Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy Graf jest napewno po kastracji? Bo w sumie nie pamiętam czy pytałam, ale jak na kastrata to trochę mnie dziwi to jego zainteresowanie sunią z cieczką...

Posted

Fiera napisał(a):
A czy Graf jest napewno po kastracji? Bo w sumie nie pamiętam czy pytałam, ale jak na kastrata to trochę mnie dziwi to jego zainteresowanie sunią z cieczką...

To łatwo sprawdzić czy ma klejnociki czy nie ;) . Ale nawet jeżeli wykastrowany to hormony mają trochę czasu na uspokojenie ( podobno nawet do roku :) ) . Moje dwa głupole wykastrowane ( jeden w grudniu nawet,czyli dość dawno ) , a i tak szalały jak Tośka miała cieczkę , szału dostawałam z nimi ;) ( Tosia jeszcze nie zdążyła być wysterylizowana , będzie wkrótce :) )

Posted

mnie sie wydawało, że klejnoty u niego widzialam.;)

PO niedzieli przyjadę z p. Ewą do Fiery, która chce poznać sie z Grafem. Pani Ewa będzie sponsorem karmy dla niego. :)

Posted

tanitka napisał(a):
mnie sie wydawało, że klejnoty u niego widzialam.;)

PO niedzieli przyjadę z p. Ewą do Fiery, która chce poznać sie z Grafem. Pani Ewa będzie sponsorem karmy dla niego. :)

Czy to ta Pani, która moze go do domku weźmie :)?

Posted

[quote name='tanitka']mnie sie wydawało, że klejnoty u niego widzialam.;)

Może nie klejnoty tylko puste woreczki po klejnotach , które przez jakis czas mocniej obwisają ;) . Dobra Fiera , nie będę Cię prosiła , żebyś tak dokładnie sprawdzała ;). Zapytam kierowniczkę , ale jak był to powinien mieć to w książeczce napisane .
Mordeczka śliczna . A pani niech patrzy i się zakochuje :):):) . Trzymam kciuki .

Posted

No, jakieś woreczki ma , bardziej szczegółowe ustalenia sobie daruję i poczekam na info, bo w książeczce nic nie ma na ten temat.

Prawda, że fajna mordeczka;)

Posted

I super, że to "ta Pani". Niech przyjeżdża i się zakochuje i zabiera Grafka do domku, on uwielbia być w mieszkaniu, spaceruje dostojnie, jest taki grzeczny, zasługuje na swój własny domek i swojego człowieka :)

Posted

:lol: rozczulily mnie te operacje detektywistyczne co do kastracji / braku kastracji Grafa.
Faktem jest ze po kastracji woreczki obwisaja przez jakis czas... ale tez prawda jest ze najlatwiej sprawdzic po prostu ........ no nie bede pisac jak ;).

Trzymam kciuki.;)

Posted

Już po odwiedzinach:) Pani Ewa fajna babeczka, wygłaskała cale moje "stado", cierpliwie znosiła skakanie, brudzenie i podgryzanie. Graf się w niej zakochał, łasił się i pokazał kilka razy brzuszek do głaskania. No i chyba z wzajemnością, bo 20,09, p.Ewa ma wziąć psiaka do domku :) :) :) :)

Posted

Grafek dostał woooooooooorek karmy 20 kg, powinno chyba spokojnie wystarczyć do końca pobytu umnie. Niestety ma troszkę ropkę w oczkach, więc w sobotę jadę z nim do wetki po jakieś kropelki, bo Difadol nie wystarcza najwyraźniej:) Albo może jutro zdążę po pracy.

Posted

Fiera napisał(a):
Już po odwiedzinach:) Pani Ewa fajna babeczka, wygłaskała cale moje "stado", cierpliwie znosiła skakanie, brudzenie i podgryzanie. Graf się w niej zakochał, łasił się i pokazał kilka razy brzuszek do głaskania. No i chyba z wzajemnością, bo 20,09, p.Ewa ma wziąć psiaka do domku :) :) :) :)

obopólna miłość od pierwszego spotkania!!! wow! jaka romantica :)
ale super!!! i będzie domek z tego - już niedługo Grafku, to wcale nie tak długo:cool1:

Posted

Pani Ewa też tak siebie i jego pocieszała. Nawet przez myśl jej przeszło, żeby zabrać go już dziś, ale za tydzień wyjeżdża na ok.m-c i musiałaby go przywieźć znowu, więc dla dobra i spokoju pieska Grafek pomieszka jeszcze troszkę w moim lesie:)

Posted

Graf pokazał się z najlepszej strony, czarował, przytulał, brzuszek dawał do głaskania. Zakolegował się też z wyżlica p. Ewy, Zośką :) Kochane z niego psisko! Zamieszka w Olsztynie już we wrześniu :) Pani Ewa zasponsorowała 20 kg karmy dla Grafa.
Dziewczyny z Obornik, może spróbujcie podpytac w schronisku, jak on do niego trafił?.

Posted

Bardzo , bardzo , bardzo się cieszę :multi::multi::multi:. A jak już będzie w nowym domku to już w ogóle będę szczęśliwa :):):) .

Tanitka , popytam o niego w schronie w sobotę , przyślij mi tylko jak możesz w piątek eskę przypominającą , bo z moją pamięcią różnie bywa ;) .

Pytałam o jego kastrację , niestety nie miał .

Czy ja na wątku obornickim mogę już zamieścić informację , że Graf jest jedną nogą w nowym domku , czy lepiej się wstrzymać , żeby nie zapeszać :) ?

Posted

Jedna sunia jest przed sterylką, na najbliższej wizycie u wetki ją zbadamy, czy nie trzeba się z zabiegiem pospieszyć ;)

Grafek śpi dziś w kojcu ( ok.18 m.kw.) z Azą ( to łagoda sunia po sterylce), bo biegając całą noc po działce dawały czadu i nie dawały spać mnie i sąsiadom. Oczywiście rano odzyskają pełną swobodę :)

Nowa karma bardzo Grafowi smakuje, dziękujemy :)

Posted

To oczywiście nie Graf jest prowodyrem szczekania, tylko szczeniorki, ale że chłopak ma słuszną posturę i siłę w płucach, to było go słychać ;) Więc śpią oddzielnie moje pieski od dziś, cztery w domku, dwa w kojcu, a reszta w budkach:)