Fiera Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Wysłałam maila Tanitce, bardzo proszę cioteczkę o wklejenie na wątek Grafka :) :) :) Quote
piesia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Fiera napisał(a):Wysłałam maila Tanitce, bardzo proszę cioteczkę o wklejenie na wątek Grafka :) :) :) To czekamy na Grafka :) niecierpliwie :) . Quote
Fiera Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 A czy Graf jest napewno po kastracji? Bo w sumie nie pamiętam czy pytałam, ale jak na kastrata to trochę mnie dziwi to jego zainteresowanie sunią z cieczką... Quote
piesia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Fiera napisał(a):A czy Graf jest napewno po kastracji? Bo w sumie nie pamiętam czy pytałam, ale jak na kastrata to trochę mnie dziwi to jego zainteresowanie sunią z cieczką... To łatwo sprawdzić czy ma klejnociki czy nie ;) . Ale nawet jeżeli wykastrowany to hormony mają trochę czasu na uspokojenie ( podobno nawet do roku :) ) . Moje dwa głupole wykastrowane ( jeden w grudniu nawet,czyli dość dawno ) , a i tak szalały jak Tośka miała cieczkę , szału dostawałam z nimi ;) ( Tosia jeszcze nie zdążyła być wysterylizowana , będzie wkrótce :) ) Quote
tanitka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 mnie sie wydawało, że klejnoty u niego widzialam.;) PO niedzieli przyjadę z p. Ewą do Fiery, która chce poznać sie z Grafem. Pani Ewa będzie sponsorem karmy dla niego. :) Quote
Fiera Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 tanitka napisał(a):mnie sie wydawało, że klejnoty u niego widzialam.;) PO niedzieli przyjadę z p. Ewą do Fiery, która chce poznać sie z Grafem. Pani Ewa będzie sponsorem karmy dla niego. :) Czy to ta Pani, która moze go do domku weźmie :)? Quote
tanitka Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Tak właśnie, to ta Pani :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
piesia Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='tanitka']mnie sie wydawało, że klejnoty u niego widzialam.;) Może nie klejnoty tylko puste woreczki po klejnotach , które przez jakis czas mocniej obwisają ;) . Dobra Fiera , nie będę Cię prosiła , żebyś tak dokładnie sprawdzała ;). Zapytam kierowniczkę , ale jak był to powinien mieć to w książeczce napisane . Mordeczka śliczna . A pani niech patrzy i się zakochuje :):):) . Trzymam kciuki . Quote
Fiera Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 No, jakieś woreczki ma , bardziej szczegółowe ustalenia sobie daruję i poczekam na info, bo w książeczce nic nie ma na ten temat. Prawda, że fajna mordeczka;) Quote
Fiera Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 I super, że to "ta Pani". Niech przyjeżdża i się zakochuje i zabiera Grafka do domku, on uwielbia być w mieszkaniu, spaceruje dostojnie, jest taki grzeczny, zasługuje na swój własny domek i swojego człowieka :) Quote
Katcherine Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 :lol: rozczulily mnie te operacje detektywistyczne co do kastracji / braku kastracji Grafa. Faktem jest ze po kastracji woreczki obwisaja przez jakis czas... ale tez prawda jest ze najlatwiej sprawdzic po prostu ........ no nie bede pisac jak ;). Trzymam kciuki.;) Quote
Fiera Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Hoooooooooooooop do góry psisko wielkie kochane :) Quote
Fiera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Już po odwiedzinach:) Pani Ewa fajna babeczka, wygłaskała cale moje "stado", cierpliwie znosiła skakanie, brudzenie i podgryzanie. Graf się w niej zakochał, łasił się i pokazał kilka razy brzuszek do głaskania. No i chyba z wzajemnością, bo 20,09, p.Ewa ma wziąć psiaka do domku :) :) :) :) Quote
Fiera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Grafek dostał woooooooooorek karmy 20 kg, powinno chyba spokojnie wystarczyć do końca pobytu umnie. Niestety ma troszkę ropkę w oczkach, więc w sobotę jadę z nim do wetki po jakieś kropelki, bo Difadol nie wystarcza najwyraźniej:) Albo może jutro zdążę po pracy. Quote
margaret Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Fiera napisał(a):Już po odwiedzinach:) Pani Ewa fajna babeczka, wygłaskała cale moje "stado", cierpliwie znosiła skakanie, brudzenie i podgryzanie. Graf się w niej zakochał, łasił się i pokazał kilka razy brzuszek do głaskania. No i chyba z wzajemnością, bo 20,09, p.Ewa ma wziąć psiaka do domku :) :) :) :) obopólna miłość od pierwszego spotkania!!! wow! jaka romantica :) ale super!!! i będzie domek z tego - już niedługo Grafku, to wcale nie tak długo:cool1: Quote
Fiera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Pani Ewa też tak siebie i jego pocieszała. Nawet przez myśl jej przeszło, żeby zabrać go już dziś, ale za tydzień wyjeżdża na ok.m-c i musiałaby go przywieźć znowu, więc dla dobra i spokoju pieska Grafek pomieszka jeszcze troszkę w moim lesie:) Quote
Katcherine Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ale super. Czyli po prostu spedzaja urlop osobno ;). Bardzo sie ciesze. Quote
tanitka Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Graf pokazał się z najlepszej strony, czarował, przytulał, brzuszek dawał do głaskania. Zakolegował się też z wyżlica p. Ewy, Zośką :) Kochane z niego psisko! Zamieszka w Olsztynie już we wrześniu :) Pani Ewa zasponsorowała 20 kg karmy dla Grafa. Dziewczyny z Obornik, może spróbujcie podpytac w schronisku, jak on do niego trafił?. Quote
piesia Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Bardzo , bardzo , bardzo się cieszę :multi::multi::multi:. A jak już będzie w nowym domku to już w ogóle będę szczęśliwa :):):) . Tanitka , popytam o niego w schronie w sobotę , przyślij mi tylko jak możesz w piątek eskę przypominającą , bo z moją pamięcią różnie bywa ;) . Pytałam o jego kastrację , niestety nie miał . Czy ja na wątku obornickim mogę już zamieścić informację , że Graf jest jedną nogą w nowym domku , czy lepiej się wstrzymać , żeby nie zapeszać :) ? Quote
tanitka Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 możesz napisać, że jest jedną nogą w domu :). A że kastracji nie miał to wczoraj było widać gołym okiem ;) Quote
Katcherine Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 No to moze w takim razie skoro spedzaja urlop osobno moznaby pomyslec o kastarcji? Bo tam sunia jest tak? Quote
Fiera Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Jedna sunia jest przed sterylką, na najbliższej wizycie u wetki ją zbadamy, czy nie trzeba się z zabiegiem pospieszyć ;) Grafek śpi dziś w kojcu ( ok.18 m.kw.) z Azą ( to łagoda sunia po sterylce), bo biegając całą noc po działce dawały czadu i nie dawały spać mnie i sąsiadom. Oczywiście rano odzyskają pełną swobodę :) Nowa karma bardzo Grafowi smakuje, dziękujemy :) Quote
Fiera Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 To oczywiście nie Graf jest prowodyrem szczekania, tylko szczeniorki, ale że chłopak ma słuszną posturę i siłę w płucach, to było go słychać ;) Więc śpią oddzielnie moje pieski od dziś, cztery w domku, dwa w kojcu, a reszta w budkach:) Quote
Recommended Posts