sleep2: Jak miło Igiełko:loveu: M&S napisał(a):Dzień dobry sobotnio:) Witamy, witamy:multi: Quote
Oscar Patric Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 witamy się cieplutko i pozdrawiamy serdecznie:) Quote
taxelina Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Jak fajnie sie bawia na filmiku :loveu: Quote
Pegaza Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Jaka tu dzisiaj cisza:crazyeye: az niemozliwe..;) Quote
FredziaFredzia Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Są różne, Franek jeszcze nie jest taki, jaki ma być. ;) Ale ogólnie wzorcowo powinny mieć do 14 kg, ale zdarzają się też takie po 16. Quote
monia&nero Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 ja znam takiego co waży 18 kg ale on jest wyższy od mojego Nero. Nero waży 15 kg Quote
Vilena Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 M&S napisał(a):Cześc, miłej niedzieli:) Dołączam się :) Quote
monia&nero Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dołączam do życzeń miłej niedzieli :) Quote
Igiełka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='monia&nero']Dołączam do życzeń miłej niedzieli :)[/QUOTE] my też dołączamy i buziaki przesyłamy :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='unikatowydiament']witamy się cieplutko i pozdrawiamy serdecznie:)[/QUOTE] Witamy:) [quote name='deer_1987']Jak fajnie sie bawia na filmiku :loveu:[/QUOTE] Też lubię ich zabawy:loveu: [quote name='Pegaza']Jaka tu dzisiaj cisza:crazyeye: az niemozliwe..;)[/QUOTE] Bardzo zabawne, cisza, bo na desce byłam i ledwo się ruszam:evil_lol: [quote name='FredziaFredzia']Są różne, Franek jeszcze nie jest taki, jaki ma być. ;) Ale ogólnie wzorcowo powinny mieć do 14 kg, ale zdarzają się też takie po 16.[/QUOTE] Ja chyba wolę takie bardziej zbite i mniejsze, bo widziałam też takie mnie masywne i większe;) [quote name='monia&nero']ja znam takiego co waży 18 kg ale on jest wyższy od mojego Nero. Nero waży 15 kg[/QUOTE] Nero jest ładny i kochany:loveu: [quote name='M&S']Cześc, miłej niedzieli:)[/QUOTE] [quote name='Vilena']Dołączam się :)[/QUOTE] [quote name='monia&nero']Dołączam do życzeń miłej niedzieli :)[/QUOTE] [quote name='Igiełka']my też dołączamy i buziaki przesyłamy :)[/QUOTE] [quote name='M&S']Witanko:) głaski dla maluszków!!![/QUOTE] Cześć Cioteczki, miło Was widzieć:lol: Weekend minął boleśnie:eviltong: ale już lepiej:lol: a maluchy, jak to one żyją swoim życiem.. aktualnie pod kołderką, bo one nie wstają przed 12:diabloti: hehehe Quote
taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 a to o ktorej ida wieczorem na spacer? :razz: Quote
Pegaza Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 To spiochy z nich;) moje spia dopoki ja spie:) ijee ja widze Ty jestes sportmenka hehe Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Deer one wstają rano na siku i jeść, ale później śpią do południa:evil_lol: Ja sportsmenka?:diabloti: taaaak, szczególnie dziś to czuję, boli mnie wszystko:roflt: Quote
taxelina Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Ale ja pytalam o wieczorny spacer :razz: Quote
Paulinka10 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Cześć dziewczynki;)tyle tu nagadane że nie nadrabiam....ale miłego wieczorku życze;) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 Deer już Ci pisałam na gg;) różnie, one nawet w nocy chodzą siii:evil_lol: Cześć Paulinko:loveu: Quote
Agnieszka Co. Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Maluchy też były z Tobą na stoku? Quote
monia&nero Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']Deer już Ci pisałam na gg;) różnie, one nawet w nocy chodzą siii:evil_lol: [/QUOTE] W nocy też wychodzisz z dziewczynami na siii czy mają matę albo kuwetę:evil_lol::) Głaski dla trojaczków. Pozdrawiam p.s. z ta kuwetą nie żartuję. Kumpel mojego tz nauczył cziłkę swojej żony załatwiać się do kuwety bo jako prawie 2 metrowy chłop wstydził się z nią wychodzić na spacery :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Aguś one smacznie spały w domciu:loveu: na stoku:evil_lol: nie chciałabyś widzieć jak mi szło:diabloti: albo inaczej, w jakim stanie wracałam:eviltong: Monia, moje mają maty w domu, bo sikają strasznie często, szczególnie Chiqunia, która ma jakieś zapalenie pęcherza co chwile. Bierze leki, ale to nie daje jakichś wielkich efektów, więc ona robi sii kilka razy dziennie, czasami pewnie i z 8:shake: Tylko Wiki chodzi wyłącznie na pole, ale ta zaś nie raz mi siknie na dywan, jeszcze nie udało mi się jej oduczyć.. Wszystko przez ich wielkość, każdy kto ogląda zdjęcia to ma jakieś całkiem inne wyobrażenie o wielkości, a po zobaczeniu maluchów na żywo jest w szoku. One w zimie rzadko chodzą na spacery, bo musiałabym drogę spacerową odśnieżyć najpierw. Dee przy wzroście 15cm i tych koślawych nóżkach nie radzi sobie kompletnie. Chiqunia ciągle jest chora, więc chodzenie po śniegu nie wskazane, bo pęcherza byśmy nie ogarnęli.. Mają w ogródku odśnieżone miejsce na siku:eviltong: Quote
FredziaFredzia Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Właśnie tak kiedyś słyszałam że chi ciężko oduczyć sikania w domu, to prawda? Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Wiki ma 5 lat i w hodowli sądzę lała na szmaty, bo dywan to jej ulubione miejsce lania... ja ją mam 3 miesiące i na początku myślałam, że mnie trafi, musiałam zwinąć co mogłam i zamknąć psom dostęp do sypialni... Ale już jest lepiej:) Quote
Agnieszka Co. Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 (edited) [quote name='Chiquita&DeeDee']Aguś one smacznie spały w domciu:loveu: na stoku:evil_lol: nie chciałabyś widzieć jak mi szło:diabloti: albo inaczej, w jakim stanie wracałam:eviltong: :[/QUOTE] Bo kto to widział na jednej jeździć ;) Wczoraj mój mąż się wkurzal, że Lusi tylko wyjdzie za próg drzwi tarasowych i sika zaraz pod drzwiami (od strony ogrodu), więc go pocieszyłam, ze większość psiaków w jej rozmiarze wogole nie chce zimą wychodzić :) Lusi tez miała taki etap po przyjściu do nas, że gdy nastały zimniejsze dni (a nie potrafiła wyraźnie sygnalizować potrzeby wyjścia) zaczęła sikać na lóżka - oduczył ją wypadek i amputacja łapki -> juz nie potrafi wyskoczyć na łóżko. Od Dyzia nauczyła się prosić o wypuszczenie do ogrodu. Edited February 21, 2012 by Agnieszka Co. Quote
taxelina Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Poki nie traktujesz ich jak zabawki do noszenia w torebce to raczej to ze sikaja w domu (czy d kuwety) to nie jest taki duzy problem moim zdaniem :) znaczy ja sama nie wyobrazam sobie zeby psiak w domu sikal ale chi nie widzialam na zywo :) Quote
Recommended Posts