Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='inga.mm']beatka juz wie

dziękuje za banerek
do drukarni będe dzwoniła z urlopu, bo w godzinach pracy nie daje rady[/QUOTE]

Dziękujemy :)

Btw. Udanego i słonecznego urlopu! :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']necianeta89, tutaj jest wątek Luny:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/199092-Zapieluchowana-bigielka-Luna-pilnie-troskliwy-DT-nawet-p%C5%82atny![/url]

Jak już będziecie mogli łapką ruszać ;) i poprawi się pogoda za oknem to polecam wodę, o ile Kornel się jej nie boi. Najlepszy rehabilitacyjny trening dla łapki :)[/QUOTE]

Nie, nie boi się, chętnie łazi po kałużach i dnie basenu który ma być za niedługo napełniony :)

Posted

[quote name='necianeta89']Nie, nie boi się, chętnie łazi po kałużach i dnie basenu który ma być za niedługo napełniony :)[/QUOTE]
Nasz Tofik długo bał się wody, ale teraz nie ma już z tym problemów i stawy zalicza przy każdej nadarzającej się okazji. A jak pływa, fiu, fiu... A potem wypompowany chrapie, aż się mury trzęsą, więc będziesz, cioteczka, miała dwa w jednym :) Rehabilitację i spokój :)

Posted

[quote name='marmosia']Nasz Tofik długo bał się wody, ale teraz nie ma już z tym problemów i stawy zalicza przy każdej nadarzającej się okazji. A jak pływa, fiu, fiu... A potem wypompowany chrapie, aż się mury trzęsą, więc będziesz, cioteczka, miała dwa w jednym :) Rehabilitację i spokój :)[/QUOTE]

Ten na razie póki co moczy "kostki" Bo basen nie jest napompowany, ale rozłożony i deszcz trochę napadał, więc chłopaki razem ganiają po dnie ;)

Aktualnie Kornel chyba wraca do pełni sił, bo szczeka i wyje jak najęty :D bez powodu do pustej bramy ;) A jak merda przy tym wesoło ogonkiem, heh. Śmiechny jest chlopak. A żeby mój Czoko nie był gorszy, razem śpiewają pod bramą. Żeby było im raźniej ;)
Wariaci ;)

A Kornelowi wszystko ładnie się goi. Otarcia już w 80% zagojone. Już są prawie strupki. Sierść też znacznie ładniejsze, czeszę go codziennie ze 3 razy. Bo matko, tych kudłów jest pełno!
Mój czoko ma tą sierść taką a'la włos. Wiec nie gupi sierści. A jak coś zgubi to kłaczek ;) A z Kornela to się sypie kilogramami ;)
No i apetyt chłopak ma.
Na dzień dzisiejszy uczymy się polecenia "siad". Jako tako nam to idzie ;) Ale wygląda to komicznie. Bo mój Czoko nie będzie gorszy i też coś zrobi dla smaczka.
Więc jak mówie siad, Kornel robi różne wygibasy typu "proszę", taniec na dwóch łapkach, a to się poobraca. Czoko znając już polecenie dawno siedzi i jak widzi, że Kornel się ociaga, szczeka na niego by się nie wygłupiał, to Kornel na to "ok, już, siadam", i wtedy dostają smaczki ;)

Eh, wesoło ;)

Posted

A poza tym mam dziś mega pecha.
Mój samochód nr 1 umarł na ciemnej wsi.
Samochód nr 2 złapał gumę tak wielką, że felga przypominała jajko.
Oczywiście stało się to na najciemniejszej ulicy na wsi gdzie do domu daleko.
W bagażniku cisza. Nie ma koła, nie ma narzędzi, nie ma nic.
A na dobranoc Kornel i Czoko ostro się powadzili.
Trzeba było interweniować..
Ale nic się nie stało..

Posted

[quote name='inga.mm'][INDENT] [SIZE=3]Przed chwilą wysłałam 100 zł dochodu z bazarku
[B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/210350-MO%C5%BBESZ-ZDOBY%C4%86-PIENI%C4%84DZE-DLA-SWOJEGO-PODOPIECZNEGO-karmy-ksi%C4%85%C5%BCki-kwiaty-12.07-21.00/page42"]MOŻESZ ZDOBYĆ PIENIĄDZE DLA SWOJEGO PODOPIECZNEGO[/URL][/B][/SIZE] [SIZE=3]

Pieniądze przeznaczone są na leczenie lub długi weterynaryjne.[/SIZE] [SIZE=3]
Proszę o potwierdzenie na obu wątkach wpływu pieniążków.[/SIZE] [/INDENT][/QUOTE]

dotarło 100zł :) Bardzo dziękujemy !

Posted

Moje drogie ciocie. Pytanie mam do was za 100 pkt. Bo googlałam, ale nie wygooglałam.
Więc, wiadomo, mam basen, będzie napełniany no i przeciw bakterią wsypywać będę tam chlor. A mój pies lubi pływać i pić wodę z basenu. Czy może to im zaszkodzić? Chlor wybija bakterie. Więc woda jest pozbawiona ich. Więc czy zaszkodzi psiakowi który się takiej wody napije?

Posted

Napisałam wiadomość do pani weterynarz. Może odpisze :)

A dzisiaj chłopaki spędziły w domu kilka godzin sam na sam.
Wszyscy są cali i dom niezniszczony ;)
Oraz, chyba panowie mają pchły... Uh. Nie wiem czy to mój przyniósł czy to Kornel...
Ale obydwa się okropnie drapią, poza tym coś mi mignęło ciemnego na pyszczku Kornela.. mogła być to również mrówka na ogródku...
Nie wiem.

Posted

[quote name='necianeta89']Do listy zniszczeń Kornela doliczam moje ulubione skarpetki. Cieplutkie, szare, w białe kropki, z H&M. Chlip.[/QUOTE]
Też chciał chłopaczek ubrać jakieś przewiewne :)
Tyle czasu miał gipsowe ;)

Posted

[video=youtube;QKG7FeYO_WY]http://www.youtube.com/watch?v=QKG7FeYO_WY[/video]

[video=youtube;GERbfH5Lxnc]http://www.youtube.com/watch?v=GERbfH5Lxnc[/video]

Filmiki, a zaraz ogarnę zdjęcie jakieś dla was ;)

Posted

Kornelek jest przesłodki, jak on spaceruje za Tobą, merda ogonkiem i nadstawia do głaskania, normalnie się rozpływam :) Nie mogę się doczekać, kiedy będziemy oglądać filmiki, na których Kornel będzie hasał na 4 łapkach :)

Ależ rozszczekany Ten Twój osobisty psiak ;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Kornelek jest przesłodki, jak on spaceruje za Tobą, merda ogonkiem i nadstawia do głaskania, normalnie się rozpływam :) Nie mogę się doczekać, kiedy będziemy oglądać filmiki, na których Kornel będzie hasał na 4 łapkach :)

Ależ rozszczekany Ten Twój osobisty psiak ;)[/QUOTE]

Szczekał najpierw na to, że też chce wejść do basenu, bo go podparłam i nie wskoczy - tzn wkoczy na wysokość 70 cm ale coś go łapka ostatnio boli.
A potem szczekał, żebym mu rzuciła piłkę :P

A Kornel łazi za mną krok w krok, nie da mi się normalnie nawet załatwić :P